DNA TV Hubi Äänen viive (Dolby)

TV-hubilla Dolby äänet kuuluu Ylen HD-kanavilla mutta niitä ei voi käyttää kun kuva/äänisynkronointi ei ole kohdallaan. Siinä menee sitten ”piloille” leffojen Dolby äänet,ellei aina muista vaihtaa äänen uloslähdön,ylen kanavilla pakko laittaa uloslähtö PCM:ksi.
Onko tähän milloin tulossa korjausta?

Kommentit

• Sama huomattu täälläkin.
  • Moikka Jani!

Onko kyse siis ainoastaan DNA TV-hubilla Yle HD kanavia katsottaessa, toimiiko Dolby äänet normaalisti muilla kanavilla/ohjelmilla? Onko kyse antenni- vai kaapeliverkosta ja millä paikkakunnalla?
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Vastaan omasta puolesta. Mulla on ääni hubin valikosta muistaakseni pcm ja YLEHD kanavilla huulisynkka on melko häiritsevän pielessä. Ja ongelma pelkästään hubin kautta katsoessa. Kokeiin tv:n omalla virittimellä ja eri digiboksilla joissa onglemaa ei ole...ainoastaan hubin kautta on synkat pielessä.
  • Ja lisäys. mulla kaapelitv ja haukipudas paikkakunta.
  • Dna oli jo myöntänyt että hubissa on tuo ongelma, joku oli saanut alennustakin sen perusteella kuukausimaksuista.

Korjaamisaikataulusta ei ole mitään kerrottu.
  • Ylen Hd kanavat,äänilähtönä ”auto”. Pcm toimii Ok.
    Lahti ja kaapeli-tv. Ärsyttää tuo, meinasin eilen heittää roskiin koko vehkeen, ei ole ihan sitä mitä luvattiin. N.90€/kk on Hub,netti ja kanavapaketit...
  • Hei
    Asensin juuri hubi-TV:n. Kuvaan ei tule ääntä lainkaan. Palautin ystävällisen asiakasneuvojan avulla tehdasasetukset, vedettiin töpselit välillä seinästä jne. Mikään ei auta. Liekö sukua ylempänä mainitulle ongelmalle? Vauhtia on 110 Mb/s sisään vanhalla läppärillä  ja 220 Mb/s uudemmalla pöytäkoneella. Palvelu on ollut tosi myötämielistä, sitä ei voi moittia!

• Hei Folke! Onko sinulla tässä välissä kenties jokin vahvistin tai kotiteatteri, toimivatko äänet millään sovelluksella tai kanavalla?
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Hei
    Verkkokaapeli tulee suoraan kaapelipistokkeesta hubiin ja sieltä DMI-kaapelilla TV-vastaanottimeen. Antennikaapeli tulee antennipistokkeesta hubiin. Ei ole muita laitteita. Mitään ääntä ei tulee miltään kanavalta hubin kautta.

• Onko tuo vika myös DNA TV-hubin sovellusten kautta, esim. Yle Areenan kanssa?
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Onko siihen ominaisuuteen tulossa päivitystä, että äänet kuuluisivat paremmin, kun katsoo verkkotallennusta? Jostain syystä noissa tallenteissa on se ongelma, että puheääni on todella hiljainen, vaikka olisi ns. nupit kaakossa.
  • Hei,
    minulla on teidän palveluna dna tv hub. Käytän kovalevy- ja verkkotallennusta. Molemmat tavat toimivat hyvin. Ongelma on verkkotallennuksen äänitaso. Kun katson verkkotallenksia on äänitasoa lisättävä tuplaksi, että vastaa normaalia tv lähetyksen tasoa.
    Mistä voisi johtua?
  • Hei Kari!

Kyseessä on yleinen vika. Äänitasojen vaihtelu esim. television, ohjelmakirjastojen sekä verkkotallenteiden välillä ovat tiedossa ja tähän pyritään saamaan korjaus tulevaisuudessa.
    DNA Ilkka palveluneuvoja
  • Voi Ilkka-reppana siellä DNA:lla..

