Siirry uusimpaan kommenttiin
Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

3G netti rajoitettu nykyisin 5megaan?

Onko muilla nykyisin sama ongelma? Vaikka liittymä on DNAn 21 meganen (3G), niin nettiyhteys on maksimissaan lähes kaikkialla hyvästä kuuluvuudesta huolimatta noin maksimissaan 5megaa (5mbit)? Yleensä aina siis alle tämän.Kommentit

 • Pitihän tätä kokeilla ja sain Dna:n 10 Mbit/s liittymällä UMTS-verkossa Helsingissä 10,05 / 4,91 Mbits/s.
 • Hitsi. Minä saan nykyisin käytänössä aina 3G-verkossa alle 5 mbits/s.


 • Ping, upload ja kuuluvuus ovat niin hyvät, että ei voi olla muuta kyseessä kuin, se että tukiasema tai operaattori rajoittaa latausnopeutta. Ymmärrän, jos olisi uusia asukkaita tai ruuhkaa, mutta tässä ei aivan varmasti ole kyse siitä. Ennen on usein saanut sen 21mbit latausnopeuden. Nyt vaihtelee pääasiassa 1-5mbit välillä. Onkohan tarkoitus, että asiakkaat ajatetaan päivittämään kalliimpiin 4G-liittymiin.
 • Mitä sanoo operaattorin oma testi?
  Ole yhteydessä asiakaspalveluun, tuo ei täytä lupauksia.
 • Asiakaspalvelun vastaus oli, että nopeus on normaali, koska se kuuluu 3G-verkon vaihteluväliin. Liittymää ei ole rajoitettu, koska olen nyt muualla Espoossa testimielessä saanut muutaman kerran tuota 21mbit nopeutta, mikä liittymä minulla on.

  Vaikuttaa siltä, että jotkut tukiasemat ovat tämän vuoden puolella päivittyneet antamaan 3G-verkossa hitaampia nopeuksia. Lähes samat hitaammat nopeudet tulee myös aamuyöstä eli verkon ruuhkaisuus ei vaikuta siihen, uploadi kuitenkin on jopa tuo 5mbit, joka taitaa olla liittymän maksimi.
 • Hei.

  Minulla on 50M/50M puheliittymä ja saan sillä 4G-verkosta kotona tämän 40M ja nyt kokeilin samassa paikassa 3G-verkkoa ja saan sillä tämän 10M.

  3G:  4G:  Mielestäni 3G-nopeudet ovat aikojen saatossa huonontuneet, sillä aikoinaan täällä sai 3G-verkosta lähes aina n. 18 Mbps. 4G:tä kuitenkin käytän, josta maksankin.

  Olen saanut DNA:n 3G-verkosta esim. Pirkkalan lentokentällä 32 Mbps.

  Olen ollut todella tyytyväinen liittymään ja jaan siitä koneelle dataa myös kotona. Kiinteä maksaa alk. 32,90 euroa kun mobiilin saa puhelimeen 21,90 eurolla kuukaudessa sisältäen rajattoman 50M-netin, 200 min ja 200 sms.

  Tuosta 21M-liittymästä ei ole kokemusta, jota ei liene enää myydäkään.

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti.Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.