Antenniverkosta kaapeliin vaihto

Taloomme on 80-luvulla tehty täysremontti ja silloin katolle laitettiin TV-antenni, mutta sähkö/puhelinmiehet? vetivät myös kaapelin taloon asti. Sanoivat, että siltä varalta, että halutaan joskusvaihtaa kaapeliin.
Nyt sitten olisi aika siirtyä kaapeli-TV aikaan, mutta mitä se vaatii/mitä pitää tehdä ja mitä maksaa? Alueena Lahti/Anttilanmäki.

Kommentit

 • Emme siis  halua maksullisia kanavia, vain liittyminen kaapeliin, jotta tavalliset kanavat näkyvät.
 • Moikka TL! Asiasta tulee tehdä saatavuuskysely ensin, jotta selviää onko talo DNA:n kaapelin saatavuusalueella. Voit tehdä kyselyn lomakkeella osoitteessa https://www.dna.fi/pientalot
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • OK. Kiinteä puhelin on aikanaan ollut P-H puhelinyhdistyksen. Tästä syystä arvioin, että DNA on oikea paikka kysyä liittymää. Vai onko mahdollista olttaa kaapeliliittymä misstä vain?
 • Lahti on kyllä pitkälti DNA:n aluetta joten tuon suhteen saatavuus luultavasti myös löytyy, mutta asiasta tarvitsee silti tehdä tämä kysely josta myös selviää tarkempi hinta
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Ongelmaksi saattaa tulla antenniverkko, kun sen haluatte säilyttää. Onko kiinteistössä Ethernet-verkko nettiliittymiä varten? En ole varma saako DNA:lta enää VDSL2-liittymiä!
  Jos TV-kanavat siirtyvät kaapeliverkon kautta toimiviksi, niin maksukanavia ei ole pakko tilata, mutta siellä ne on saatavissa.
  Kannattaa myös muistaa, että jos TV-kanavat tulevat DNA:lta, niiden standardi muuttuu.
 • Pari tonnia tuo liittyminen maksaa, jos kuitu on myös saatavilla. Taloon on kaivettu varmaan vain kaapeli jolloin liittyminen oli noin puolet tuosta. Näin oli jokuaika siten.

  Saahan siinä mahdollisuuden parempaan nettiin samalla, mutta tulee myös kuukausimaksu pelkästä kaapelistakin...

  Ei varmaan kummempaa tarvi sisäverkko, antenni irti ja kaapeli tilalle. Ehthernet ja VDSL ei nyt oikein tähän liity...
 • Mikäli ette ole kiinnostuneita maksukanavista, niin miksi ylipäätään ottaisitte kaapeli-tv:n?

  Toisin kuin 1980-luvulla, ilman maksullisia kanavapaketteja kaapeli-tv:stä ei nykyään juuri tule enempää kanavia kuin antennista. Toisin sanoen, joutuisitte maksamaan kaapeli-tv:n kuukausimaksua ei yhtään mistään.

  1980-luvusta myös lainsäädäntö on muuttunut, eikä kaapeli-tv-operaattoreilla ole enää velvoitetta välittää kaikkia maanpäällisessä verkossa näkyviä kanavia. Vaihtamalla kaapeli-tv:hen saatte pari kanavaa lisää, mutta samalla menetätte pari muuta.

  Lisäksi, kuten PW jo mainitsi, yksinormivastaanottimet eivät toimi kaapeli-tv-verkossa, vaan ne joutuu vaihtamaan joko DVB-C tai moninormivastaanottimiin.

  Yhdysvalloissa kaapeli-tv:stä irtautuminen eli cord cutting on pikku hiljaa kehittymässä ilmiöksi.
 • Eli kannattaako sitten vain vaihtaa parempi antenni?

 • @ TL
  "Eli kannattaako sitten vain vaihtaa parempi antenni?"

  Vain siinä tapauksessa , jos nykyisellä ei kaikki vapaat kanavat näy tai siinä on hapettumisvikaa tms.

  Nykyisin kaikki vapaat kanavat (ja antenniverkon maksukanavatkin) lähetetään Digitan UHF-verkossa ja VHF-antennilla ei tee oikein mitään.

 • Antennista on yksi "siipi" retkahtanut ja roikkuu johdon varassa. Kaikki kanavat ei näy teräväpiirtona.... Johtuneeko antennista? Kaikki kanavat kyllä näkyvät muuten ihan ok.

 • Eipä antennissa ole HD-kanavia, kun Yle:t ja MTV3HD. Näistäkö ei joku näy?

  Tuota kaapelin ottoa olen muutamaan taloon joutunut miettimään, mutta en ole ottanut. Nettikin sitä kautta on niin kallis OKT asukkaalle verrattuna taloyhtiöasiakkaisiin.

  Pelkästään TV käyttöön, en edes harkitsisi, noi HD-kanavat ainoa järkevä etu, mutta eiköhän ne antenniinkin ole tulossa, tai jotain IPTV kautta ne saa ja ei tarvi sitoutua kaapelimaksuihin.
 • Kyllä nuo näkyy terävinä. Eli antenni kannattaa siis vaihtaa vasta sitten, kun saa HD antennin. Kiitos neuvoista!
 • @TL
  "Eli antenni kannattaa siis vaihtaa vasta sitten, kun saa HD antennin."

  Semmoisia HD-antenneja ei ole eikä tarvita , vaan HD-kanavat näkyy ihan samalla antennilla kuin SD-kanavatkin.
 • Vaikka tämän keskustelun ihmisistä ei varmaan kaikki haluakaan maksukanavia niin kannattaa huomata että antenniverkossa osa maksukanavista näkyy vain tietyillä, hyväksytyillä Hybridi-telkkareilla eli HbbTV-merkinnän saaneilla eikä niilläkään kaikilla. TV siis pitäisi liittää nettiin jotta osa maksukanavista näkyisi. Samalla vaivalla ja kustannuksilla hankkisi joko ktv:n tai aidon IPTV:n (Elisa Viihde, Maxivision, Telia TV ja....no jääköön se Dna hubi mainostamatta koska se on niin alkutekijöissään vielä).
 • @TL, kuten Veikko tuossa sanoikin, mitään ns. HD-antenneja ei ole olemassakaan vaan on vain antenneja. Mutta jos nykyinen antennisi on rikki niin toki se kannattaa vaihtaa.
 • 👍 Ok. Kiitos 😊
 • Tuosta näkyy kaapeliverkon tarjonta http://dvb.welho.fi/cable.php . Onhan siellä vapaasti katsottavissa muutama HD-kanava enemmän kun antenniverkossa Kanavapaikkanumeroon 50 asti olevat kanavat ovat vapaasti katsottavia.
 • @PW, on niitä kaapelissa vapaasti katsottavia myös numerosta 50 ylöspäinkin, esim. uutuutena Koti TV kanavapaikalla 66, sitten löytyy mm. France 24 HD paikalla 93 ja Nat Geo HD paikalla 103.
 • "Toisin sanoen, joutuisitte maksamaan kaapeli-tv:n kuukausimaksua ei yhtään mistään. "

  Antenniverkossa on neljä vapaasti näkyvää HD-kanavaa kaapelissa 16 (ainakin)

  DVB-C vastaanottimet ovat huomattavasti yleisempiä kuin DVB-T2 , joka siis tarvitaan jos antennista HD:tä aikoo katsoa.

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.