Android lopettaa Huawein kanssa yhteistyön

Lähde: https://www.tivi.fi/uutiset/tv/80e3d607-48ba-448e-a8f1-23521206e2a6?ref=ampparit:db1d

Tuossa linkkaamassani uutisessa kerrotaan, että Google lopettaa yhteistyön Huawein kanssa. Eli käytännössä ei enää tietoturvapäivityksiä, uusia ohjelmistoversioita, eikä myöskään Googlen palveluita (Gmail, Youtube, Google haku). Nykyiset versiot toimii tottakai normaalisti, mutta esimerkiksi nuo palvelut päivittyy aika tiuhaan, eli ne olisi käytännössä pois käytöstä jo aika pian.

Aika huolestuttava uutinen, kun ostin juuri viikko sitten Huawein P20 pro puhelimen. Kait tässä on perusteet ihan kaupan purkuun kunhan tuo Google tuki lakkaa? Meinaan minun käyttökokemukseen tuo vaikuttaa ratkaisevasti, käytän nimenomaan Googlen palveluita tosi paljon, ja varsinkin tuo Youtube on ratkaisevassa asemassa - sitä kun ei voi korvata millään muulla palvelulla.
Petelius Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Tuli vielä mieleen, näin ohjelmistokehittäjän näkökulmasta, että jotkut pelit käyttää Google palveluita hyväksi. Eli sovellusvalikoima tulisi tuon yhteistyön loputtua supistumaan merkittävästi. En tiedä eväisikö Google Huaweilta pääsyn jopa Google Storeen? Jos näin käy, niin ei näillä Huawein puhelimilla enää tee yhtään mitään.
    Petelius
  • Moikka!

DNA:n käsityksen mukaan rajoitukset eivät vaikuta käytössä oleviin puhelimiin vaan ne toimivat normaalisti ja niiden käyttöä voi jatkaa entiseen tapaan.
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Mutta uutta Android käyttöjärjestelmää on turha odottaa, edes johonkin P30 Pro malliin. Minusta tämä ei mene näin kuluttajan näkökulmasta ihan nappiin.. Liikkeessä just kyselin kun ostin puhelimen, että miten pitkään tulee päivityksiä. Myyjä vakuutti, että valmistajat ovat sitoutuneet julkaisemaan päivityksiä vähintään kolme vuotta. Tämähän ei tule nyt toteutumaan.
    Petelius
  • Veikko
  • Jokaisella operaattorilla on sopimusehdoissaan kohta "Ylivoimainen este", joka tarkoittaa juurikin tällaisia tapauksia. Eihän operaattori voi mitään, jos Google päättää lopettaa yhteistyönsä Huawein kanssa. Joten kaupan purkua on ihan turha odottaa. Se lienee selvää että Huawein hinnat tulevat romahtamaan, sekä uusien, että käytettyjen, jos tämä päätös jää voimaan. Luulenpa kuitenkin, että järki voittaa, ja päätös kumotaan. Vieläpä tämän vuoden puolella.
    jannyman
  • Käsittääkseni tää perustuu käynnissä olevaan kauppasotaan ja voi siis olla vaan väliaikasta . Huawein turvallisuusuhkaa ei ole vissiin mikään tietoturvatalo pystynyt todentamaan vaikka silläkin ainakin US Gov blokkausta perustelee . Päivitykset tullee avoimen Androidin toistaseks mutta uusia Android versioita vanhoihin puhelimiin ei tosiaan ole tulossa .
    No enpä kyllä näillä tiedoilla ostais uuttaa Huaweita enää , onneks tuli hankittua halvemman pään laite .

https://www.theverge.com/2019/5/19/18631558/google-huawei-android-suspension
    kärpänen
  • Jos haluaa varmoja päivityksiä tietoturvaan ja Androidiin, EI PIDÄ ostaa yhtäkään Samsungia, Huaweita yms. Ostakaa ANDROID ONE -laite, joka takaa päivitykset vuosiksi puhelimen julkistuksesta. Turha syyttää muita kuin itseään.
    Asiakas 1M
  • Tähän Honor 8X : ään on tullu ihan hyvin päivityksiä , tietoturva tällä hetkellä huhtikuun 1. pv . Vähän harmittaa kun just tykästyin puhelimeen ja Emuikin miellyttää...Taas joutuu vaihtamaan merkkiä sitten . Häiritsee jo nyt epätietoisuus mutta jos malttais loppuvuoden alennusmyynteeihin saakka sinnitellä ton kanssa .
    Taitaa olla Huawein puhelin myynnin taru pian ohi muualla kuin Aasiassa .
    kärpänen
  • Ostin tän kuun alussa huawei mate p20 pro:n. Alunperin menin kyselemään tulevasta oneplus 7:sta ja iphone xs:stä. Myyjä sai ylipuhuttua ostamaan tän huawein, mutta huomenna pitää kyllä ihan selvästi mennä neuvottelemaan.
    Jani
  • JOS käy niin että Huawein puhelimissa loppuu piakkoin Googlen ja muiden nykyisten ohjelmien toiminta, niin annetaanko siinä tapauksessa DNA:lta ostetusta Huaweista kunnon vaihtohyvitys uuteen, toisen merkkiseen, puhelimeen?

Eräästä DNA:n liikkeestä kyselin asiasta ja en saanut muuta tietoa kuin että "sitten niistä puhelimista tulee tiiliskiviä".
    Huihai
  • Tällä hetkellä on tiedossa, että käytössä olevat puhelimet toimivat normaalisti, ja niiden käyttöä voi jatkaa entiseen tapaan. Seuraamme toki tiiviisti tilannetta ja tiedotamme mikäli tulee jotakin uutta asiaa tämän tiimoilta.
    DNA Ilkka palveluneuvoja
  • Tietääkö kukaan, että tuleeko uusissa Huawein puhelimissa olemaan HarmonyOS vai Android jatkossa? Haluaisin tietää vaikka en olekaan Huaweifani.
    Pete