Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.
Etsimäsi kommentti on joko siirretty toiseen keskusteluun tai poistettu kokonaan.

Antenni TV:n kanavapaketin osa kanavista ei näy

Olen hankkinut meidän antennitalouteen DNA Welho TV Antenni Mix+ Total kanavapaketin. Minulla esiintyy seuraava ongelma. Osa kanavista näkyy, ja osa ei. Yle HD1 ja 2 näkyvät, sekä MTV Sport 1 HD, Max jne. Mutta minulla ei näy seuraavat kanavat: MTV Max HD, C More First HD, C More Hits, Fakta XL. Myös lapsille valitsemani Disney kanava ei näy. Olen testannut onko vika mahdollisesti kodin johdoissa (kokeillut siis monta eri TV pistoketta ja sama ongelma toistuu.) laitteina mulla on Samsungin 6 sarjanen LED telkkari, toisessa telkkarissa wbox hd2, sekä samsunging uusin blue ray hdd kombo missä kanavakorttipaikka.

Ymmärrän että melkein kaikki kanavat joiden kanssa mulla on ongelmia on VHF antennilla saatavia mutta koska ylen hd kanavat sekä mtv sport 1 hd näkyvät niin missä mättää???

En yksinkertaisesti siis saa niitä edes kanavavalikkoon (ja oletan että koneista ei ole kiinni kun on sen verran uudet).

Onko muilla samoja ongelmia? Mitä neuvoksi?

Edhotuksia olisi seuraavia: ongelma piilee talon johdoissa. Voiko signaali hävitä siellä johonkin? Tai onko antenni suunnattu väärin? Sijanti on laajalahdessa ja mastoja pitäisi olla aika lähelläkin.

Kaikki apu on tervetullut.

Kommentit

 • Mikäli kytkennät on tarkistettu ja vika ei korjaannu edes antennipistoketta vaihtamalla, suosittelemme tilaamaan antennisuuntauksen asiakaspalvelumme numerosta 044144044.

 • Sama ongelma täällä! Kyseessä on siis kaikki ohjelmat, jotka pitäsi tulla kanavanipusta VHF-B, kanavalla 8. Ei löydy mitään signaalia. Ainakin tämä koskee Oulunkylän lähettimestä tulevaa tavaraa. Kaikki muut Mtv-Total kanavat (Myös HD) näkyvät samalla antennilla ihan hyvin. Erikoista on se, että nämä nyt puuttuvat kanavat näkyivät vielä muutama päivä sitten ihan ok. Eikä laitteisiin, antenniin tai johtoihin olla koskettu.

  Tuo "vakioselitys", että tehdasasetuksille, uusi haku jne. ei tässä tapauksessa ole ratkaisu. Vika löytyy ilmeisesti toisessa päässä...

 • Kanavat lähetetään antenniverkossa kanavanipuissa, ja jokainen kanavanippu näkyy eri taajuudella. Kanavanipuissa ja niiden näkymisessä on eroja ja osa kanavanipuista näkyy vain tietyllä alueella. Jollain alueella saattaa näkyä vain osa kanavista, sillä Digitan UHF-verkossa ja DNA VHF-verkossa on eroavaisuuksia kanavien näkyvyyden kanssa.

  Digitan UHF-verkossa olevien kanavien näkyvyyden tiettyyn osoitteeseen voi tarkistaa osoitteesta: www.digita.fi/karttapalvelu

  DNA:n VHF-verkossa olevien kanavien näkyvyys osoitteesta: http://www.dna.fi/kuuluvuus-ja-peittoalueet

  Kanavapakettien kanavien näkyvyydessä saattaa siis olla eroja, eikä jokainen paketissa oleva kanava välttämättä näy. Mikäli kanavat ovat aikaisemmin näkyneet, on tällöin kyse todennäköisesti viasta, joka tietenkin tulisi selvittää.

  Kanavien tarkempaan saatavuuteen ja vianselvitykseen saa apua asiakaspalvelustamme, p. 044144044 tai sähköpostitse dnawelho@dna.fi. Sähköpostitse asioidessa on tärkeää liittää viestiin tarvittavat tunnistetiedot asian käsittelyä varten; asiakasnumero tai syntymäaika ja osoite.

  Antenni-TV:stä löytyy myös tietoa osoitteesta: http://www.dna.fi/tuki-antennitv

 • Tismalleen sama ongelma meillä Vantaan Ylästössä. Huomenna tulee, omalla kustannuksella, antenniasiantuntija. PlusTV ja DNA tukipalvelut, kummastakaan ei mitään hyötyä. Ja mainonta on harhaanjohtavaa. "Jos Yle HD 22 näkyy, niin kaikki muutkin näkyvät". Ei muuten pidä paikkaansa.

 • Sama ongelma myös Espoossa. Järvikylästä näkyvät kanavaniput VHF 5 ja 6 signaalin voimalla ja laadulla säästä riippuen 90-100%, mutta VHF 8 ei näy lainkaan.
  Boksi ja virittimet on vaihdettu jo kertaalleen, antenni on uusi tehokas ja sen suuntaus pitäisi olla täysin oikea (kun muut niput löytyvät ja näkyvät täydellisesti joka säällä) liitokset ja kaapelointi tarkistettu, liittimet vaihdettu jne.

  Kun ongelman kanssa ei näköjään olla yksin, niin onkohan nyt lähetinpäässä varmasti ihan kaikki kunnossa?
  Lähetetäänkö kaikki niput samalla teholla? Matkaa on vain 15km joten katvealueesta ei ole kysymys. Säädettävää antenni- ja linjavahvistinta on myös kokeiltu, mutta VHF8 ei silti ole herännyt.

 • Moi - jännä juttu. Osaatko sanoa mitkä kanavat kuuluvat VHF 8 nippuun? Onko juuri samoista kanavista kyse?

  Meille on tilattu uusia antenniosia myös suuntauksen kera taloyhtiön puolesta, mutta kun näitä vastauksia lukee niin onkohan kyseinen asia ihan turhaa?

  Voisiko DNA:n tuki vielä mahdollisesti kommentoida tätä keskustelusarjaa? Onko mahdollista että ongelma on teidän päässä mikäli näitä samoja ongelmia esiintyy jo eri puolella espoota?

 • VHF kanava 8 (kanavanippu VHF-B). Total paketissa: MTV MaxHD, Fakta XL, C-more FirstHD, C-more hits. Mutta siihen kuuluu myös muita kanavia. Katso kanavakartta: http://www.dna.fi/tuki-kanavakartta

  Huomiotavaa on myös, että nämäkin kanavat näyivät oikein hyvin aikaisemmin (n. helmikuun alkuun saakka), eikä antenniin ym. ole meillä tehty mitään muutoksia.

 • OK - kyseessä siis juuri samat kanavat.

  DNA - onko teillä tähän kommentoitavaa? Ei voi maalaisjärjen mukaan olla sattuma jos on prikulleen samat kanavat kyseessä. Kaikki muuta näkyvät mutta tämän kyseisen nipun kanavat ei. Voitteko ottaa tähän kantaa kiitos?

 • Tarkennuksena vielä, että olen Espoossa, mutta antenni suunnattu Oulunkylään. (Järvikylän lähetin jää pahasti katveeseen) Kaikki muut kanavaniput ovat ok.

 • Olisiko tässä muuten syy miksi MTV lopettaa fakta XL kanavan. Ei ole katsojia kun kanava ei näy smile Muilla kanavilla (HD) kun löytyy myös SD vaihtoehto, toisessa kanavanipussa, niin kukaan ei jaksa valittaa tästä asiasta...

 • VHF8 kantaa vielä lisäksi ainakin: Disney Channel, Disney XD, Animal Planet, Nelonen Pro 1 HD.

  Huomasin itsekin että noin kuukausi sitten tapahtui jotakin (en itse tehnyt mitään), sillä esim. MTV MaxHD näkyi hyvin. Järkeilin asian niin että kanavia nipuissa on järjestelty uudestaan sen jälkeen kun YLE HD-kanavat tulivat jakeluun. VHF8 ei minulla sitä ennenkään näkynyt, ainakaan kunnolla, mutta ennen kun siellä ei mitään katsottavaa ollutkaan niin asia ei ollut niin vakava, mutta nyt se on miehen tärkein kanavanippu.

  Jos tilaamanne asentaja saa ko. kanavanipun näkyviin niin kuulisin mielelläni kuka/kuinka ja mitä tämä on vaatinut koska en itse enää keksi mitä voisin tehdä, konstit on jo käytetty.

 • Tarkennus että olen Espoossa, kaikki kanavaniput tulevat Espoon Järvikylästä, Oulunkylään ei maaston muodon takia ole edes teoreettisia mahdollisuuksia yrittää joten en voi testata näkyisikö sitä kautta.

 • Itse asun laajalahdessa ja DNA:n tuen mukaan ei todellakaan ole kyse mistään katvealueesta, vaan on parikin antennia mistä kanavanipun voisi saada.

  Itselläni ei ole siis koko kyseinen nippu edes näkynyt ollenkaan (muutettiin vasta kuukausi sitten).

  Jos ei antennisuuntaus tai uusi osa toimi niin sitten en kyllä tiedä mikä on vikana - mutta enemmän ja enemmän rupeaa kuulostamaan siltä että jokin lähetysongelma siellä DNA:n päässä mahdollisesti on.

 • DNA Welho lähettää varsinaisen signaalin samalla teholla. Kanavanippujen suhteen ei ole eroa tehossa, ainoastaan vain lähetystaajuudessa.

  Tämän hetkisen tiedon mukaan Espoon antennilähettimessä ei ole mitään vikaa, mutta laitoin vielä kyselyä eteenpäin asiasta.

 • Tiedottakaa mikä on tilanne, jäämme mielenkiinnolla odottamaan vastausta, ennenkö tilataan lisää asentajia tai säädetään enempää..

 • Tässä viestiketjuissa, DNA:n vastauksissakin on miettimistä:

  vastaus 2 (Anu): "DNA VHF-verkossa on eroavaisuuksia kanavien näkyvyyden kanssa"

  vastaus 3 (Päivi): "DNA Welho lähettää varsinaisen signaalin samalla teholla. Kanavanippujen suhteen ei ole eroa tehossa"

  Eli kumpi vastaus pätee? Jos lähetin ja vastaanotin eivät muuta paikkaa, ja teho on sama, niin miksi on "eroavaisuuksia"?

 • Kanavanippujen näkyvyydessä saattaa olla alueellisia eroja, mutta varsinainen teho, millä signaali lähetetään, on sama kaikissa kanavanipuissa. Kanavanippujen taajuudet ovat muuttuvia ja vaihtuvia nimenomaan tämä vaikuttaa kanavanippujen näkyvyyteen.

  Pääsimme testaamaan Espoon Järvikylään suunnatulla laitteella, ettei antennilähetyksessä valitettavasti ole yleistä vikaa.

  Omakotitaloissa, että taloyhtiöissä, vika voi johtua väärin suunnatusta VHF -antennista. Tärkeintä SFN -verkossa on suunnata antenni lähimpään T2 -antenniin, että siitä saa parhaimman kentän voimakkuuden. Signaalin voimakkuutta ei kannata katsoa, sillä keliolosuhteet voivat vaikuttaa tähän.

  Omakotitaloissa kannattaa ottaa huomioon, että sisäverkko on asiakkaan vastuulla. Myös katolla oleva antenni on asukkaan vastuulla. Tämän takia suosittelen varmistamaan, ettei käytössä ole väärää antennia, ns. yhdistelmäantennia tai huonolaatuista VHF -antennia.

  Taloyhtiössä voi ongelmia ilmetä, jos käytössä on laajakaistainen 47-862MHz –antennivahvistin, jossa VHF- ja UHF signaalien vahvistusta ei voi säätää erikseen ja/tai UHF- ja VHF-alueen yhdistelmäantenni. Taloyhtiöissä vika voi myös johtua siitä, että taloyhtiöverkosta puuttuu kanavakohtainen vahvistin.

  DNA:n VHF -taajuusalueella toimivien lähettimien on todettu joissakin yksittäisissä tapauksissa aiheuttaneen ongelmia näkyvyysalueella olevien kiinteistöjen TV-kuvaan, jos kiinteistön antenniratkaisu ei ole toteutettu nykyvaatimusten mukaisesti ja tällainen antenni on suunnattu Digitan UHF- lähettimeen ja samalle linjalle osuu myös DNA:n VHF -lähetin. Tällaisia tapauksia on todettu sellaisilla alueilla, joissa signaalien tasoerot ovat suuret. Suuri tasoero syntyy yleensä tilanteissa, joissa kiinteistö sijaitsee 1-2 km päässä DNA:n VHF -lähettimestä ja 15-20 km päässä Digitan UHF -lähettimestä. Ongelmia ei ilmene, jos kiinteistön antennijärjestelmä on kunnossa.

  Varmin tapa saada hyvälaatuinen tv-palvelu ja poistaa mahdolliset ongelmat, on kääntyä ammattiantenniurakoitsijan puoleen. Lisätietoa antenniurakoitsijoista löytyy osoitteesta www.sant.fi, josta voi myös ladata Pientalon antennioppaan. Oppaassa kerrotaan millainen taloyhtiön antennivastaanottolaitteiston tulisi olla.

 • Löytääkö yleensä kenenkään televisio tai digiboxi enää noita VHF B nipun kanavia? Meillä boxi satunnaisesti ilmoittaa signaaliksi voimakkuudeksi 100 %, mutta laatu on ja pysyy nollilla. Muut VHF kanavaniput tulevat koko ajan sekä 100 % voimakkuudella että laadulla ja kanavat näkyvät täysin ilman häiriöitä.

 • Meillä kaikissa VHF-nipuissa on sama signaalin voimakkuus. Laatu on muissa 100% (jos sataa ja tuulee niin 90-95%) mutta VHF-B on aina nollassa.

  Lähetinpäässä kun ei mitään vikaa sitten ole, kun asia on nyt kerran tarkistettu, niin kait sitten pitää yrittää saada "vieläkin parempi" suuntaus antennille jotta tämä B-nippukin tulisi näkyviin. Maalaisjärjellä ihmetyttää kun muissa laatu on kunnossa niin ei suuntaus mielestäni pielessä voisi olla, mutta en olekaan alan asiantuntija joten pitää tätäkin vielä yrittää.

 • Kertokaahan sitten mahdollisten antennien suuntauksien jälkeen tietoja operaation onnistumisesta. Jos lähettimeltä tulee kaksi kanavanippua 100 % signaalilla ja laadulla, niin herää kysymys, voiko antennin suunnata lähettimelle vieläkin paremmin?

  Näkyykö tuo VHF B kanavanippu jollakin onnellisella MTV 3 Total paketin tilaajalla, jolla on vanha Plus TV kortti?

 • Minulla on samanlainen Total/PlusTv kortti. Eikä siis kanavanippu VHF-B näy, mutta muut kyllä 90-100%.

  Tilannetta vaikeuttaa mielestäni tässä se, että kun noille HD kanaville löytyy toisesta nipusta SD kanava, niin kääntäminen sinne on niin paljon helpompaa kun valittaminen DNA:lle.

  Huomioitavaa on myös, että VHF-B nippu näkyi meillä aikaisemmin ihan yhtä hyvin kuin muut (90-100%). Muutos tapahtui arviolta joskus helmikuun alussa. Eikä mitään muutoksia olla tehty (antenni, johdot, laitteet), ei edes koskettu niihin. Tähän DNA ei ole ottanut mitään kantaa, vaikka siitä on ollut tässä ketjussa aikaisemmin maininta, myös muilla.

 • Kiitos lisätiedoista. Tutkimme asiaa vielä lisää ja pyrimme palaamaan asiaan mahdollisimman pikaisesti.

 • Lisään tähän vielä vaikka kaikki varmasti tietävät että DNA-kanavanippu pitää näköjään löytyä kunnon signaalilla ja laadulla jotta kanavat tulevat automaatihaussa listaan. Manuaalihakua joutuu käyttämään aina VHF-B-nipun kohdalla, ainakin minun tapauksessani. Tosin nyt silläkään ei enää löydy yhtään kanavaa kun laatu on aina 0. Mutta esim. Virosta näkyy monta kanavaa moitteettomasti vaikka signaalin laatu ja voima ovat noin 20%, jopa joku FranceTV9 tms. näkyy hyvin 15% laadulla vaikka sataisi/tuulisi.

  Sittenhän vasta voi aloittaa noitten korttien/moduulien jne kanssa sähläämisen kun kanavat on listattu, joka nyt ei tähän aiheeseen kuulu mutta sivuan sitä lyhyesti että se oli aikamoista. Asiakaspalvelussa ei selkeästi tiedetty asioista sitäkään vähää mitä allekirjoittanut, mitä millekin kortille on saatavana vaihteli sen mukaan kuka sattui vastaamaan smile

  Minulla on nyt DNA:n vihreä kortti, joten minulla EI siis ole noita SD-rinnakkaiskanavia. Tai siis ne eivät näy (salattu kanava), joten VHF8 pitäisi saada kuntoon.. Kortti vaihdettiin siksi että valkoiselle PlusTV-kortille oli ainakin vielä joulun aikaan ylivoimaista saada NelonenProHD-kanavia. En tiedä miksi mutta näin oli kummankin asiakaspalvelun kanssa asiaa setviessä, mutta nyt asia on siltä osin kunnossa.

 • Hei!

  Testaamme nyt keskustelun perusteella rajatulla alueella toista lähetintä. Onko tilanne korjaantunut?

  Jos kanavat nyt löytyvät ja näkyvät niin vika oli jotenkin tuossa lähettimessä ja ongelma on näin nyt poistunut.

  DNA Jukka palvelupäällikkö
 • No nyt minäkin osuin oikeaan viestiketjuun, koska näiden kanavien puuttuminen ei ole
  vain Espoolaisten tai Vantaalaisten yksinoikeus vaan täällä Tuusulassa on aivan
  samat hauskuudet. Kasikanava näyttää täyttä nollaa ja muut näkyy Eestiä myöden.
  Jäänpä seuraamaan loppuuko tämä viestiketju koskaan.

 • Hei Perttu!

  Voimme tarkastaa tilanteen myös Tuusulan suunnan lähettimen osalta, mutta kannattaa myös käydä tässä keskustelussa läpikäyty vianselvitys läpi. Useampia ilmoituksia Tuusulan suunnalta emme nimittäin ole ainakaan toistaiseksi saaneet.

  Onko ongelma ollut kauan?

  DNA Jukka palvelupäällikkö
 • Moi. Myöskin Orimattilassa (antenni suuntaus Lahteen) on vastaavia ongelmia kanavanippu b:n osalta. Eli kanavat eivät näy. Ongelma alkoi eilen 06.03.2014.

 • Ongelma tuli esiin muutama päivä sitten, kun vaihdoin M- pakettiin
  eikä Max HD näkynytkään. Asiakaspalvelun mukaan olisi pitänyt.

 • Meillä ei ole ollut mitään muutoksia laitteissa eikä kanava-asetuksissa vaan kanavanippu B vain lakkasi näkymästä.

 • En tiedä vaikuttiko kirjoittelu täällä asiaan, mutta nyt kanavat alkoivat näkymään.

 • Hei Pentti! Kyseessä on ollut jokin yksittäinen häiriötilanne/katkos. Jos tämä tilanne alkaa toistumaan olisi kyseisen taajuuden signaalitasot selvittää.

  DNA Jukka palvelupäällikkö
 • Vhb b kanavanippu ei edelleenkään näy. Katsomme taloyhtiön kanssa antenniosia uudestaan.

 • Hei,

  Pääsin nyt Espooseen testaamaan kanavien näkymistä. Valitettavasti mikään ei ole muuttunut, VHF-B eli 8 on vieläkin laadulla 0.

  Yritetään vielä kerran antennin suuntausta "paremmaksi", kaikki muu mahdollinen ja mahdoton taitaa olla jo moneen kertaan läpikäyty....

 • Joo sama täällä - nyt taloyhtiön piikkiin kokeillaan uusia antenniosien asennuksia. En siis tiedä siitä sen enempää. Kuulemma ei ole ihan parin sadan euron juttu. Mutta kun tiedän sitten tästä tarkemmat speksit (ja jos se toimii) niin ilmoittelen sitten tuleeko vhf B näkyviin. Antennin suuntaus ei tuottanut tulosta...

  Ihmetyttää edelleen tuo ajatus siitä että näin paljon samoja ongelmia on ja hieman "ärsyttää" mainokset ja mainostus siitä että jos YLE HD1 ja 2 näkyy niin sitten saat kaikki kanavat näkymään...on mielestäni vähän harhaan johtavaa...

 • Kyllähän tämä mainostus lupaa liikaa, kun en itsekään saa haluamaani kanavapakettia.
  Kun nyt kerran kaikilla on ongelma vain B- nipun kanssa, niin olisi mielenkiintoista tietää
  miten se eroaa A- ja C- nipusta jotka laitteet löytävät ongelmitta?
  Tuntuu jotenkin haaskaukselta, kun antenneja ja suuntauksia vaihdetaan
  eikä kenelläkään nämä toimet auta oli sitten vanha tai uusi kortti.

 • Kun kaikki laitteet laitteet oli käyty läpi, konstit käytetty ja kaikki ulkopuoliset haukuttu niin
  Korkein johdatus vei sapattina vielä Biltemaan, josta hain aktiivi- yhdistelmäantennin
  kokeilun vuoksi. Vein katolle ja kuinka ollakkaan, kaikki oli harmoonista kun urkurin elämä.
  Kaikki niput pasahti ruutuun. Mihinkään ei näköjään voi luottaa. Oikeesti en vielä
  ymmärrä mistä se loppujen lopuksi kiikasti. Saanpahan haluamani kanavanipun.

 • Onneksi olkoon Perttu.

  Espoossa ei käynyt yhtä hyvin.
  Antenni suunnattiin tänään uudelleen, mutta se ei auttanut mitään.
  Täällä on katolla Triax 10-elementtinen 9,5db VHF-antenni, UHF antenni on erikseen. Suuntaukseen otettiin uusi kaapeli jolla ohitettiin talon muu kaapelointi, vedettiin se testimielessä antennilta suoraan digiboksille ilman yhtäkään rasiaa, jatkoa tai liitintä. Ei muutosta.

  Mastovahvistin vahvistaa ilmeisesti liikaa, sen käyttäminen alentaa nyt hyvin näkyvien nippujen tasoja muttei tuo VHF-B-nippua näkyviin. Liian voimakkaan signaalin mahdollisuus eliminoitiin kokeilemalla 10db vaimenninta, nippujen signaali ja laatu putosi noin 50%, näkyivät silti ajoittain tuulenpuuskissa hieman pikselöityen, mutta VHF-B pysyi hiljaisena. Palautettiin kaikki ennalleen kun tulos on ihan sama kuin ennen virittelyitä.

  Toki olosuhteet olivat tänään haasteelliset, myrsky oli melkoinen, mutta toisaalta signaalit pitäisi nyt saada suht hyviksi jotta sitten kesäkeleilläkin kanavat näkyisivät kun puihin tulee lehdet jne.

  Isävainaan metallihenkari-konsti on vielä kokeilematta, DNA, mihin kohtaan se pitää nykyään ripustaa roikkumaan että kanavat alkaa näkyä?

 • Mulla on säädettävä mastovahvistin erillisellä virtalähteellä.
  UHF, VHF ja ULA säädetty täysille. Vahvistus reilut 30 db.
  En ole koskaan huomannut, että suuresta vahvistuksesta
  olisi täällä koskaan ollut haittaa. Ei halpa laite mutta hyvä.

 • Säädettävä mastovahvistin on täälläkin, mutta näköjään Triaxin antenni on jo itsessään sen verran iso ja vahvistava, että jos säätö ei ole nollissa niin se tekee häiriötä (signaali ja laatu hyppii villisti 0-100 välillä, jos kääntää ihan täysille laatu häviää täysin).

  Mikä Biltema-antenni oli kyseessä? VHF/UHF-Paneliantenni? Vai "haravahässäkkä" 29,90€? Ehkä pitää itsekin kokeilla moista kun en enää tiedä mitä muutakaan.

 • UHF-VHF yhdistelmä aktiivi, tuote 24-137, 39,90 €

 • Ei auttanut Biltemakaan.
  Sama juttu, muut niput näkyy täysillä mutta B-nippu nollassa.
  Tulihan tämäkin kokeiltua, ihmeen hyvät signaalit myös UHF-puolella verrattuna siihen kuinka naurettavan heppoinen rakenne ja halvat muovikiinnikkeet niissä "elementeissä" on.

 • Eipähän ole antennista kiinni. Kanavien voimakkuus ja laatulukemat minulla:
  5- 99 ja 80, 6- 100 ja 68, 8- 100 ja 65.
  Tuon kasikanavan laatu vaihtelee turhan voimakkaasti 38 ja 80 välillä, mutta lukema
  keskimäärin n. 65. Antennin suunta suunnilleen etelään, joten olisiko Oulunkylä.
  Nukari on lähempänä mutta lukemat jää alle kahdenkymmenen.
  Eipä se lähin aina paras ole.

