Areenan kuva on rakeinen ja pysähtelee?

Olen kuullut lukemattomia parikymppisiä "tietäjiä" operaattoreiden ja konemyyjien myymälöissä ja haluaisin jonkun osaajan ohjeita  seuraavaan ongelmaan:
TV:n areena ei näy hyvin vaan rakeisena ja pysähtelee ja vihreä väri sotkee koko ruudun. Minulla on mobiililaajakaista DNA:lta (tehonetti) 50 M 4 G. Reititin on ZTE 4G malli MF286. Nopeutta pitäisi kuulemma saada lisää => Ostin uuden reitittimen Huawei M818-263 ja netti 4 G 300 M => ei auttanut yhtään. Vaihdoin operaattoria ja kokeilin Elisan 100 M korttia => ei mitään vaikutusta.
KUKA OSAA AUTTAA??? Miksi areena on kesästä lähtien tökkinyt kun se aikaisemmin on tullut aivan hyvin ja Ruutu yms. tulevat ilman rakeita ja värejä??
Mitä pitäisi seuraavaksi tehdä ja mistä moinen johtuu? Onko DNAn linjoissa joku vika??
Ukkonen Airi Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Kerrot vaihtaneesi reitintä, yhteyttä ja jopa operaattoria ilman tulosta. Vika siis lienee siellä, mistä et kerro mitään, eli reitittimen ja kuvaruudun välissä. Onko yhteys kotona WiFi vai kaapeli? Millä laitteella Areenaa katselet? YLE Areena-sovellukseen on viimeaikoina tullut useita päivityksiä. Onko ne asennettu? Esim. DNA:n Hubilla on ollut ongelmia WiFin kanssa. Onko Hubi (jos käytössä) päivitetty? Jne...
    Papparainen
  • Kuten sanoin TV;n areena ei näy. Eli katselen tv:stä areenaa. Minulla on mobiililaajakaista ei WiFin kautta ei kiinteällä puhelinlinjalla.
    Ukkonen Airi
  • Televisioita on monenlaisia. Uusimmat Sonyt, jotkut Philipsit ja muut käyttävät Android TV -käyttäjärjestelmää. Sovellusten, kuten Areena, automaattinen päivitys on luultavasti päällä, jolloin ongelmaa ei ole. Samsung, LG, Panasonic ym. käyttävät kukin omaa käyttöjärjestelmäänsä. Näille on tyypillistä, että päivitykset loppuvat vuosien mittaan, sovellukset rapistuvat ja toimivat yhä huonommin.
    On myös mahdollista, että vaikka olet vaihtanut yhtetyttä ja reititintä, reitittimen sijainti on huono ja WiFi-yhteys heikko ja hidas. Kannattaa kokeilla eri paikkoja.
    Papparainen
  • No mittaappa nyt alkuun se netin nopeus, jos TV on min. CAT5-kaapelilla kiinni reitittimessä/modeemissa. Ei pitäisi muita tekijoitä olla, kuin että netin nopeus ei riitä ja siitä johtuu häiriöt tai sitten TV:n Areena-sovelluksessa on vikaa...

Vaikka täältä mittaat jollain laitteella joka on kanssa samassa nettipurkissa kiinni (ja mieluummin langalla):
    https://fast.com/fi

Se että muut sovellukset toimii, voisi vaikuttaa enempi sovellusvialta, ellei olla ihan rajoilla nopeudessa.

Eli jos se on tosiaan päivittynyt ja siksi ei enää toimi.

"DNA:n linjat ja puhelinlinjat" varmaan tarkoittaa jotain muuta kuin sitä mitä on kirjoitettu, niitähän ei asuntoosi tule(tai ei ole kytketty käyttöön ainakaan), jos kyse 4G-liittymästä/modeemista.
    JJJ
  • Hm. Vika on areena ohjelmistossa, se ei osaa ottaa huomioon netin vaihtuvaa kaistan leveyttä. Esim sulla on tv ja puhelin sekä reititin ja 300mb yhteys. katsot Ruutu palvelua, kaikki toimii ok, Sitten puhelin soi, ja vastaat puheluun ja yhteys tippuu 200mb niin Ruutu osaa muuttaa kuvanlaatua nopeuden mukaan, tätä Areena ei osaa,tehdä,

On Reitittimiä, johon voidaan määritellä Käytettävän kaistan raja-arvot, ja ongelma poistuu.

