Etsimäsi kommentti on joko siirretty toiseen keskusteluun tai poistettu kokonaan.

4G nopeuden alaraja

Mikä on DNA 4G Tehonetin (50Mbps) alaraja?
Ja 4G Supernetin (150 Mbps) alaraja?

Kommentit

 • Hei Timo!

  Kaikkien DNA:n 4G -liittymien nopeuden normaali vaihteluväli alkaa 5 Mbit/s, tämä on siis mainituilla liittymillä 5-50 Mbit/s ja 5-150 Mbit/s. Liittymän nopeuden kasvattaminen nostaa vain maksiminopeutta, tällä ei ole vaikutusta miniminopeuteen
  DNA Iiro palveluneuvoja
 • Miten DNA Tv voi toimia 5 Mbit/s, jos alueellani on usealla henkilöllä teidän palvelut ja tulee ruuhkaa..
 • Ei se toimikaan. Tv-palvelut tukkivat mobiilikaistat, kapasiteetti ei vain yksinkertaisesti riitä niiden jakeluun.
 • Hei IIro, onko DNA Supernetin alaraja 5 Mbit/s. DNA:n mainoksessa sanotaan seuraavaa:"Aidosti rajattomalla liittymällä surffaat, lataat tiedostoja ja katsot liikkuvaa kuvaa vaivatta kotona ja sen ulkopuolella, ilman käyttökattoa. Supernetti on valintasi kun haluat nopean netin useampaan laitteeseen.". Millä nopeudella tämän mainostekstin ilmaisema netin käyttö on mahdollista ja millä nopeudella se toteutuu käytännössä? Riittäkö siihen tuo 5 Mbit/s? Vai tarvitaanko enemmän?
 • Kuten aiemmin on mainittu, niin alaraja on tuo 5 Mbit/s. Liittymän nopeuteen vaikuttaa paljon käyttöosoite sekä verkon muiden käyttäjien määrä, joten mitään kiinteää nopeutta ei ole mahdollista kertoa vaan nopeus voi vaihdella 5-150 Mbit/s välillä.
  DNA Ilkka palveluneuvoja
 • Kiitos. Minulla onkin tuo Supernetti ja nopeimmillaan saavutan n. 35 Mbit/s, useimmiten 19-27 Mbit/s. Muita käyttäjiä ei ole, asun pienessä taajamassa, reititin on laadukas ja kaapelilla liitetty, kone on laadukas. Ilmeisesti minun kohdallani tuo mainoksen ilmoittama usean käyttäjän vaivaton liikkuvan kuvan katseleminen ei liene mahdollista, kun yhden käyttäjän surfaaminen on suhteellisen vaivalloista?
 • Kiitos. Minulla onkin tuo Supernetti ja nopeimmillaan saavutan n. 35 Mbit/s, useimmiten 19-27 Mbit/s. Muita käyttäjiä ei ole, asun pienessä taajamassa, reititin on laadukas ja kaapelilla liitetty, kone on laadukas. Ilmeisesti minun kohdallani tuo mainoksen ilmoittama usean käyttäjän vaivaton liikkuvan kuvan katseleminen ei liene mahdollista, kun yhden käyttäjän surfaaminen on suhteellisen vaivalloista?

  Uskollinen asiakas
 • Vinkkejä yhteysnopeuksien parantamiseen löytyy sivuiltamme: https://www.dna.fi/tuki-netti. Mikäli tilannetta haluaa selvittää tarkemmin niin kannattaa olla yhteydessä suoraan asiakaspalveluumme.
  DNA Hanna palveluneuvoja
 • Kaikki yli 50 Mbps nopeudet mobiililaajakaistassa ovat turhia rahamenoja.