 • Tuusulan Riihikalliossa sama juttu eli tuo kanavanippu 8 ei näy.Niput 5 ja 6 näkyvät hyvin. Suuntaus on Oulunkylään. Antennimiehen kanssa säädettiin ja signallia tulee antennilta ja seinäänkin saakka mutta jotain häiriöitä on liikaa ko. nipussa, joka sotkee. Onko Nukarin lähettimessä kaikki vastaavat niput käytössä kuin Oulunkylässäkin? Olen saanut infoa, että sieltä puuttuisi juuri tämä kasi nippu.

 • Ja vielä lisäyksenä tätä kasi/B nippua ei ole näkynyt täällä kuin ajoittain erittäin pikselöityneenä kuulaana pakkaspäivänä.

 • DNA:n peittokartan mukaan Nukarilta löytyy samat kuin Oulunkylästäkin.

 • Niinhän siellä sanotaan, mutta olisi hyvä jos DNA tuki vahvistaisi.

 • Onko kukaan saanut ongelmaista nippua näkyviin? Onko antenniasentajasta signaalimittareineen ollut mitään apua tässä, vai onko vika ollut jossain tietyssä komponentissa/yhdistelmässä, vai onko asentajakin joutunut levittämään kätensä tyyliin- "no can do, tähän tontille ei sitä nippua näkymään saa, katsokaa kanavia netin kautta..."?

 • Ei tule Nurmijärven lähettimestä kanavalta 8 eli nippu B mitään.
  A ja B näkyy virheettä.

  Järvenpää

 • Jotenkin tulee sellainen olo, kun tätä ketjua lukee, että joku ei kerro kaikkea mitä tietää. Signaalit tuossa päivällä tsekattiin, että joka nipusta tulee mutta ei vaan kuvaksi muutu. Signaalin laatu vaihtelee liikaa.

 • Niin, voi olla.. Minä en tiedä muuta kuin sen että ihan kaikki mitä keksin olen nyt tässä kokeillut, signaali on sama kuin muissa nipuissa mutta kuitenkin laatu pysyy aina nollassa, satoi tai paistoi. Pitänee sitten seurata formuloita katsomosta siihen asti että joku keksii tähän jotakin.

 • Hei Ari! Kyselin vielä näistä Espoon lähettimistä ja yksi niistä tosiaan vaihdettiin. Mikäli ongelma olisi johtunut lähettimestä, olisi se toki tullut tällä vaihdolla kuntoon. Mitään yleistä vikaa lähettimissämme ei pitäisi olla.

 • Moi,
  Suurkiitos tästä!!!
  Viestisi innoittamana testasin vielä kanavia ja jotain on selvästi tapahtunut. VHF-B-sIgnaalin laatu on yhä nollassa, mutta silti kuva on alkanut näkyä???! Toki vielä pikselöityy, rätisee, paukkuu ja välillä katoaa, mutta silti jotain näkyy, tätäkään en ole ennen onnistunut saamaan esille!

  Toistan, en ole siis tehnyt yhtään mitään muutoksia mihinkään, koska olin jo kokonaan luovuttanut tässä asiassa.
  Nyt pitää sitten tarkkailla onko tämä pysyvää vai onko tänään vain poikkeuksellisen hyvä "radiokeli" vai onko jotain oikeasti korjattu.. en vielä hurraa enkä tee mitään muutoksia, kääntele antennia tai vahvistinta.
  Silti ihmetyttää että laatu on koko ajan täysin nollassa mutta silti näyttää jotain kuvaa. Muissa nipuissahan ei näy yhtään mitään (kuva pysähtyy kokonaan ja "ei signaalia") jos laatu putoaa alle 50%.

  Henkimaailman asioita, mutta seurataan tilannetta......

 • Samaa ongelmaa näyttää olevan täällä Nurmijärvellä.
  Tein MTV Total kanavapaketista sopimuksen maanantaina ja tänään sain postissa kortin. PlusTV/DNA sivustoilla sekä puhelimessa tilatessani pakettia vakuutettiin kaikkien kanavien näkyvän mikäli YLE HD näkyy kanavapaikalla 22. Ja kun kerran tuo näkyi, niin sen mukaan laitteet sekä talon antenni ovat valmiita vastaanottamaan DNA VHF taajuudella kaikkia näitä kanavia.
  Vaan eipä näy nuo CH8 kanavat (max HD, fakta XL, C-more first HD, C-more hits).

 • Tuskin maltan odottaa koska aloitetaan taas höpinä 4m:n antennijohdosta jne. Tämä ei muuten ole ihan halpaa juoksuttaa noita antenniheepoja ihmettelemässä tilannetta. Ja maksajaa varmaankaan ei löydy.

 • Heitän edelleen ilmoille kysymyksen, näkyykö tämä kanavanippu B yleensä kenelläkään? Tietääkö DNA tämän kanavanipun näkyvän jossain päin Etelä-Suomea? Kyllähän tässä nyt jo niin monta eri konstia on kokeiltu, että tekisi mieli väittää ongelman olevan lähetinpäässä, joko lähettimessä tai sen signaalissa.

 • Antennitelevisiopalveluissa on olemassa kanavanippu B sekä UHF-, että VHF-taajuudella. Kyseisissä kanavanipuissa näkyy tarjoamiamme maksukanavia. Tietoomme ei ole tullut yleistä vikaa koskien kyseisten kanavanippujen katoamista. Ilmoitamme kuitenkin sivujemme häiriötiedotteissa mikäli tilanne muuttuu.

 • Ei näy nippu 8/B Tuusula, Riihikallio. Kysyin DNA:lta sitä, että kuuluuko 8 nippu Nurmijärven Nukarin lähettimen valikoimiin. Ei vastausta.

 • Selvitämme tämän asian ja palaamme kun saamme lisää tietoa.

 • Oma käsi paras apu! smile
  Kipusin katolle suuntaamaan antennia itse ja signaalit löytyivät puuttuneille kanaville. Tytär alhaalla TV:n ääressä antoi signaalilukemia käännellesäni mastoa ja nyt tosiaankin kaikki toimii.

  Hieman on tosiaankin harhaanjohtava ja tulkinnanvarainen tuo DNA:n ohje:

  "On helppo tarkistaa, onko antennitelevisiosi valmis vastaanottamaan Digitan antenniverkon lisäksi DNA:n antenniverkon tarjontaa. Tee seuraava testi:

  1. Avaa televisiosi
  2. Käännä kanavalle 22
  3. Näkyykö Yle TV2 HD -kanava?

  Jos Yle TV2 HD näkyy, voit vastaanottaa DNA:n antenniverkon tarjontaa ja DNA Welho TV -kanavapaketit ovat tilattavissasi."

 • Jarmo, asut Nurmijärvellä? Paljonko sinulla on linnuntietä matkaa Nukarin lähettimeen?

  Kunhan spekuloin onko lähetysteho kuitenkin niin alhainen, oli se sitten vika tai ominaisuus, että vain lähettimen vieressä asuvilla näkyy.

  Ja pitää muistaa ettei puissa ole vielä yhtään lehtiäkään. Jos ei edes nyt näy ihan täydellisesti niin ei toivoakaan että näkyisi enää keskikesällä yhtäänmitään.

  Jotain pitäisi nyt vähän säätää jossain jos ongelmia on näin paljon ja usealla?

 • Ari,

  Asun itseasiassa lähellä Klaukkalaa ja Nukarin masto olisi ilmeisesti kyllä lähinnä oleva.
  Käänsin ensin antennia sinne Nukarin suuntaan, mutta sieltä tuli ilmeisesti aika heikkoa signaalia kun tytön mukaan signaalitasot pysyi lähellä nollaa, eikä siis ollut havaittavissa mitään parannusta. Lähdin sitten kääntämään takaisinpäin ja ajatuksena kokeilla Karkkilan suunnassa olevaa mastoa, mutta sitten osuikin ilmeisesti välissä Oulunkylän (?) suunnalla oleva masto ja sieltä signaali napsahti heti 75-100%. Jätin siihen, enkä lähtenyt siis kokeilemaan enää muita kun alkoi toimimaan hyvin.

 • Tässä viestiketjussa mainitun lähetin aseman kanavanippu B:n vikaa selvitetään ja saatetaan joutua korjaamaan paikallisesti. Asia ei ole jäänyt meiltä huomiotta.

 • no niin - katsotaan toimiiko sitten tämä korjaus...antakaa ihmeessä kommentteja iltapäivällä niin katsotaan onko ongelmia saatu korjattua.

 • Minulla Espoossa ainakin ensimmäistä kertaa VHF8 signaalin laatu nousi! En tehnyt mitään muutoksia, mutta laatu on nyt miltei samoissa nipun 6 kanssa!
  Kuva ei pätki ainakaan tällä hetkellä vaikka myrsky onkin täällä melkoinen. Katsotaan miten näkyy jahka sää vielä huononee kun kosteat kelit, lumi/räntäsateet viikonloppuna alkavat...

  Mutta näin ensituntumalta näyttäisi siltä että tämä korjaus oli ei ollut turha.

 • Ihmeiden aika ei ole ohi. Olisi kiva tietää, mitä DNA teki. Nyt nippu B näkyy ensimmäisen kerran. Ja en ole vaihtanut kaapeleita enkä mitään muutakaan mitä on suositeltu. 200 € paloi rahaa turhiin antenni korjaajien käynteihin. kk-maksujen hyvitys olisi vähintä....

 • Mukavaa kuulla että kanavanippu näkyy nyt. Löysimme antennista vikaa ja se on nyt saatu korjattua.

  Kiitos ilmoituksista.

  Hei Hannu. Olethan asiasta yhteydessä asiakaspalveluun, http://www.dna.fi/yhteystiedot

 • Hei Pauliina,

  Oliko tuossa Nukarin mastossa siis jokin vika? Se kun on itseäni lähinnä oleva masto, niin voisin kokeilla jossain vaiheessa uudemman kerran suuntausta siihen.
  Signaalin laatu nyt 100% ja taso 75% ja tuo taso näyttäisi ainakin toistaiseksi olleen riittävä. Ei ole ollut havaittavissa yhtään pätkimistä.
  Jostain olin vain lukevinani, että taso olisi hyvä olla päälle 80%?

 • Vika oli yleisesti B-nipussa ja vikailmoituksia oli tullut varsinkin pääkaupunkiseudulta.

  Antenni kannattaisi suunnata aina lähimpään antennimastoon. Jos sinun Jarmo lähin masto on Nukarissa, kannattaa suunnata antenni sinne.

  Minulla ei ole antaa mitään tiettyä suositusta signaalitasosta.

 • Nyt myös Järvenpäähän VHF-verkon kanava 8 tulee täydellä signaalilla ja laadulla. Kanavat pamahtivat boxille välittömästi ja näkyvät myrskystä huolimatta virheettömästi.

  Onpa mukava huomata, että tänne kirjoittaminen ei ole mennyt hukkaan. En onneksi lähtenyt tekemään antennille mitään muutoksia, kun koko ajan epäilin vian löytyvän lähetinpäästä.

 • Juu kiitoksia minunkin puolestani DNA:lle, mitä tästä opimme, joskus vika saattaa löytyä myös lähetinpäästä, eli kannattaa ihan oikeasti tarkistella noita lähettimien konfiguraatioita jos näin moni samasta valittaa. Ja ymmärrän kyllä että 95% loppukäyttäjien vikailmoituksista on pelkkää roskaa, mutta silti.

  Erehtyminen on tietysti inhimillistä, ei siinä mitään mutta kun viesti on ainakin kuukauden ollut pähkinänkuoressa "Mitään vikaa lähetinpäässä ei ole", niin se on asia joka tietysti ottaa aivoon.. Silloin kun YleHD-kanavat tulivat jakeluun ja MaxHD jne siirtyivät nippuun B meni jotain metsään, eli testatkaa nyt aina ne muutokset ennenkö viestitte että kaikki on kunnossa!

  No, tulipa tutustuttua tekniikkaan sitten vähän tarkemmin ja ostettua tuplaten KAIKKI mikä vähänkin ko. kokoonpanoon liittyy, välillisesti tai välittömästi, kun tietysti sitä vikaa etsii tietysti omasta pääkopastaan tai asennuksistaan.
  Onpa toinen täysi HD-setti valmiina, myyntiin tai mökille....

  Mutta en valita, kiitokset vielä että tuli kuntoon!

 • Tämä kommentti siirettiin erilliseen viestiin._

 • täälläkään ei näy kun ylen hd kanavat, pieksämäellä olemme.. mitä tälle osaa tehdä?

 • Onkos se Pieksämäki edes teoriassa DNA VHF-peiton aluetta? Jos on niin siitä on vielä pitkä matka käytäntöön..

 • Onko Oulun seudulla jotain vikaa antennin c-kanavanipussa? A ja B-nipun kanavat näkyy kaikki, mutta yksikään C-nipun kanavista ei näy. Tai teidän myymänne WboxHD2 ei ainaakan niitä kanavia löydä.

 • Tällä hetkellä yleistä vikaa kanavissa ei ole havaittu. Välitin kuitenkin tiedon eteenpäin, ja tilannetta seurataan.

  Kuinka pitkään kyseinen kanavanippu on ollut pimeänä? Oletko jo tehnyt laitteellesi tehdasasetusten palautuksen ja uuden kanavahaun? Tarkistathan myös antennijohtosi - ja jos mahdollista, kokeilet toista johtoa tilalle.

 • Asun Hämeenlinnassa (13600 alue). Tänään kuva alkoi pätkiä ja yhtäkkiä katosi osa maksukanavista kuten maksamani Discovery, Nelonen Prime, Showtime ja Silver. Maksamistani kanavista vain Animal Planet, Disney Channel ja Disney XD löytyvät. Olen hakenut kanavat uudelleen useaan kertaan mutta kanavat eivät löydy. Sama ongelma oli aikaisemmin viime kuussa ja katosi asiakaspalvelun kanssa keskustelun jälkeen mysteerisesti mutta siis noin 6vko jälkeen identtinen vika palasi jälleen.
  1) Mitä on tapahtunut?
  2) Koska kanavat palaavat?

 • Johan nämä taas viikon toimikin. Jokainen nippu pimeänä. Mitään muutoksia ei ole tehty. Ja älkää höpöttäkö antenni johdosta kiitos. Ja sijaintihan on Tuusula ja suuntaus Oulunkylä.

 • Pitäneet toivoa lumipyryä kuten eilenillalla. Tällöin toimi moitteettomasti. Selkeä keli on myrkkyä DNA:lle.

 • Ihmeitten aika ei ole ohi, Espoossa on toiminut ja toimii yhä!

 • Taloyhtiöön on perjantaina asennettu vhf-antenni joten kokemus on vain tältä viikonlopulta. Vika voi siis olla uuden antennin ohjelmoinnissakin, mutta ajattelin varmistaa onko dna:lla vikaa c-nipussa ensin.

 • Tein myös haun manuaalisesti tuon Oulun alueen c-nipun taajuudelta 177,500mhz, ei näy tämä wboxhd2 löytävän tuolta mhz alueelta minkäänlaista signaalia.

 • Moi,

  Espoon lähettimessä taitaa taas olla jotain häikkää. Kanavanippu VHF8 on pimeänä tätä kirjoittaessani eli 6.4. 13.45. Formulat alkaa klo 18 eli jotain tarttis taas tehrä sano Manu wink

 • Espoossa, mutta antenni suunnattuna Oulunkylän mastoon, VHF8 toimii kyllä moitteettomasti (klo 15:07)

 • Tuusulan suuntaan Oulunkylä ei kyllä toimi kunnolla.
  Alkoi pikselöimään pari tuntia sitten.
  Voimakkuus 100, laatu alle 20.

 • Espoossa on VHF8 täysin pimeänä, laatu 0. Taitaa jäädä formulat väliin....

 • Täällä Espoossa Oulunkylän masto edelleen hyvä (VHF8 100% / 93%). Olisiko säällä vaikutusta näihin poikkeavaisuuksiin? Formulat näkyvät muuten myös SD laatuna kanavalla 44.

 • No niin, nyt hävisi kuva. Vaikka signaali edelleen ihan hyvä, ja muut VHF8 kanavat näkyvät. Eli pitää siirtyä SD lähetykseen, kun DNA ei halua lähettää HD:tä. Miksi?

 • Olen 100-varma että Espoon lähettimessä on jotain vikaa. Muissa nipuissa laatu ja signaali täysillä. Sää on huono muttei se koskaan vedä VHF8-laatua kokonaan nollaan.

  Hasse, en minä näe sd-versioita vihreällä dna-kortilla?

 • Ok, minulla vanha PlusTV, jossa MTV Total. Siinä SD versio näkyy siis MTV Max kanavalla 44. Mutta Max HD siis nyt pimeänä. Ei myöskään mitään ilmoitusta, että "ei pääsyä" tai vastaavaa. Ja huom, kaikki muut VHF8 kanavat siis ihan ok, ja MaxHD myös 100%/93% signaali.

  PS. DNA ei taida näistä viesteistä nyt välittää, kun itse seuraavat F1-kisaa smile

 • Nyt pimeni Tuusulassakin max HD. Oulunkylään suunnattu. Tämä pimeneminen on ihan vakio, joka ilta vartin yli seiska.

 • Järvenpäässä asustan ja meillä on se "kielletty" yhdistelmäantenni. Ostin sen aikoinaan varmaankin Tarjoustalosta hintaan 120 mk. Antenni on suunnattu Espooseen ja kaikki kanavat ovat näkyneet koko päivän täysin virheettömästi.

 • Espoossa (Oulunkylän masto) lähti MaxHD taas toimimaan (n. 19:40). Onkohan niin, että tehot riittää vain yhteen suuntaan kerralla?

  Mutta varmasti DNA huomioi nämä "pätkälähetykset" laskuissaan. Eikös niin? Luottakaamme siihen. Eihän virheellisestä tuotteesta tarvitse maksaa täyttä hintaa.

  (Olis muuten ihan kiva avata TV tietäen, että kanavat varmasti aina näkyvät hyvin)

 • Järvikylä pysyy edelleen mykkänä.
  Joo, kyllähän näitä VHF8 katkoja on ollut enemmän kuin laki sallii. Jäädään taas odottamaan DNA:n analyysia asiasta.
  Onneksi mitää merkittävää ei jäänyt formulassa näkemättä...

 • Mulla on ollut antenni suunnattuna Oulunkylän mastoon täältä Klaukkalan suunnasta ja on toiminut kokoajan moitteettomasti (laatu 100% ja taso 75%). Lähin masto olisi tuo Nukarin, mutta en ole lähtenyt suuntaamaan uudelleen kun toimii ok. Eli kai tässäkin pätee "jos se ei ole rikki, niin älä koske" smile

 • Noniin, näköjäänhän tuo Espookin on taas kunnossa!

 • Pystynkö vaihtamaan Mix8 kanavapaketin MTV total pakettiin itse vai pitääkö se tehdä puhelimitse? Kauanko menee että alkaa näkymään? Ja saanko vanhana asiakkaana saman 6kk:n tarjouksen kuin uudet asiakkaat?

 • Kanavapakettien vaihto menee asiakaspalvelun kautta. Jos sinulla ei ole ollut MTV Total pakettia, voit hyödyntää kyseisen tarjouksen. Kanavat lähtevät näkyviin noin vuorokauden sisällä.

 • Ok, minulla vanha PlusTV, jossa MTV Total. Siinä SD versio MTV-Sport ja esim Max toimii mutta ei HD. Ilmaiset HD kanavat 1,2 3, toimii. Pitäisköhän tää kortti vaihtaa DNA:lla

 • Mikäli ohjelmakorttisi on vanha, voi sen käydä tarvittaessa vaihtamassa DNA Kaupassa uuteen korttiin. Huomioithan että HD-kanavien näkymiseksi tulee sinulla olla Antenna Ready HD -hyväksytty digiboksi tai televisio. Tunnistat yhteensopivat laitteet Antenna Ready HD -merkinnästä.

 • Itselläni on sama vika VHF8 paketissa , Lehmijärvellä Lohjalla ollut jo jonkin aikaa. Viime kesänä VHF8 paketti oli pimeänä yli kuukauden. Teknisessä tuessa väitettiin aina,että kaikki toimii normaalisti.

 • Tarkistin, että Espoossa on eilen tehty huoltotöitä, jotka ovat saattaneet aiheuttaa kanavien näkyvyyteen noin minuutin katkoksen. Tänään 4.6 vastaavia huoltotöitä tehdään Lohjalla.

  Mikäli kanavissa on häiriötä antenniverkossa eikä yleistä vikaa ole havaittu, tulee tarkistaa laitteiden kytkennät. Antennijohdon tulisi mielellään olla alle neljä metriä pitkä yhtenäinen kaapeli. Osoitteesta https://www.dna.fi/tuki-miten-otan-teravapiirro... voit käydä vielä tarkistamassa esimerkiksi laitevaatimukset ja antenniin sekä sen suuntaukseen liittyvät asiat.

 • Arvasin oikein palveluneuvoja väittää jatkuvasti antenni on liikkunut johdot löysällä liittimet huonot, vaikka VHF8 kanavanippu toimi vielä 5 päivää sitten. Seuraavana päivänä kyseinen kanavanippu ei lähetä signaalin signaalia, muut kanavaniput toimii normaalisti . Sama vika on usealla, mutta DNA väittää KAIKKI toimii normaalisti.

 • Halutessasi voit vielä vaihtaa ohjelmakortin lähimmässä DNA Kaupassa toiseen ja tehdä laitteellesi tehdasasetusten palautuksen ja uuden kanavahaun.
  Mikäli maksukanavat ei näy kunnolla, saatat tarvita isomman antennin tai vaikkapa paremman antennipaikan. Huomioithan myös, että mikäli sinulla on linkittävä laite, tulee linkitysnumero ilmoittaa asiakaspalveluun.
  Pyytäisin sinua siis ottamaan yhteyttä asiakaspalveluun tai käymään vaihtoehtoisesti DNA Kaupassa, jotta voimme tarkistaa että tilauksesi on kunnossa.

 • Minullakin taas vaihteeksi VHF8 pimeni, taisi olla viime perjantaina. Käytännöstä viisastuneena (ks tämän ketjun aikaisemmat viestini..) en tehnyt mitään muutosta omaan settiini koska se on jo niin moneen kertaan tutkittu.

  On otettava myös huomioon että koivuihin on tullut nyt täysi lehti joka jossain saattaa haitata, mutta kun tässä tapauksessa signaali hävisi kertaheitolla kuin veitsellä leikaten 95% -> 0% niin sen en usko johtuvan lehdistä vaan taas kerran jostain muusta? Ja koskee taas kerran vain VHF8-nippua. Eli näyttäisi siltä että kaikki ei ole sen nipun osalta vieläkään ihan säädöissään lähetinpäästä.

 • Lähetin tästä kanavanippuasiasta vielä kyselyä eteenpäin. Toivotaan että asia lähtee pian selviämään, mikäli kyseessä lopulta onkin jokin laajempi vika.
  Lisätietoja odotellessa kuitenkin ainoa mitä voin tehdä, on kehottaa tarkistamaan niitä omia kytkentöjä ja laitteita.

 • Sainkin heti kuittauksen, että vika on korjattu ja kanavanippu B on nyt varalähettimellä.

 • Boksi ei löydä koko kanavanippua eli vika jatkuu edelleen nipussa VHF8

 • Oletko tehnyt mitään toimenpiteitä kanavanipun näkymiseksi laitteellasi sen jälkeen, kun kuittasin vian olevan korjattu?

 • Moi,

  Minulla ainakin auttoi, Espoon Järvikylän VHF8 on nyt hengissä.

 • Kiitos Ari tiedosta. Mukava kuulla, että viankorjaus auttoi.

 • Nyt näkyy Lehmijärvellä myös VHF8.

 • Hyvä juttu!

 • Muistakaas nyt tiedottaa näistä.. en nyt koko aikaa telkkarin ääressä ole viettänyt mutta voisin väittää että katkoa ei mitattu minuuteissa vaan päivissä??

  Kun on tuo sinänsä hyvä häiriötiedotussivu olemassa niin sitä voisi hyödyntää tähänkin?
  Ymmärrän että laitteet voi hajota, lähettimen konfiguroinnissa voi olla jotain häikkää, ja erehtyminen on inhimillistä jne, ei siinä mitään ettei kaikki aina toimi.
  Sen ymmärtää mutta jos käyttäjille ei tule infoa ja tuen viesti on "kaikki on kunnossa tarkista antennijohtosi" ja kun sen tekee noin sadatta kertaa turhaan niin SE on semmoinen asia joka saa verenpaineen nousemaan.

 • Pahoitteluni. Lähetin tästä asiasta selvittelypyynnön heti, kun samankaltaisia tapauksia tässä keskustelussa tänään tuli ilmi kaksi.
  Yksittäisissä vioissa tehtävämme kuitenkin on kartoittaa sitä missä vika voi olla, ja yritämme rajata vikaa mahdollisimman kapealle alueelle. Toisinaan vian aiheuttajan löytäminen on kinkkistä.
  Valitettavasti en pysty vastaamaan siihen, miksi tietoa asiasta ei ole tullut aiemmin, mikäli vika kuitenkin kesti useamman päivän.
  Monissa tapauksissa olemme alkuun asiakkaiden ilmoitusten varassa, joten on mahdollista että vikaa ei ollut havaittu ennen tämänpäiväisiä ilmoituksia.
  Lähetän palautteesi eteenpäin. Häiriötiedotteisiin olisi kyllä hyvä saada ajantasaista tietoa useammin.

