4g liittymä 3g mokkulalla

4g liittymä 3g mokkulalla, tuleeko yhteys ongelmia jos laite ei tue 4g yhteyttä? En tarkoita ongelmalla sitä että nopeus jää 3g tasolle, vaan tuleeko yhteys/pätkimis ongelmia tästä puuttuvasta kaistasta laiteessa "4g" johtuen ?
Jos samalla saisi infoa miten muutoin vanhat gsm puhelimet toimivat nykyisillä liittymillä, osaako "järjestelmä" antaa jokaiselle laitteelle vain ne taajuudet millä se pärjää, vaikka kaupalliselta nimeltään liittymä olisi uudempi?
Markku V Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Hmmmm...

Se 4G-tuen puuttuminen laitteesta ei sinänsä aiheuta pätkimistä. Jos pätkimistä esiintyy , niin se useimmiten johtuu 3G-verkosta , ei niinkään asiakkaan laitteista. 4G-liittymät ovat kyllä yhteensopivia 3G:n ja 2G:n kanssa.

Kyllä verkko antaa vanhalle laitteelle käyttöön vain ne verkkoresurssit , mitä laite tukee.