DNA TV Hubi Äänen viive (Dolby)

TV-hubilla Dolby äänet kuuluu Ylen HD-kanavilla mutta niitä ei voi käyttää kun kuva/äänisynkronointi ei ole kohdallaan. Siinä menee sitten ”piloille” leffojen Dolby äänet,ellei aina muista vaihtaa äänen uloslähdön,ylen kanavilla pakko laittaa uloslähtö PCM:ksi.
Onko tähän milloin tulossa korjausta?

Kommentit

• Sama huomattu täälläkin.
  • Moikka Jani!

Onko kyse siis ainoastaan DNA TV-hubilla Yle HD kanavia katsottaessa, toimiiko Dolby äänet normaalisti muilla kanavilla/ohjelmilla? Onko kyse antenni- vai kaapeliverkosta ja millä paikkakunnalla?
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Vastaan omasta puolesta. Mulla on ääni hubin valikosta muistaakseni pcm ja YLEHD kanavilla huulisynkka on melko häiritsevän pielessä. Ja ongelma pelkästään hubin kautta katsoessa. Kokeiin tv:n omalla virittimellä ja eri digiboksilla joissa onglemaa ei ole...ainoastaan hubin kautta on synkat pielessä.
  • Ja lisäys. mulla kaapelitv ja haukipudas paikkakunta.
  • Dna oli jo myöntänyt että hubissa on tuo ongelma, joku oli saanut alennustakin sen perusteella kuukausimaksuista.

Korjaamisaikataulusta ei ole mitään kerrottu.
  • Ylen Hd kanavat,äänilähtönä ”auto”. Pcm toimii Ok.
    Lahti ja kaapeli-tv. Ärsyttää tuo, meinasin eilen heittää roskiin koko vehkeen, ei ole ihan sitä mitä luvattiin. N.90€/kk on Hub,netti ja kanavapaketit...
  • Hei
    Asensin juuri hubi-TV:n. Kuvaan ei tule ääntä lainkaan. Palautin ystävällisen asiakasneuvojan avulla tehdasasetukset, vedettiin töpselit välillä seinästä jne. Mikään ei auta. Liekö sukua ylempänä mainitulle ongelmalle? Vauhtia on 110 Mb/s sisään vanhalla läppärillä  ja 220 Mb/s uudemmalla pöytäkoneella. Palvelu on ollut tosi myötämielistä, sitä ei voi moittia!

• Hei Folke! Onko sinulla tässä välissä kenties jokin vahvistin tai kotiteatteri, toimivatko äänet millään sovelluksella tai kanavalla?
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Hei
    Verkkokaapeli tulee suoraan kaapelipistokkeesta hubiin ja sieltä DMI-kaapelilla TV-vastaanottimeen. Antennikaapeli tulee antennipistokkeesta hubiin. Ei ole muita laitteita. Mitään ääntä ei tulee miltään kanavalta hubin kautta.

• Onko tuo vika myös DNA TV-hubin sovellusten kautta, esim. Yle Areenan kanssa?
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Onko siihen ominaisuuteen tulossa päivitystä, että äänet kuuluisivat paremmin, kun katsoo verkkotallennusta? Jostain syystä noissa tallenteissa on se ongelma, että puheääni on todella hiljainen, vaikka olisi ns. nupit kaakossa.
  • Hei,
    minulla on teidän palveluna dna tv hub. Käytän kovalevy- ja verkkotallennusta. Molemmat tavat toimivat hyvin. Ongelma on verkkotallennuksen äänitaso. Kun katson verkkotallenksia on äänitasoa lisättävä tuplaksi, että vastaa normaalia tv lähetyksen tasoa.
    Mistä voisi johtua?
    Kari Jussila
  • Hei Kari!

Kyseessä on yleinen vika. Äänitasojen vaihtelu esim. television, ohjelmakirjastojen sekä verkkotallenteiden välillä ovat tiedossa ja tähän pyritään saamaan korjaus tulevaisuudessa.
    DNA Ilkka palveluneuvoja
  • Voi Ilkka-reppana siellä DNA:lla..

Äänistä on moitittu TV-hubia jo vuoden ajan. Mitään ette ole saanut aikaan. Yhä edelleenkään DOlby-ääniä ei voi käyttää. Jos Dolby-äänet laittaa HDMI:n kautta menemään (Bypass), kaikki sovellukset menevät mykäksi, siis Youtube, Yle Areena.. Jos HDMI-Bypass on käytössä, kanavat joilla ei ole Dolby-ääniä (MTV3 HD, TV5 HD..) ääni säröää niin että mahdotinat ohjelmia katsoa!!!

VAIKUTTAA KUIN TÄTÄ EI HALUTA LAITTAA KUNTOON LAINKAAN!
    Hävetkää!
  • Esim. ohjelmakirjastojen äänentaso on ollut jo wbox-ajoista alhainen. Voiko sen korjata tai onko korjauksen alla voi riippua denarista, laitteista tai myös palveluiden alkuperäinen lähde voisi tehdä asialle jotain, tai kaikki yhtäaikaa.
    ^sama tyyppi taitaa olla superloukkaantunut pysyvästi kaikesta. Kokeile välillä rakentavia ehdotuksia sijoittaa myös viestehin, eli substanssia.
    pablo
  • @pablo,
    Aha, kuinka olla rakentava kun eihän näihin voi itse mitenkään vaikuttaa ja kun ei näitä protokollia tunne tarpeeksi voidakseen vaikuttaa.

Ongelma on että mikään muu kuin PCM ei toimi TV-hubissa:
    https://fi.wikipedia.org/wiki/Pulssikoodimodulaatio
    PCM on analogisesta äänisignaalisesta muodostettu stereoääni. PCM ei sisällä digitaalista monikanavaääntä. Joku valopää DNA:lla on tehnyt ratkaisun että näin homma toimii.

Hävetkää!
  • DNA TV:n ääni etuilee. Eli ääni tulee ennen filmiä joka kanavalla. Kokeiltu eri selaimilla. Ärsyttävää.
    Kata
  • Lisää hubin ääniongelmia. Toivottavasti saatte korjattua. Minulla on ollut hubi pari vuotta ja verkon kautta tulevissa ohjelmissa pitää äänen voimakkuutta lisätä lähes tuplata verrattuna normi tv-ohjelmaan. Jostain syystä tätä ei saada korjattua? Kiusallinen vika.
    Kari
    Kari Jussila