Siirry uusimpaan kommenttiin
Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

Ala-arvoista vauhtia 300mbit liittymässä

Moi,
mitenkäs tämä, asun noin 40 metrin päässä tukiasemasta, Huawei B715s, suora näköyhteys ja 300mbit liittymä.


Aika surkea suoritus kun ei edes aamuyöstä bitti kulje. Samalla laitteella Telian 200mbit paiskoo helposti hiljaiseen aikaan 180mbit ja ruuhka-aikanakin tuplat mitä DNA. Tämä Lepolassa, Järvenpäässä. Linukka gigabitin kaapelilla kiinni tölkissä, ajettu 10min välein speedtest-cli:llä.

Kommentit

 • Hei Pasi!

  4G-verkossa nopeus voi vaihdella aina 5 Mbit/s lähtien tuonne liittymän maksiminopeuteen. Tähän vaikuttaa monet eri tekijät aina verkon muiden käyttäjien määristä ja onko alueella mahdollisesti joitakin katveita. Lepolan alueella on pääosin hyvä 4G-verkko, mutta katveita esiintyy myös siellä.

  Tutkimme toki mielellään tilannetta, että saadaan yhteydet toimimaan paremmin joten otatko yhteyttä suoraan asiakaspalveluumme. Tavoitat asiakaspalvelumme näppärästi Oma DNA -sovelluksen chatin kautta. Lataa sovellus iOS-puhelimeen App Storesta tai Android-puhelimeen Google Play -kaupasta.
  DNA Ilkka palveluasiantuntija
 • Niinkuin kuvasta voit havaita, ei ongelma ole vaihtelu vaan totaalinen nopeuden puute.  Jos olen katveessa täysillä tolpilla 40m päässä mastosta, mihin on suora näköyhteys, niin teillä on laitteet kyllä aika huonot.  Saman nopeuden saa, vaikka tölkin nostaa ulos, vain upload-nopeus nousi n. 10mbi/s
  Kännykän sovelluksessa ei ole kyllä mitään näppärää, soitin asiasta juurikin viimeviikolla asiakaspalveluunne, sieltä ei saa vastaukseksi muutakuin että olethan käynnistänyt laitteen uudestaan ja käytäthän 5GHz wlania kun 2,4HHz on niin ruuhkainen, vaikka olet juuri maininnut, että kone on kaapelilla kiinni. Voin tuota mittausmetriikkaa toimittaa lisääkin, kunhan sen voi tehdä sähköpostilla tms. jollain muulla järkevällä tavalla, puhelimen tsättisovellus ei ole sellainen.

 • @Pasi
  "Voin tuota mittausmetriikkaa toimittaa lisääkin, kunhan sen voi tehdä sähköpostilla tms. jollain muulla järkevällä tavalla, puhelimen tsättisovellus ei ole sellainen."

  Kokeile tätä

  asiakaspalvelu@dna.fi

 • Nopeudet voivat tosiaan jäädä heikommiksi jatkuvastikin mikäli käyttöpaikka on katveessa tai alueen verkko on muuten pahasti ruuhkautunut käyttäjistä. Tämän takia onkin tärkeää olla yhteydessä asiakaspalveluumme, niin nämä tapaukset saadaan kirjattua ylös ja voidaan huomioida kun verkkoja päivitetään. Tällöin alueelle saadaan lisää kapasiteettia mikäli ongelma tästä johtuu.

  Kuuluvuuden suhteen ei puolestaan voi automaattisesti vetää johtopäätöksiä, vaikka olisikin suora näköyhteys mastoon, vaan joissakin tapauksissa yhteydet eivät välttämättä toimi vaikka olisi kuinka lähellä tukiasemaa.

  Oma DNA -sovelluksen chatin kautta saat nykyään myös lähetettyä esim. kuvia. Tässä tapauksessa kun asiaa on jo tutkittu aiemminkin asiakaspalvelussamme niin olisi parempi että otat yhteyttä uudelleen puhelimitse jolloin päästään tutkimaan ongelmaa myös teknisen tukemme avustuksella.
  DNA Ilkka palveluasiantuntija
 • @Pasi
  "Jos olen katveessa täysillä tolpilla 40m päässä mastosta, mihin on suora näköyhteys, niin teillä on laitteet kyllä aika huonot. "