  Jos vaihdat 50 megan liittymään. Pienempi laskutus ja sama nopeus 33 megaa.
 • Kiitos. Tämähän oli loistava tieto, ihme etteivät DNA:n kaupassa liittymää myydessä, tätä minulle heti kertoneet?
 • No ihmekö tuo, kun 100 megaisesta liittymästä saavat enemmän rahaa. "Missä myyntimies on lähellä, ei petos ole kaukana" 😃
 • tässä ei vielä ole mainittu lähetyksen alarajaa, mikähän se on ?
 • Asiakas 50M riippuu ihan mistä sen netin ottaa ehkäpä dna ei pysty kun noihin alle 50mekasiin mutta onneksi on muitakin tarjolla...
  http://elisa.speedtest.net/result/7138681486.png


 • Liittymien lähetys- ja latausnopeudet löytyvät erityisehdoista sivun 2 taulukosta: https://www.dna.fi/documents/753910/853465/DNA_Liikkuva_laajakaista_erityisehdot.pdf/f619d8b0-6275-1d5b-7b70-774f4fb0bda1 

  Esim. 4G liittymällä jossa maksiminopeus on 100 Mbit/s, latausnopeuden vaihteluväli on 5-100 Mbit/s ja lähetysnopeus 4-50 Mbit/s.
  DNA Iiro palveluneuvoja
 • Mulla on 4G maksiminopeudella 50  Mbps ja lähetysnopeus tippui dramaattisesti viime viikolla ollen about 0.2 - 1,5 Mbps jolloin etätöiden tekeminen menee melko mahdottomaksi.
  Puhelinneuvonnasta neuvottiin hankkimaan paneeliantennit ...maksavat enemmän kuin liittymä vuodessa ...ja jos hitaus johtuu DNA n kapasiteettivajeesta niistä ei ole mitään hyötyä.
  Mietiskelen saisinko sopimuksen purettua näillä perusteilla.
 • Sopimuksen purku ei liene mahdotonta. Suosittelen riitauttamaan asian Kuluttaja-asiamiehen kanssa. Verkko-operaattorithan pyrkivät kiistämään asian loppuun saakka ja ovat oppineet tämän kanssa pelaamaan.
 • Hei Harri,

  Mikäli haluat purkaa määräaikaisen sopimuksen liittymän toimivuuteen liittyvistä syistä, tekee päätöksen tekninen tukemme.
  Olethan asiasta siis yhteydessä asiakaspalveluumme niin katsotaan tilannetta tarkemmin. Kiitos!
  DNA Hanna-Mari palveluneuvoja
 • Tekninen tukihan ei oikein millään sopimuksia pura, tekevät nopeustestin ja toteavat, että netin nopeus on sallitun vaihtelun rajoissa. Se, että liittymä myytiin sinulle 4G Supernettinä 150 Mbps ja vähintään aina 100 Mbps toimivana liittymänä, jonka voimakkuus tarkastetaan kartasta myyntihetkellä, ei vaikuta asiaan millään tavalla. Se ei ole asiakkaan harhaan johtamista, vaan tehokasta markkinointia.
 • Mulle tuki jo vastasi twitterissä,että ko. Ongelmat ovat riittävä peruste ...kiitokset
 • Onnitelut, olipas reipasta palvelua DNA:lta! En ole ennen kuullut!
 • AsiakasYLI150M

  Minä en maksa turhasta, minulle riittää 50 Mb/s -nopeus profiili. En ole sellainen, että kun saisin 150 megaa mobiilinetistä, laittaisin kuvan nettiin.

  Olen tietokoneen peruskäyttäjä. Asun yksin ja jaan nettiä puhelimesta koneelle, toimii YouTube 4K, FHD ja kuuntelen musiikkia suoratoistona 320K tuntikaupalla. Kaikki toimii ja 21,90 € kk. Kiitos dna hyvästä netistä vaikka sen alaraja onkin 5M, niin toimii 40M ja usein 50M+ - mutta jää rajoittimeen joka on n. 55M.
 • Hei,

  Onko Rovaniemellä 4g verkossa jokin ongelma kun viime päivinä netti ei toimi juuri ollenkaan? Latausnopeudet on koko ajan alle 1Mbps.
 • Hei Mika, mikäli puhelimen uudelleenkäynnistämisestä ei ole apua ongelmaa, soittaisitko maksuttomaan Vikapalveluumme 0800 300 500 niin pääsemme selvittämään ongelmaa tarkemmin, kiitos!
  DNA Ida T palveluneuvoja
 • Tein uuden kahdenvuoden sopimuksen DNA kanssa. Se on toiminut aika hyvin, mutta uuden sopimuksen jälkeen ei ole toiminut kunnolla. Pätkii pahasti. Maksan 150 mbps nopeudesta mutta saan vain puolet tai vähemmänki. Täytyy miettiä toimenpiteitä! Tämä on minusta petosta.
 • Hei Eeva,

  Vikatilanteessa kannattaa ehdottomasti olla suoraan puhelimitse yhteydessä vikapalveluumme, jotta pääsemme selvittämään liittymäsi toimimattomuutta.

