Äänenlaatu heikko MTV3 HD kanavilla

Ihmettelen, onko vika laitteissamme, jotka kenties eivät osaa purkaa HE-AAC ääntä oikein. Ääni MTV3:n HD kanavilla kuulostaa vääristyneeltä, kuin se olisi pakattu liian vähäisellä bittimäärällä.

Pitääkö telkkarin tai kotiteatterivahvistimen tukea käyttämäänne HE-AAC formaattia suoraan?

Ylen HD kanavat toimivat moitteetta. Samoin MTV3:n normaalitarkkuuksiset.
Ääniongelma on esiintynyt alusta saakka, nyt vähintään toista vuotta siitä kärsitty.

Kommentit

• Oliskos tuolla apuja.Mikä televisio on kyseessä.
    Joutuukohan laitteen ääni asetuksista asettelemaan erikseen.
    Tossa Sony & LG laitteista jotakin.
    Eiköhän suurinpiirtein samalla tavalla muissakin laitteissa homma hoidu.

http://fin.afterdawn.com/sanasto/selitys.cfm/aac

http://pdf.crse.com/manuals/AE7Q100411/FI/c_dig...

http://kr.eguide.lgappstv.com/manual/l15/common...

• Tämmöinen TV kuin Sony Bravia KDL-46EX723.

Testasin asiaa kytkemällä kuulokkeet telkkariin suoraan, mikään asetusten muutos ei korjaa MTV3 HD kanavien heikkolaatuista ääntä.

Oletan, ettei pitäisi olla korvin kuultavaa eroa MTV3 ja heidän HD kanavan välillä? Eli ohjelmaa lähetetään kristallinkirkkaalla äänellä, mutta tämä TV ei osaa purkaa HE-AAC signaalia oikein.

• Näköjään en ole ainoa, joka kärsii tästä ongelmasta:

twitter.com/dna_palvelu/status/668764719608520709

• Tietääkseni MTV3 ja myös vastaava HD-kanava käyttää MPEG 1 layer 2 -ääntä, joka ei luonnollisesti ole mikään hifi-laatuinen, mutta ei suhteettoman huonolaatuinenkaan.
    YLE käyttää myöskin tätä normaalikanavilla. HD-kanavilla käytetään Dolbya.
    Kaapeli vai antenniverkko? Antenniverkossa nuo normikanavat ja HD tulevat eri lähetysjärjestelmillä, joten siellä voi olla eroa vastaanotossa (DVB-T/T2).
    Onko signaalitiedoissa kyseisellä nipulla riittävä signaali (korjausarvot ei liian isot)?

• Minulla on käytössä Wbox HD3-boksi ja siihen HDMI:llä kytketyt Sonyn langattomat kuulokkeet. Muilla kanavilla ääni on OK, mutta MTV3HD:lla vasen kanava särisee riippumatta käytetystä äänenvoimakkuudesta. Lisäksi tuo edellä kuvattu pakkausvirhe kuuluu eräänlaisena pulputuksena.

Ilmeisesti noille ongelmille ei ainakaan vastaanottopäässä ole paljoakaan tehtävissä..?

• Tälle ilmiölle ja ongelmalle ei ilmeisesti ole tarjolla selitystä? Eli miksi MTV3HD:n ääni on huonompi kuin MTV3SD:n ?
  • Meillä ei ole ainakaan havaittu tämänkaltaista ongelmaa MTV 3 HD kanavalla, heikommasta äänenlaadusta on tehty ilmoitus vain C More Sport 1 HD kanavasta antenniverkossa: https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/c-more-sport1-hd-kanavalla-huono-aanenlaatu/
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • ZDR, kaapeli vai antenniverkko? Kaapelissa kyseessä voi olla viallinen tai väärin säädetty modulaattori lähetyspäässä, tms.
    Antenniverkossa ottaisin yhteyttä lähettäjään, jos ongelmaa on muissakin vastaanottimissa samalla alueella.
  • DNA Iiro, täällä Turussa antenniverkossa jokaisella teidän kanavalla mikä käyttää HE-AAC koodausta ilmenee tämä sama ääniongelma.

MTV3 HD, Cmore Sport 1 ja 2 HD, Cmore First HD (vaikeampi havaita kuin live sport lähetyksisä).

Yle HD vastaanotettuna DNA:n mastolta toimii ongelmitta. Siellä toki käytössä Dolby Digital.

Sen verran häiritsevä on tuo ääni ero, että ollaan katsottu sitten vaan SD kanavia.
  • Antenniverkko kyseessä ja paikkakunta on Tampere. Ylen HD -kanavien ääni on OK, MTV3HD:n äänenlaatu on luvalla sanoen kauhea.
  • Hämeenlinnassa aivan sama ongelma mtv3hd-kanavan kanssa antenniverkossa. On ilmoitettu asiasta mtv3:llekin, mutta ei ilmeisesti sielläkään kiinnosta.