4G testi kahdella eri DNA liittymällä samaan aikaan

Hankin juuri DNA 4/5G 400MB kotinetin ja käytän Huawei B535-33 reititintä. Samaan aikaan vertaan samassa paikassa samaan aikaan DNA super 4G 300MB liittymää yhdessä Samsung S20 puhelimen kanssa. Kotinetti ja Huawei antaa dataa sisään noin 100MB ja samaan aikaan S20 ja DNA super 4G antaa dataa sisään yli 300MB. Mikä voi selittää näin jäätävän eron kun periaatteessa liittymien pitäisi olla samanveroiset (itseasiassa kotinetti paperilla parempi). Laitteet olivat testin aikana 1,5m päässä toisistaan.

Toisin testin Huaweilla wlanissa kahdella eri laitteella ja olin myös suoraan kiinni ethernet piuhalla B535-33 reititimeen, eikä tällä ollut mitään vaikutusta nopeuteen.

Jos asian laita on näin niin ihan turhaan maksan 400MB liittymästä kun halvemmalla saa 200MB liittymän ja siitäkin jäädään kauas taakse tällä Huawei setupilla, mikä on suuri pettymys, koska hankin tämän kotinetin juurikin perustuen hyviin kokemuksiin tuolla SE20 puhelimella & DNA 4G liittymällä.
Timo Alho Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Samsung S20 on jäätävän paljon nopeampi laite kuin Huawei B535. S20 teoreettinen maksiminopeus on 2000/200 Mbit/s, kun B535 ainoastaan 400/150 Mbit/s.

Jos haluaa päästä suuriin nopeuksiin, päätelaitteen nopeus kannattaa ylimittoittaa reilusti liittymään nähden.
    irritus
  • Siirsin tämän DNA kotinet SIMin Samsung S10E puhelimeen ja ajoin testin uudelleen rinnakkain. Kotinetti 80MB (S10E) ja Super 4G yli 300MB (S20 FE)... S10E pitäisi olla ihan asiallinen peli. Minun on vaikea enää uskoa tätä teoriaa laitteiston eroista...
    Timo Alho
  • Samsung S10E pitäisi olla kyllä ihan nopea laite, teoriassa 2000/150 Mbps. Tätä vasten on yllättävää, että toinen liittymä toimii noin hitaasti.
    irritus
  • Tuskin sekään vaikuttaa että tämä 4/5G kotinetti liittymä avattiin vasta tänään?
    Timo Alho
  • OK iskin tuon kotinet SIM kaverin S20 - FE luuriin ja dataa tuli tupaan yli 400MB. Pääsenkö edes lähes samaan mikäli valitsen DNA liikkeestä asiallisen routerin?
    Timo Alho
  • Puhelimissa tahtoo aina olla verkkotekniikka parempaa ja uudempaa. Itse katselisin aktivoituuko CA ja testaisin yksitellen taajuudet Huaweilla läpi. Sitten pakottaisin jonku sopivan ca tyypin. Joku ohjelma oli tätä varten tehty huaweille.

Kyllä 400M laitteella saa hyvässä paikassa sitä 400M. 150M laitteellakin olen saanut 150M, jos vain verkossa vapaata kapasiteettia
    Sami
  • Tuo S20:sen yli 300 Mbs nopeus johtunee siitä, että se on kytkeytynyt 5G verkkoon vaikka kapulassa on vain 4G-simmi. Kyseessä on jokin verkko-ohjelmiston vika DNA:lla ja poistunee tulevissa päivityksissä. Mullakin kulkee S21 puhelin 330 Mbs 4G liittymällä!

Linkissä Ilta-Sanomien juttu aiheesta:https://www.is.fi/digitoday/mobiili/art-2000008091940.html
    Teukka