AMR WB puhelussa, HD voice

Onko DNA:lla käytössä nykyään AMR WB puheluissa? DNA:n sivuilta ei löydy mitään tietoa asiasta.

Kommentit

• Hei Juha!

DNA:lla on ollut 3G-verkossa käytössä HD-puhe jo syksystä 2012, ensimmäisenä operaattorina Suomessa. Parannetun äänenlaadun vuoksi puhelun voi hoitaa meluisassakin paikassa, sillä puhelin ja verkko poistavat häiriöäänet ympäriltä. Kyse on juurikin tästä tiedustelemastasi AMR-WB koodekista.
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Jos puhelimen asetuksissa on käytössä 4G (puhelut ja data), eikö silloin AMR WB ole ollenkaan käytössa?
  • Puhelin vaihtaa automaattisesti 3G verkkoon kun soitat puhelun, huomaat tämän kun puhelimen 4G kuvake muuttuu H kirjaimeksi. Kun puhelu päättyy, vaihtaa puhelin takaisin 4G verkkoon.

VoLTE on meillä vielä pilottivaiheessa https://www.dna.fi/volte-pilotti