5G ja Opengate

TELIAn sivut kertovat, että:

Toimiiko reitittimessä Yhteyspiste-/Opengate-palvelu? 5G-verkko ei tue tällä hetkellä Opengate-/Yhteyspiste-palvelua.

Ono DNAllakin sama tilanne? Tämähän tarkoittaisi sitä, että etänä ei voisi ohjata kotiautomaatiota tai valvontakameroita 5G-verkon yli? Niinkö?

Kommentit

 • Hei Petri, meillä ei ole mitään vastaavanlaista lisäpalvelua. Julkinen IP osoite kuuluu liittymään ja sen saa halutessaan päälle vaihtamalla APN osoitetta. Oletuksena liittymät ovat NAT eli osoitteenmuutoksen takana.
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Julkinen kiinteä IP kuuluu kaikkiin liittymiin? Ei kai?

  Siis voin huoletta hankkia kotiin 5G-verkon jakatsella Lapista Nest-järjestelmän kameroiden kuvaa? Ja tarvitaan vain APN-osoitteen muuttaminen reitittimestä millaiseksi?
 • Liikkuvalla laajakaistalla rajoituksena on vain yksi IP-osoite, joten kovin montaa laitetta et tämän taakse saa. Kyseessä on julkinen vaihtuva IP-osoite, kiinteää IP-osoitetta ei ole saatavilla kuluttajaliittymiin. APN osoite tarvitsee vaihtaa julkinen.dna.fi muotoon mokkulan asetuksista.
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Entä kaapelimodemiliittymä?

  Miten yleensäkin toteutetaan kesämökin etävalvonta DNAn kamppeilla? Miten tehdään kotiin esim. NAS-palvelin?
 • Kiinteällä laajakaistalla saat 5 IP-osoitetta kun modeemi on siltaavassa tilassa, modeemit ovat oletuksena reitittävässä tilassa jolloin laitteita voi olla modeemin takana niin monta kuin laite tukee.
  DNA Iiro palveluasiantuntija

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.