5G-verkon laajentuminen

Minne alueilla tulee ensimmäisenä 5G-verkko?
Tuleeko tänne Pudasjärvelle Suomen Yhteisverkon 5G?

Kommentit

• Hei Piia!

Meiltä löytyy kattava tietopaketti osoitteessa https://www.dna.fi/5g-verkko

5G:n kehityspolku:

2018 - 5G-teknologian pilotointi ja toimilupien jako
    2019 - Kaupallinen toiminta alkaa taajamissa 3,5 GHz:n taajuusalueella. 5G toteutetaan 4G:n päälle ”lisäkerroksena”
    2020 - Uusia taajuusalueita ja toiminta laajenee haja-asutusalueille
    2025 – 5G-peitto on jo hyvin kattava ja 5G-palvelut ovat virtualisoinnin ansiosta joustavasti tarjolla