Tuomas Raatikainen
  • Ei kyllä ollut päätä eikä häntää tuossa Tuomaksen viestissä.
    JJJ
  • Yritin kertoa että kun nykyään kaikki laitetaan mobiiliverkon varaan niin ruuhkaa tulee. Sori
    Tuomas Raatikainen
  • Ei, eikä tiedon murustakaan! Areenan kuvan laadulle on seuraavat siirtoyhteydestä riippuvat vaihtoehdot: Automaattinen, 360p/1,00 Mbit/s, 720p/1,52 Mbit/s, 720p/2,70 Mbit/s, 1080p/3,77 Mbit/s. Jos ei tyydy automaattiin, nopeuksia voi valita kuvan alareunan valikosta HQ > Laatu.
    Papparainen
  • kommentti että jos on areena äppi tv:ssä ei voi valita nopeutta, eikä laatua
    Tuomas Raatikainen
  • Edellisen viestini lähettämisen jälkeen huomasin oman rajoittuneisuuteni. Teksti viittasi Areenan uusimpaan AndroidTV-sovellukseen. Uuden, mutta vähä-älyisen Panasonicin oma Pana-beta-Areena ei näytä sisältävän mitään laatuasetuksia. Ehkäpä eivät Samsungin ja muidenkaan versioiden. Lienevätkö automaattisia?
    Papparainen
  • Voi hyvin olla, että jonkun TV:n oma Areena appi ei mukautuvaa kuvanlaatua käytä. Ei DNA TV:kään sitä ole kun muutaman vuoden vasta tukenut.

Nopeus on varmaan tosiasiassa tuollaisella sitten jotain 2-3 megaa ja kuvanlaatu sen mukainen.

Nopeustestillähän se selvinnee helpoiten, voisiko tuosta olla kiinni.
    JJJ
  • Pari kuukautta vanhan Panan Areenan ohjeessa versiota nimitetään betaksi ja varoitetaan puutteista ja rajoituksista oikeisiin sovelluksiin verrattuna. Kyse on siis myyntikikasta, Areena on pakko olla.

Onko joku kikka, jolla voisi mitata TV:n Areenan käyttämää nopeutta? Analiti-sovellus on Androidille ja AndroidTV:lle aika hyvä ja monipuolinen nopeusmittari.
    Papparainen
  • Samantapainen ongelma täälläkin. Katselen tavallisesti tietokoneella Ylen Areenasta tv-lähetyksiä. Kaikki muut toimivat normaalisti paitsi Ylen TeemaFem joka 10 - 15 minuutin jälkeen alkaa takkuilla. Ensin kuva nykii ja ruudun keskellä pyörii pieni latauskiekko ja lopulta lähetys pysähtyy kokonaan. Ilmiö on tullut viimeisen puolen vuoden aikana.

Olen testaillut Firefoxilla, Chromiumilla ja Operalla. Kaikilla sama tulos. Muut kanavat Yle Ykkönen ja Kakkonen eivät tuota mitään ongelmia. Teema näkyy ongelmitta myös VLC:llä.

Mokkula Huawei B715 on päivitetty. Koneella Ubuntu 18LTS jossa ajantalla päivitykset samoinkuin selaimissa.

Netin nopeus 45 - 52 Mbps ja suora näköyhteys tukiasemaan.

Kysyin asiaa Ylen teknisestä neuvonnastakin mutta eivät keksineet mitään asiaa valaisevaa. Ehdottivat vain välimuistin tyhjennystä ja muuta normaalia.

Siis mikä Teemassa/Femmassa  on erilaista, kun muut kanavat samoinkuin Areenan arkiston ohjelmat näkyvät normaalilla tavalla? Eikö DNA osaa toistaa sitä jostain syystä vai onko väärä kieli?

Benjami
  • Mielenkiintoinen ilmiö! Katselin C Moren AndroidTV-sovelluksella formulaharjoituksia ja pistin samanaikaisesti Samsungin Android-tabletin samaan WiFiin toistamaan YLE Areenan Teemaa. "Suuret Primadonnat" ehtivät laulaa n. 15-20 min, kun rupesi tökkimään ja latailemaan. Muutaman minuutin jälkeen ilmiö poistui, eikä toistunut reiluun puoleen tuntiin. Yhteys on DNA:n 4G, "50 Mbit/s". Kolmas kone näytti nopeudeksi reilut 30 Mbit/s. Vaikutti kyllä aivan tavalliselta häikältä nettiyhteydessä. Mitenkähän ovat siirtobufferien koot eri sovelluksissa? C Moressa nimittäin formulat ajelivat aivan sujuvasti koko ajan.

Kieliaspektia ei tullut testattua. Primadonnat lauloivat kielellä, joka ei ollut ruotsi eikä suomi 😉.
    Papparainen