200M, 400M, 1000M ja vaatimus "Valokuitu Plus -modeemille"?

Nettikaupassa 200M ja nopeammille taloyhtiöverkon (ethernet-toteutus) liittymille tulee vakiona "Valokuitu Plus -modeemi" mukana. Lisäksi toimitusehdoissa on maininta, että ko. laite on edellytys liittymän toiminnalle. Oikeastihan se laite on reititin + kytkin + tukiasema, eikä modeemi, koska modeemia ei ethernetissä tarvita.

Miksi siis laite tulee automaattisesti mukana ja miksi se on vaatimus? Teknistä syytä en hoksaa. Onko se vain tapa tarjota hyvää palvelua varmistamalla, että asiakkaalla on tarjottuun nopeuteen pystyvä reititin ja WLAN-tukiasema?

Eli toimiiko liittymä myös ilman tuota laitetta, tai jos sen vaikka kytkisi esim. siltaavaksi kytkimeksi vain?
Harri Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Hei Harri!

Jos tiedät että taloyhtiön netti on toteutettu ethernet tekniikalla niin tähän ei tarvitse väliin erillistä modeemia/reititintä vaan yhteys toimii suoraan seinästä koneeseen ethernet johdolla.

Reitittimen käyttö on kuitenkin tarpeen heti kun nettiä tarvitsevia laitteita on enemmän kuin yksi, jolloin yhteyden voi jakaa langattomasti ja piuhan kanssa useammalle laitteelle
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Reitittimen voi ostaa itse ja varmistua, että sen tarjoama WAN-nopeus on 1 Gbit/s.
    Tuolloin kauppa kannattaa tehdä soittamalla asiakaspalveluun, ettei turhaan toimiteta modeemia.