 • ON SE KUMMA KUN EI PARIINPÄIVÄÄN KATSO MAKSUKANAVIA NIIN NE EI NÄY ENÄÄ EI OLLUT PLUS TEEVEEN AIKANA TÄLLÄSTÄ ETTÄ JOUTUU KATSOMAAN JOKAPÅIVÄ MAKSUKANAVIA ETTÄ NE PYSYY NÄKYVISSÄ P.S.ILMOITTAA VIELÄ ETTÄ ON VÄÄRÄ KORTTI MUT KUN EI OOOOOOOO

 • Mikäli kortin kanssa on toistuvia ongelmia voimme vaihtaa korttisi veloituksetta uuteen.

  Voit tulla vanhan korttisi kanssa mihin tahansa DNA Kauppaan tai voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme niin postitamme sinulle uuden kortin.

 • mulla on uudet kortit

 • Terve

  Tilasin Huhti-Toukokuun vaihteessa PlusTV:n siihen MTV3 Total-paketin ja digiboksin Varkauden DNA-liikkeestä, ensinmäiseen linkitykseen en ehtinyt saada boksia ja teeveetä kuntoon niin että maksukanavat olisivat näkyneet. Olen käynyt tämän jälkeen kaksi kertaa DNA-liikkeessä linkityksen teettämässä eikä maksukanavat edelleenkään näy.

  Mielestäni maksukanavien olisi pitänyt näkyä jo tuon toisen linkityksen jälkeen.

  Onko teillä tietoa miksi maksukanavat ei näy sekä miten ja milloin saan ne näkymään, en ole kovin halukas maksamaan kanavista enempää jos ne ei toimi.

  Löytyykö teiltä pulmaani ratkaisua.

 • Epäilen ongelman olevan yhä linkityksessä.

  Suosittelen laittamaan tästä tiedustelun asiakaspalveluumme dnawelho@dna.fi (liitä viestiin asiakastunnus/syntymäaika ja katuosoitteesi asian käsittelyn nopeuttamiseksi).

  Laita varmuuden vuoksi viestiin vielä HD-laitteesi chip/pairing-numero (005 tai 006 alkuinen numerosarja).

 • Moi!

  "Sainkin heti kuittauksen, että vika on korjattu ja kanavanippu B on nyt varalähettimellä."

  Onko tämä vielä samassa statuksessa? Nimittäin tuolloin (9päivää sitten) kaikki toimi minulla ihan täydellisesti, nyt tuntuisi taas jotain häikkää olevan??
  Onko tämä Järvikylän VHF B nyt siirretty siltä varalähettimeltä "normaalille" lähettimelle? Onko näitten antoteho sama?

  En ole katsonut telkkaria näinä välipäivinä, että kyselen kun taas kerran näyttäisi jotain outoa siinä VHF-8:ssa olevan.
  Viisastuneena ennenkö väännän yhtäkään ruuvia... Kaikki muut niput siis näkyy 100% laadulla. Tämä B on näköjään ainainen ongelma??

 • Ja piti vielä kysyä että olenko ainoa jolla on tuon kanssa taas ongelmia, Espoon suunnalla?

 • Hei Ari,

  Tietojemme mukaan lähetykset ovat yhä varalähettimellä. Silloin, kun ongelmanratkaisuun käytetään lähetysten siirtämistä varalähettimelle, ei tämä väliaikaisratkaisu vaadi asiakkailtamme mitään toimenpiteitä antennisuuntauksen tms. kanssa.

  Korjaustöiden aikoina voi häiriöitä, ikävä kyllä, esiintyä myös varalähettimessä kunnes ongelmat on saatu korjattua myös päälähettimeltä ja lähetykset sinne takaisin siirrettyä.

 • Moi,

  Eli pitäisikö Järvikylän VHF8 olla siis ihan kunnossa? Tai "kunnossa"?
  Jonkinlainen signaali sieltä tällä hetkellä tulee mutta sen voima ja laatu heittelevät omituisen rajusti, eli ei tuo nyt katsottava ole ainakaan ilman mitään toimenpiteitä. Tietysti tänään saattaa sääkin olla osasyynä mutta myös eilen tilanne oli sama kun muut niput ovat normaalitilassa, eli hienoisella lisävahvistuksella ne saa "täysille palkeille" signaalimittarissa paitsi VHF8 joka on ehkä vähän kesäterässä.

  En tunne tekniikkaa sen tarkemmin mutta eikös jo 10 päivässä pitäisi saada asia 100% kuntoon tavalla tai toisella?

 • Pistetään kyselyä eteenpäin ja selvitellään mikä tämän lähettimen tilanne tällä hetkellä on.

 • Hei,

  saatiin tarkempaa tietoa lähettimistä. Pahoitteluni aikaisemmassa kirjoituksessani virheestä, sillä vain Lehmijärven lähettimestä oli VHF B (8) mux vaihdettu väliaikaisesti varalähettimeen.

  Espoon lähettimet on tarkistettu nyt uudestaan ja VHF B (8) mux näyttäisi olevan kunnossa, eikä näillä näkymin lähettimessä ole yleistä vikaa.

 • Moi,

  En tehnyt mitään eikä teillä kukaan tehnyt mitään? Nyt taas kaikki toimii ihan täysin. Ulkonakin on ihan yhtä huono keli kun aamulla eli siitä ei ole kiinni.

  No hyvä kun toimii taas, mutta jotakin outoa tuossa oikeasti kyllä on, ja toistuvasti että jotenkin epävakaa sen toiminta on...

 • C Møre hits kanava on jämähtänyt still kuva moodiin. Ihan hyvän näköinen böönä siinä on mutta ollut jo toista vuorokautta aloillaan. Kaikki muut kanavat toimii. Kortti on ulkoilutettu ja syväbootti tehty mutta eipä auta.

 • Joo - tosiaankin ihan kiva sitä on katella mutta tässä on taas tämä sama juttu että DNA ei proaktiivisesti reagoi näihin tai tsekkaa näitä asioita vaan me maksavat asiakkaat joudutaan informoimaan näistä. Ei hyvä DNA, ei hyvä

 • Hei Antti L. ja Hannu,

  Tarkistin laitteillamme ja C More Hits pyörii tällä hetkellä komeasti. Kova meno Sherlockilla näyttää olevan. Todennäköisesti ollut signaalihäiriö, mikä on korjaantunut.

  Jatkuuko tosin teillä vielä ongelma?

 • Jumissa edelleen. Antenniverkko siis kyseessä.

 • Hei Hannu,

  Kiitos lisätiedostasi! Antenniverkossa kanavapaikalla 94 C More Hits on todellakin jumittunut. Laitoin vikailmoituksen eteenpäin.

 • Nyt pätkii osa kanavista mm. mtv3max hd ,cmorefirst hd, cmore hits, animal planet. Tulee vaan ei signaalia ääni kyllä kuuluu. Antenni suunnattu Nurmijärvelle ,jossa oli joku ongelma viime yönä. Häiriötiedotteissa lukee että vika olisi korjattu mutta ei ole.Laitatko huoltoon viestiä.

 • Kiitokset ilmoituksesta. Pistän tiedon eteenpäin, jotta saamme tarkastettua, onko ongelma edelleen päällä vai mistä häiriöt nyt johtuvat.

 • Lisäystä vielä edelliseen. Kanavataajuus 198,500 MHz missä noi ongelmat on.Kanavien signaalit menee vähän väliä nollille ja taas palautuu täysille.Kaikki muut kanavat toimii ok. Kanavahaku on tehty uudestaan ja johdot zekattu,niissä ei mitään ongelmaa.Vika alkoi just eilen aamulla kun yöllä oli ollut tuolla Nukarin lähettimessä jotain häikkää.

 • Tarkistelin tätä asiaa ja vian pitäisi olla korjattuna. Jos et ole vielä tehnyt tehdasasetusten palautusta digivirittimeen, kannattaa se nyt tehdä. Täältä löytyy vielä tiedote viasta: https://www.dna.fi/dna-oy/hairiotiedotteet

 • Raisiossa antenniverkossa vhf kanavanippu 8 (mtv max hd, yms..) signaalin laatu pomppii 0-100% väliä. Eikä kuva luonnollisesti näy. Muut vhf niput ok.

 • Ainakaan toistaiseksi ei yleistä vikaa ole tiedossa kyseisellä alueella, joka aiheuttaisi vastaavaa. Pistän kuitenkin tiedon tästä eteenpäin, jotta voimme tarkistaa asian.

  Ensimmäisenä kannattaa tarkastaa antennijohdon kunto sekä kytkentä, ettei se ole päässyt löystymään. Mikäli käytössä on myös jotakin lisälaitteita antennirasialla, tulisi ne poistaa käytöstä ja kytkeä johto suoraan antennirasiaan. Johdon voi myös vaihtaa kokonaan toiseen, mikäli siinä on näkyvissä vaurioita. Johto pitäisi myös suositusten mukaan olla alle 4m eikä sitä saisi olla jatkettu useammalla palalla, vaan sen tulisi olla yksi, yhtenäinen johto.

 • Niin, täysin sama ongelma oli vuosi sitten ja meni kolme päivää kunnes lähettimenpään ongelma oli selvitetty/korjattu. Eli formulat taitaa mennä HDnä ohi....
  Antenni suunnattu siis Kaarinan mastoon. Ja on kyllä toiminut.

 • Espoossa Järvikylän lähettimellä on krapula. VHF5 ja VHF8 ovat kadonneet. VHF6 näkyy ok. Säätöä tarvitaan..

 • Noh, juuri alkoivat näkyä taas, kiitoksia siitä ja perutaan edellinen, nyt oli nopeaa reagointia smile

 • Ei ole antenniverkon 8-nippu näkynyt kunnolla koko dna-aikaan (plustv:n jälkeen) Espoon Laurinlahdessakaan (vhf-antenni suunnattu Järvikylään ja asianmukainen hd-vahvistin, Televes Avant). Antennimies kävi ja tulee uudelleen parin viikon kuluttua. Signaalissa oli huojuntaa. Katsotaan, löytyykö vikaa vastaanottopäästä. Oli niin tai näin, ehdottaisin, että 198500 kHz:n kanavat Max HD, C MoreHits ja C More First HD vaihdettaisiin tyhjien 4Pro 3:n (184500 kHz), 4Pro 4:n (184500 kHz) ja 4Pro 7 (177500 kHz) tilalle. Näin mekin vajaavaisilla vastaanottokyvyillä varustetut näkisimme tilaamamme kanavat. Antennimiehen mukaan Järvikylän lähetystehoa on jouduttu pienentämään, koska se häiritsi jotain muuta verkkoa, taitaa olla antennimiesten juttuja...

 • Ari: Hyvä kuulla että kanavat lähtivät toimintaan. Mikäli vikaa vielä ilmenee, kannattaa olla asiakaspalveluun yhteydessä. https://www.dna.fi/yhteystiedot

  Mikko S: Kiitos palautteestasi. Laitoin tämän eteenpäin.

 • Miksi lahden lähetinasema lähettää vhf niput A ja B 3000W mutta C vain 2000W ERP tä?
  Nyt täällä heinolassa jää juuri tuo c nippu ilman singnaalia vaikka olisi miten tehokkaat vahvistimet. A ja b näkyy hienosti. Mielellään katselisi niitä loppujakin kanavia.

 • Tarkemmin emme lähde erittelemään, miksi kanavanippuja lähetetään eri tehoilla. Näin kuitenkin tehdään monessa muussakin kaupungissa kun vain Lahdessa.

  Jollain alueilla tiettyjen kanavien näkyminen edellyttää tehokkaampaa antennia, ja osa kanavista taas näkyy vähemmälläkin panostuksella.

  VHF-verkkoa ollaan kuitenkin parantamassa antenniverkon siirtymän yhteydessä, jossa siis kaikki maksukanavat siirretään UHF-verkosta VHF-verkkoon vuoden 2017 alkuun mennessä. Parannuksista tiedoitetaan alueittain erikseen, kun muutokset ovat ajankohtaisempia. Toivotaan, että parannuksien ja laajennuksien yhteydessä myös Heinolan näkyvyystilanne kohenisi.

 • Velkua, Teersalo (Naantali) mökillä. Miten voi olla mahdollista ettei maksu kanavat eivät nyt näy....kun lauantaina 2.8 vielä näkyi niin nyt on mennyt pari päivää ettei näy ja tämä ei ole poikkeus tänä kesänä. Olen joutunut katsomaan formulat netin kautta pari kertaa, melko kallista!!!. Eiköhän vika ole siellä palvelun toimittajan päässä, kun kaikki ns. ilmaiset kanavat näkyy aivan normaalisti....en viitsi nyt eritellä mitkä kaikki jää näkymättä tällä hetkellä, toivon vain että seuraavalla kerralla kaikki taas näkyy. DNA:n asiakaspalvelusta tulevat neuvot ovat niitä jo aiemmissa viesteissä mainittuja joista ei ole mitään apua.

 • Olet ilmeisesti kokeillut keskutelussa ilmenneet ohjeet?

  Jos vika on nyt vasta alkanut, voi olla että vika johtuu tästäkin: http://www.digita.fi/yhtio/media/tiedotteet/rad...

 • Naantali (Merimasku) antenni VHF kanavat (NG, Silver, maxHD) Signaalintaso pumppaa 0% - 100% alko muutama päivä sitten. aikaisemmin toiminut. Samaa ongelmaa esiintynyt myös täällä että maksukanavat ovat äkisti lakanneet näkymästä. Joo eikä tosiaan ole ollut täälläkään ensimmäinen kerta. Ovat alkaneet usein näkymään itsestään muutaman päivän sisällä. Korttia ulkoilutettiin ja hierottiin (auttoi myös joskus) Taitaa näitä ongelmia täällä Naantali alueella olla enemmänkin. Vain aniharva jaksaa näistä asioista tänne kirjoittaa, joten taitaa näitä ongelmia Naantali -Raisio alueella olla.

 • Korjaus siis signaalinlaatu pumppaa 0% - 100%

 • Nyt on niin että kun samassa kanavanipussa olevista näkyy vain ilmaiset niin onhan se nyt selvää että ongelma painottuu sinne kortin ominaisuuksiin. Eilen viimeksi kävi niin että kaikki kanavat näkyi ensin ja hetken kanasurfailun jälkeen näkyi vain ilmaiset....saman kanavanipun kanavat!! samalla hetkellä myös toisenkin kanavanipun maksukanavat häipyivät näkyvistä, heitti vain herjaa;salattu kanava??

 • Mulla tekee samaa valkonen plustv kortti. Pitääkö vaihtaa uuteen? Poistuisko ongelma? Onko toi joku tän alueen juttu?

 • MikkoS: Antennimiehen puheissa saattaa olla perää, sillä olen itsekin taistellut tuon VHF8-kanavanipun kanssa. Se totisesti käyttäytyy poikkeavasti verrattuna muihin, kun muut näkyvät täällä Espoossa (Järvikylään linnuntietä n. 15km) vakaasti säällä kuin säällä ilman pikselöitymistä.

  8-nipun signaali tosiaan seilaa yhä, vaikka tästä on käyty tälläkin foorumilla keskustelua vaikka kuinka pitkään..

  eli käytännössä settiä joutuu säätämään miltei päivittäin, syytä en tiedä mutta näin pitää tehdä jotta kuvan saa katsottavaksi, sitten näkyy ihan ok, mutta seuraavana päivänä tämä asetus ei enää pelitä, "ei signaalia" tai pikselöitynyt ja jumittuva kuva -> uusi säätö jne..

  Eli vikaa tuskin vastaanottopäästä löytyy, tai ainakin sen korjaamisen jälkeen ei ilo ole pitkäaikainen.

 • Aivan samaa olen kommentoinut tänne jo aiemminkin eli VHF 8 nippu on kovin epävakaa. Tein kuukausi sitten radikaali n toimenpiteen ja käänsin antennin Oulunkylän suunnasta Nurmijärven Nukarin lähettimen. Kolme viikkoa homma pelittikin mutta nyt alkoi taas tuo 8-nippu sahaamaan signaalia. Eikö DNA saa näitä todellakaan toimimaan?

 • Jukka Piipponen ja Frank, jos TV kortti on jo useampia vuosia vanha, ei tosiaan olisi hassumpi ajatus vaihtaa TV kortti. Jos TV korttia on jouduttu moneen kertaan ottamaan pois kortinlukijasta on sen siru voinut kulua jo siinäkin ja jos kortti alkaa olla muutenkin vanha, voi sen käyttöikä alkaa lähetä loppuaan. TV kortin voi käydä vaihtamassa DNA Kaupassa tai jos lähin DNA Kauppa on kovin kaukana, pyydän ottamaan yhetyttä asiakaspalveluun, niin etsitään jokin toinen ratkaisu kortin vaihtamiseen.

  Hannu ja Ari, laitoin palautteena eteenpäin kokemuksenne VHF-kanavan 8 (Nukarissa, Oulunkylässä ja Järvikylässä kanavanippu B) ongelmista.

 • Laitapas Jemina palautetta tekniikalle , että Espoon Järvikylän lähettimellä on ongelmia myös kanavanippu A:n kanssa (184,5 MHz). YLE TV1 HD ja YLE TV2 HD kanavapaikoilla 21 ja 22 pätkivät pahasti.

 • Palautteena laitan kokemuksesi eteen päin. Varsinaista vikailmoitusta täältä julkisen tukisivuston kautta ei voi tehdä, vaan sen suhteen suosittelen olemaan yhteydessä asiakaspalveluun.

  Jos digisovittimelle ei ole jo tehtykin tehdasasetusten palautusta, suosittelen tekemään sen ja myös tarkistamaan ja tarvittaessa uusimaan antennijohdon, sillä nämä kotikeinot auttavat yllättävän usein kanavien pikselöintiin ja pätkimiseen.

 • Naantali Merimasku tänään loppui näkymästä NG, Animal Planet, Silver ja Max HD. Ei signaalia voimakkuus 0% ja laatu 0%. [ei signaalia] Puhelimella soitto vikailmoitukseen ja olivat siellä sitä mieltä että antennijohto on pitkä tai rikki? Eilen kaikki näkyi ja tänäänkin kaikki muut paitsi noi kanavat. Vikailmoituksen korjausehdotus tehdasasetuksille palautus ei tuonut toivottua lopputulosta.

 • NONIIN JA NYT ALKOI TAAS KANAVAT NÄKYMÄÄN!! NYT DNA PAS**PUHEET POIS JA SELVITYSTÄ SIITÄ ETTÄ MISTÄ TÄMÄ JOHTUU!!!!!! SIIS EN TEHNYT TÄSSÄ VÄLISSÄ YHTÄÄN MITÄÄN, EIKÄ SÄÄTILASSA TAPAHTUNUT YHTÄÄN MITÄÄN. MYÖSKÄÄN ANTENNIKAAPELI EI TÄSSÄ VÄLISSÄ LYHENTYNYT EIKÄ VAIHTUNUT, MYÖSKÄÄN EN TEHNYT TEHDASASETUSTEN PALAUTUSTA, ENKÄ TUULETELLUT KORTTIA. AIKAISEMMIN (NG, ANIMAL PLANET, SILVER JA MAX HD SIGNAALIN LAATU 0% JA VOIMAKKUUS 0% JA NYT LAATU 100% JA VOIMAKKUUS 90%. NYT TYHJENTÄVÄ VASTAUS MISTÄ TÄMÄ JOHTUU!!??? KOSKA ON SELVÄSTI TEIDÄN PÄÄSSÄ VIKAA! SIGNAALI OLI POISSA AINAKIN MUUTAMAN TUNNIN JA NÄIN ON TÄNÄ KESÄNÄ OLLUT MUUTAMAN KERRAN, SAMOIN KUIN JUKALLA. VIKAILMOITUKSEEN SOITTAESSANI OLI VASTAUS ETTÄ EI OLE ALUEELLA MITÄÄN YLEISTÄ VIKAA, KOSKA EI OLE TULLUT ILMOITUKSIA, ONKO SE SIIS KEINO TODETA ETTÄ VIKA ON OLEMASSA KUN TARPEEKSI MONI ILMOITTAA ETTÄ KANAVAT EI NÄY? MENKÄÄ NYT IHMEESSÄ SINNE MASTOON KATSOMAAN, KOSKA TÄÄLLÄ MERIMASKU NAANTALI ALUEELLA ON MUILLAKIN OLLUT ONGELMIA! JOTAIN SIELLÄ ON RIKKI!

 • Hei Frank,

  vaikkei säässä ole tapahtunut havaittavia muutoksia, on syypää kuvailemallesi signaalin katoamiselle todennäköisesti radiokeli, joka saattaa jopa kokonaan katkaista lähetysten näkymisen. Radiokeleissä on kysymys radiosignaalien nk. ylipitkästä etenemisestä. Ilmiön aiheuttamat olosuhteet muodostuvat, kun ilmakehän alaosassa ilman lämpötila nousee kerrostuneesti ylöspäin ja ilman suhteellinen kosteus samassa kerroksessa laskee jyrkästi ylöspäin mentäessä. Tämä aiheuttaa radiotaajuuksille kanavan, jossa signaali etenee heijastumalla jopa satojen kilometrien päähän ja aiheuttaa häiriöitä

  Poikkeuksellinen radiokeli saattaa häiritä vastaanottoa kahdella tavalla. Halutun aseman signaalin voimakkuus voi pudota voimakkaasti tai kauempana olevan, samalla kanavalla lähettävän aseman signaalin taso voi nousta ylipitkän etenemisen johdosta. Tv-katsojalle tämä saattaa merkitä sitä, että voimakkaiden radiokelien aikana tv-lähetykset eivät näy lainkaan.

  Radiokelejä esiintyy yleensä korkeapaineen vallitessa. Lähetysteknisesti ilmiön aiheuttamia häiriöitä ei ole mahdollista estää. Radiokelit voivat kestää tunneista vuorokausiin. Häiriöt häviävät säätilan muuttuessa. Tv-katsoja voi vähentää radiokelihäiriöiden vaikutusta tehokkaammalla, suuntaavammalla ja paremmalla etu-takasuhteella varustetulla antennilla.

 • Parasta olisi, että valtio kustantaisi kaapelitv- ja nopea nettiverkon jokakotiin, niin ei tarvitsisi välittää radiokeleistä smile

 • dna.lla on ollut radiokeli näköjään plus teeveen ostamisesta lähtien ja siksi toisekseen ei missään ole tälläista että joutuu parinpäivän välein palauttaan tehdasasetukset ja hinkkaan korttia eikä plus teeveen aikana kanavat hävinnyt jos et niitä jokapäivä katsonut minullakin oli kaksi viikkoa käyttämättä kun olin vuosi sitten kesälomalla kotiin tullessani kanavat toimivat heti niin miten nykyään ne hukkuvat heti jos niitä et katso joten mistä me asiakkaat oikeen maksetaan mustasta ruudusta ja asiakaspalvelun puhelinlaskuista

 • täytyykö hommata hd kortti jos on hd boxi

 • Lähtökohtaisesti ohjelmakortit ovat kaikki HD valmiita ja niitä ei tarvitse vaihtaa kun ostaa HD laitteen. Jos ohjelmakortti on kuitenkin useamman vuoden vanha, ei ohjelmakorttia saa enää linkitettyä HD boksin kanssa.

  Jos olet epävarma toimiiko kortti digiboksissa, kannattaa varmistaa se asiakaspalvelusta.

  https://www.dna.fi/yhteystiedot

 • Onko nelonen Pro 5, 6, 7 ja 8 tarkoituksella pimeänä?

 • Taloyhtiöömme asennettiin perjantaina VHF-antenni. Se suunnattiin Oulunkylän lähettimeen. Kaikki muuta kanavat, mukaan lukien HD-kanavat, virittyvät ongelmitta, muttei yksikään Nelonen Pro Extra -kanavista (Pro 3-8). Vaikea uskoa, että vika olisi antenniasennuksessa, koska kanavat ovat eri nipuissa ja muut nippujen kanavat virittyvät. Missä vika?

 • Itse en osaa sanoa, sillä kaapeliverkossa täällä Lohjalla näkyy, mutta ei ole lähetystä, kun ei ole Liiga vielä alkanut. Voisikohan johtua, että kanavat on sammutettu, kunnes taas alkaa Liiga.

 • On sammutettu. Soitin Dna tukeen eilen!

 • Kiitos! Tämä foorumi toimii näköjään erinomaisesti.

 • Hei, Minulla on MTV Total paketti missä pitäisi näkyä big brother? Kaikki muut kanavat näkyy muttei big brotheria. Mikä mahtaa olla vikana olen tehnyt kanava haut yms. Ei näy

 • Jos olet antennitaloudessa, niin se ei näykkään, vain kaapelissa ja MTV Katsomossa.

