4G langaton liittymä

4g liittymä kotimokkula todellinen nopeus on n.30-50megaa vaikka maksan 400megaesta? Paljonko sitten saa kaistaa jos maksaa vaan 200 megaa tai 100 ??
Eli Kuinka turhasta maksan?????

Mielestäni tuo 30-50 on aika surkea 400megan liittymästä,yli sadan ei ole tullut ikinä .Signaali on täydet.Mokkula on kerran vaihdettu .Paikkaa on kokeiltu eri kohdissa.

jl

Kommentit

 • Moikka, saamasi nopeudet ovat täysin normaalia 4G yhteydeltä ja 30-50 Mbit/s on hyvä tulos, normaali vaihteluväli 4G verkossa 400M liittymällä on 4-400 Mbit/s.
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Näin se dna huijaa laillisesti ....myyvät kyllä noita 400 mekasia jotka oikeesti toimivat 30-50 nopeudella joka on heidän mielestään sopimusehdot "täyttäviä"
  ps.iiro toi jos asiakas maksaa 400 mekasesta niin kyllä toi 30-50 on sieltä mihin ei aurinko paista...
  jl suosittelen vaihtamaan isp tä,kun ei tunnu dna toimivan.
  ex_dna_asiakas
 • Mikähän muu operaattori ei sitten mainostaisi liittymiään maksimi nopeudella?

  Luokatonta touhuahan tuo on, mutta aikalailla kaikki on sen ymmärtänyt jo tässä kohta 20 vuoden aikana, kun tätä on harrastettu. Toi "maksan 400megasesta ja saan 20megaa" on kyllä niin kulunut ilmaisu ja ihmettelen miten se voi tulla yllätyksenä kenelleekkään enää tänäpäivänä. 

  Liittymähän toimii maksimi nopeudella, kun menee paikkaan jossa tarpeeksi taajuuksia ja kuuluvuutta.

  Jos on mielenkiintoa haluta itselleen parempaa nopeutta, kannattaa selvittää mitä taajuuksia on saatavilla paikassa jossa nettiä pääsääntöisesti käyttää ja kokeilla tarvittaessa kaikki operaattorit läpi. Modeemikin voi vaikuttaa asiaan.

  Se että on "täydet palkit" ei kerro mitään. Jos se on vaikka 800MHz verkossa, ei sieltä edes teoriassa tule 100 megaa koskaan. Useimmissa paikoissa on 1800+800 yhdistelmälläkin vaikeuksia päästä sataan megaan, joten 400 megaa ei käytönnössä onnistu kovin monessa paikassa ja sellaista ei kannata ottaa alueelle jossa se ei voi toteutua.

  Jos ei ole mittään mielenkiintoa itse selvitellä tilannetta, täytyy vaan tyytyä siihen mitä saa ja toivoa, että jollain operaattorilla toimisi suoraan paremmin.

  Hintakaan ei paljon muutu vaikka ottaisi 100 megasen liittymän, mutta sellainen kannattaa ottaa kuitenkin, jolla on käytännössä mitattu nopeus toimivaksi.
  Jack
 • Joo ei ole yllätys mutta melkoista huijausta silti !! ,
  kokeilin muita operaattoreita mitkä on siis puhelimessa 4g 100 megan liittymä ,ihan yhtä surkeita jos ei huonompi .
  Mutta Dna antoi alkuun 200 megan liittymällä jopa100-120 megaa..
  Kunnes ilmeisesti Joko pistivät jarrua päälle? tai tuli tolppaan käyttäjiä liikaa ja ei vaan riitä .
  Ongelmahan on se pe-la illat pahin kun ei tule juuri mitään ,sen takia muutettiin 200 --400 että sais edes jotain takuu kaistaa pahassa ruuhkassa .
  ei ruuhka aikana tuntuu että 200 anto paremmin kuin 400, nyt on siis luokkaa tuo 30-50 ,yleensä 30 ,Mutta
  esim nyt Pe ilta klo 21 ..antaa 9.5megaa , se on aika kaukana maximista 400 ??
  jl
 • Ruuhkaseltahan tuo vaikuttaa, kokeile alkuun prepaideillä kaikki operaattorit ja selvitä mitä taajuuksia kenelläkin on tarjota siellä. Modeemista voi katsoa onko kuinka paljon esim häiriöitä yhteydessä, mutta tosiaan ruuhka ongelma vaikuttaisi DNA:n kohdalla ainakin.

  Liittymätyypin vaihto ei paljon parannusta tuo tuollaiseen ongelmaan operaattorin sisällä.
  Jack

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.