8-numeroinen CICAM PIN -koodi

Itselläni lakkasi yhtäkkiä Samsungin tv:ssä maksukanavat näkymästä ja tv:ssä näkyi teksti, että älykorttia ei ole tai se on asennuttu väärin. Ei korttiin eikä kortinlukijaan ollut koskettu vuosiin, joten ei se myöskään ollut asennettu väärin (kokeilin moneen kertaan). Kun mikään ei auttanut, hankin uuden kortin ja myös uuden kortinlukijan ja ne linkitettiin toimimaan. Sen jälkeen tv:n ruudulle ilmestyi teksti "CICAM PIN -numeroa ei ole tallennettu.Tallenna CICAM PIN -numero CI+ PVR -toimintojen käyttöä varten valikkoon". Tuo CICAM PIN näyttää olevan 8-numeroinen. Minulla on kortinlukijan linkitykset tehty oikein eli jostakin pitäisi saada tuo 8-numeroinen PIN.
Mistäköhän? Osaako joku auttaa?
Jussi

Kommentit

 • Se kuulostaa sen uuden moduulin ominaisuudelta, jos sen mukana ei tullut pin-koodia, niin sen voi varmaan itse luoda tai ainakin nollata asetuksista.

  Tarviikohan koko koodia mihinkään edes, mutta tallennukseen liittyy jostain syystä tuon mukaan. Mutta katso mitä TV:n CI+ moduulin valikosta asiasta kerrotaan.
  Jack
 • Kiitos kommentista! En kyllä löytänyt mitään lisäinformaatiota CI-valikosta tai muualtakaan. En ole itsekään varma tuo pin-koodin tarpeellisuudesta. Tilanne on kuitenkin se, että maksulliset kanavat eivät näy, vaikka kortti ja kortinlukija vaihdettu, jonka lisäksi linkitykset kortille tehty oikein. Kun laite kysyy tuota koodia, niin ajattelin, että se voisi olla tapa saada maksukanavat näkyviin, kun en enää mitään muutakaan tapaa ole keksinyt.
  Jussi
 • Tälläinen löytyi jostain Samsungin TV:n käyttöohjeesta:

  Kanavien näkymättömyys voi ehkä johtua myös, ettei ne ole vielä aktivoituneet.

  Jack
 • Sama täällä , tv kysyy CICAM pin koodia , kun laitoin uuden Finnsat conax moduulin . Kanavat kyllä näkyvät , mutta mihin lie koodi vaikuttaa . Aina kun avaan tv:n tulee koodin kysely näkyviin. Moduulin mukana ei tullut pin koodia . 8 merkkiä tuo vaatinee?
  Karna
 • Oletko linkittänyt CI+ kortin TV-korttiisi ja aktivoinnut sen hyväksytyssä laitteessa? Uusissa korteissa kanavat näkyvät n. viikon ajan.
  PW
 • Olen linkittänyt CI+ kortin ja on tarkistettu useaan kertaan, että linkitetty oikea kortti oikealla koodilla. Siltikään ei toimi. Hankin uuden kortin (joka siis linkitetty) ja uuden kortinlukijan, mutta sekään ei auta. Ei tule oikein muuta mieleen kuin että vika on nyt telkkarissa tai kaapeleissa.
  Jussi
 • "Old television receivers, which have CIv1 CI-slot, can be used with CI+ CAM and vice versa, but for viewing only those of TV programs which are not marked as CI+ protected."
  Tällainen selitys löytyy englanninkielisestä Wikipediasta haulla "CICAM". CI+CAM = CICAM. Olisiko siis kysymys vanhasta tv-vastaanottimesta, joka ei tue CI+ modulia?
  Papparainen
 • Linkitetty txt viestillä ja toiseen kertaan anterotv:n sivuilla , Tv ja moduuli aivan uusia , kortti vanhempi , CICAM PIN koodia kyselee jo kolmatta päivää.
  Karna
 • Näköjään liittyy PVR:n (personal video recording).Suoraan tallennus korttikanavilta onnistuu , myös ajastettu tallennus toimii , mutta ei voi katsella muita korttikanavia samanaikaisesti ,  kuin tallennettavaa . Ilmaiskanavia pystyy katsomaan sammanaikaisesti. Liittyy jotenkin kanava nippuihin? Mikä toiminto sitten oikealla CICAM koodilla pelittää?
  Karna
 • Miten linkitys tehdään txt viestillä? Se pitäisi tehdä DNA:n Minun Palvelussa.
  CAM moduulin ominaisuus on, että sillä voi katsoa kerrallaan vain yhtä salattua kanavaa.
  Muita kanavia ei samanaikaisesti voi katsoa, jos TV:ssä on vain 1 kanvanvalitsija.
  Linkituksen jälkeen CAM ja kortti pitää aktivoida niin, että mennään salatulle kanavalle ja ollaan siellä niin kauan, että salattu kanava avautuu.
  Joissakin tapauksissa TV pitää päivittää uusimpaan ohjelmistoversioon.
  Vanha CAM ei välttämättä toimi uudessa TV:ssä, kun sen pitäisi olla 1.4 versiota.
  PW
 • Moduuli+korttikoodi txt-viestinä digitan linkitysnumeroon. Anterotv:n(DIGITA) omalta sivulta myös. Jokatapauksessa linkitys onnistui, CICAM koodi ja sen tarkoitus edelleen hakusessa?
  Karna
 • @PW
  "CAM moduulin ominaisuus on, että sillä voi katsoa kerrallaan vain yhtä salattua kanavaa.
  Muita kanavia ei samanaikaisesti voi katsoa, jos TV:ssä on vain 1 kanvanvalitsija."

  Eipä niitä kanavanvalitsijoita tarvitakaan kuin yksi. Virittimiä pitää olla useampia , jos aikoo tallentaa ja katsella eri kanavaa samanaikaisesti.
  Veikko

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.