3686v2, ongelmia wi-fin ja porttien avaamisen kanssa, väärä NAT-tyyppi

Wi-fin kanssa ilmennyt sellainen ongelma, että kännyköillä ei voi yhdistää 5Ghz verkkoon. Kun yrittää yhdistää, samantien katkeaa ja yhdistää automaattisesti takaisin 2.4Ghz verkkoon. On käynnistetty purkki uudestaan useampaan otteeseen. Huomioitavaa on, että Wireless-kohdassa 5GHz:n kohdalla lukee: ***Interference Level: Severe. DFS on päällä ja kanavan vaihtaminen ei tunnu auttavan. Wifi Analyzerilla katsottu, että kanavalla ei ole ruuhkaa.

Tämä toimi vielä muutama päivä sitten, mutta nyt vain Nintendo Switch osaa yhdistää siihen - mutta silläkään ei tee mitään, esim. Animal Crossingissa peli kyllä yhdistää nettiin, mutta kun pitäisi liittyä muiden peliin pukkaa aina Connection erroria. Oletan, että syynä on NAT-tyyppi F jota en saa muutettua millään paremmaksi?

Titanfall 2 (PC) ei anna yhdistää nettipeliin ollenkaan. Data Center hakee loputtomasti ja kaikki pingit näyttää -1. Sama Apex Legendsissä, joka kuitenkin päästää peliin.

Olen yrittänyt avata kaikki tarvittavat portit, mutta testatessani esim. Open Port Check Toolilla, se ilmoittaa että portit on kiinni. Upnp on päällä, palomuurit kokonaan pois ja olen kokeillut laittaa tietokoneen IP:n ja Switchin IP:n DMZ:hen, mutta millään ei ole mitään vaikutusta.

Kommentit

• 5Ghz alkoi nyt toimimaan, kun salli erikseen molempien puhelimien MAC-osoitteet modeemin asetuksista. En kyllä ymmärrä, miksi se muka olisi niitä estänytkään.
    Atte