  Vikapalvelumme palvelee numerossa 0800 300 500 (maksuton).
  DNA Hanna-Mari palveluneuvoja
 • Rakas Eeva Liisa.

  Maksat 5-150M 4G-liittymästä. Tämän myös allekirjoitun sopimuksessa. Miksi sitten valitat siitä, että tulee vain puolet eikä aina sitäkään? Saat mihin olen sitoutunut allekirjoituksella. Allekirjoitus on todella tehokas tapa.

  Sillä voi hyväksyä tai hylätä sopimus.

  Vain kuitu ja kaapelimodeemi ja varauksin VDSL2 (keskuksen lähellä) voivat toimittaa sen mistä maksatkin. Laskussa voi tokia 4G:ssä näkyä hienoja numeroita, mutta alaraja on tästä huolimatta 5 Mbps.

  Seuraavan kerran kun solmit sopimuksia, ota selvää mitä allekirjoitat!
 • Niinhän se on, ei kannate uskoa mitä ne puhuu. Palturiahan se on. Ei sopimuksessa ole muuta, kuin maksiminopeus. Eikä puhuta että se olisi joskus jopa niin alhainen nopeus ettei filmiä voi katsoa.
 • Kiitos vastaajille, olen tuskastunut samoista ongelmista Elisa lupasi 100 megaa super laajakaistalla mutta latausnopeus kesimäärin 7 megaa harkitsin operaattorin vaihtoa mutta eipä tarvitse vaihtaa samat ongelmat. Minusta kuluttajavirasto pitäisi puuttua tähän kusetukseen.
 • Kyse on liikkuvaan käyttöön tarkoitetusta liittymätyypistä. Jossakin päin verkkoa, johonkin aikaan varmasti saadaan maksimit (ja mainostetut) nopeudet. Kyllä sopimusehdoissa kerrotaan miniminopeudet jotka ovat 5 Mbit/s tai 10 Mbit/s operaattorista riippuen. Kiinteän verkon liittymät ovat sitten erikseen, mutta niissäkin on Viestintäviraston linjauksen mukaan ilmoitettava minimitaso ja vaihteluväli.
 • Minulla on DNA Jämpti 1M 4G, 9,90 € kk, Wifi-puhelut, VoLTE, puhe ja viestit alle euron kuukaudessa. Maksan 10-12 euroa kuukaudessa.

  Nettini on aina 1.1 Mbps eli saan mistä maksan.

  Älkää maksako maksimi nopeuksia, niitä ei saa mobiilista.

  Jaan myös koneelle hyvin toimii.
 • Mitä autuutta ja vapautta,jaan puhelimellani muutaman yhteyden ja kattelen supreruhd leffoja samanaikaisesti,tämähän on kuin kannettavaa käyttäisi!
  Kokoajan piuhan päässä kiinni,ääliöt.
  Mut kiits dna,mulla on tarpeeks liittymiä jotta voin,liikkua ja käyttää puhelinta ja verkkoa yhtäaikaa. 😀
  Aina Matkalla
 • Joo toi dna huijaa tosi pahasti kun ne väittä et 100mbps netti. Itelläkin on tää superhyvä (100-300mbps) netti ja voi vittu ku hyvällä tuurilla saa sen 5mbps. Eikä sopparia voi purkaa. DNA kusettaa minkä kerkiää älkää olko tyhmiä ja ostako 4g liikkuvaa laajakaistaa
  Kiitti vitusti
 • Tilasin
  Testasin
  Palautin

  Ei pääse lähellekkään sitä mitä luvataan. Eli siihen nähden 4-5 kertaisesti ylihinnoiteltu.
  Täytyy mennä kaapelilla. Ainakin saa sen mistä maksaa vaikka hinta on korkea, kun ei valitettavasti ole kilpailua täälläpäin kaapeli tarjonnassa.
  Muista mokkula tarjoajista ei ole kokemusta.
  Pääsin parempiin nopeuksiin kun jaoin netin puhelimen kautta dna liittymällä.

  Kokkola

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti.Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.