Sierra 4G Kotiasema

Ostin jonkin aikaa sitten Sierra 4G -kotiaseman lähinnä ethernet liitäntöjen takia. Katolla on myös 3g-antenni jota olen käyttänyt Sierra 4g mokkulan kanssa.
Ongelmani on siinä että käyttäessäni ulkoista katolla olevaa antennia mokkulan kanssa yhteys toimii hyvin, eli siinä 10-15mb välimaastossa (DC). Telakkaan kytkettynä yhteys putoaa 5-10mb välille, eli sama onko telakkaa vai ei. Myös yhteys on epävarmempi. Mistä tällainen voisi johtua? Asun Loviisassa DC kuuluvuusalueen laidalla, joten pitäisi telakassakin riittää tehot signaalin vahvistamiseen. Telakka on asetettu ikkunalle kuuluvuusalueen suuntaan eli sijoittelustakaan ei pitäisi olla kiinni.

Timo Leppälä Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Hei Timo!

Olethan kokeillut palauttaa sekä mokkulasi, että kotiasemasi tehdasasetuksille? Suosittelen myös kokeilemaan, onko yhteydessä eroja ethernet-kaapelin ja WLAN:in välillä.

Kysyisin vielä, oletko yhdistänyt katollasi olevan 3G-antennin yhtä aikaa mokkulaasi sekä kotiasemaasi? Jos olet, niin kannattaa kokeilla yhdistää antenni pelkästään mokkulaasi ja yhdistää mokkula omistamaasi telakkaan.

DNA WELHO Harri palveluneuvoja
  • Harri: Miten meinaat saada antenniliittimen pysymään mokkulan ja telakan välissä? Telakan ja mokkulan väliin kun ei jää lainkaan tilaa johdolle. Sehän on telakka.

Muutenkin telakassa on kiinteät liittimet jotka menee väkisinkin mokkulaan kiinni telakoituessa joten mokkulaan ei voi jättää mitään liittimiä/johtoja kiinni telakoinnin ajaksi.

Jokainen liitos antennijohdoissa ja laitteissa heikentää signaalia, tämä on testattu ja mitattu laboratorioissa sekä käytännössä myös.

Killerpint
  • Kotiasemassa on myös irrotettavat antennit, joten katolla olevan antennin voi yrittää kytkeä suoraan kotiasemaan.

Itselläni kyllä samansuuntaisia ongelmia kotiaseman kanssa. Mokkula omilla sisäisillä antenneillaan toimii paremmin, kuin kotiasemaan kytkettynä kotiaseman antenneilla.

SamiP
  • Moikka,

Kotiasema kannattaa kokeilla kääntää tilaan "advanced user", lisätietoa tästä käyttöoppaassa:

http://www2.dna.fi/dna-4g-wlan-mokkula-kotiasema

Onko tällä merkitystä?

Telakan kanssa on monella kokemusta, että signaali heijastuu eri tavalla Kotiasemaan ja tämä voi näkyä jopa suorituskyvyn heikentymisenä. Tähän pitäisi auttaa telakan sijoittaminen toiseen paikkaan.

Jos mikään ei tunnu auttavan niin lisätietoja tänne ja katostaan tarkemmin jos jotain voisi tehdä.

Mokkulamies

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Liitä tiedostoja

Viestisi ja nimesi tulevat kaikkien nähtäville. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti. Lue ehtojamme

Tietoa siitä miten sisältö ja henkilötietoja käsitellään · Evästeistä