Äänistä on moitittu TV-hubia jo vuoden ajan. Mitään ette ole saanut aikaan. Yhä edelleenkään DOlby-ääniä ei voi käyttää. Jos Dolby-äänet laittaa HDMI:n kautta menemään (Bypass), kaikki sovellukset menevät mykäksi, siis Youtube, Yle Areena.. Jos HDMI-Bypass on käytössä, kanavat joilla ei ole Dolby-ääniä (MTV3 HD, TV5 HD..) ääni säröää niin että mahdotinat ohjelmia katsoa!!!

VAIKUTTAA KUIN TÄTÄ EI HALUTA LAITTAA KUNTOON LAINKAAN!
  • Esim. ohjelmakirjastojen äänentaso on ollut jo wbox-ajoista alhainen. Voiko sen korjata tai onko korjauksen alla voi riippua denarista, laitteista tai myös palveluiden alkuperäinen lähde voisi tehdä asialle jotain, tai kaikki yhtäaikaa.
    ^sama tyyppi taitaa olla superloukkaantunut pysyvästi kaikesta. Kokeile välillä rakentavia ehdotuksia sijoittaa myös viestehin, eli substanssia.
  • @pablo,
    Aha, kuinka olla rakentava kun eihän näihin voi itse mitenkään vaikuttaa ja kun ei näitä protokollia tunne tarpeeksi voidakseen vaikuttaa.

Ongelma on että mikään muu kuin PCM ei toimi TV-hubissa:
    https://fi.wikipedia.org/wiki/Pulssikoodimodulaatio
    PCM on analogisesta äänisignaalisesta muodostettu stereoääni. PCM ei sisällä digitaalista monikanavaääntä. Joku valopää DNA:lla on tehnyt ratkaisun että näin homma toimii.

• DNA TV:n ääni etuilee. Eli ääni tulee ennen filmiä joka kanavalla. Kokeiltu eri selaimilla. Ärsyttävää.
    Kata
  • Lisää hubin ääniongelmia. Toivottavasti saatte korjattua. Minulla on ollut hubi pari vuotta ja verkon kautta tulevissa ohjelmissa pitää äänen voimakkuutta lisätä lähes tuplata verrattuna normi tv-ohjelmaan. Jostain syystä tätä ei saada korjattua? Kiusallinen vika.
    Kari
    Kari Jussila
  • Meinasin kysyä samasta ongelmasta mutta löysin tämän viestiketjun ja kyseessä näyttää olevan vanha ongelma. Omien havaintojeni mukaan näyttäisi että ongelma on nimenomaan Dolby-äänessä, koska ongelma toistuu sekä Ylen HD-kanavilla että CMoren HD-kanavilla mutta vain jos lähetyksessä on Dolby-ääni. Jos ääni ei ole Dolby niin viivettä ei ole.

Ilmeisesti korjausta ei ole odotettavissa jos ei kohta kahteen vuoteen ole ongelmaan ratkaisua löytynyt…?
    Mikko
  • DNA ei näytä olevan kiinnostunut ratkaisemaan ongelmaa. Minusta on aika ikävä vika, kun äänentasoa pitää säätää, kun katsoo verkkotallennuksia tai internetin sovelluksia esim Areena.
    Luulisi ongelma olevan merkittävä, että korjattaisiin pikemmin. Oma dna hubi sopimus on syksyllä katkolla, joten pitänee tutkia vaihtoehdot. Tämän palvelun kehitykseen ei löydy uskoa.
    Kari
  • On kyllä kersea bubi, alkaa emäntä olemaan sen verran kypsä että hubi lähtee kohta takaisin kauppaan ja kärsimyksestä pyydämme tuhat euroa. Toinen on tuo 50Hz vs. 60 Hz automaatin puuttuminen, kiva vaihdella manuaalisesti aina kun katsoo mm. cmorea
    hubiukko
  • Katon Netflixiä taikka dna tv lähetyksiä, ääni ja kuva ei stemmaa. Äänisignaali tulee optisella kaapelilla leffavahvistimeen (Onkyo TX-SR303) ja kuvasignaali HUBilta hdmi kaapelilla videotykkiin.  Telialla tätä ongelmaa ei ollut koska heidän boxin pystyi liittämään hdmi kaapelilla suoraan vahvistimeen kuvasignaalia myöten. Dna HUB ei tätä mahdollisuutta suonut joten siksi äänisignaali vain vahvistimen kautta. DNA vain voivottelee. Kiva lafka.

Hannu