 • http://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/dna-welho-bigbr...
  "BB 24/7 -kanava lisätään osaksi MTV Total -kanavapakettia kaapelijakelussa. Kanavaa ei ole saatavilla antenniverkossa eikä mobiilijakelussa esim. MatkaTV:lle. "

 • Siis kaapelissa olen ja muut total kanavat näkyvät ei BB.

 • Kirjoitit vaan antenni tv:tä koskevaan viestiketjuun.

 • Juu huomasin, kirjoitin jo toiseen ketjuun.

 • Suosittelisin tehdasasetusten palautusta ja uutta kanavahakua Annelle, mutta tätä keskustelua ei tosiaan kannata jatkaa tässä antenniketjussa.

 • Täällä lakkasi kaikki maksukanavat näkymästä!
  Eilen toimi vielä useimmat kanavat ja luojalle kiitos että mtv3 max näkyi!
  Meillä on mtv total paketti. Viime viikolla lakkasi cmoret toimimasta ja tänään ei ole enään näkynyt mitkään kanavat..
  Tehdasasetukset on palautettu ja kanavahaku tehty. prkle kun HD kavavatkaan ei näy kun taloyhtiössä ei oo vehkeet kunnossa, mut ois kiva kun edes jotain kanavia näkyis..

 • Eli tarkoittaako käytännössä sitä että ne ketkä ovat kaapeliasiakkaat,he saavat katsoa kaikki kanavat mitkä kuuluu MTV totaliin, mutta antenniasiakkaat-ei ? Onko tässä vähän epäreilua...

 • Putkeen menee täällä Turussakin DNA:n toiminta: DNAn kautta tilattu "tarjous 199€, asennus viimeistään 10 päivän aikana" -antenniasennus. Vaan eipähän tullut eli tilasin sitten asennuksen Digitan kautta ja asentaja tuli paikalle sovitusti kuin aikamerkki. Kyseessä on ok-talo aivan Turun keskustan tuntumassa, Luolavuoressa ja uusi antenni asennettiin erikseen DNA:n maksupakettia ja HD-lähetyksiä varten. Uusi antenni suunnattiin Kaarinan Lakarin kaatopaikalla olevaan DNA:n lähettimeen (eli vanha sojottaa (onneksi) edelleen Kuusiston linkkimastoon). No, eilen hävisivät sitten MAX, Sport1 ja Sport2 sekä tietysti myös noiden HD-versiot, ilmaiset kanavat näkyvät kaikki. Digiboksissa olevalla vanhalla kortilla (eli vanhalla antennilla) kaikki kolme sen sijaan näkyvät (ei tietenkään HD:t). Jo viikonloppuna Formulakisaa ei viitsinyt HD:nä katsoa, koska kuva jumitti still-kuvaksi vähän väliä, välillä ääni sentään kulki, välillä ei sekään. Näkyi sekin kisa sitten normaalisti tuon vanhan kortin avulla. Maikkarin HD-kanavan kohdalla ilmoiottanut koko ajan "salattua signaalia". Kiitos ja kohta ehkä näkemiin, DNA.

 • Samat formulajumittumiset oli täälläkin. Ei taida olla maastosta kiinni, mutta Nukarin mastoon Nurmijärvelle suunnattu. Mikähän näissä DNAn vehkeissä on vikana?

 • Mikäli kanavien näkymisessä on ongelmia, kehottaisin olemaan yhteydessä asiakaspalveluumme, tai ilmaiseen vikanumeroon 0800 300 500. Tällä keskustelupalstalla emme pääse tarkastamaan tilauksia, linkityksiä tms. Ellei tehdasasetusten palautus ja kanavahaku auta, kannattaa testata kortin ottamista ulos lukijasta, sirun pyyhkäisyä ja takaisin laittoa. Vanhan TV-kortin voi vaihtaa uuteen jossain DNA Kaupassa.

  Antenniverkossa maksukanavia on valitettavasti vähemmän tarjolla kuin kaapelissa. Antennissa myös alueelliset saatavuuserot kanavien suhteen vaihtelevat.

  MTV Max HD -kanavalla on ilmennyt antenniverkossa viikonlopusta lähtien pätkimistä. Vika on selvityksessä. Kanavan SD-version lähetys on kunnossa.

 • Tämän ketjun mukaan tulee erittäin vahvasti sellainen olo, että DNA kokeilee ja testaa ja korttinsa hankkineet maksavat ja jupisevat palstalla? Wanha ja edelleen täysin pätevä opetus: Jos on epäilystä, että "systeemeissä" saattaa olla jotain vikaa, niin siitä kannattaa AINA kertoa julkisesti. Häpeä ei siitä kasva, rehellisyys ja maine kylläkin.

 • dna voisi jo herätä kortin hinkkaaminen ja tehdasasetusten palauttaminen joka päivä rupeaa kyllästyttämään sunnuntaina näky kanavat ihan hyvin niin kauan kun käänsin normikanaville enkä katsonut maksukanavia ennenkuin maanantaina klo 16.00 jälkeen eipäs näkyny enää ja tämä on ollut jatkuvaa jos et pidä maksukanavaa päällä kokoajan niin se lakkaa näkymästä sekä rupeaa ilmoittamaan että on väärä kortti ja ennenkuin rupeatte vänkään niin kortti on uusi samoin digiboxi mitä tulee asiakaspalveluun soittamiseen niin sieltä ei saa apua aina sanotaan että hinkkaa korttia ja palauta asetukset mut ku se ei tehooooooooo plustv.n aikana ei ollut mitään tälläista joten pitäisikö tässä ottaa seuraavaksi yhteyttä kuluttajansuojaan tai jonnekkin kun dna ottaa kylläm rahat kanavista mutta mitään ei näy

 • Ihan mielenkiinnosta, onko DNA:lla minkäänlaista automaatiota tuossa vianselvityksessä..? Tarkoitan että kun joku kanavanippu jumittaa lähetinpäästä, onko järjestelmä sellainen, että se luo hälytysviestin tms. ja vika huomataan heti?

  Kyllä v.2014 tällainen automaatio on jo arkipäivää kaikessa teknisessä toiminnassa ja on todella outoa jos vian ilmoitus/paikantaminen on vain yhden puhelinnumeron tai nettipalstan ilmoitusten varassa???!

  Jos verrataan Digitaan joka tosin välittää noita "pakollisia" kanavia, niin joka ikinen 5min huoltokatkokin on ilmoitettu kuukautta aikaisemmin ja jos joku ennalta arvaamaton vika iskee niin ettei lähetystä saada sillä sekunnilla palautettua, sitä kyllä puidaan ja selitellään ja pahoitellaan mediassa näkyvästi.

  Tästä mallia niin tekniseltä kuin muiltakin osin...

 • Lähetystä seurataan ja mikäli vika huomataan, laitetaan tästä vianselvitystä eteenpäin. Huoltokatkot ilmoitetaan, mutta valitettavasti kaikista vioista ei tule nettisivuille ilmoitusta. Kiitos kuitenkin palautteestasi ja laitan tämän eteenpäin.

 • Hei. Luin teidän sivulta seuraavan ohjeen ennen antenniverkon maksutv-paketin tilaamista:

  "Antennikodin tarkistuslista:

  1. Avaa televisiosi
  2. Käännä kanavalle 22

  Näkyykö Yle TV2 HD -kanava?
  Jos kanava näkyy, olet DNA:n verkossa. Tutustu DNA Welhon kanavapakettitarjontaan."

  Koska tämä kanava näkyi, tilasin mix8-paketin. Löin kortin laitteeseen, eikä yksikään paketin VHF-verkon kanavista näkynyt. Soitin antenniliikkeeseen josta tulikin sitten pari miestä asentamaan uuden antennin, koska vanhan teknikka ei riittänytkään, oli vaan kuulemma ottanut heijasteella jostain sen verran signaalia että kanava 22 oli näkynyt. Tästä tulikin sitten lisää "avauskustannuksia" noin 250 euron edestä.

  Mielestäni tuo tarkistuslista ei sitten ihan idioottivarma ollutkaan, joten kysyn onko teillä ollut vastaavanlaisia tapauksia ja onko näissä tapauksissa annettu hyvityksiä esim. kuukausimaksuihin?

 • Kiinteistön antenniverkko on omistajan vastuulla, joten valitettavasti hyvityksiä antenniverkon kunnostamisesta tai päivittämisestä ei voida antaa.

 • Niinhän se on. Ehdotan vastaisuuden varalle teitä päivittämään tuota antennikodin tarkistuslistaa, eli ei se näköjään riitä että kanava 22, YLE TV2 HD-kanava näkyy. Saattaa joku muukin nimittäin mennä tuohon vipuun.

 • Laitan palautteesi menemään eteen päin, että voisimme tarkentaa tiedotustamme.

 • Täytyykö hommata uusi katselukortti kun MTV Sport2 ja MTV Fakta kanava lakkasi näkymästä?

 • MTV Sport 2 ja MTV Fakta ovat 1.9. alkaen siirtyneet Digitan UHF verkosta DNA VHF verkkoon.

  Tv kortin uusimista muutos ei vaadi, mutta käytössäsi täytyy olla T2 tekniikan mukainen Antenna ready HD hyväksynnän saanut digiboksi tai vastaava digitv ja siihen CI+ kortinlukija. Lisäksi talon katolla tulee olla UHF antenni lisäksi VHF antenni, joka on suunattu DNA:n lähetinasemalle.

  Lisätietoja löytyy mm tästä ketjusta https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/kanavien-siirt... ja asiakastiedotteesta https://www.dna.fi/dna-oy/tiedotteet?relativeUr...

 • Onneksi on vaan kolmen kuukauden soppari tähän korttiin. Ei meinaan jatku jatkuvien näkymättömien kanavien vuoksi. Kuka siitä hyötyy että mm. faktakanavan näkyminen pitänyt muuttaa... . .

 • Olen matkaillut länsisuomessa lähipäivinä ja kanavamipun B kanssa on ollut toistuvasti ongemia alueilla missä aikaisemmin olen nähnyt kaikki kanavat.
  Olen jättänyt asian silleen, mutta nyt olen paikassa missä on nökynyt aina kaikki kanavat 1-13, joita olen katsellut. Tänään palattiin reisusta ja nyt kanavanumerolla 11 virittyvä Kutonen käyttäytyy kuin maksukanava.
  Kanavanumerolla 12 näkyvä FOX näyttää palikkakuvaa, muut kanavat näkyvät suunnilleen Ok.
  Oltiin pari vuotta ilman telkkaria digikauden alussa kun tekniikka takkuili jatkuvasti. Nyt on tullut uusia kanavia ja jokin on nyt virityksissä pielessä kun kanavat ei enää näy kuten kuukausi sitten ;-(

 • Maksuttomat peruskanavat tulevat Digitan UHF verkossa, joten niiden osalta joudun pyytämään, että olet yhteydessä Digitan puoleen, jos lähetteessä tai lähettimissä on ongelmia. DNA:lla ei maksuttomien peruskanavien ongelmiin antenniverkossa ole mahdollisuutta vaikuttaa.

  Ensiapu kaikkiin TV kuvan ongelmiin niin UHF-, VHF- kuin kaapeliverkossakin kuitenkin on tehdä digisovittimelle tehdasasetusten palautus, joka sisältää täydellisen kanavahaun. Näin varmistetaan, että kaikki kanavat ovat parhailla mahdollisilla lähetyspaikoillaan. Lisäksi suuri osa TV kuvan ongelmista johtuu seinästä digisovittimeen tulavasta antennijohdosta. Antennijohdon maksimi suosituspituus on 4m, eikä johdossa missään tapauksessa voi olla jatkojohtoja, sillä jokainen liitoskohta heikentää saapuvaa signaalia merkittävästi.

  Myös vanha tai vaurioitunut antennijohto heikentää signaalia. Antennijohto voi olla vaurioitunut kuoren sisäpuolelta, vaikkei siinä päällisin puolin vikaa näkyisikään, jos johto on ollut esimerkiksi painuksissa huonekalun alla ja vain aprikin vuotta vanha antennijohto voi olla vanha, riippuen johdon laadusta.

  Antennijohdosta johtuvat signaaliongelmat voivat ensin näkyä vain mutamalla kanavalla ja alkaa hyvinkin yllättäen. Ajan kuluessa ongelmat voivat pikkuhiljaa lisääntyä ja edetä aina useammalle kanavalle.

 • on se kumma kun dna ei voi myöntää että vika on heidän päässä nimittäin ei plustv aikana tarvinnut jatkuvasti palauttaa tehdasasetuksia ja hommata uusia digiboxeja meinaatko jemina tosiaan että kaikilla on piuhat hajonnu sen jälkeen kun siirryttiin dna.lle

 • Vaikka itsellänikin on Sporttipaketin toiminnasta liki pelkästään huonoa kokemusta sen DNA:lle siirtymisen jälkeen (katso vaikka mm. kommentti tuolta noin parisen viikkoa sitten), niin "hikulle" ja muillekin kääminsä polttaneille sen verran, että ei kannata haukkua tai moittia näitä palveluneuvojia. He vastaavat vain juuri niin kuin DNA ohjeet antaa. Eli kuuluu sarjaan "Älä hauku kaupan kassaa, jos tarjousmakkara on loppunut. Hauku kauppias." wink

 • Ei kai kukaan luulekkaan että se asiakaspalvelun vika on ettei palvelut toimi. Asiakaspalvelussakin on varmasti joku vastaava esimies, jolle vois alkaa välittämään viestiä että se iänikuinen paskanjauhanta jostain tehdasasetusten palautuksista ja kortin tuuletuksista sekä huonosta tai liian pitkästä antennikaapelista ei mene enää kuluttajilta läpi. Totuus on että salauksenpurku on vaihtunut siirryttäessä pois plusTV:stä ja se aiheuttaa näitä ongelmia. Toki viat korjautuvatkin usein kortin poisottamisella tai tehdasasetuksen palautuksella. Ongelma on siinä että nykytelevisiot ovat tietokoneita ja vaativat aika paljon työtä noiden tehdasasetusten palautusten jälkeen, että television asetukset saa taas haluamallaan tavalla. Osa ongelmista johtuu vhf-vastaanotosta. Lähetystehot ja peitto sekä häiriönsieto ei ole uhf vastaanoton tasolla. Itselläni kanavat on poikki noin kerran viikossa ja usein ei tarvitse muuta kuin odottaa ja kanavat palautuvat näkyviin. Toisinaan täytyy irrottaa kortti televisiosta sekä lukijasta. Noin kolmen kuukauden välein jumi on sitä luokkaa että täytyy tehdä tehdasasetusten palautus. Olen näistä ongelmista kirjottanut tänne ennenkin, mutta DNA:n politiikka siis on se että palvelussa ei ole vikaa ja piste. Vaikka tänne kuinka kirjoitetaan niin palvelu ei parane.

 • No tuo kyllä puolestaan on totta. Kuten itsekin mainitsin, niin PlusTV:n aikana ongelmat olivat todella, todella harvinaisia. DNA pitää itseään lasitornin huipulla olevana, ilmeisesti kasvu on ollut aivan liian rajua ja nuppiin on kihahtanut muukin kuin konjakki... Laitoin tuon e.o. kommentin vain siksi, kun muutama kommentoija tuntuu luulevan, että kiukuttelemalla Asiakaspalvelun linjalla olevalle henkilölle viat korjaantuvat. Harvassa nimittäin ovat täällä esimiestason vastaukset. Valitettavasti.

 • 2 viikkoa kanavat näkymättä kun laskun maksusta ei ollut mennyt merkintä perille(tämä selvisi ekalla soitolla asiakaspalveluun).. 5 sähköpostia laitettu joihin ei vastauksia. 3 puhelinsoittoa ja puheluiden siirtelyä paikasta a paikkaan b eikä ongelma korjaannu.. Saakohan tästä mitää hyvityksiä ees? Tympäsee maksaa tyhjästä.

 • Paljon verkossa olevia vikoja on saatu korjattua myös täältä keskustelupalstan kautta tulevien ilmoitusten perusteella, toisia vikoja ei täältä kautta ole mahdollista selvittää, vaan asia vaatii yhteydenottoa asiakaspalveluun.

  Myös aina kun tiedossa on, että kyseessä on laajempi vika, sen toki myös täällä myönnämme ja kun vikailmoituksia tänne tulee, selvitämme onko kyseessä laajempi vika.

  Asiakaspalvelussa palvelemme teitä henkilökohtaisesti, täällä keskustelupalstalla vastaukset ovat hyvin yleisellä tasolla. Varsinkin tuki.dna.fi sivuston aktiivikäyttäjille voi tuntua, että vastaus on jo luettu aikaisemminkin, toinen käyttäjä voi kuitenkin saada vastauksesta juuri tavitsemansa avun. Ylivoimaisesti useimmin Tv kuvassa ja äänessä olevat viat kuitenkin korjaantuvat tehdasasetusten palautuksella tai antennijohdon uusimisella, se onko kyse laitteen tai vhf verkon ominaisuudesta on toki asia erikseen.

  tuki.dna.fi sivustoa lukevat myös muut tahot kuin asiakaspalvelu, mutta me palveluneuvojat vastamme kysymyksiinne, kuten asiakaspalvelussakin. Esimiehet eivät voi verkon ongelmia korjata sen paremmin kuin me palveluneuvojatkaan ja palaute menee yhtä lailla verkon suunnitteluun myös meiltä palveluneuvojilta.

  Jokainen asiakas on DNA:lle arvokas ja jokaisen pulmanne pyrimme ratkaisemaan parhaalla mahdollisella tavalla. Kaikki asiat eivät ratkea heti, mutta vähintäänkin palautteena jokainen tapaus menee eteen päin.

 • Olen viritellyt kaksi viikkoa VHF-antennia Espoon alueella ja nyt sain vihdoin toimimaan. Ensimmäinen virhe oli, että olin kytkenyt UHF- ja VHF-antennit väärinpäin mastovahvistimeen. Vaihdon jälkeen ei kuitenkaan tapahtunut edistystä. Sitten irroitin UHF-antennin (Digita) mastovahvistimesta ja tein uuden haun. Ihme ja kumma nyt kaikki kanavat löytyivät kun UHF ei ollut pelissä mukana. Kun liitin UHF-antennin mastovahvistimeen, silloin VHF-antennin signaalitasot menivät nollaan! Tästä päättelin että UHF-signaali on liian vahva ja se peittää VHF-signaalin. Tämän jälkeen pienensin mastovahvistimesta UHF-antennin vahvistusta 10dB, tämän jälkeen kumpikin signaali tulee hyvin läpi.

  Aikamoista salapoliisityötä tämä kuitenkin on!

 • Moi,
  Mulla hävisi ilmeisesti viime viikolla "Nelonen HD" kaapelikavana uudehkosta LG telkusta, eikä se kanava ole edes valittavissa.
  Töpselin poisotto ja takaisin laitto ei palauttanut kanavaa. Eikä myöskään CI-kortin poisotto ja takaisin laitto.

  Postinumeroni on 02600.

  Mikä avuksi ?

 • Ilkka, noinhan se homma menee, kun Espoossa on se Digitan masto naapurissa,..

  Einomies Porkkakoski, kannattaa tehdä tv:lle tehdasasetusten palautus ja uusi kanavahaku. Jos ei tule listalle sen jälkeenkään, kannattaa tarkistaa, että antennivälijohto on kunnollinen ja yrittää tarvittaessa toisella johdolla.

 • Onko kukaan muu Espoossa kärsinyt samasta, molempina iltoina kesken lätkämatsin kanavanipun 5 (177 MHz ?) signaalitasot putosivat, ja ainakaan itsellä ei palannut illan aikana. Olin jo toiveikas, että tänään saisin katsoa matsin kokonaan (kerrankin ilman, että lähetysongelmia ilmenisi), kun päivällä siirsin DNA:n asentajan asentaman mastovahvistimen ylös katolle lähemmäs antennia (hänen ohjeensa mukaan) ja signaalitasot olivat alkuillasta aikaisempaa paremmat. Illalla kuitenkin ko. taajuus katosi lähes kokonaan.

  Jos joku tietää, mikä voisi aiheuttaa tällaisen satunnaisen, mutta toistuvan vian, tuon ko. kanavapaketin kohdalla, ja miten sen voisi estää, se olisi hienoa. Kaikki ehdotukset otetaan ilolla vastaan, jos vaikka joskus näkisi kokonaisen lätkämatsin.

  Kaikki muut kanavat tuntuvat näkyvän normaalisti, ja lopulta mitään ei tarvitse tehdä asian korjaamiseksi sillä usein seuraavana päivänä signaalitasot ovat taas kohdillaan, pitää vain odottaa. Lätkäpaketti on viime keväästä saakka hyödytön. DNA:n asentaja kävi mittaamassa signaalitasot ja asentamassa laitteet (vahvistimen yms.), mutta nipun 5 osalta se ei koskaan auttanut.

  Voiko joku lähistöllä oleva muu signaali esim. laajakaista lähetin häiritä? Tällaisistahan oli uutisointia vuonna 2012, ja koteihin hankittiin sitten jotain suodattimia, vieläkö tätä esiintyy? (http://yle.fi/uutiset/laajakaistapaivitykset_pi...)

  Ei tarvitse todeta, että kutsu DNA:n asentaja vain takaisin - niin se on varmaan tehtävä, jos tällä kertaa tulisi kuntoon. smile

 • ..noissa tuntuu olevan ongelmia epäsäännöllisen säännöllisesti täällä Espoon suunnalla, esim tällä hetkellä Mtv3HD ei näy, nippu 6 signaalissa on jotain vikaa. Tosin lätkämatsi näyttäisi näin parin minuutin katsomisella näkyvän ihan ok, ainakin tässä meillä.

 • Mulla tuli itsestään hävinneet "Mtv3 HD" ja "Nelonen HD" kanavat takaisin, kun hain
  KAIKKI (myös maksulliset) kanavat uudelleen telkkuuni.

  DNA:n asiakas palvelussa arveltiin että vika on antennijohdossani eikä heidän puolellaan ja samalla yritettiin vielä myydä nopeampaa laajakaistaa. Olettaisi että asiakastuki olisi asiakastukea varten eikä myyntiä varten etenkin kun olen kieltänyt puhelinmyynnin.

 • Joo, nyt on signaalit taas palanneet nipun 5 osaltakin sille tasolle, missä ne normaalisti ovat ja lähetys toimii taas. Hiukan tuntuu siltä, että lähetyspäässä oli taas jotain, tai sitten oli hetkellisesti heikko radiosää (?). Kenties antennikaapelin vaihdan, jos saisin vaikka vielä hiukan laatua paremmaksi. Toivossa on hyvä elää - ehkä jatkossa matsit näkyy täälläkin.

 • Mikä on Nukarin ERP-teho?

 • https://www.dna.fi/tuki-miten-otan-teravapiirro... -> "Lähetinasemien tiedot" kertoo: 1900 W

 • Aivan. Esim Fiskars ei vielä lähetä HD-lähetyksiä, joten näiltä osin olemme tällä suunnalla pimennossa.

 • Nyt on kolme päivää kanavanipun B kanavat nykinyt ja tökkinyt. Asiakaspalveluun otin yhteyttä twitterin kautta, mutta auttaminen/asiaan tutkiminen jäi yhden vastauksen tasolle. Joten yritän tätä kautta. Nipun kanavat näkyvät normaalisti televisiosta katsottuna, mutta digiboxin kautta tökkivät. Olen kokeillut toisella boxilla ja sillä ei toimi myöskään, joten boxissa ei voi olla vikaa. Kaikki muut kikka kolmoset (buuttaus, tehdasasetukset yms) kokeiltu. Tänään päivällä kanavat näkyivät normaalisti, mutta illan tullen n. klo 19 alkoi taas nykiminen. Asun kerrostalossa ja aikaisemmin tälläistä ongelmaa ei ole ollut. Espoo- Espoonlahti.

 • Kerrot, että digitv:n kautta kanavat näkyvät normaalisti, mutta digiboksin kautta eivät. Olet kokeillut kahta eri digiboksia, ja kummassakin on sama ongelma. Koska kanavat yhdellä laitteella kuitenkin toimivat, ei lähetyksessä tuntuisi olevan vikaa.

  Toiset laitteet havaitsevat signaaliongelmat toisia laitteita herkemmin. Suosittelen siis seinästä digisovittimeen menevän antennijohdon vaihtamista, sillä se on kotikeinoista ilmeisesti ainoa, mitä et ole vielä kokeillut, muuten kannattaa olla isännöistijään yhetydessä, onko naapureilta kuulunut viestiä samankaltaisesta ongelmasta, ja jos on, voisi kyseseen tulla taloverkon tarkistaminen ja antenninsuuntaus.

  Tarkentaisin vielä myös, tarkoitatko UHF verkon kanavanippu B:tä vai VHF verkon kanavanippu B:tä? UHF-B sisältää MTV3, Nelonen, Sub, Liv, MTV Max, MTV Junior ja MTV Leffa kanavat ja VHF-B Animal Planet, Disney Junior, Disney XD, Silver, C more hits MTV Sport 2, MTV Fakta, Viasat Sport Xtra, Nelonen Pro 1 HD, C More First HD ja MTV Max HD kanavat.

