Etsimäsi kommentti on joko siirretty toiseen keskusteluun tai poistettu kokonaan.

DNA TV Hubi Äänen viive (Dolby)

TV-hubilla Dolby äänet kuuluu Ylen HD-kanavilla mutta niitä ei voi käyttää kun kuva/äänisynkronointi ei ole kohdallaan. Siinä menee sitten ”piloille” leffojen Dolby äänet,ellei aina muista vaihtaa äänen uloslähdön,ylen kanavilla pakko laittaa uloslähtö PCM:ksi.
Onko tähän milloin tulossa korjausta?

Kommentit

 • Sama huomattu täälläkin.
 • Moikka Jani!

  Onko kyse siis ainoastaan DNA TV-hubilla Yle HD kanavia katsottaessa, toimiiko Dolby äänet normaalisti muilla kanavilla/ohjelmilla? Onko kyse antenni- vai kaapeliverkosta ja millä paikkakunnalla?
  DNA Iiro palveluneuvoja
 • Vastaan omasta puolesta. Mulla on ääni hubin valikosta muistaakseni pcm ja YLEHD kanavilla huulisynkka on melko häiritsevän pielessä. Ja ongelma pelkästään hubin kautta katsoessa. Kokeiin tv:n omalla virittimellä ja eri digiboksilla joissa onglemaa ei ole...ainoastaan hubin kautta on synkat pielessä.
 • Ja lisäys. mulla kaapelitv ja haukipudas paikkakunta.
 • Dna oli jo myöntänyt että hubissa on tuo ongelma, joku oli saanut alennustakin sen perusteella kuukausimaksuista.

  Korjaamisaikataulusta ei ole mitään kerrottu.
 • Ylen Hd kanavat,äänilähtönä ”auto”. Pcm toimii Ok.
  Lahti ja kaapeli-tv. Ärsyttää tuo, meinasin eilen heittää roskiin koko vehkeen, ei ole ihan sitä mitä luvattiin. N.90€/kk on Hub,netti ja kanavapaketit...
 • Hei
  Asensin juuri hubi-TV:n. Kuvaan ei tule ääntä lainkaan. Palautin ystävällisen asiakasneuvojan avulla tehdasasetukset, vedettiin töpselit välillä seinästä jne. Mikään ei auta. Liekö sukua ylempänä mainitulle ongelmalle? Vauhtia on 110 Mb/s sisään vanhalla läppärillä  ja 220 Mb/s uudemmalla pöytäkoneella. Palvelu on ollut tosi myötämielistä, sitä ei voi moittia!

 • Hei Folke! Onko sinulla tässä välissä kenties jokin vahvistin tai kotiteatteri, toimivatko äänet millään sovelluksella tai kanavalla?
  DNA Iiro palveluneuvoja
 • Hei
  Verkkokaapeli tulee suoraan kaapelipistokkeesta hubiin ja sieltä DMI-kaapelilla TV-vastaanottimeen. Antennikaapeli tulee antennipistokkeesta hubiin. Ei ole muita laitteita. Mitään ääntä ei tulee miltään kanavalta hubin kautta.

 • Onko tuo vika myös DNA TV-hubin sovellusten kautta, esim. Yle Areenan kanssa?
  DNA Iiro palveluneuvoja
 • Onko siihen ominaisuuteen tulossa päivitystä, että äänet kuuluisivat paremmin, kun katsoo verkkotallennusta? Jostain syystä noissa tallenteissa on se ongelma, että puheääni on todella hiljainen, vaikka olisi ns. nupit kaakossa.
 • Hei,
  minulla on teidän palveluna dna tv hub. Käytän kovalevy- ja verkkotallennusta. Molemmat tavat toimivat hyvin. Ongelma on verkkotallennuksen äänitaso. Kun katson verkkotallenksia on äänitasoa lisättävä tuplaksi, että vastaa normaalia tv lähetyksen tasoa.
  Mistä voisi johtua?
  Kari Jussila
 • Hei Kari!

  Kyseessä on yleinen vika. Äänitasojen vaihtelu esim. television, ohjelmakirjastojen sekä verkkotallenteiden välillä ovat tiedossa ja tähän pyritään saamaan korjaus tulevaisuudessa.
  DNA Ilkka palveluneuvoja
 • Voi Ilkka-reppana siellä DNA:lla..

  Äänistä on moitittu TV-hubia jo vuoden ajan. Mitään ette ole saanut aikaan. Yhä edelleenkään DOlby-ääniä ei voi käyttää. Jos Dolby-äänet laittaa HDMI:n kautta menemään (Bypass), kaikki sovellukset menevät mykäksi, siis Youtube, Yle Areena.. Jos HDMI-Bypass on käytössä, kanavat joilla ei ole Dolby-ääniä (MTV3 HD, TV5 HD..) ääni säröää niin että mahdotinat ohjelmia katsoa!!!

  VAIKUTTAA KUIN TÄTÄ EI HALUTA LAITTAA KUNTOON LAINKAAN!
  Hävetkää!
 • Esim. ohjelmakirjastojen äänentaso on ollut jo wbox-ajoista alhainen. Voiko sen korjata tai onko korjauksen alla voi riippua denarista, laitteista tai myös palveluiden alkuperäinen lähde voisi tehdä asialle jotain, tai kaikki yhtäaikaa.
  ^sama tyyppi taitaa olla superloukkaantunut pysyvästi kaikesta. Kokeile välillä rakentavia ehdotuksia sijoittaa myös viestehin, eli substanssia.
  pablo
 • @pablo,
  Aha, kuinka olla rakentava kun eihän näihin voi itse mitenkään vaikuttaa ja kun ei näitä protokollia tunne tarpeeksi voidakseen vaikuttaa.

  Ongelma on että mikään muu kuin PCM ei toimi TV-hubissa:
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Pulssikoodimodulaatio
  PCM on analogisesta äänisignaalisesta muodostettu stereoääni. PCM ei sisällä digitaalista monikanavaääntä. Joku valopää DNA:lla on tehnyt ratkaisun että näin homma toimii. 

  Hävetkää!
 • DNA TV:n ääni etuilee. Eli ääni tulee ennen filmiä joka kanavalla. Kokeiltu eri selaimilla. Ärsyttävää.
  Kata
 • Lisää hubin ääniongelmia. Toivottavasti saatte korjattua. Minulla on ollut hubi pari vuotta ja verkon kautta tulevissa ohjelmissa pitää äänen voimakkuutta lisätä lähes tuplata verrattuna normi tv-ohjelmaan. Jostain syystä tätä ei saada korjattua? Kiusallinen vika.
  Kari
  Kari Jussila

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti.Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.