  Helppohan tuo on verifioida mittaamalla nopeudet kauempana tolpasta. Tulee ainakin suljettua pois ns. alakatve.
 • Sitten pitää vaihtaa laitetta, tuota pupunkorvahuaweita on vähän hankala käyttää tuolla pellolla :-D
 • Joo joku akkukäyttöinen mokkula tai kunnollinen puhelin.
 • Onko siitä mastosta yhtään linkkia sinun suuntaan? Mullakin lähimastosta ei tule juuri mitään, kun lähettimet on toiseen suuntaan (moottoritielle prkl.)...

  ltewatch_h toimii tuon B715 kanssa jotenkin, sillä näkee RSRP, RSSI, RSRQ ja SINR desibeleinä, joten niistä voi enemmän päätellä. Myös tietty maston taajuudet olisi hyvä tietää..
 • Toi 75 meganen max. vaikuttaisi että siinä tolpassa on vaan 800mhz taajuus DNA:lla ja olet sen hetkellisesti saanut kokonaan itsellesi...

  Mulla on juuri noin tuossa tolpassa jossa olen. DNA:lla vaan 800 ja Elisalla 800+1800, joten nopeus ihan eriluokkaa Elisan-liittymällä.
 • @JJJ
  "ltewatch_h toimii tuon B715 kanssa jotenkin, sillä näkee RSRP, RSSI, RSRQ ja SINR desibeleinä, joten niistä voi enemmän päätellä. Myös tietty maston taajuudet olisi hyvä tietää.. "

  Nuo signaalin laatua kuvaavat arvot löytyvät ihan suoraan B715:n Järjestelmä-menusta
 • Niinpäs näkykin, palo vaan hihat kun se heittää ulos vissiin 5 minuutin välein, mutta hetkellisesti toki näkyy suoraan sieltäkin 😀
 • Kyllähän tuo cellmapperin mukaan tänne osoittaa:
  CELL_ID
  478467
  RSRQ
  -8dB
  RSRP
  -96dBm
  SINR
  14dB
  PLMN
  24412
  Kaista
  LTE 1800MHz

  Korkeusero ei ole päätähuimaava, tölkki on 2. kerroksessa ja tikku on 4.kerroksisen talon katolla, en oikein usko tuota alakatvetta.
 • Hmmmm....

  Eipä noissa signaaliarvoissa oiken suurta vikaa muuten ole kuin että SINR on vähän alakanttiin.

  https://www.taisto.org/Mobiiliverkkotekniikka

  Vaikuttaa siltä , että tukiasema on vain aika tukossa eli käyttäjiä liikaa.
 • No eihän täällä nuo linkit toimi. Kokeillaanpa uudestaan

  https://www.taisto.org/Mobiiliverkkotekniikka​​​
 • RSRP Arvo
  -70dBm - -79dBm Erinomainen
  -80dBm - -89dBm Hyvä
  -90dBm - 100dBm Kohtalainen
  -101dBm - 110dBm Heikko
  < - 110dBm Todella heikko signaalia tai ei ollenkaan

  Tässä kirjoittajalla -96, kuulostaa aika huonolta signaalinvoimakkuudelta maston lähellä, kun verrattuna itsellä 1800 MHz tolppaan n.2km matkaaja ulkoisilla antenneilla B715 näyttää: -82dBm keskiarvoa.

  Voisi jotain selittää?
 • Toki joku vaikutus sillä RSRP:llä on , mutta tuskin yksinään riittää selittämään alhaisia nopeuksia.

  Itselläni -98dBm tasolla nopeudet ovat kuitenkin 50...60 Mbit/s puhelimella mitattuna eikä puhelimessa ole edes LTE-A:ta
 • Kirjoittajalla on yön yli testissä keskiarvo 47 megaa, joten ihan onnettomista 4G nopeuksista ei ole kysymys 😀 Se ettei se ole ylittänyt 75 megaa missään vaiheessa on se erikoisuus, jos ollaan ihan mastonvieressä. Varsinkin jos useampi taajuus käytössä eihän, tuota nyt ole lukittu yhdelle taajuudelle (siltikin voisi olettaa että johonkin aikaan olisi tullut 1800MHz enemmän nopeutta)?

  Mutta juurikin se RSRP "heikkous" tuon sijainnintakia pisti silmään.

  Noissa nopeuksissa en osaa sanoa mikä arvo vaikuttaa kuinkakin paljon nopeuteen, kun harvatuollaisesta nopeudesta valittaa, mutta ymmärrän kyllä, jos toisella operaattorilla tulee 200 megaa, niin jokuhan siinä mättää ja on ihan mielenkiintoinen topicci sen takia.
 • @JJJ
  "Mutta juurikin se RSRP "heikkous" tuon sijainnintakia pisti silmään."