 • Laitoin tätä samaista ongelmaa koskevan viestin tänne forumille (uudella otsikolla, koska huomasin vasta sen jälkeen tämän ketjun) tuokio sitten. Joku siihen jo kommentoikin jotain. Nyt viestit hävisivät..?! Eikös tästä ongelmasta saa enää kysellä DNA:lta..?

 • Hei Tomppa,

  Tukisivustolta ei poisteta viestiketjuja, mutta sellaisia ketjuja, joista on jo keskustelu olemassa saatetaan arkistoida, jolloin ketju ei näy enää etusivulla. Ketju löytyy yhä foorumilta mm. sähköpostiin tulleiden viesti-ilmoitusten perusteella.

 • No, laitan sen viestin nyt sitten tähän.

  198.5 taajuuksien kanavat ei näy juuri koskaan kunnolla. Kyse siis DNA:n VHF kanavapaketin B kanavista kai.
  MTV fakta, Cmore first hd, animal planet, cmore hits jne. kanavat näkyy ehkä kerran viikossa hetken aikaa..? Yleensä pelkkää pikselimössöä tai ei sitäkään nuo kanavat. Muillakin täällä Espoon suunnalla tuntuu näköjään olevan sama robleemi. Muut DNAn (VHF) kanavat näkyy kyllä erinomaisesti. Meinaa alkaa harmittamaan, kun niistä kuitenkin maksaa vaikkei mitään yleensä näy.
  Uusi antenni juuri asennettu ja suunnattu asentajan toimesta omakotitalon katolle. tehdasasetusten palauttelu ja kanavien uudelleen haku ei auta jne. Hetken näkyivät hyvin, mutta viimeisen viikon-parin aikana ei juuri ollenkaan.

  Ajattelin vain laittaa tämän viestin sinne DNA:lle siksi, että ongelma tuntuu jatkuvan edelleen, vaikka laitteissa ja antenneissa yms. ei tuntuisi olevan vikaa.

 • Olkaa ihmiset siellä etelässä kiitollisia, että teillä näkyy edes jollain tavalla kanavat... Meillä Rovaniemellä ei DNA:lla näy anteeniverkossa kuin 2 kanavaa ja siitäki pitää maksaa liki 17€.. Koko ajan täällä on vähennetty kanavien määrää. Sama tyytyä noihin peruskanaviin eikä maksaa kahdesta kanavasta: MTV MAX ja Leffa..

 • Hei Tomppa!

  Jos ongelmat rajautuvat vain pieneen taajuusalueeseen, on suositeltavaa vaihtaa käytössä oleva antennijohto. Usein vika löytyy tästä.

 • Moi!
  TAAS kerran on jotain hämärää Espoon Järvikylän lähettimen kanssa.. Tarkistakaas signaalit.. täydellisesti ei taida toimia tällä hetkellä mikään kanavanipuista??!

  Onneksi on perus MTV3 Max, muuten jäisi formulat näkemättä.
  Jos kohta ollaan pelkkien VHF-puolen kanavien varassa niin kyllä tähän pitää panostaa enemmän, näitä katkoja ja vikoja on ihan liikaa!!!
  -A

 • Mikäli signaali pyrkii pääsemään läpi ja osa kanavanipuista toimii toisia paremmin, kehotamme tarkastamaan antennikytkennät. Mikäli tästä ei ole apua, suosittelemme olemaan yhteydessä asiakaspalveluumme joko puhelimella 044144044 tai sähköpostitse dnawelho@dna.fi

 • Että silleen. :).

  Myös meillä pätkii Nuo Espoon Järvikylän lähettimen VHF-kanavat ja ei vaan meillä , vaan myös tuttavilla.

  Meinaatkos Jukka K , että kaikilla on viallinen antennikaapeli? Minä olen ne kaapelit vaihtanut ja olen vakuuttunut , että vika on siellä lähettimellä.

  Tehkääpä asialle jotakin älkääkä aina syyttäkö asiakkaita. Vika koskee aika suurta joukkoa , niin on kohtuutonta ja tarpeetonta , että kaikkien pitäisi tästä vikailmoitusta ruveta väsäämään.

 • Olen pahoillani ylimääräisestä vaivasta ja puutteista palvelussamme.

  Espoon lähettimessä ei ole havaittu vikaa, joten tästä asiasta kannattaa laittaa sähköpostia asiakaspalveluumme dnawelho@dna.fi

  Viestiin kannattaa liittää mukaan voimassa oleva puhelinnumero, jotta voimme soittaa ja korjata puutteet palvelussa.

 • Niin oliko tässä taas mystinen "kukaan ei tehnyt mitään mutta nyt toimii"?

  Ilmeisesti, koska eilen iltapäivällä kanavat alkoivat taas näkyä kuin taikaiskusta, en koskenut mihinkään koska kuten ennenkin siihen ei ole tarvetta..

  Eilen kaikkien kanavanippujen voimakkuus ja laatu seilasivat niin että joka kanavalla kuva pikselöityi. Mutta nyt näkyy taas kaikki, jopa MTV3hd joka ei viime viikolla näkynyt kunnolla kertaakaan.

  Mutta pisteet siitä että näitä luetaan ja viat korjaantuvat, niitä vaan on liian usein.

 • Omalta osaltani vain tiedoksi, että signaalitasot ovat taas kohdallaan, mukaanlukien nippu 5. Toisaalta tämä ei ole muutos, sillä näin ollut jo pidempään, ja laatu/tasot putoavat taas oletettavasti lähetysten ruuhka-aikaan (iltaisin). En toki sulje pois mahdollisuutta, että vika voisi osin olla omassa päässä, mutta oletan kyllä, että osin vika on muualla. Toivottavasti tilanne korjaantuisi tavalla tai toisella.

 • mikä mättää joillakin vätyksillä ettei saa aikaiseksi mitään asian hyväksi.. millonkahan tulee lisä kanavia sellasille alueille jossa ei näy mitään vai pitääkö muuttaa johonkin muualle että voi seurata muitakin kanavia.. siis on tosi tosi vätys porukkaa ala-arvosta touhua... alkakaas tehdä asian eteen jotain

 • Sama peli täällä Espoon Kalajärvellä, iltapäivällä näkyi kaikki kanavat illalla kun piti alkaa Jokerien matsia katsomaan Viasatilta nii kanava ei näy kun pisti hakua niin kaikki VHF kanavat katosi listasta, asentajat kävi juur viikolla lyömässä uudet pelit ja vehkeet paikoilleen ettei niissä pitäis vikaa olla..

 • Olen pahoillani palvelun katkonaisuudesta.

  Selvitämme parhaillaan, mistä tällaiset yhtäkkiset kanavien katoamiset saattaisivat johtua.

 • tilasin mtv total paketin, ja mukana piti tulla matka-tv...tilauksen voimaansaamisessa oli ongelmia, jotka selvisivät pitkien puheluiden kautta, matka-tv oli käynnistettävä myös pitkien puheluiden kautta asiakaspalvelu/tuki. toimi vajaan päivän(ei pakettiin kuuluvat maksukanavat) sitten tuli tekstiviesti että jotain selvitellään ja pariin päivään ei ole näkynyt eikä kuulunut. omapalvelussa kyllä lasku näkyy mutta sitäkään ei voi maksaa kun ei käy s-pankin verkkopankki. pitänee vaihtaa operaattoria...

 • Hei Leo!

  Yksittäisiä tilauksia, tai vikatapauksia emme voi tämän tukisivuston kautta tutkia, eli olethan puhelimitse yhteydessä asiakaspalveluumme. Yhteystiedot löytyvät täältä https://www.dna.fi/yhteystiedot.

  Antenniverkossa (T2) on ollut yleistä vikaa MTV:n maksukanavilla. Vika on ainakin toistaiseksi saatu korjattua. Ongelman esiintymistä seurataan edelleen.

  Poikkeuksellinen säätila, eli niin kutsuttu radiokeli, on aiheuttanut häiriötä antenni-tv-vastaanottoon koko Suomessa. Radiokelit ovat lieventyneet syyskuun lopulla, mutta paikoin niitä on edelleen havaittavissa. Häiriöitä esiintyy tyypillisesti tietyillä tv-kanavilla. Kanavilla voi esiintyä ajoittaisia katkoksia, tai ne eivät näy lainkaan. Radiokelien vaikutus antenni-tv-vastaanottoon riippuu myös vuorokaudenajasta. Esimerkiksi aamulla televisio voi näkyä hyvin ja illalla vastaanotossa voi ilmetä ongelmia. Häiriöt häviävät säätilan muututtua.

  Antenniverkossa on siis mahdotonta poissulkea kaikkia vian aiheuttajia, vaikka oma antenni, suuntaus ja laitteet olisivatkin kunnossa.

 • Vähäisen ymmärrykseni mukaan matka-tv palvelun näkymiseen ei vaikuta antennin käämtäminen millään lailla...

 • Aivan totta, antennin kääntäminen ei vaikuta MatkaTV:n toimintaan millään tavalla. MatkaTV:n ongelmassa pyytäisin kuitenkin olemaan asiakaspalveluun yhteydessä vian jatkoselvittämiseksi. Toisaalta, jos saamassasi viestissä on luvattu selvittää vikatilannetta, sinulle päin varmasti palataan asiakaspalvelusta vielä uudelleen asiaan kun vika on saatu selvitettyä.

  Edellisessä vastauksessa on varmasti pyritty antaamaan mahdollisimman kattava vastaus kysymykseesi niin, että mainintaasi maksukanavien ongelmasta ei tulkittu automaattisesti koskemaan vain MatkaTV:tä, vaan oletuksena on ollut, että ongelma saattaa koskea yleisesti tilaamiasi maksukanavia, koska niillä on havaittu myös laajempi ongelma.

 • sanokaa nyt että miten ne radiokelit on tullu vasta sen jälkeen aiheuttamaan ikävyyksiä ku homma siirty dna:lle nimittäin ei ennen ollut kokoajan kanavat pimeenä

 • Joo ei ollu plustv:n aikana joka viikko radiokelit sekottamassa. Eikä muuten ole digitan puolella nyttekään. Radiokelit koskee ainoadtaan dna:n maksukanavia. Laittakaa nyt juma***** viestiä eteenpäin että joku mättää ja pahasti.

 • Suurin syy Digitan toimivuuteen lienee se, että lähetykset on vain UHF-alueella ja lähetystehot ovat selvästi suurempia. Ja koska mastot on korkeita, säteilytehot ovat kymmenkertaisia noihin DNA:n puhelinmastoissa oleviin lähettimiin verraten. Toimiluvan myöntäjä on ilmoittanut ne tehot, joita lähetyksissä voidaan käyttää.
  Tuo VHF-aluehan oli analogisen tv:n aikoihin käytössä koko Suomessa ja ongelmia oli radiokelien suhteen silloinkin ihan riittämiin wink

 • Joo mutta sit tosiaan dna vois lopettaa ton vastuun pakoilun.

 • Nyttenki viel iltapäivällä Viasat Hockey näkyi hienosti mutta illalla kun tarttis suoraa lähetystä katsoa niin signaali on kadonnut oudosti...

 • Lähetysteknisesti ilmiön aiheuttamia häiriöitä ei pystytä korjaamaan. Häiriöitä voi esiintyä sekä UHF- että VHF-verkossa. Täältä http://www.digita.fi/ löytyy tiedotteita esimerkiksi huoltotöistä Digitan verkossa.

 • Tiedoksi vaan esimiehillesi että toi bullshitti radiokeleistä ei uppoa. Se ei näytä vaikuttavan UHF puolella ollenkaan, vaan ainoastaan teidän VHF puolella koittakaa tehdä asialle jotain. Vai pitäiskö palauttaa tehdasasetukset ja vaihtaa antennijohto? Tää on teiltä ihan Spedeilyä! Pyytäkää nyt joku vastuuhenkilö lukemaan tätäkin viestiketjua! Voi vaan arvailla kuinka paljon näitä ongelmia on, koska ilmoituksia saatte varmaan murto-osasta.

 • Frankille tiedoksi, että esimiehemme lukevat tätäkin keskustelua, eikä radiokelejä ole keksitty, vaan ne ovat ihan todellisia ongelmia.

  Täällä tukisivustolla voimme antaa vain yleisiä neuvoja ja ohjeita, eli joku neuvo auttaa toiselle, mutta ei välttämättä kaikille. Antennipuolen ongelmat ovat hankalampia selvittää, kun kaapelipuolen viat, mutta lähetyksiä ja lähetinasemia tarkkaillaan koko ajan. Yhteydenotolla asiakaspalveluumme saamme tarkastettua tilaukset, linkitykset ja muut tarkistettavat asiat.

 • no kait DNA:lla on jo sopimusneuvottelut kuumana jotta mastoja saadaan lisää ja lähetystehot "normaaleiksi" eli Digitan tasoisiksi?
  Digitalla ei lähetyskatkoja ole juuri koskaan ja näissä maksukanavissa tuntuu olevan joka toinen päivä vaikka vehkeet ja sijainti on mitä parhaimmat.

 • Lähetinasemia ja niiden tehoja tarkkaillaan jatkuvasti. Uusien mastojen rakentamiseen en voi tässä keskustelussa ottaa kantaa, mutta varmasti niitäkin on tulossa.

 • Tuirelle tiedoksi, että tiedän mikä on radiokeli. Mutta outoa on että radiokeli aiheuttaa ongelmia ainoastaan teidän kanaville. Syy onnettomat lähetystehot ja vähäinen määrä antenneja. Tästä johtuu myös muu pätkiminen ja takkuaminen.

 • No se on juuri se syy miksi palvelunlaatu on niin surkea. Esimiehellä tarjoitinkin Tuire semmoista joka voisi ottaa jotain kantaa.

 • Ei ne tehot antenneissa tarkkailemalla parane. Tarttis varmaan tehdä jotain.

 • Niin jos nyt tehoja ja lähetyksiä ja tätä palautetta seurataan niin kyllä sitten pitäisi olla ongelmat ja niitten syy tiedossa.. Ei voi syyttää radiokeliä jos tiedetään että lähetystehot on niin matalat että ongelmia on ja tulee tulevaisuudessakin olemaan ja usein.
  Silloin asia pitää korjata eikä selittää???!!!

 • tuli vähän toistoa mutta olen samaa mieltä Frankin kanssa.

 • Olen samaa mieltä kuin edelliset noista lähetystehoista eli nostaa pitäisi. Etenkin DNA:n näyttämä DVB-T2 tekniikka on paljon häiriöalttiinpaa kuin vanhempi DVB-T.

  Olisi mukava kuulla operaattorin kannanotto tehojen nostamiseen , kun mielestäni verkkotoimiluvan myöntäjälläkin (Viestintäministeriö) on sanansa sanottavana eli oletan , ettei operaattori voi yksipuolisesti lupaehtoja muuttaa.

 • Espoossa on taas "radiokeli", VHF 6 ja 8 pimeänä koko illan...

 • Joo, tai tarkista josko sun antennikaapeli on venynyt liian pitkäksi. Radiokeli ei taida vaikuttaa digitan puolelle. On se valikoiva toi radiokeli.

 • On Digitankin puolella ollut radiokelistä johtuvia häiriöitä, tosin muutma kuukausi sitten ilmoitettu. http://www.digita.fi/yhtio/media/tiedotteet/rad...

 • Älä perkele ai on vai!? Onko nyt?

 • Lainatakseni dnata...kokeile kanavien uudelleen asentamista. Siinä sulle ainakin jotakin tekemistä illaksi.

 • I got a New DNA TV connection and i can see all the free channel, however i couldn't see my subscribed channel. its shows scrambled programmed.... How can i fix the problem.
  My subscription is DNA Welho TI got a New DNA TV connection and i can see all the free channel, however i couldn't see my subscribed channel. its shows scrambled programmed.... How can i fix the problem.
  My subscription is DNA Welho TV Mix 8..V Mix 8..

 • Hi Senthilkannan

  Have you checked the TV-cable? If the cable from the TV-plugin to the TV is too long or a bit fractured it could affect some of the TV-channels.

  If the problem isn't on the cable, I'd advice to contact DNA Welho's customerservice. You can find the contact information in DNA's webpage https://www.dna.fi/en/customer-service .

 • Sama ongelma oli täällä Tammisaaressa. Olin Plustv:n asiakas, mutta kanavat jotka näkyivät Plustv:n paketissa niin nistä ei edes puolet enää näkyneet Welhossa. Ongelma oli että esim joku kanava joka näkyy Total paketissa ei sitten näykään enää toisessa kanavanipussa. Joten aina vaan tilattava Total koska muissa nipuissa samat kanavat eivät näy.

 • Kaikki muut antenni-TV-paketin kanavat näkyvät normaalisti, mutta Nelonen Prime:n ääni ei kuulu lainkaan. Kuva näkyy moitteetta. Missä syy yhden kanavan äänen puuttumiselle?

 • Merimaskussa lakkas kesken katselun osa kanavapaketin kanavista näkymästä: NG ja nelonen maailma. Ensin meni pikseliksi ja sitten ei signaalia. Antennijohto varmaan piteni yli neljämetriseksi. Ja nyt jumiutui animal planet. Onko radiokeli taas vaikuttamassa pelkkiin dna:n kanaviin.

 • Jos jotain "vanhan kansan sähkömienenä" ymmärrän,, VHF-lähetykset ovat AINA näkyneet paremmin kuin UHF-vastaavat. Eli, antennin suuntaus ei ole pääpointti..
  Mulla, asun maaseudulla Haminassa, Pihasaunassa vain näkyy TV5,, Olkkarin telkassa ei ole koskaan näkynyt, vaikka kaikki muut näkyy voimakkuudella 75-100 %,,
  Tääkin on musta outoa ,,

 • Asun Kotkassa .Minulla on uusi 10-elementtinen vhf antenni +asianmukainen antennivahvistin antennimastossa .Johdot ja antennirasiat on uusittu.Antenni on suunnattu Haminan Metsäkylän tukiasemaan .Ja kaikesta tästä huolimatta VHF C kanavanipun kanava 12 ,,,ei signaalia.Vika ei voi olla muualla kuin lähetyspäässä!!!??

 • Vantaalla, Seutulassa sama ongelmä.

 • Kari ja baros, tarkennatteko ystävällisesti mitkä kanavat käytännössä eivät näy.

  Kari kerrot, että ongelmia on kanavanipussa VHF C. Kanavanippuun kuuluvat kanavat 4 Pro 2 HD, Discovery Channel, National Geographic, 4 Kino, 4 Perhe, 4 Maailma, Urho TV, Eurosport, Showtime, MTV3 Max, Sport 1 HD. Millä näistä kanavista ongelma ilmenee.

  baros, onko myös sinulla kanavanipun VHF C kanssa ongelmia? Millä kanavilla?

  Saatte lähetyksen eri lähetinasemilta, joten sen perusteella en voi sanoa, että vika on lähetiasemassa tai lähetystaajuudessa, eikä mainitsemiltani kanavilta ole tullut ilmoituksia laajemmasta ongelmasta kanavan lähetteessäkään.

  Suosittelen vielä ongelman ratkaisuksi kokeilemaan toista seinästä digisovittimeen menevää antennijohtoa ja uutta kanavahakua. Nopeaa kanavahakua tehokkaampi on täydellinenen kanavahaku, joka sisältyy yleensä tehdasasetusten palautukseen.

 • Toista viikkoa meni että kanavalla 12 ei ollut signaalia ollenkaa. Nyt on pari päivää sitten kanava alkanut näkymään. Mutta pitkin vuotta on ollut ongelmia Nelonen nappulan kanavanumero 62 ei ole näkynyt aamupäivisin olenkaa ja National Geographicin ei näy kunnolla ,kuvaa pätkii ja pysähtelee usein. Eli kanavat jotka tulee Haminan Metsäkylän mastosta eivät näy niinkuin pitäisi.Toisin kun Digitan mastosta (Uhf )tulevat kanavat joiden kanssa ei ole ollut ongelmia esim. Discovery channel (kanavanumero 44) joka kuuluu minun kanavapakettiin ,näkyy oikein hyvin.Matka tukiasemiin Sippolaan ja Metsäkylään on meiltä suurinpiirtein sama .Onko Metsäkylän säteilyteholtaan heikompi kuin Sippolan kun kerta Uhf kanavat näkyy paremmin. Maastollisesti tämä vastaanottopaikka ei ole mitenkään katveessa vaan täältä on suht`suora yhteys ( ei ole puita tms. edessä).

 • Lähetystehot DNA:n eri lähetinasemilla voivat toki vaihdella jonkin verran ja jos kaksi lähetinasemaa on yhtä lähellä, voi antennin uudelleensuuntauksesta olla apua.

  Vaikka lähetinaseman ja antenni välissä ei olisikaan puita tai selkeitä mäkiä/kuoppia, voivat maaston muodot kuitenkin vaikuttaa signaaliin ja ns. radiokeli vaikuttaa myös eri tavoin maastonmuodoista riippuen, joten antennisuuntaus varmasti kannattaa kokeilla.

 • Tarkistin vielä lähetinasematietoja ja ilmeisesti Sippolan asemalla tarkoitit Digitan lähetintä. Valitettavasti Digitan lähettimen tehoihin en voi ottaa kantaa.

  Osoitteessa https://www.dna.fi/tuki-miten-otan-teravapiirro... on VHF verkon kuuluvuuskartta, sieltä kannattaa osoitteesi perusteella varmistaa Haminan lähetinaseman katvealueet ja varmistaa myös, olisiko jokin toinen lähetinasema esimerkiksi maastonmuodoiltaa parempi kuin Haminan asema.

 • Hellurei ja heikot tunteet..
  Mua alkaa jo ,,tuttamaan tää, kun , nyt mulla näkyy Prime ja MTV,, ja Eurosportti välähtää, kun meen siitä kanavalta pois. Max ei ees välähdä,,,
  Jos kyse on vain HDsta, miten ne vois saada näkymään tällä perskeleen kortilla ees ns. normaalisti,, Mulla kaikki kanavat näkyy muissa boxeissa, mut ei tässä s,,,,nan uudessa Topfieldissä,, ?? Kaikki on kuulemma kunnossa DNA:n päässä.

  Sit vielä yks kysymys,, onko Metsäkylässä muka uusi linkkimasto, epäilen, että kyseessä on sama masto Liikkalassa, jonne on vaan lisätty DNA:n lähetin ? Eli korkea vanha TV-masto joka on ollu siellä isoisän ajoista smile jonka vilkun perusteella aina iltahämrissä poikasena katolla käytiin suuntaamassa antenni, ja hyvin näkyi smile

 • Hieman vielä lisäisin,,,
  Jemina tuolla DNA:n asiakasneuvojana haasteli, että " Saatte lähetyksen eri lähetinasemilta,"
  Hmm,, Pitäisikö katolla olla säteittäin suunnattuja VHF-antenneja kun siilillä piikkejä, että kaikki kanavat näkyisivät ? Ihan vaan mielenkiinnosta kyselen.......

 • Sippolassa on Digitan Uhf lähetinasema. Dna:lla on Haminan Metsäkylässä Vhf lähetinasema ja ne vaati oman antennin kumpikin tai ei välttämättä mutta erilliset antennit ovat tehokkaampia kuin yhdistelmäantennit. Ja kun asemat ovat hiukan eri ilmansuunnassa Kotkasta katsottuna ,ne myös täytyy suunnata vähän erisuuntiin.

 • Tämä kommentti siirettiin erilliseen viestiin._

 • Meiltä on hävinnyt taajuuden 191,500 MHz kaikki kanavat.

  Ne näkyivät vielä viimeisen F1-lähetyksen aikaan aivan normaalisti. Nyt noin viikkoon taajuudelta ei ole tullut ihandustakaan ja Topfieldin mittarit näyttävät 0%. Taajuudella 184,500 MHz boxi näyttää Signaalivahvuudeksi 99% ja laaduksi noin 75%. Taajuudella 184,500 MHz 99% ja 98%. Lähetin on Eurajoki.

  Kanavahaku on tehty moneen kertaan.

 • 99% vahvuus ja 98% laatu ovat siis tietysti taajuudelle 205,500 MHz.

 • Topfieldin digibokseilla on ollut yhteensopivuusongelmia maksukanavien kanssa ja ne saa korjattua digiboksin päivityksellä. Lisätietoa laitepäivityksestä löytyy Topfieldin sivuilta http://www.topfield.fi/Tuotetuki/Ohjelmistopaei...

  Jos digisovittimelle on tehty nopea kanavahaku, suosittelen vielä tekemään täydellisen kanavahaun, joka sisältyy yleensä tehdasasetusten palautukseen. tehdasasetusten palautuksen suosittelen tekemään myös sen jälkeen, jos laitteelle on tehty ohjelmistopäivitys.

