100 Mb/s puhelin liittymä pomppii

Hei. Olen ostanut uuden netin 100Mb/s ja pomppii aluellani ihan hirveästi.
Keskustassa (Helsinki) kuitenkin saan ihan hyvän, sillä siellä on joka paikassa mastoja.
Aluella missä minä asun (Vuosaari) lähin masto on noin 400m minusta OpenSignal äpin mukaan. (Id 292354)
Itse haluaisim saada edes 60Mb/s, mutta  saan 20-30Mb/s. Sekä käytän usein nettiä jakamiseen tietokoneelle, jossa saan tietysti vielä huonompaa nettiä.

Tiedän että netin voimakkuuteen vaikuttaa moni asia, mutta haluasin tietää olisiko mitään vaihtoehtoa.

Kommentit

• Puhelin samsumg galaxys s8
  • Hei Mikael!

Nopeuden vaihtelu kuuluu mobiilidatan ominaisuuksiin, sillä käytännössä toteutuvaan yhteysnopeuteen vaikuttaa niin moni seikka. Suurin vaikuttava tekijä on alueen verkon vahvuus sekä samanaikaisten käyttäjien määrä, mutta isätiloissa nopeuteen vaikuttaa esimerkiksi talon seinä- ja ikkunarakenteet sekä muut asunnon sähkölaitteet. Vaihtelu on siis osa liittymän normaalia toimintaa ja liittymälläsi saadut nopeudet näyttävät olevan normaalin vaihtelun puitteissa.

Tuo puhelimen netin jakaminen koneelle asettaa omat haasteensa. Kannattaa joka tapauksessa kokeilla, toimiiko puhelimen yhteys jossain kohtaa asuntoa selkeästi paremmin ja käyttää puhelinta siellä. Jos koneella on tarvetta nopealle ja tasaisemmilla nopeuksilla toimivalle yhteydelle, kannattaa tätä varten harkita erillisen 4G-liittymän ja mokkulan hankkimista. Mokkula on mahdollista sijoittaa optimaaliseen paikkaan, laitteen saa lukittua käyttämään vahvinta saatavilla olevaa verkkotaajuutta ja signaali voi tällä olla puhelinta parempi.

DNA Ida S palveluneuvoja
  • Opensignal antaa mitä antaa, suosittelen tarkistamaan tukarin sijainnin Cellmapperilla. Se on usein paljon tarkempi.