Siirry uusimpaan kommenttiin
Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

3G liittymän nopeus jää pysyvästi Edge tasolle

Kylmäkäynnistyksen jälkeen ja tullessani ulkomailta Samsung A5-puhelimeni toimii ihan mukavasti 3g tai HSPA moodissa. Mutta noin viikon jälkeen se tippuu Edge-nopeuksille (näytössä E) ja jämähtää siihen kunnes teen restartin. Tämä on keväästä lähtien nyt toistunut useamman kerran. Puhelimessa on uusin softa. On melko häiritsevää, kun datanopeus tippuu radikaalisti ja jää siihen. Neuvoja?

Kommentit

 • Hei N R!

  Nyt kuulostaa kovasti siltä, että vika on puhelinlaitteessa. Oliko sinulla valittu asetuksista 3G ensisijaiseksi verkkotyypiksi?
  DNA Ida S palveluneuvoja
 • "Network mode= 4G/3G/2G (auto connect)"
 • Taisi olla DNA tuen seurannassa viime talvena jonkun aikaa kun oireili. Nyt vaikuttaisi siltä että vika olisi palannut viime kuukausina.
 • Jos sinulla on käytössäsi vain 3G verkkoa käyttävä liittymä niin kokeile vielä vaihtaa tämä automaattinen yhdistäminen muotoon 3G/2G (auto connect) eli pudota 4G pois valinnasta. Osalla puhelimista on ongelmia 4G verkon etsimisen kanssa jos liittymä ei tue sitä ja yhteys voi kertomasi kaltaisesti pudota 2G verkkoon, samaa vikaa ei ole 4G liittymillä

  DNA Iiro palveluneuvoja
 • Kiitos vihjeestä, Ei vaan auttanut. Nyt on taas Edge jämähtänyt päälle ;-(
 • Hei N R,

  Olethan siinä tapauksessa yhteydessä asiakaspalveluumme niin tutkitaan asiaa tarkemmin, kiitos.
  DNA Hanna-Mari palveluneuvoja
 • Täällä Lumia 630 -puhelimella, joka ei siis pysty 4g vauhtiin, aiheuttaa tuo auto-setting "3g/2g" valinta, että netin hidastuessa putoaa 2g:lle ja jymähtää siihen. Ongelmaan auttaa valita vain "3g", jonka jälkeen puhelin löytää edgen asemasta ensin H+:n ja putoaa sitten H:hon(HSDPA).
  Netti ei siis toimi mitenkään nopeasti tuona ajankohtana, vaan on n. 300kbit/s luokkaa nopeus.
  Lumia 650:lla vastaavaa ongelmaa ei ole ilmennyt aseuksella "4g/3g/2g".
  Muuten nopeus ei ole kuitenkaan mitenkään tyydyttävä, vaan 2mbit/s ADSL yhteyden luokkaa. Lisäksi on viiveet, jotka aiheuttavat n. 5..10s odottelun(ei ollut adsl:llä) ja joka ilta yhteys katkeaa vähintään kerran(adsl toimi 600 vuorokautta putkeen ilman katkoksia). En voi siis suositella kellekään korvaamaan 4g-yhteydellä "vain" 2megan ADSL-nettiä langattomalla - se vaan ei toimi yhtä hyvin!
 • Operaattorit ovat vapauttaneet 3G-kaistoja 4G-käyttöön ja 3G toimii nykyään paljon hitaammin hyvilläkin alueilla koska kapasiteettisiirron jälkeen samaan kaistaan on enemmän asiakkaita ja kaista on pienempi kuin ennen. 4G saattaa toimia paremmin.
 • Minkä takia mun iphone 7:ssa ei toimi tää teijän liittymä??? Tulee tohon 3G viereen ”edge” ja netti hävii, en pysty soittaa puheluita tai laittaa viestejä. Jatkunut jo tosi kauan ja alkaa menee hermo, korjatkaa asia.
  Ja joo ei ole mun puhelimessa vika ku mun siskolla tekee samaa ja myös mun kavereilla joilla on dna.

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.