  Vielä suosittelen uusimaan digisovittimesta seinään menevän antennikaapelin. Antennijohdon maksimi suosituspituus seinästä digisovittimeen on 4m. Antennijohdossa ei missään tapauksessa saa olla jatkojohtoja, vaan sen tulee olla yhdenmittaista, sillä jokainen liitoskohta vaimentaa saapuvaa signaalia merkittävästi. Antennijohdon laadusta riippuen vain parikin vuotta vanha antennijohto voi olla vanha ja kannattaa uusia. Antennijohto voi olla vaurioitunut kuoren sisältä, vaikkei siinä päällisin puolin vikaa näkyisikään, jos johto on ollut esimerkiksi painuksissa huonekalun alla tai johdon liittimet ovat voineet vaurioitua, jos esimerkiksi johtoa on irrotettu usein.

 • Moi
  Onkohan Kulloossa kaikki kunnossa?
  VHF Mux A:n signaalit on jälleen nollissa ollut jo jonkin aikaa.

  Sama ongelma oli ennen 10.11.2014 tehtyä huoltoa, mutta tuon huollon jälkeen kaikki toimi hetken normaalisti kunnes taas ylen ja mtv:n HD:t katosi

  Kanavat 5 & 8 on ok signaaleilla.

  Vai odotellaanko 18.12. tehtävää huoltoa jos se auttaisi?

 • Ei ole Nurmijärven mastostakaan ole pitkään aikaan mtv hd ja ylen hd:t näkyneet. Muut niput näkyvät. Jännä , että Viron Hd kanavat näkyy oli keli mikä tahansa. mutta tuosta 10km päästä ei meinaa näkyä. Onkohan antennikaapeli taas kasvuiässä;-))

 • Mihin on kadonnut NG kanavan tekstitykset??????????????????????

 • Millasia vätyksiä siellä on hommissa ku. Ei ole tapahtunut yhtään mitään asialle.. Mikä siinä maksaa ette saa lisä kanava näkyvyyttä tänne pihtiputaan ja iisalmen näkyvyys alueelle ollenkaan... Kohta varmaan on menny vuosi ohi kun olen monta kertaa kysynyt samaa asiaa mutta EI Ole tapahtunut yhtään mitään asialle.. On siis tosi tosi hidasta ja osaamatonta porukkkaa hommissa kun ei tee tälläselle asialle mitään...erittäin ala-arvosta toimintaa edelleenkin tälläseltä puljulta joka väittää ihan muuta mutta asialle ei tehdä yhtään mitään.. ei voi pysty suosittelee tällästä puljua kellekkään.. ja vastauksena ei tarvi olla olla "palautteesi on luettu ja toimitettu eteen päin" vaan pitää olla kunnon vastaus mitä aijotte tehdä asian eteen viemiseksi ja millä aikaa alkaa tapahtuu.. ihan varmaaan on tietoo näistä asioista mutta ette jaksa mitään vastata

 • Päivitys omaan tilanteeseeni. Taajuus 191,500 MHz on edelleen täysin mykkä. Boxi on päivitetty, eikä sillä ollut vaikutusta.

  Kanavat siis näkyivät normaalisti 29.11.2014. Kuvassa ei ollut mitään häiriöitä. Sen jälkeen ei ole näkynyt lainkaan. Mitään muutoksi ei ole tehty antenniin tai laitteisiin. Onko Eurajoen lähettimelle tehty jotain ko. päivän jälkeen?

  Kaikki muut taajuudet sekä VHF- että UHF-alueilla ovat näkyneet täysin normaalisti.

 • Kulloossa ei tietojen mukaan ole ollut ongelmia. Oletko kuullut, että muilla olisi samaa ongelmaa kanavien kanssa? Jos naapurilla tai toisella henkilöllä on samaa vikaa, niin tällöin ongelma on mahdollisesti lähetyksessä. Sen sijaan jos samaa ongelmaa ei ilmene muilla, niin tällöin kannattaa tehdä tehdasasetusten palautus ja tarkistaa antennijohto.

  Myöskään Nurmijärvellä ei tietojen mukaan ole ollut yleistä vikaa MTV HD tai YLE HD -kanavien kanssa.

  Tarkoitatko NG -kanavalla National Geographic -kanavaa? Oletko tarkistanut, että kanavalla on tekstitys päällä? Joillakin laitteilla voi käydä niin, että yksittäiselta kanavalta puuttuu tekstitys kun muilla kanavilla se on päällä.

  Jos ongelmat jatkuvat, niin suosittelen ottamaan yhteyttä asiakaspalveluun viasta. Asiakaspalvelun yhteystiedot löytyy osoitteesta https://www.dna.fi/yhteystiedot

 • Hei Juha

  Antenniverkon rakentaminen vaatii toimiluvan ja tällä hetkellä DNA Welholla ei ole lupaa verkon laajentamiseen. Asiakkaiden palautteet verkon laajentamisesta kuitenkin aina käsitellään ja välitetään eteenpäin. Uskon, että palautteet käsitellään ja ne otetaan huomioon siinä vaiheessa kun antenniverkkoa päätetään laajentaa.

  Lisäkanavat antenniverkkoon taas vaativat sopimuksen kanavavalmistajien kesken. DNA Welho ei voi vain tuoda tiettyä kanavaa antenniverkkoon ilman sopimusta. Jos on jokin tietty kanava mitä toivotaan, niin siitä laitetaan myös palaute eteenpäin.

 • Hei SF

  Eurajoen lähettimelle ei ole tehty muutoksia.

  Oletko tarkistanut ettei antennijohto ole irti tai viallinen? Viallinen antennijohto voi aiheuttaa sen, että yksittäisten kanavien kanssa on ongelmaa kun taas muut kanavat näkyvät normaalisti. Sama ongelma voi ilmetä liian pitkän antennijohdon kanssa. Suosituksena on käyttää alle neljä metristä antennijohtoa.

 • Järvenpäässäkään ei ole näkynyt YLE HD eikä MTV3 HD kanavat kanavapaikoilla 21-23 enää pitkään aikaan. Ennen näillä kanavilla oli jopa paremmat signaalin voiimakkuudet ja laadut kuin Digitan UHF verkon vastaavilla kanavilla (YLE 1, YLE 2 ja YLE FEM HD).

  Lopuksi vielä pieni vinkki DNA:n palveluneuvojille: Voisitteko te ystävällisesti lopettaa aivan turhat neuvot antennien suuntauksista, antennijohtojen viallisuudesta ja pituuksista jne. Jos sillä seinässä olevalla, samalla, 1,5 metriä pitkällä antennijohdolla kanavat näkyivät aivan loistavasti ennen, niin kyllä vian täytyy olla jossain ihan muualla. Eivät ne antennijohdot itsestään pituutta kasva tai katkeile, eivät ainakaan ennen ole näin omaa elämää eläneet.

 • Moi !!!
  En malta olla kommentoimatta noita antennijohtojuttuja.. Asun ite omakotitalossa, jossa tietenkään ei mikään 4 mettrinen nysä riitä kun mastosta räystäälle smile Mulla antennijohdolle tulee mittaa talon toiselle puolelle about 30 metriä, ja hyvin näkyvät kaikki, niin HD kun muutkin maksukanavat. Signaalitasot pyörivät siellä 99 % kieppeillä,, myrskysäällä hieman matalammat, mut hyvin silti näkyy.. Ja antenni on suunnattu ns. mutu-tuntumalla, et tuollapäin se masto varmaan on lol
  Itse olen ns. "paksun sähkön mies", mutta kysyin piruuttani yhdeltä tutulta antenniurakoitsijalta tuosta johdon mitasta. Sanoi, et jos sulla on mastovahvistin, ihan sama, onko jotoa 5 vai 500 metriä,, aina näkyy...
  Sen pituinen se, ; )

 • Meille laitettiin keväällä DNA:n antennivaatimuksia selvästi tehokkaampi VHF-antenni. Lisäksi meillä on mastovahvistin ja vielä antenniverkon keskipisteessä linjavahvistin. On kyllä omituista, että vain yksi taajuus katoaa pysyvästi ilman, että mitään muutoksia tehdään.

 • Huomasin että mtv sport 2 kanava näkyy nyt hd versiona. Hieno homma, onkohan se pysyvästi näin ??

 • Kyllä, MTV Sport 2 HD kanava on tullut jäädäkseen DNA:n VHF verkkoon. Antenniverkon asiakkaille on lähiaikoina tulossa myös lisää hyviä uutisia MTV:n ja mm. Viasatin kanavista.

 • Sanokaapa nyt tyhmemmälle, että mitä surkeampi keli sen paremmin näkyy tai siis yleensä näkyy. Kyseessä nurmijärven lähetin ja kanavanippu 8 siis missä on mtv3hd ja yle hd kanavat. Veikkaan vahvasti, että antennikaapelini kutistuu alle neljän metrin näillä lumipyryillä tai jotain muuta järkevää.

 • Kävin katolla ja käänsin ihan vähän VHF-antennia. Sen seurauksena kaikki VHF-kanavat alkoivat näkyä, vaikka Topfield näyttää kaikille heikohkoa signaalia. Topfieldillä näyttää olevan hiuksenhieno ero sillä, että kanavat näkyvät tai eivät näy lainkaan. Täytyy keväällä hienosäätää VHF-antenni uudelleen.

 • Meille tuli 1,5vk sitten vhf-antenni ja Welhon kanavapaketit. Olkkarin tv:n kanssa ei ongelmaa, mutta työhuoneen 5v full-hd samsung ei löydä kanavia nron 69 yläpuolelta. Olen tehnyt kanavahaun monta kertaa, välillä kortinlukija kiinni ja välillä ei, sama tulos. Mistäköhän voi johtua?

 • Jos kanavat näkyvät toisella televisiolla normaalisti, ei se ainakaan antennin suuntauksesta tai lähetyksestä ole kiinni.

  Kannattaa testata ensimmäisenä toisella antennijohdolla. Jos tästä ei ole apua, kannattaa kokeilla toisella laitteella kanavien toimivuutta.

 • Kaikki HD kanavat katos!!?? Digiboksi ei enää löydä HD kanavia ollenkaan. Aikaisemmin
  MTV Total paketin kaikki HD kanavat näkyivät ja toimivat hyvin. Mitä ihmettä on voinut tapahtua?? TV ilmoittaa että heikko signaali tai ei signaalia jos tv:n kautta kokeilee katsoa.
  Valkealassa siis tämä tapahtui. Eikait tämä nyt kovasta pakkasesta voi johtua?

 • Pakkanen voi antenniverkossa vaikuttaa kanavien näkymiseen. Varsinkin, jos kanavapaketin tilaus on uusi niin, ettei se ole ollut tilattuna vielä edellisten pakkasten aikaan, voi ongelmia ilmetä nyt.

  Ensimmäisenä ehdotan kuitenkin tekemään digisovittimelle tehdasasetusten palautuksen, joka sisältää mm. täydellisen kanavahaun. Sen lisäksi ehdotan tarkistamaan seinästä digisovittimeen tulevan antennijohdon.

  Antennijohdon maksimi suosituspituus on 4m, mikäli mahdollista, eikä johdossa missään tapauksessa saa olla jatkojohtoja, vaan sen tulee olla yhdenmittaista, sillä jokainen liitoskohta heikentää saapuvaa signaalia. Vain parikin vuotta vanha antennijohto voi olla jo vanha, johdon laadusta riippuen ja vanha antennijohto kannattaa vaihtaa. Vaikka johdossa ei päällepäin näkyisikään vaurioita, voi niitä olla kuoren sisällä. Vaurioita voi tulla, jos johto on ollut esimerkiksi huonekalun alla painuksissa tai jos johto on jäänyt jumiin vaikka siivotessa. Myös vaurioitunut antennijohto tulee vaihtaa.

  Eri kanavat lähetetään eri taajuuksilla. Mitä korkeammalla taajuudella kanava lähetetään, sen herkempi se on häiriöille. Siksi signaalista johtuvia ongelmia voi ensin ilmetä vain yhdellä tai muutamalla kanavalla ja myöhemmin aina vain useammalla.

  Myös antennin suuntauksen tarkistus voi tulla ajankohtaiseksi, jos tehdasasetusten palautus ja antennijohdon tarkistus ei vikaa korjaa.

 • Pakkanen lauhtu ja digiboksi löysi kanavatkin. Signaali vielä välillä pätkii mut jospa se
  siitä paranee. Pitää varmaa tuo antenninjohto päivittää uuteen josko se auttas signaalia
  pysymään parempana.

 • Miksi kanavat nåky jouluna, nyt taas pimeenå. Kohta menny 500£ rahaa tähän kanavien etsimiseen,multa menee hermot ( vaihda antenni, vaihda dikipoksi,säädä antenni, johto liian pitkä, PERKELE teidän pääs ny vika kun noin paljon valituksia eikä mitään tapahdu, samaa paskaa vain jauhatte. Antenni ,antenni ja antenni. Kaikki jo vaihdettu, ei auta joten vika muualla. Jos kanavat ei rupee näkymään tammikuulla pitää lopettaa koko welhon sopimus!!!!!!!!!!!!!!

 • Valittettavasti täältä julkisen keskustelupalstan kautta en pääse tarkemmin selvittelemään vikaa ja tilaustesi tilannetta.

  Jos kaikki kotikeinot ongelman ratkaisuksi on jo kokeiltu, eikä apua ole löytynyt, pyydän olemaan yhteydessä asiakaspalveluun vian jatkoselvittämiseksi.

 • Osoite on Kauhava Ruotsala.
  animal planet ja fakta näkyivåt ainostaan joulu viikon miksi.
  Tänään lakkas näkymåstä. HD kanavat ei näy.
  Vika ei ole enään minun laiteissani, ne on nyt testattu.
  Jouluksiko laitoitte tehoja lisää vai mistä johtuu että viikon näkyi todella hyvin.

 • Ilmat tuntuvat ainakin vaikuttavan. Maanantaina moitteettomasti Eurajoelta näkyneet 184,500 MHz kanavat eivät näy tänään. VHF-kanavat tuntuvat olevan paljon herkempiä häiriöille kuin UHF-kanavat.

 • Sää valitettavasti voi vaikuttaa antenniverkon kuvaan varsinkin, jos käyttöosoite on näkyvyysalueen rajallalla. Tällaisessa tapauksessa antennin uudelleensuuntaus voi olla ratkaisu, jos lähettyvillä on toinen lähetinasema tai antennivahvistimen päivitys jos kyseessä on vanha antenni.

  Yksityiskohtaisempaa vianselvitystä on mahdollista tehdä asiakaspalvelussa p. 044 144 044 tai vikapalvelussa p. 0800 300 500

 • tilasin n viikko sitten tuon mix 8 paketin ja 2 lisä korttia. aluksi kaikki toimi hyvin mutta nyt 2 korttia lakkasi näkymästä eli vain yksi kortti toimii. missäköhän vika mahtaa olla?

 • Jos tässäkin ketjussa esitetyt kotikeinot eivät ole olleet ratkaisu kanavien palauttamiseen myös toisiin televisioihin, pyydän olemaan yhteydessä asiakaspalveluun, niin tarkistamme, että tilauksesi on kunnossa.

 • Itselläni ensin B kanavanippu,sitten hävisi A kanavanippu myös maksukanavat. Soitto Dna;lle pyysivät vaihtamaan antennijohdon ja tarkastamaan kaikki liitokset ei niistä ollut mitään apua. Soitto Dikitalle jossa myönsivät että jonkun toimijan 4 G lähetykset sotkevat televisio lähetyksiä. lupasivat lähettää antenniasentajan tänään kävi ja laittoi 4 G suodattimen antenni johtoon ja ongelmat loppui siihen paikkaan.Kyllä Dna;n asikaspalvelussa täytyy olla tietoa tästä ongelmasta mutta ei voi näköjään kertoa asiakkaille,Pyydetään vaihtamaan antenni johtoja ja kaikkea muuta.Käsittääkseni se on Dna; 4G verkko joka nämä ongelmat aiheuttaa.

 • Mitäs sitten, kun palstalla annetut kotikonstit eikä yhteys asiakaspalveluun auta? 2 tuntia sitten kaikki kanavat näkyivät, joten ongelma ei voi olla laitteissa / antennissa, mutta nyt maksukanavat ei näy. Asiakaspalvelu lupasi näkyvyyden kahdessa tunnissa. Miksi näkyvyys ylipäätään katkeaa? Miten hitossa tällaisesta toimimattomasta palvelusta pitää maksaa täysi hinta??

 • Ja kun kaksi tuntia on kulunut eikä kanavat edelleenkään näy vaikka luvattiin. Miksi dna ei ota palvelunsa toimivuudesta vastuuta? Ei asiakkaat ole lukutaidottomia idiootteja. Asiakkaat toimivat ohjeiden mukaan, mutta mikään ei auta. sad

 • Todelliset syyt ongelmiin on että dna:n käyttämä vhf järjestelmä on häiriöherkempi kuin uhf lisäksi lähetinantenneja on harvaan ja kun ne on heikkotehoisia ne ovat vielä häiriöherkempiä esim. radiokeli, lumi- ja vesisade, pakkanen sumu ja lähes kaikki aiheuttaa kanaviin häiriöitä. Häiriöt näkyvät tekstitysten puuttumisina, joidenkin kanavien katoamisena, pikselöitymisenä, kaikkien kanavien katoamisena. Sen lisäksi dna muutti salauksenpurkua plustv:n oston yhteydessä niin että nyt on ongelmia valtuutusten päällä pysymisen kanssa. Vika saatiin muka korjattua, mutta ongelmia on edelleen. Tämän kaiken lisäksi 4G verkko aiheuttaa häiriöitä ja koska se on lähellä vhf taajuuksia, on taas dna:n käyttämä häiriöherkkä järjestelmä ongelmissa. Huomiotavaa on että dna:n omat 4G antennit aiheuttavat niitä ongelmia, joten eivät siitä puhu mitään. Helpompi on sanoa että onko antennikaapeli varmasti alle 1,5 metriä ja jos on niin sitten vaan tehdasasetusten palautus ja kanavahaku. Mitä mieltä DNA? Eikö ole näin? Unohdin että teiltä on kielletty totuuden puhuminen.

 • Kyllä siltä näyttää, että olipa sää mikä tahansa, aina jollain VHF-taajudella on ongelmia signaalin riittävyyden kanssa.

 • Taitaa loppua asiakkus tähän liikkeeseen , ei asiakas palvelua 29.12-14 soitin että laittavat uuden antenni -tv kortin eipä näy uutta korttia ...joulukuu 15:STÄ ASTI OOTELLUT ETTÄ ETTÄ SAAN KANAVAT NÄKYMÄÄN MUTTA EI -----LASKU KYLLÄ TULI.....

 • Frank kirjoitti: "Tämän kaiken lisäksi 4G verkko aiheuttaa häiriöitä ja koska se on lähellä vhf taajuuksia, on taas dna:n käyttämä häiriöherkkä järjestelmä ongelmissa. "

  Frank, ei 4G-verkon taajuudet ole lähelläkään VHF-taajuuksia, enemmänkin 4G-800 MHz verkko aiheuttaa UHF-verkolle ongelmia jos tarvittavaa suodatusta ei ole järjestetty. VHF-ongelmat on jossain muualla kuin 4G-verkoissa! VHF-taajuudet on huomattavasti alempia kuin UHF- saati 4G-taajuudet.

 • Vuoden 2014 alussa aloitettu 4G-verkkojen laajentaminen 800 MHz:n taajuusalueelle saattaa aiheuttaa joissain yksittäisissä tapauksissa häiriöitä antenni-TV-lähetyksiin. TV-kuvan ongelmia voi ilmetä lähinnä antennitalouksissa, jotka sijaitsevat TV-aseman näkyvyysalueen reunamilla ja antennin perässä käytetään vahvistinta television signaalin parantamiseksi.

  Teleoperaattorit ja Digita Oy avasivat 30.12.2013 Taajuustalkoot.fi-verkkopalvelun, joka neuvoo ja auttaa mahdollisten TV-kuvan ongelmatilanteiden kanssa.

  Kaikki 4G-verkkojen rakentamisesta TV-katselulle aiheutuneet ongelmat korjataan veloituksetta. Lisätietoja löytyy osoitteesta www.taajuustalkoot.fi ja sivustolta löytyy myös yhteydenottolomake ja Digitan puhelinnumero 020 411 7676 (ma-pe 8-20), josta saa apua häiriöiden poistamiseen.

  Poikkeuksellinen säätila, niin kutsuttu radiokeli, voi myös aiheuttaa häiriötä antenni-tv-vastaanottoon sekä UHF- että VHF-verkossa.

  Häiriöitä esiintyy tyypillisesti tietyillä tv-kanavilla. Kanavilla voi esiintyä ajoittaisia katkoksia, tai ne eivät näy lainkaan. Radiokelien vaikutus antenni-tv-vastaanottoon riippuu myös vuorokaudenajasta. Esimerkiksi aamulla televisio voi näkyä hyvin ja illalla vastaanotossa voi ilmetä ongelmia. Häiriöt häviävät säätilan muututtua.

  Radiokelihäiriössä on kysymys lähetyssignaalien niin sanotusta ylipitkästä etenemisestä, jolloin yhden lähetysaseman signaali häiritsee toisen lähetysaseman näkyvyysalueen vastaanottoa. Ilmiö esiintyy yleensä korkeapaineen vallitessa. Radiokelihäiriössä sääolosuhteet saattavat aiheuttaa radiotaajuuksille kanavan, jossa signaali etenee heijastumalla jopa satojen kilometrien päähän ja aiheuttaa häiriöitä.

  Tämän lisäksi jos antenni on liian tehokas vahvistaja eli liian suuntaava, voi se radiokelin muuttuessa kadottaa ylös ja alas seilaavan signaalin hetkellisesti kokonaan.

  Lähetysteknisesti ilmiön aiheuttamia häiriöitä ei pystytä korjaamaan. Digita seuraa tilannetta päivittäin ja tiedottaa asiasta internet-sivuilla osoitteessa www.digita.fi.

 • Hei,
  Täältä lähti myös osa kanavista. Homma korjaantuu nyt sillä, että sanon irti koko plus-kortti hässäkän ja siirryn soneran viihdepalvelun käyttäjäksi.
  Terveisin

 • Ongelma myös Vantaalla korsossa, mm. cmore hits Ei näy kunnolla vaan pätkii.
  Oli sama juttu viime talvena, mutta silloin ei ollut vikaa dna:lla...tuskin edes tarkistivat.
  Näyttää että eestin kanavat tulevat näillä keleillä häiritsemään tätä taajuutta.
  Voiko asialle tehdä mitään?

 • Oletko Harri kokeillut kääntää antennia Nurmijärven suuntaan. Asun itse Riihikalliossa ja nyt on ihmeen hyvin näkynyt pitemmän aikaa. Ei pitäisi kyllä kehua, on ollut ongelmia melkoisen paljon. Näkyy myös eesti-kanavat.

 • Kiitos Hannu vinkistä, täytyy kokeilla jos auttaisi.

 • Minnehän suuntaan tuota haravaa pitää Nivalassa kääntää että näkys hd kanavat? (Haapavedelle?)
  Hankin tänään Dna-kaupasta hd boksin, eikä löytynyt yhtään hd kanavaa.

 • Osa operaattoreista välittävät Nelonen Pro Extra -lisäkanavia sekä HD että tavallisena SD -tasoisena. On myös operaattoreita, jotka välittävät ainoastaa HD-tasoisena
  Mites teillä löytyykö ilman HD:Ta?

 • Täältä https://www.dna.fi/tuki-miten-otan-teravapiirro... löytyy lisätietoa VHF- ja UHF-kanavien näkyvyysalueista ja HD-kanavien vaatimuksista.

  Nelonen Pro Extra -kanavien katseluun tarvitset DNA:n antenniverkon lähetinasemaan suunnatun VHF-antennin, sekä Antenna Ready HD -hyväksytyn päätelaitteen. Kanavat lähetetään SD-laadulla. Lisätietoa kanavista, paketeista ja niiden vaatimuksista löytyy täältä https://www.dna.fi/kanavapaketit-antennitv.

 • "​Nurmijärven DVB-T2 antenni-TV lähettimillä huoltotöitä 10 - 15 välisenä aikana. Huoltotyö aiheuttaa katkoksen työn aikana alueen DVB-T2 antenni-TV lähetyksiin.
  Pahoittelemme työstä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa"

  Montako päivää nämä huoltotyön oikeen jatkuu?Edelleen vfh antennin kaikki kanavat pimeinä ja kello on jo 16.25. Oishan se ihan kiva että pystyisi katsomaan maksukanavia joista on maksanut. Eilen alkoi näkymään n klo 14.30 ja tänään taas signaali kadoksissa.

 • Hyvinkäällä myös kadoksissa VHF-kanavat ja antenni suunnattu Nurmijärven DVB-T2 lähettimeen. Olisko noita mahdollista saada näkymään koska?

 • Että sellainen huolto tällä kertaa. Kaatuiso koko masto kun ei mitään näy?

 • Täytynee harkita Canal + satelliittisysteemin hommaamista, jos ei maksetut DNA:n kanavat ala näkyä Hyvinkää - Jokela suunnalla. Ei ole ensimmäinen kerta kun on VHF.t nurin monena päivänä.

