Android > iPhone (iOS) - yhteystietojen siirto

Puhelimen yhteystiedot tallentuvat omalle Google-tilillesi jonka olet luonut puhelimen käyttöönoton yhteydessä. Tunnus on sama jota käytät puhelimen sovelluskaupassa, Gmailissa tai tietokoneen Google haussa.

Sinulla tulee myös olla iCloud-tili, jolla käytät uutta puhelinta. Tili luodaan puhelimen ensimmäisen käyttöönoton yhteydessä, mikäli et tiliä ole vielä luonut.

https://www.youtube.com/watch?v=IUUiGBDzEc4

Kohta 1: Kopiointi vanhasta puhelimesta
Kun nämä ovat kunnossa, mene tietokoneen selaimella osoitteeseen https://contacts.google.com ja kirjaudu sisään Google-tilillesi.

Kirjautumisen jälkeen näet yhteystietosi, jotka tulee ensin ottaa talteen. Tämä onnistuu kun menet sivun vasemmassa palkissa kohtaan Lisää > Vie. Sivu voi tässä vaiheessa pyytää siirtymään vanhoihin kontakteihin.

Avautuva sivu näyttää yhteystiedot, valitse näiden yläpuolelta Lisää ja Vie. Oletuksena tämä kopioi kaikki yhteystiedot, voit halutessasi valita mitkä tiedot haluat kopioida.

Valitse tiedostomuodoksi vCard ja paina Vie. Tiedosto tallentuu selaimelle valitsemaasi latauskansioon.

Kohta 2: Tallentaminen uuteen puhelimeen
Mene tämän jälkeen tietokoneen selaimella osoitteeseen https://www.icloud.com ja kirjaudu sisään omalla Apple ID-tunnuksellasi.

Valitse sisäänkirjautumisen jälkeen Yhteystiedot.

Klikkaa vasemmasta alalaidasta rattaan kuvaa ja valitse Tuo vCard. Valitse kohdassa 1 tallentamasi tiedosto tietokoneelta ja tiedot kopioituvat iCloud-tilille.

Yhteystiedot tulevat tämän jälkeen näkyviin iPhoneen, synkronoinnissa kestää joitain minuutteja. Puhelin on hyvä myös käynnistää vielä uudelleen.

Huom! Apple on tehnyt sovelluksen helpottamaan siirtoa uuteen puhelimeen. Voit ladata Move to iOS -sovelluksen Android puhelimesi sovelluskaupasta