Älypuhelin ja kannettava samaan nettiin

Terve,
Millainen liittymä tarvitaan, jos on kannettava, joka on toiminut nykyisellään mokkulalla ja upouusi älypuhelin, jossa myös netti? Aiemmin ollut puhelimen 2g- liittymä.

Saako sellaista liittymää, jossa molemmat toimii samassa?

Kommentit

• Hei Pauliina!

Jos älypuhelimessasi on rajaton 4G-netti, voi tämän puhelimen yhteyden toki jakaa myös tietokoneelle. Tällöin puhelin toimii tavallaan mokkulana ja yhteyspisteenä.

Jos kuitenkin käytät koneella nettiä reilummin, kannattaa tätä varten edelleen pitää oma erilline mokkulaliittymä käytössä.
    DNA Ida S palveluneuvoja
  • Liittymää, joka toimisi kahdessa laitteessa, ei saa.

Vaihtoehtoina ovat muun muassa
    • Kytke kannettava mokkulan sijaan puhelimeen ja irtisano mokkulan liittymä. Puhelimen käyttäminen mokkulana syö kuitenkin runsaasti akkua. Varaudu siihen, että puhelimesi akku on jatkossa melkein aina tyhjä.
    • Pidä puhelimessa 2G- eli GSM-liittymä ja käytä internettiä puhelimella mokkulan kautta. Jos nykyisessä mokkulassasi ei ole langatonta lähiverkkoa eli WLAN, vaihda mokkulaan, jossa tämä ominaisuus on.
  • miten saan selville saldon kannettavaan tietokoneeseen?
  • No odottelen DNA henkilökunnalta vastausta saako sitä kiitos?!
  • Lomailen kotimaassa 2 kuukautta ja minulla on kannykka seka kannettava tietokone mukana. Kysymykseni : Mika on helpoin littyma jolla molemmat toimii?
  • Moi Sonja,

Jos oleskelet Suomessa vain muutaman kuukauden ajan, suosittelen tutustumaan prepaid-liittymiimme - https://www.dna.fi/prepaid-liittymat
    Fiksuin vaihtoehto lienee ostaa puhelimeen liittymä, josta voit sitten jakaa yhteyden yhteyspisteen kautta tietokoneellesi.
    DNA Hanna-Mari palveluneuvoja
  • Kiitos tiedoista. Kun saavun heinakuun puolessa valissa kotimaahan, otan yhteytta.  Hyvaa kesanjatkoa ja terveiset taalta Turkista.
  • Hei
    Vaihdoin heinäkuun lopulla liittymän DNA:lle ja tämän jälkeen tietokoneeni ei enää ole löytänyt kännykän wifiä. Löytää kännykän netin vain ucb piuhan kautta. Aiemmalla liittymällä toimi langattomasti
  • @lotta

"Vaihdoin heinäkuun lopulla liittymän DNA:lle ja tämän jälkeen tietokoneeni ei enää ole löytänyt kännykän wifiä. Löytää kännykän netin vain ucb piuhan kautta. Aiemmalla liittymällä toimi langattomasti."

Poista tietokoneeltasi aiempi WiFi-profiili ja luo yhteys uudestaan. Pitäisi auttaa.
  • tabletin netti ei yhdistä internettiin norjassa.verkkovierailu on aktivoitu
    kai
  • Asuinpaikka Kangasala.
    DNA-nettiliittymä on viime aikoina ollut jokseenkin epäluotettavaa. Testauksessa (esim. Ooklalla) sekä download- että upload-nopeudet ovat hyvin vaihtelevia. Joskus download-nopeus on reilusti alla 10 Mbps ja upload harvemmin paljon yli 1 Mbps. Jollakin sivulla neuvotaan, että vaihdettaisiin 5GHz:iin. Mistä voin tietää, onko juuri "meidän" mastosta on sellainen jaksoluku tarjolla? ("meidän" sen takia, että masto on ehkä kilometrin päässä).
    Lisätietoa: mokkulalle on saatu kokeilemalla optimipaikka, jossa on melkein aina 3 tai 4 kenttäpylvästä näkyvissä. Tällä hetkellä ei ole tiedossa mitään muutos- tai ylläpitotyötä täälläpäin.
    Robin King
  • Pitäisikö odottaa vastaustanne DNA-sivulla vai lähetättekö sähköpostitse?
    Robin King
  • Jos sinulla on ongelma nettiliittymän toiminnan kanssa, niin emme voi näin tukisivuston kautta kuin arvuutella syitä asiaan. Mainitsemasi 5 GHz viittaa mokkulan ja laitteen väliseen 2,4 GHz ja 5 GHz langattomaan Wi-Fi verkkoon, 4G LTE verkossa tätä taajuutta ei ole käytössä.

Pyytäisinkin sinua olemaan kuuluvuusongelmissa yhteydessä asiakaspalveluun soittamalla p.044 144 044 (ma-pe klo 8-18, la 9-16:30) tai puhelimen sovelluskaupasta löytyvän Oma DNA -sovelluksen viestien kautta.
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Kiitos, lataan Oma Dna appsin ja jatkan sillä kanavalla.
    Robin King