 • Tais tulla työtunnit täyteen ja rukkaset tippu samantien ja huomenna jatkuu.

 • Heippa,,
  Mä tappelin kolme viikkoa tän ongelman kanssa.
  Mut yhtäkkiä kaikki hyppäs kun silmille, kaikki kanavat näkyi.
  Eikä mitään ongelmaa sen jälkeen ole ollut. Asun Haminassa, ja VHF-masto on Metsäkylässä, UHF-masto taas naapuripitäjässä, Liikkalassa (Sippolassa) .
  Ihmettelin moista viivettä kanavien näkyviin tulosta. Epäilen vahvasti, että joku switch on-off kytkin on ollu väärässä asennossa jossakin. Koska kun ne aloivat näkyä, näkyy TOSI hyvin smile

 • Hei, muutaman viikon näkyi kaikki kanavat ihmeen hyvin, joten pitihän tuo Nurmijärven lähetin "korjata", nyt ei näy mitään.

 • Nurmijärven lähetinasemalla oli eilen myös yleistä vikaa joka on saatu korjattua eilen illalla. Jos kanavat eivät näy vielä, kannattaa tehdä uusi kanavahaku.

 • Meillä saatiin kanava 8, 198.500 MHz nyt paremmin pelaamaan kun Vantaan Antenniasennuksen kaveri kävi mittaamassa signaalit ja sai tasoa parannettua vaihtamalla uudenmallisen antennivahvistimen (vanhankin oli vain 2 v vanha).
  Ennen signaali oli ok mutta laatu huono ja se pätki usein tai ei näkynyt ollenkaan. Antennin suuntaus pidettiin oulunkylän mastoon.

 • Mitä eroa siinä oli vanhaan? Onko sinulla merkistä ja mallista tietoa?

 • Uusi on triax merkkinen, en tiedä mallia...voitte kysyä siltä antenniasennuksen kaverilta, varmaan kertoo mielellään

 • "Täytynee harkita Canal + satelliittisysteemin hommaamista,"

  Tarkoitat varmasti Canal Digitalia, sitäpaitsi Canal+ on nykyään C More ja pelkkä kanavavalikoima jolla ei ole Canal Digitalin (sat.operaattori) kanssa mitään tekemistä eikä C More myy kanaviaan suoraan, kaikenlisäksi C More ja Canal Digital ovat aivan eri firman tuotteitakin.

 • Minulla Espoossa on ollut viime aikoina sellaista ongelmaa, että VHF-A kanavanipun kanavat 21, 22 ja 23 (Yle 1 HD, Yle 2 HD ja MTV3 HD) eivät alkuillasta näy hyvin tai eivät lainkaan. Tällöin signaalivoimakkuudet ja -laadut ovat alhaiset tai jopa aivan nollat. Kun kello lähenee ilta yhtätoista, niin ko. kanavat alkavat näkymään normaalisti ja signaalivoimakkuudet ja -laadut ovat täydet. Kahden muun VHF-kanavanipun (VHF-B ja VHF-C) kaikki kanavat, myös HD-kanavat, näkyvät koko ajan normaalisti. Antenni on suunnattu Oulunkylään. Onko muilla ilmennyt samanlaista häiriötä ja mistä se voisi johtua? Antennijohtoa ei kannata ehdottaa vaihdettavaksi, koska en usko, että sen toiminta on riippuvainen kellonajoista ja kanavanipuista.

 • Järvenpäässä on ollut pitkin syksyä ja alkutalvea täysin samoja ongelmia. VHF-A kanavanippu näkyy välillä täysillä signaaleilla ja välillä signaalia ei ole lainkaan. Kaksi muuta kanavanippua on HD boxin hankinnasta lähtien (Sotshin olympialaiset) näkynyt koko ajan erittäin hyvin.

  Antenni on suunnattu Digitan Espoon mastoon ja se on jo markka-aikaan hankittu (maksoi muistaakseni 119 markkaa) ns. yhdistelmäantenni (kolmionmuotoinen), jota on käsittääkseni lähes kielletty käyttää tv kanavien vastaanottoon. Meille on noin 10 v sitten paikallinen antenniurakoitsija tehnyt antenninsuuntauksen Espooseen, ja samalla asennettiin mastovahvistin. Hienosti on "kielletty" antenni toiminut ainakin meidän tapauksessa.

 • Mahtaisikohan lähistöllä olla jokin laittomalla taajuusalueella oleva radiolähetin (karaoke tms.). Ainakin analogiseen aikaan erään ravintolan karaokelaite häiritsi VHF III alueella kanavan E8 toimintaa.
  YLE teki vielä ennen Digitaa häiriöselvityksiä, mutta kukahan noita häiriöselvityspyyntöjä nykyisin vastaanottaa?

 • Vaihdoin HD-digiboxiin ja nyt häipyi MTV Fakta-kanava. Noudin uuden kortin DNA-liikkeestä ja se linkitettiin uuden digiboxin kanssa. Kaikki muut kanavat paketista näkyy. Meillä pitäisi olla MTV Total paketti.

 • Maksukanavat aukeavat 24h kuluessa korttilinkityksestä/ uuden kanavan tilaamisesta. Kanavapaketin kanavat voivat aueta hieman eri aikaan, riippuen siitä kuinka laite saa valtuutukset verkosta.

  Onko MTV Fakta aikaisemmin näkynyt? Kanava on 27.1.2015 asti DNA:n VHF verkossa ja vaatii linkitetyn HD digiboksin lisäksi myös VHF antennin. 27.1. kanava siirtyy Digitan UHF T2 verkkoon.

  Jos antenniasia on kunnossa, suosittelen tekemään digiboksille vielä tehdasasetusten palautuksen ja uusimaan digiboksista seinään menevän antennijohdon.

 • Olen pari päivää kirjoittamani viestin jälkeen laittanut hd-digiboxin tehdasasetuksille ja johdot on uusittu, vaan Fakta pysyy siteästi piilossa. Muut siinä paketissa mukana olevat kyllä näkyy. Fakta häipyi viime syksynä tavalliselta digiboxilta ja vähitellen tähän päivään asti on kanavia pudonnut pois, joten siksi hankin tuon hd-digiboxin. Antennin uusin viime keväänä, joten sekin puoli pitäisi olla kunnossa. Hankin siihen myös erillisen LTE-suotimen.

 • Moron,,
  Mulla oli ongelmia viime vuoden puolella, kun en saanut näkymään yhtään kanavaa..
  Sit yhtäkkiä ne kaikki tupsahti näkymään,, Siinä kesti melkein kuukauden,,
  En käsitä mikä oli, koska en tehnyt enää mitää, ne vaan tulivat näkyviin kaikki. Oisko se "kytkentä" tms. voinut kestää niin kauan ?

 • Itse olen vasta tostaista asti ihmetellyt tätä hommaa, joten pitää kait sitten yrittää venyttää pinnaa :). Katsotaan mitä tuo siirto 27.1 saa aikaan, jollei ennen sitä jo tapahdu ihmeitä.

 • MTV Fakta,C More Hits, MTV Juniori eivät enää näy ???????????????????????

 • 27.1.2015 antenniverkon kanavien suhteen on tehty seuraavia muutoksia:

  DNA:n VHF-verkosta Digitan UHF/T2-verkkoon siirtyvät (kanavien paketointi ja kanavanumerointi säilyvät) MTV Fakta, MTV Sport 2, C More Hits ja National Geographic Channel. Uudet kanavat lisätään automaattisesti olemassa oleviin kanavapaketteihin.

  VHF (HD) -verkosta perinteiseen antenniverkkoon siirtyvät kanavat näkyvät edelleen samoilla kanavapaikoilla ja sisältyvät samoihin kanavapaketteihin kuin aikaisemmin. Mikäli käytössäsi on moderni televisio/digiboksi (Antenna Ready HD), hakee päätelaite uudet kanavat automaattisesti.

 • Tässä joka päivä päivittänyt kanavia ja eilen illalla 27.1 sain viimein myös Faktan näkyviin, joten mulla on asiat sen puolesta kunnossa. Luultavasti nuo muutokset vaikuttivat siihen. Tuskin muuten olisi niin sopivasti osunut juuri tuohon päivään puuttuvan kanavan löytyminen.

 • Voisko noista muutoksista olla joku tiedote esim kanavalistan yhteydessä taimuuten näkyvällä paikalla. Ei tarttis lukea tajuttoman pitkää viestiketjua josta sitten sattumalta löytyy syy miksi kanavat kadonneet

 • juuri 27.1 hävisi Fakta kesken katsomisen, joten muutokset ei ole tainut mennä ihan putkeen.Eikä asiakaspalvelusta ole mitään hyötyä kun sieltä ei saa vastausta sähköpostiin. Pitää varmaankin perua kaikki kolme korttia kun ei saa sitä mitä on tilannut.

 • Mulla on ongelmia nelonen pro extra kanavien kanssa, nyt ne pätkii ja on surkea kuva laatu..Vaasan aluella

 • Nyt se toimii

 • Onkohan Metsäkylän lähettimessä jotain vialla, kun viikonloppuna hävisi räntäsateiden myötä TV 5 ja Fox, eli kanavanipun C kanavat kokonaan näkyvistä.

 • Hei Eki,
  mitään tiedossa olevaa vikaa ei tällä hetkellä lähettimessä ole. Kannattaakin tehdä laitteellesi tehdasasetusten palautus ja kanavahaku, josko kanavat tällä palaisivat takaisin. Mikäli tästä ei ollut apua, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme puhelimitse (p. 044144044), niin selvitellään vikaa lisää.

 • Myös Jokelan suunnalla (nurmijärven lähetin) katosi Mtv Fakta ja CMore HIts. MIkähän liene vialla? Muut kanavat näkyy...

 • Moikka,,

  Tiedä, missä vika piili, mut nyt näkyy taas kaikki kanavat,, ja ihan täysillä signaaleilla,,,
  Haina kanvaia eilen, toispnä,, ei mitään vaikutusta. Nyt ilma seesteinen parin asteen pakkanen,, hain kanavat, ja kaikki Ok.

 • Sori,, En oo tottunu tähän saakelin Hp:n läppärin näppikseen viel :)Virheitä, liian herkät painikkeet lol

 • Miksi national geographic channel katoaa kanava listasta ja kun suorittaa kanavien uudelleen haun niin taas löytyy?

 • Antennitaloudessa Imatralla hävisi eilen 4Pro 2 HD-kanava ja Nelonen Pro Extra -kanavat eivätkä ne löydy ollenkaan tänään, vaikka hain kanavat uudestaan pariin kertaan... aiemmin näkynyt ongelmitta... onko nyt jotain ongelmaa Lappeenrannan lähettimessä?

 • Nyt sitten puuttuu kanavat 1-16. Milloinkohan tämä venkoilu alkaa näkymään laskulla?

 • Hei! Vaatiiko UHF/T2 verkko toimiakseen HD digiboksin tai CI+ kortinlukijan? Vai näkyykö myös sd boksilla sd kanavat esim.fakta kanavapaikalla 93 ilman laitteen päivitystä ?

 • Moi Juha
  Kyllä niiden pitäisi näkyä. Ei tietystikään HD:t. Minulla kolme eri boxia eri huoneissa, niistä vaan yksi on HD, kaikki kanavat näkyvät vaan korttia siirtelemällä.

 • Kiitos, eki!

  Ajattelin varmistaa, että uusi Digitan UHF/T2-verkko
  toimii samalla tavalla kuin myös aikaisempi UHF T1 verkko..
  VHf verkossahan tietääkseni sd-kanvat eivät näy ilman hd-laitetta
  (tietysti antenni ja suuntaus pitää olla ok.)

 • T2 -verkon kanavat vaativat aina T2-virittimen eli myyntimiesten kutsuman "HD-virittimen" vastaanottimeen olis sitten kyseessä SD laatuinen kanava tai HD kanava.

 • Jos haluaa katsella Faktaa UHF-verkon puolelta, tarvitsee siihen nyt ci+-lukijan tai t2-boksin, joka on linkittävä laite.

  Fakta on nyt UHF/T2 -verkossa, kanavanippuja voi käydä tarkistelemassa Digitan sivuilla.

 • Omakotitaloasujat Huom! Ihmettelin kun Nelonen PRO HD + PRO Extra kanavat hävisivät VHF-antenniverkosta, ilmoitus tulee "ei signaalia". Häiriö alkoi +/-0 C lumisateen aikana ja jatkui sen jälkeisen pikkupakkasjakson jälkeen. Syy oli omakotiasujalle melko yksinkertainen... maanantain lumisateen jälkeen antenni oli saanut mukavan kuorrutuksen lumesta ja jäästä. Sen kun puhdistin, niin jo vain näkyy kanavat ja on taas signaalit tapissaan. Lumi ja jää oli näköjään blokannut ko kanavanipun. Kannattaa kokeilla tuo ennekuin alkaa uusimaan antennijohtoja, vaihtamaan boxeja, palauttamaan tehdasasetuksia tai tilaamaan kalliita ammattimiehiä vikaa tutkimaan.

 • Samoin osa vhf kanavista hävinnyt Kotkassa, mm pro hd2 ja extra kanavia.
  Lunta antennissa mutta ei pääse putsaamaan. Hävinneet myös kanavalistasta.

 • Kotkassa siis minäkin asun...

 • Ja mä Kotkan ja Haminan rajalla, Haminan puolella, Neuskin Salmilla,,,

 • Niin,, se lumi/räntäsade vaikutti kyllä ihan varmasti joidenkin kanavien näkymiseen,, mulla hävis kanavanippu C, jossa esin TV5 ja Fox,,Muut näkyi normaalisti,, sateiden tauottua, alkoi näkymään,,,

 • Aika pienestä tuntuu tämä vhf kanavien näkyminen olevan kiinni lumisateella ja pakkasella. Ennen harava antennilla näkyi vaikka satoi "ämmiä"

 • Moi Pekka,,
  Tää on kato tätä tekniikan "kehittymistä" ja palvelun parantamista lol lol

 • Eli,,
  maksaa pitää vaikkei mitään saakaan,,, mitä on luvattu

 • Mieleeni tuli,,
  Kun puhuit noista, "satoi vaikka vanhoja ämmiä" kommenteista.
  Enää ei maallikko voi tietää, mitä noihin aaltoihin on piilotettu.
  Ennenvanhaan oli amplitudi- ja taajuusmoduloituja kantoaaltoja, jotka seurasivat noiden lähetyksien mukana. Nillä kai muistaakseni lähetettiin jotain tietoa kans,, En kyl oo enää kartalla siitä, et mitä smile Sen verran on aikaa sähköalan opiskeluista smile
  Mutta, nykyisin siellä saattaa kulkea vaikka mitä, mitä ei taviksille ees kerrota,, Jokainen miettiköön mielessään, mitä se vois olla lol

 • Helmikuun kuukauden kanava Viasat History ei näy. Kanavat on uudelleen haetu/viritetty eikä sekään tuottanut tulosta. Missä vika? Käytössämme on Dna:n antennitalouden Omapaketti.

 • Sport 1hd ja 2hd , max hd, first hd ei näy tuusulassa....

 • Kaikki DNA:n verkon kanavat pimeinä Vantaalla, Digitan verkon kanavat toimivat normaalisti.

 • Myös Valkeakoskella on sama vika, mikään DNA:n kanavista ei näy.

 • Noniin, taas toimii, mutta aikas pitkä katko kun jo yöllä alkanut (yön tallennukset pelkkää mustaa...) että voisi vähän skarpata asian suhteen?

 • Hei,

  tällä hetkellä DNA:n HD-kanavilla (antenni -ja kaapeliverkossa), sekä osassa maksukanavia on yleistä vikaa. Vika on havaittu ja korjaustoimenpiteet aloitettu.

  Toivottavasti ongelma saadaan pian korjattua. Pahoitteluni kaikille tilanteesta aiheutuvasta harmista sekä vaivasta.

  https://www.dna.fi/dna-oy/hairiotiedotteet

 • Hei uudistan kysymykseni, koska vastausta ei ole kuulunut! Eli Helmikuun kuukauden kanava Viasat History ei näy. Kanavat on uudelleen haettu/viritetty pariinkin kertaan eikä sekään ole tuottanut tulosta. Missä vika? Käytössämme on antennitalouden omapaketti (kortti on PlusTV:n ajalta). Kiitos etukäteen mahdollisesta vastauksestanne.

 • Hei KeskiSuomi,

  pahoitteluni, että viestisi jäi välistä pois. Tarkoituksella emme tietenkään jätä vastaamatta asiakkaillemme.

  Helmikuun kuukauden kanava antenniverkossa (kuin myös kaapelissa) on tosiaan Viasat History. Kanava näkyy Digitan UHF/T2 verkon kautta, eli vaatii näkyäkseen Antenna Ready HD-hyväksytyn päätelaitteen. Yleistä vikaa kanavalla ei tietojemme mukaan ole.

  Mikäli sinulla on HD-laite, eikä kanava lähde kotikonstein näkymään, voit ensitöiksi käydä vaihtamassa vanhan PlusTV:n kortin veloituksetta uuteen lähimmässä DNA Kaupassa.

  Toivottavasti ongelma ratkeaa näillä ohjeilla. Jos näin ei kuitenkaan ole, voit olla yhteydessä maksuttomaan vikanumeroomme, p. 0800300500 tarkemman vianselvityksen takaamiseksi.

 • Ei näy HD kanavat digiboksien kautta, testasin sitten tv llä korttia suoraan nii i sillä toimii. Onko Hd kanavien suojausta muutettu viikon alusta jotenkin kun Topfield ja HD Thunder molemmat näyttävät "Ei pääsyä 5" ilmoitusta, muut maksukanavat toimivat?? Päivitin digiboksin ohjelmiston hd thurderiin...ei auttanut. On palautettu tehdasasetuset kymmenen kertaa ja tehty kanavahaku...
  Tämä ongelma on vantaalla, antenni on suunnattu oulunkylään.
  ongelmakanavat ovat cmore first hd, max hd, sport hd 1 ja 2.

 • Mä Kokeilin myös korttia suoraan telkkariin, sport1 ja 2, max hd, first hd näky.
  Digiboxilla ei näy, boxi on topfield hd.

  Janne

 • Hyvinkään/Jokelan suunnalla Animal Planetilta kuuluu vain ääni. Kuva ei näy.

 • Miksi vain Sport 2 HD ei näy, muut HD:t näkyvät?

  Vian korjaaminen ei saa kestä vuorokauttakaan.

  Vaihdoin juuri Elisa Viihteen, sen satojen bugien tähden 5,5 vuoden jälkeen vajaa kuukausi sitten DNAWelhoon.

  Mikäli tuote ei toimi moitteettomasti, voi sen muitta mutkitta irtisanoa välittömästi. Myös vaikka olisi erehdyksessä mennyt tekemään määräaikaisia sopimuksia.

 • Minulla sama ongelma tv:ssä näkyy mutta molemmat HD Thunderissa Hd maksukanavat eivät toimi

 • Hei kaikki,

  tällä hetkellä osalla asiakkaista on ongelmia HD-kanavien kanssa ja vika on tiedossamme.

  Vika johtuu HD-kanavilta pudonneista valtuutuksista. Tilanteen korjaantumista voi nopeuttaa jättämällä jonkin maksukanavan päälle, jotta valtuutukset verkosta nopeammin tulevat.

  Mikäli kortti toimii vain toisella laitteella, mutta ei linkitystä vaativalla HD-boksilla, on linkitys tällön todennäköisesti tipahtanut pois. Linkityksen voi uusia itse Minun Palveluni kautta: https://minunpalveluni.dna.fi/hallinnoipalvelui... tai ilmoittamalla asiakaspalveluun boksin 005 tai 006 alkuisen paritus ID:n https://www.dna.fi/yhteystiedot

  Pahoitteluni tilanteesta aiheutuvasta harmista ja vaivasta. Toivottavasti ongelmat saadaan pian ratkaistua.

 • Hei, ongelmia VHF-kanavien kanssa tosiaan oli eilen illalla antenniverkossa (antenni suunnattu Oulunkylään), esim. MTV Sport 2 HD hävisi kokonaan. Tein tänä aamuna uuden kanavahaun ja MTV Sport 2 HD löytyy nyt kanavapaikalta 127 (ei siis vanha 98), mutta sieltä ei näy mitään. Lisäksi Viasat Hockey Finland HD oli siirtynyt kanavapaikalle 130. Se ei kuulu minun kanavapakettiini, mutta ihmettelin vain kanavapaikan muutosta. Miksi tuo MTV Sport 2 HD on siirtynyt tuolle kanavapaikalle, eikä sieltä näy mitään?

 • Hei Anu,

  Linkityksen "pois tipahtaminen" ei selitä ongelmaa että vain HD kanavat eivät näy kun kaikki muut maksukanavat näkyvät, jos kortin/laitteen linkitys ei toimisi niin mikään maksukanava ei toimisi.

  Olen pitänyt digiboksia päällä koko vuorokauden HD kanavalla mutta ei se ole auttanut, tulee vain "ei pääsyä 5" ilmoitus. Molemmat digiboksit ovat antenna hd ready logolla olevaa mallia, joten niillä pitäisi toimia...ei kait joka vuosi voi uusia digibokseja jos operaattori menee muuttamaan suojausmenetelmää?

 • Hei Harri,

  tarkoitinkin viestissäni kahta eri ongelmaa, eli HD-kanavien valtuutusten katoamista ja toisen laitteen täydellistä toimimattomuutta kaikilla maksukanavilla. Tietenkin, jos linkitys purkaantuu, ei laitteella tällöin näe yhtäkään maksukanavaa.

  Pahoitteluni väärinkäsityksestä, sillä ymmärsin jostain syystä aluksi tuon digibokseja koskevan ongelman koskevan kaikkia maksukanavia, ei pelkästään HD-kanavia.

  Valitettavasti ongelmaa valtuutusten kanssa ei ole vielä saatu ratkaistua. Osalla asiakkaista ongelma on ratkennut poistamalla moduuli / ohjelmakortti laitteesta ja asettamalla se takaisin. Laite kannattaa myös käyttää pois virroista. Ongelman korjausta on kiirehditty, jotta kaikki palvelut saadaan kaikille taas toimintaan. Saamme aiheesta jatkuvasti ilmoituksia, joten asian päällä ei istuta.

  Antennijohto kunnossa: antenniverkon kanaviin on tehty muutoksia. MTV Sport HD lisättiin VHF-verkkoon 19.12. kanavapaikalle 98 ja Viasat Hockey Finland siirrettiin Digitan UHF/T2 D-kanavanippuun paikalle 66, mutta mainitsemasi kanavapaikat ovat kyllä mysteeri. Kyseisillä paikoilla ei meidän kauttamme ole antenniverkossa lähetystä miltään kanavalta. Jos kanavat eivät löydä oikeille paikoilleen uuden kanavahaun jälkeen, pyytäisin sinua olemaan yhteydessä maksuttomaan vikanumeroomme, p. 0800300500.

 • Hyvinkään/Jokelan suunnalla edelleen Animal Planetilta kuuluu vain ääni. Kuva ei näy.

 • Animal planet ei ole toiminut eilisillasta lähtien. Jos asia on jo tiedossa ja työn alla, niin se pitäisi olla mainittu tuolla häiriötilanteet-linkin takana, niin ei tarvitsisi kaikkien erikseen ihmetellä ja kaivaa tietoa keskustelupalstalta.

 • Onko muilla Jokelan seudulla onglemia kanavien kanssa? Täällä ei ole muutamaan viikkoon näkynyt osa D-nipun kanavista, mm. cmore Hits, mtv Fakta, National geo ei näy. DNA:lta sanottu selvitettävän asiaa, ,mutta eipä ole mitään kuulunut. Kokeiltu on neljällä eri laitteella ja naapurikin sanoo niiden olevan kadoksissa. Eli ei liene vika täällä päin? Saisiko DNA:lta vastausta tähän? Kai se täytyy alkaa Viihde paketteja katselemaan, kun tämä antenniverkon homma mennyt ihan ihme sohlaukseksi...

 • Mikalle, olen samaa mieltä, että DNA säästyisi lukuisilta "turhilta" yhteydenotoilta, jos viitsisivät laittaa tietoa tuonne häiriötiedotteiden alle. Siellä on muuten 11.2. päivätty tiedote: "Häiriötiedote 11.2.2015 klo 10.50 Häiriöt johtuivat datalaiteviasta, vika on nyt korjattu ja kanavat toimivat jälleen normaalisti". Ehkä DNA katsoo, että tämä kanavien häviäminen, näkymättömyys ym. menee tuon lauseen alle "kanavat toimivat jälleen normaalisti", eikä siksi ole vaivauduttu laittamaan uutta tiedotetta.

 • "Onko muilla Jokelan seudulla onglemia kanavien kanssa? Täällä ei ole muutamaan viikkoon näkynyt osa D-nipun kanavista, mm. cmore Hits, mtv Fakta, National geo ei näy. DNA:lta sanottu selvitettävän asiaa, ,mutta eipä ole mitään kuulunut. Kokeiltu on neljällä eri laitteella ja naapurikin sanoo niiden olevan kadoksissa. Eli ei liene vika täällä päin? Saisiko DNA:lta vastausta tähän? Kai se täytyy alkaa Viihde paketteja katselemaan, kun tämä antenniverkon homma mennyt ihan ihme sohlaukseksi...
  Jokela "

  DNA vain myy noita em. maksukanavia , mutta D-kanavanipun lähetyksestä vastaa Digita.