  Joo ei se RSRP kovin kehuttava ole , mutta yhtälailla SINR on kehno. No eihän nuo ole toisistaan riippumattomia , vaan kulkevat parina. Heikko signaalin taso ja huono signaali/kohinasuhde ei hyvää lupaa.

  Jos kentänvoimakkuus (RSRP) ihan maston lähellä on huono , niin jonkinmoisesta alakatveesta lienee kuitenkin kyse kuten jo aiemmin yritin vihjata.
 • Kaivoin tuon maston, niin
  - DNA:lla siinä on 800+1800 MHz
  - Elisalla 800+1800+2100MHz

 • Juuri näin. Sitä alakatvetta kanssa tuolla "heikolla signaalilla" tarkoitin, josta kerroit.

  Nyt menin sekaisin alotusviestin kanssa, siinä puhuttiinkin Teliasta ja Käppyrässä on Elisa+DNA siksi niiden eroa katselin...
 • Tai sitä, että ne linkit on toiseen suuntaa toisena vaihtoehtona, Cellmapperista ei voi päätellä sitä mihin ne sojottaa, se piirtää kartalle sektorin, kunhan mittaajalla on ollut jonkinlainen yhteys lähettimeen.
 • Elisa on kiinteä 100/10, siitä ei tarvii välittää 😁
  Kiertelin tuossa maston ympärillä luuri kourassa, selkeästi osoittaa kyllä hiukan ohi, noin 30 astetta oikeaan ja Sony xz2 sai tikusta alas sentään 97mbit/s näin lauantaiaamupäivällä.
 • Siirsi tuon nyt ihan mielenkiinnosta "väärälle" ikkunalle, tikut nyt 90 astetta oikealle ikkunansta kun katsoo pihalle, mutta muutaman asteen lähempänä oletettua sektoria:
  RSRQ
  -7dB
  RSRP
  -77dBm
  SINR
  19dB
  Saas kattoa, onko tuolla mitään vaikutusta nopeuksiin yöaikaan, näin su iltana ei juurikaan..
 • Signaali ainakin parani. Kerro sitten mikä on tulos, jos ei nyt toimi, niin sitten DNA:lla jotain vikaa tai todellisentukossa tolppa myös yöllä 😀
 • Huomatkaa, että yöaikaan DNA sammuttaa tukiasemasta MIMO:n eli tukiasema voi toimia yöaikaan (0-12) vain SISO:na (1x1) joten nopeus ei välttämättä yöaikaan ole nopeampi kuin päivisin.
 • Jaahas, omalla kohdalla Elisa sammuttaa yöksi 1800 MHz linkin, mutta DNA ilmeisesti harrastaa sitten samaa. Sekin selittäisi yö nopeutta kyllä...
 • Alku on ainakin melko kaoottinen

 • Pientä parannusta havaittavissa, mutta edelleen tulee Telialta turpaan 6-0
  Alkuperäinen paikka:

  "Väärällä" ikkunalla:

  Huiput nousi reilut 20%, keskiarvo huikeat 35% mutta kun tuosta leikkaa ajan, jolloin pitäs hommia tehdä, 08:00-17:00, keskiarvo nousee vain 43mbit -> 54mbit.
  Ei voi mitään, turpiin tuli tässä kaupassa, olis vaan pitänyt pysyä Telian asiakkaana.... Taidan nostaa härvelin vielä kokeeks ulos parvekkeelle, vaikkei tuo mitään IP54 kamaa olekkaan.

 • Onko sillä "väärällä ikkunalla" sama Cell_Id kun toisella, vai ottaakohan eri tolpasta?

  Jos silloin oikein katsoin, niin Telialla ei ole siinä sun lähitolpassa kun 800MHz taajuus, joten sillä ei voi tulla tuollaista 180 megasta nopeutta, vaan sekin on tullut jostain toisesta mastosta...
 • Sama tikku kiusaa, ilmansuunnasta riippumatta.

  MCC / MNC / Region
  244 / 91 / 4010
  Pitää kyllä sisällään 1800MhZ, siihen puhelin huutelee Teliaa nytkin.Puhelimen sovelluksella 92mbit/55mbit up/down firman avokätisesti sponssaamalla 100mbit liittymällä :-)

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.