 • On ne kai jo luopuneet siitä vakiovastauksestaan, et "vaihda antennijohto rasiaan" Mulla kun se menee suoraan antenniin,, noin 10 metriä. Stadilaiset ne vaan ja kerrostaloasujat vaihtelee johtojaan,, vaikkei niissä MITÄÄN VIKAA OLE...

 • Antennitalous Kotkasta ja CMore Hits kanava ... Otin boxille Django Unchained ja Argo elokuvat. Molemmissa teksti ei ole synkassa vaan reilusti edellä. Mistähän tälläinen vika voi johtua? Muiden kanavien tallennuksien osalta en ko viivettä ole haivannut.... Digiboxi on Thunder HD-420.

 • DNA antenni- ja kaapeliverkossa maksukanavilla ollut laajempi vika on saatu korjattua 11.2. ja siihen liittyneiden ongelmien osalta kanavat toimivat jälleen normaalisti.

  Jos vika kuitenkin jatkuu yhdellä tai useammalla maksukanavalla, eikä kotikeinot ongelman ratkaisuun auta, pyydän olemaan yhteydessä asiakaspalveluun p. 044 144 044 vian jatkoselvittämiseksi.

  Tarkistin Animal planetin tilannetta ja kuva näkyy tällä hetkellä normaalisti, joten mitään yleistä vikaa lähetyksessä ei tällä hetkellä ole.

  Tekstitysongelmien osalta ehdotan tarkistamaan, toistuuko ongelma aina saman kanavan tallenteissa vain onko kyse ollut vain yksittäistapauksista, ja toistuuko ongelma myös suorissa lähetyksissä.

 • Täällä Porvoon saaristossa toimii taas kaikki kanavat. Alkoi toimia 13.2. Noin kl 12

 • Tarkastin Nelonen Pro1 kanavan toimintaa sekä HD:nä, että SD:nä, eikä kummallakaan kanavalla ole lähetyshäiriötä, vaan kanavat näkyvät normaalisti.

  Näkyvätkö muut tilaamasi maksukanavat normaalisti? Koska ongelma Nelonen Pro1 kanavan kanssa on alkanut ja koskeeko ongelma HD vai SD kanavaa? Missä päin ongelma ilmenee?

 • Kyllä kai se täälläkin näkyi kun Animal planet palasi näkyviin. Viime viikolla tiistai - keskiviikko - Animal Planetilta kuului vain ääni, kuvaa ei näkynyt. Pidätte kyllä asiakkaita aivan tolloina noitten vastauksienne kanssa. Ylimielinen hälläväliä asenne ja aina syy on asiakkaassa. Tällä hetkellä näkyy Investigation Discovery, mutta tiedot ovat, että ei lähetystä/ ei ohjelmatietoja. Aina jotain helvetin sähläämistä noissa maksukanavissa.

 • Nelonen pro extra -kanavat jääkiekkopelin alkaessa lakkaavat toimimasta. Pelien alkaessa ennakkoarvio kyllä näkyy, mutta kun varsinainen peli alkaa - ohjelma katkeaa ja tv:ssä näkyy ei signaalia. Toisen erän alkaessa noin tunnin päästä pelit näkyy oikein. Tätä jatkunut nyt kuukauden päivät. Välillä pelit näkyy ok. Tämä siis Jämsän alueella. Muut maksukanavat kyllä näkyy, mutta ei pro extrat.

 • Menikin monta kuukautta hyvin mutta nyt katosi kutosnippu, jossa on viasatin hockey hd ja mtv3hd hd kanavat. Ja tämä siis Nurmijärven maastossa.

 • Riihimäellä on pitkään ollut ongelmia kanavanippu c n kanava 57 kanssa Lahteen. Muissa kanavanipuissa täydet signaalit mutta c ssä ei välillä mitään.
  Antennin suuntauksen kanssa ei ole ongelmia kun kanava 47 antaa täydet palkit.
  Aikasemmin tv5 on kärsinyt ongelmista nyt fox ja disney ja uusi Hero. Saataisiinko pikausta korjausta asiaan.

 • Hei, Suosittelen kyllä tässä tilanteessa kokeilemaan toisella antennijohdolla.

  Antenniverkossa olevien kannattaa kysäistä myös huoltokäyntiä paikallisilta antenniasennusyrityksiltä ja kaapeliverkossa olevat voivat tilata huoltokäynnin asiakaspalvelun kautta.

 • En vain ymmärrä että mitä huoltaja tai toinen kaapeli auttaa kun muut kanavaniput antavat täyden signaalin. Vain c tökkii. Kaksi eri digiboksia samsung bdd ja topfield eri piuhoissa samanlaiset.

  Viitsittekö tsekata lahden aseman?

 • Esim tällä hetkellä a ja b niput 94 prosenttia. C ei anna signaalia ollenkaan ja d 72 prosenttia.

 • Ei siinä auta kolmannen tai edes neljännen osapuolen huollot ja korjaukset, jos jo perushommat on DNA:lla pielessä. Kanavapakettien sisällä olevat kanavat näkyy miten sattuu, vaikka signaalit täydet ja antennipiuhoja nipullinen. Minä olen ostanut palvelut DNA:lta ja oletan, että he korjaavat ongelmansa. Minua ei kiinnosta, jos jollakin mummolla olllut joskus hiirensyömä kaapeli Salorassaan tai Digitalla lautaset suunnattu vegan tähdistöä kohti. Minulle ei kuulu soitella mummoille tai edes Digitalle. Minä haluan vain rahoilleni edes kohtalaista vastinetta, jos siihen ei tuolla puljussa pystytä niin sitten hyvitystä laskulle tai sitten otetaan jotain parempaa palveluntarjoajaa kehiin...

 • Olen samaa mieltä Jokelan kanssa, jos ostan palvelun niin se pitää myös toimia, eikä asiakkaan tarvitse koko ajan kysellä missä vika kun lähetykset näkyvät miten sattuu. Itse asun Mäntsälässä ja antenni on suunnattu Esposeen koska Lahdesta ei näy mitkään kanavat. Meillä alkoi ongelmat 27.1 , hävisi Fakta kokonaan kesken katsomisen eikä uusi kanava haku auttannut mitään, kun valitimme asiasta meni muutama päivä Fakta palasi näkyviin 1 päiväksi ja taas hävisi johonkin avaruuteen ??. Vika on kyllä DNA puolella ja näköjään heidän mielestä asiakkaan on vain maksettava tyhjästä, ja tehdä kokoajan kanavahakuja tarkastella piuhoja, antenneja !

 • Jotain voi päätellä tämän "Antenni TV:n kanavapaketin osa kanavista ei näy" ketjun pituudesta. Tänne on nyt vuoden ajan kirjattu näitä ongelmia ja kummalisesti koskematta mihinkään niin välillä milloin mikäkin nippu näkyy tai on näkymättä. Sää varmaankin vaikuttaa joskus jotain mutta höpinät näitten antennijohtojen pituuksista ja kanavahausta voi lopettaa. Jotain korjauksia luultavasti tehdään ilman, että niistä liiemmälti tiedotetaan. Mutta DNA:n A-nipussa VHF DVB-T2 nipussa on jotain vikaa ainakin Nurmijärven lähettimessä. On muuten haasteellinen selvittää mikä nippu ja missä koska DNA:n omilla sivuilla sitä ei mainita. Mutta täältä löytyy http://www.tvs-antenni.com/Antenni_TV_DVB-T_ja_...

 • DNA:n lähettimien tiedot löytyvät täältä.

  https://www.dna.fi/tuki-miten-otan-teravapiirro...

  Myös Espoon Järvikylän lähettimen kanavanippu A ei toimi. Vastaanotin välillä löytää kanavia ja välillä ei. Kappeleissa vika ei ole , koska niillä samoilla Digitan niput näkyvät ihan moitteetta.

 • No sieltäpä löytyi ihan DNA:n sivuilta kiitos. Muistan kun pilottivat nuo mastojen koordinaatit jossain vaiheessa mutta ovatpa palauttaneet nekin näkyville. On helpompi suunnata.

 • Jo olen myös samaa mieltä Jokelan ja Ullan kanssa, jos maksan palvelusta niin se pitää toimia. Tämän vuoden aikana jo kaksi kertaa ongelmia.
  Tammikuussa jostain syystä linkitys pudonnut pois soitin kaksi kertaa ennenkuin tuli korjattu. Helmikuussa hd maksukanavat hukassa 2 kertaa soitettu , taas vaan turhia neuvoja , antennikaapelit, tehdasasetuksien palautas ja 24 h odotus että kanava löytyisi. Vika saatiin korjattu vasta 13.2
  Ensimmäinen soitto 9.2. DNA voisi myös kertoa asiakaspalveluun jos on alueellisia tai valtakunnallisia teknisiä ongelmia.

 • Yhä edelleen Nurmijärven lähettimen A-nippu tahmaa. Välillä näkyy välillä ei, pääosin ei. Muut niput toimii.

 • En ole kohta kuukausi nähnyt 93 kanava (fakta). Ainakin 3 tai usemaan kerran soittanut dna! Apua en saanut! Käsketi vaan antenni kääntä, kanavat hakea uusiks, antenni kaapelit uusi ja tehä tv-lle tehtaspalautus. Kaikki on tehtyä ja kokeiltu kuukaudessa miljoona kerta kaikkea. Eli juu apua ei saa ja maksan huvikseen laskuja, kun en saa vastaava palvelu. Ai niin kuukaudeksi sain jonkun 10 euron alenuksen ja typeriä (kanavia, missä myös aikuisviihden kanavia) ei kiinosta pätkääkään!

 • Voimakkuus sahaa 42%-90% välillä. Laatu 0%.

 • Ai niin, käskivät joku maksulista kanava pitää auki 30min-4h tai enempää, kun on kanavat haettua uudesta! Kuulema silloin tulee kanava näkyviin, ei kyllä ole tullut!

 • Taitaa olla signaaleilla vastatuuli lol

 • No tuo oli vitsi,, smile Mut, jokin mättää kyllä DNA:n verkoissa. Korkeataajuiset antennilähetyksen aallot ns. taipuvat enemmän, ja saattavat huonossa säässä jopa häipyä "avaruuksiin". Eli kuussa vois näkyä paremmin kun lähellä maassa lol Matalat taajuudet pysyvät paremmin "ruodussa" ja seuraavat maanpintaa maapallon muodon mukaan.

  Tää oli taas tätä 70-luvun sähkötekniikan "tietämystä". Joku viisaampi vois ottaa kantaa..

 • En tiedä, kuinka paljon näiden ohjeiden mukaan on antennijohtokauppiaat rikastuneet, mut tuntuu siltä, että jos kaikki vaihdetut ehjät kaapelit laittais DNA:lle, niiden pitäis jo hankkii niille oma huone lol lol

 • Tänä iltana pitäisi valmistautua katsomaan Jokereiden ekaa KHL pudotuspelit viasatin hockey hd kanavalta. Huonolta näyttää, viikkoon on viimeistään 19.00 kadonnut A-nippu nurmijärven lähettimestä Ekin mainitsemaan avaruuteen.Dna ei ole vastannut näihin enää mitään? Muut niput näkyy täydellisesti yhä edelleen. Olisiko syynä varhainen kevät, lehdet jo puussa Tuusulassa?

 • Sen verran pitää tähän kommentoida noin yleisellä tasolla että tuskailin Espoossa DNA:n näkyvyyden kanssa koko viime vuoden ja vaihdoin laitteet ja kaapelit ja ihan kaiken mitä vaihtaa saattaa ja vähän enemmän. Näkyvyys vaihteli suuresti, välillä näkyi ja välillä ei yhtään mitään ja katko saattoi kestää useita päiviä. VHF8 taajuuden kanavanippu oli yleisin ongelma jota tässäkin ketjussa käsittelin yksityiskohtaisesti joka johdon vaihdon jälkeen...

  Nyt Pirkanmaalle muuttaneena voin todeta että samalla antennilla pystyn takapihalta käsivaralla antennia pyöritellen saada kaikkiin nippuihin täydet signaalit/laadut ja mikä huomattavaa että saan ne Kangasalan asemalta, Valkeakoskelta tai Vesilahden Narvasta ilman mitään ongelmia. Antennijohtokin on sama sekä liittimet.

  Eli 1+1 laskettuna Espoon lähettimessä (ja ehkä muissakin ongelmallisissa??) on oikeasti jotain vikaa. Toki pitää muistaa että paikkoja on erilaisia ja maaston muotoja jne. ja sää heikentää signaaleja, mutta kyllä niitä katkoja on liikaa ja suoranaisia vikojakin on eikä ne siitä johtoja vaihtamalla muuksi muutu.

 • Onko Jyväskylän lähettimessä VHF-B -kanavanipun (MTV Max HD, Animal planet ym.) lähetyksessä ongelmaa? Tämän nipun kanavia ei löydy lainkaan kanavahaulla.

  VHF-A- ja VHF-C -kanavanipun kanavat löytyvät ja näkyvät hyvällä laadulla.

 • Hei Antti,

  Ei ole tiedossa Jyväskylän alueella yleistä vikaa. Yleisin syy yhden kanavanipun puuttumiseen on viallinen antennijohto. Vika saattaa estää yhden taajuuden kanavien näkymisen.

  Ongelmaan saattaa auttaa se, että ottaa antennijohdon molemmista päistä irti ja laittaa takaisin, jos tämä ei auta, niin suosittelen kokeilemaan toisella johdolla toimivuutta.

  Jos vika ei korjaudu näillä ohjeilla, suosittelen ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme.

  https://www.dna.fi/yhteystiedot

 • Antille ja muillekin tiedoksi että Dna ei vastaa ilmaiskanavien kuten Fox ja Hero näkyvyydestä Digitan antenniverkossa, samaten pätkimisvalitukset muillakin Digitan antenniverkossa näkyvillä kanavilla on syytä osoittaa Digitalle. Digitahan ne lähettää, Dna vain myy ne kanavat.

  Dnan oma antenniverkko on sitten kokonaan eri asia ja silloin oikea valitustie on juurikin Dna.

  Ja kyllä se antennikaapeli monesti on juuri suuri syy miksi joku tietty kanava ei näy, kaapelissa ei päällisin puolin tarvitse olla vikaa mutta kaapelin sisällä voi olla säikeitä katkennut.

 • "Ei ole tiedossa Jyväskylän alueella yleistä vikaa. Yleisin syy yhden kanavanipun puuttumiseen on viallinen antennijohto. Vika saattaa estää yhden taajuuden kanavien näkymisen. "

  Ja höpö höpö. Nuo VHF-kanavaniput ovat taajuudeltaan niin lähellä toisiaan , että jos jokin kanavanippu näkyy , mutta toinen ei , niin ei se mistään kaapeleista kiinni ole.

 • Nyt on sitten vitsit loppu. vaihdoin vielä 2m. antennijohtoon. Ei vaikutusta seuraavaksi yhteys kuluttaja-asiamieheen. En maksa enää senttiäkään tästä paskasta.

 • Hei Hannu!

  Oletha ongelmasta yhteydessä suoraan asiakaspalveluumme, niin pääsemme selvittämään tilannetta tarkemmin. Saat yhteyden joko osoitteesta https://www.dna.fi/yhteystiedot löytyvällä sähköisellä yhteydenottolomakkeella, yksityisviestillä Facebookissa tai soittamalla numeroon 044 144 044.

  DNA Ida S palveluneuvoja
 • Viasat Hockey Finland ei sitten näy täällä Espoossa. Lähetin juuri DNAWelholle reklamaation, että ellei kanavalta tänään näy Minsk-Jokerit sanon irti kaikki viihde- ja puhelinliittymäni, riippumatta siitä, onko joku määräaikainen. Huomenna käy askeleeni Sellon DNA:lle, mikäli ei näy...... eikä ainakaan näkynyt eka erä vittu vittu vittu tätä pelleilyä. Eikä viikko sitten lähettämääni emailiin ole mitään vastattu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Terve Jaakko, minullakin on ollut ongelmia Espoossa DNA:n VHF-kanavanippu A:n kanssa, jossa on ollut mm. Yle1 HD, Yle2 HD, MTV3 HD ja Viasat Hockey Finland HD. Tänään tv ilmoitti, ettei tuota kanavaa 121 (Viasat Hockey Finland HD) ole olemassakaan. Viritin kanavat uudestaan ja kanava ilmestyi listalle ja jopa näkyi. Katsoin kanavan signaalitiedot ja huomasin, että se oli siirtynyt VHF A-kanavanipusta (184500Hz) C-kanavanippuun (177500Hz). Tätähän ei DNA tietenkään ole missään informoinut. Koeta virittää kanavat uudestaan. Viasat Hocky Finland näkyy SD-tasoisena myös Digitan verkossa kanavapaikalla 66. Mielenkiinnosta kysyn, onko antennisi suunnattu Helsingin Oulunkylään vai Espoon Järvikylään? Minulla on Oulunkylään ja VHF:n A-kanavanipun näkymisen kanssa on jatkuvasti ongelmaa, signaalitaso vaihtelee jatkuvasti. Muissa kanavanipuissa ei ole ilmennyt ongelmia.

 • Jopas jotakin. Sama tehty myös Nurmijärven lähettimessä. En jaksanut enää avautua koko asiasta kun ei se johda mihinkään. Katoin sd tasaisena. Kiitos "antennijohto kunnossa". Mielenkiintoista ettei missään tiedoteta. Taitaa olla hiljainen myöntäminen ettei kaikki ole kunnossa. Ei pokka pitänyt enää puhua antennijohto vioista jne...

 • Thanks, pitääpi kokeilla kanavahakua uudestaan, kattelin sen sitten SD-tasoisena. MatkaTv:stäkin olisi sitten voinut sen katsella, siis älykännykällä. Tallaista toimintaa ei vaan saa hyväksyä operaattorilta. Tulen aivan varmasti vaatimaan tästä hyvitystä tai sopinmuksen irtisanomista.
  Oulunkylään on suunnattu.

 • Mikä on kun päivällä näkyi mtv fakta mutta illalla oli hävinnyt koko kanava? Tein uudelleen kanavahaun mutta ilman tulosta.

 • Myös ei näy kanava NGC? Täytyy varmaan ruveta harkitsemaan vakavasti kanavapaketin toimittajan vaihtoa kun joka viikko on jotakin ongelmia dna:lla.Tämäkin toimi silloin paljon paremmin kun oli PlusTV.

 • Jaakolle vielä lisäkysymys, näkyykö sinulla VHF:n A-kanavanipun kanavat ongelmitta (Yle1 HD, Yle2 HD, MTV3 HD ja eilisestä alkaen Yle Fem HD sekä Yle Teema HD)? Minulla A-kanavanipun signaalitaso vaihtelee pitkin iltaa ja on pääsääntöisesti erittäin huono, mutta myöhemmin klo 23 jälkeen signaalitasot ovat täydet. B- ja C-kanavanippujen kanssa ei ole mitään ongelmaa ja kanavat näkyvät hyvin.

 • Kappas vaan.

  Espoon Järvikylän lähettimelle on ilmestynyt YLE Fem HD ja YLE Teema HD uusina kanavina kanavanippu A:han.

  Kuinka näkyvät , niin sen aika näyttää , mutta ainakin nyt em. kanavien signaali on samanlainen kuin muidenkin samassa nipussa.

 • Hei,

  Huoltotiedotteet löydätte osoitteesta https://www.dna.fi/dna-oy/huoltotiedotteet ja asiakastiedotteet osoitteesta https://www.dna.fi/dna-oy/asiakastiedotteet

  Vinkkejä maksukanavia koskeviin häiriöihin löydätte tukisivustoltamme osoitteessa https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/yleisimmat-tel...

 • Moikka Jonna...
  Ikävää tässä sählingissä on se, että joudut jatkuvasti tolkuttamaan sitä samaa neuvoa, jota ylempää tulee. Ei ole Sun syy, et kanavat pätkii. Muutama päivä sitten minulla kaikki kanavat marmoroituvat, vaikka keli oli ihan hyvä. Syytä en kyllä tiedä. Olen Haminasta.
  Koita jaksaa epätoivoisessa asiakaspalvelussa kuitenkin smile

 • Hei Eki, hyvin täällä jaksellaan. Kiitos kannustuksesta ja mukavaa kevään jatkoa. smile

 • Ihan samaa mitä täällä kerrotan, vastaus on " hae kanavat uudesta, tv:lle käsketään tekee tehdaspalautus, vaihtaa johdot, pitää anteeni suuntaa kääntää, soita asiakaspalvelu tai pyydä antenni mies kotiin!!!" Apua tai muuta vastausta ei saa! Siinä ei näköjään auta muuta kun siirtyy dna palvelun pisteen ja sanoa irti sopimuksesta! Turhaan en kyllä viitti maksa, kun ei saa vastaava palvelua. Pitäis asia antaa kuluttajavirastoa!

 • Kiitti Jonna smile

 • Maksukanava-asioiden vika-asiat ratkaistuu tiettyjen asioiden tarkistuksella ja tämän jälkeen huoltokäynnillä. Kaapeliverkon huoltokäynnit tilataan asiakaspalvelun kautta ja antenniverkon huoltokäynnin voi tilata antenniasennusyritykseltä.

  Painotan tutustumista tukisivuston sivulle https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/yleisimmat-tel...

 • Hmmm,,,,
  Pitäisköhän kehitellä jokin yhteinen "säätiö" tms. koekeittiö johonkin kohteeseen,
  jonne kutsuttaisiin tää ns. ammattimies laittamaan kaikki kohilleen?
  Jos se ei sen jälkeenkään toimi oikeesti hyvin,, niin ois jotain pohjaa valittaa...
  Kustannuksien jako on kyl aikalailla vaikeaa, mutta ei mahdotonta.
  Onko ehdotuksia smile ?

 • Kaikkea on kokeiltua miljoona kertaa ja soitettu dna:lle! Sama tekstiä dna puhunut minulle joo yli kuukausi! Nyt on mittaa täys dna palveluita! Tervesiä Salosta ja antenni talous!

 • National Geographicin ohjelmatiedot olleet kadoksissa useamman päivän Hyvinkää/Jokela alueellla.

 • kaikki maksu tv pakettien kanavat hävisi mixit,totalit niinkun viasat hokeykin. vika ei ole laitteissa koska ne on uusia ja toiseksi kanavat on näkynyt tähän asti. eli missä vika???????? ei häiriõ tiedotteita.Liljendaalin alue????????????

 • National Geographicin ohjelmatiedot olleet kadoksissa useamman päivän myöskin Itäkekuksessa.

  Toinen maksava asiakas

 • NG kanavan ohjelmatiedot ovat olleet kadoksissa jo pari viikkoa Espoossakin. Muutenkin mix-paketin kanssa saanu kikkailla jatkuvasti. Milloin ei kanava näy, milloin näkyy väärä kanava ja milloin kanavamuutokset ei tule voimaan ollenkaan. On myös ollut avan vääriä kanavia listassa, joita en ole ottanut. Soitettuasiakasplveluun, mutta sama jatkuu aina vaan.

 • National Geographic ja Fakta hävisi illalla. Tehdasasetuksien palautus ja uusi kanavahaku auttoi .Kanavat löytyi.

  Toinen maksava asiakas

 • hermot menee kohta entinen maksava asiakas

 • Epätoivoisesti Espoossa yritetään katsoa kiekkoa Nelonen Pro kanavalta. Rasittavaa - kuva pikselöityy ja katkeilee. Tämä on joka kertaista kun kanavalta tulee kiekkoa tai formulaa? Muut kanavat ok.

 • Hei Marke,

  Olethan ongelmasta yhteydessä suoraan asiakaspalveluumme, niin pääsemme selvittämään tilannetta tarkemmin. Saat yhteyden joko osoitteesta https://www.dna.fi/yhteystiedot löytyvällä sähköisellä yhteydenottolomakkeella, yksityisviestillä Facebookissa tai soittamalla numeroon 044 144 044.

  DNA Hanna-Mari palveluneuvoja
 • hei,meillä myös tuo velho mix paketti,ja mtv3 fakta ei näy,sitä ei näy edes koko ohjelmaoppaassa, ja myöskään kanavien uudelleen haulla sitä ei löydy.muokkasimme että ainaki juniori ei näkyis ja fakta näkyis,tämä tehtiin olikohan viimeviikon keskiviikko,mutta koko fakta kanavaa ei näy eikä kuulu,mutta juniori toimii..

 • Hei hulda84,

  Suosittelen tutustumaan https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/yleisimmat-tel... ja jos ratkaisua ei löydy, olethan ongelmasta yhteydessä suoraan asiakaspalveluumme, niin pääsemme selvittämään tilannetta tarkemmin.

  https://www.dna.fi/yhteystiedot

  https://www.facebook.com/DNAWelho

Keskustelu on suljettu kommenteista.