Siirry uusimpaan kommenttiin
Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

Arkisto 1: DNA TV Hubi tulevat päivitykset ja ominaisuudet / Kehitysideat

Tämä viesti on arkistoitu osa aikaisempaa keskustelua: https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/dna-tv-hubi-tulevat-paivitykset-ja-ominaisuudet-ke/

Arkiston seuraava osa löytyy täältä: 
https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/arkisto-dna-tv-hubi-tulevat-paivitykset-ja-om-zfek/


@Ville

Onko mitään tietoa koska voisi tulla IPTV kanavien tallennus pilveen tai kovalevylle. Meille jotka emme saa F-kanavanippua Digitan häiriöiden takia, tämä olisi todella tärkeä ominaisuus.

Kommentit

 • Odotan kovasti huomista päivitystä. En ymmärrä kuinka verkkotallenteen poisto Hub:sta käsin ei ole mahdollista. Ei voi olla niin, että käyttäjällä oltava toinen laite jolla hallinnoida tallennuksia?

  Mikäli HD kanavia ei pysty tallentamaan, niin olisiko voinut tehdä rautalankaviritelmän jossa HD kanavalta laitetaan tallentumaan SD versio, kunnes tulee parempi ratkaisu?
 • Mitä tuo grid-EPG nyt tarkoittaa? Tuleeko mahdollisuus muokata kanavajärjestystä ja luoda suosikkilistoja? Ennen noita ominaisuuksia ko. laitteesta ei omaan päivittäiseen käyttöön ole.
 • Ei tule mahdollisuutta kanavajärjestyksen muokkaukseen eikä suosikkilistoihin. joskus tulee.
 • Juu, niin vähän epäilinkin. Huolestuttaa vaan, kun ei ole edes tuolla ”näitä asioita kehitellään parhaillaan” -osiossa... Siihen saakka tuo koko laite on lähinnä huono Chromecast.
 • Olen samaa mieltä kanssasi. Mutta mainitaan kyllä Väisäsen viestissä, jonka laitoin tällä viikolla aiempaan keskusteluun. Toivon kovasti, että asioita osattaisiin priorisoida todelliseen tarpeeseen eikä oltaisi jämähtäneitä johonkin omaan uskomukseen.
 • Juu, toivotaan!
 • Hyvänä asiana tulevassa päivityksessä näen mm. verkkotallenteiden järjestämisen kansioihin ja pidemmän ajanjakson suunnitelmissa verkkotallenteiden kuvanlaadun parantamisen.

  Kanavien järjestyksen muokkaus jossain muodossa on ensisijaisen tärkeää hubin käytettävyyden kannalta. Todella ikävää ettei tuo ominaisuus ole mukana uudessa päivityksessä eikä edes pidemmän ajanjakson suunnitelmissa. Kannattaisi kuunnella asiakkaita ja tehdä muutoksia hubiin heidän toivomustensa mukaisesti.

  Kanavajärjestyksen muokkaus ja suosikkilistojen luominen on ollut jo kauan useissa laitteissa. Mikä on se ylivoimainen este, joka estää tuon ominaisuuden lisäämisen hubiin? Olisko joku DNA:lla niin ystävällinen ja selittäisi tämän asian?
 • Samaa mieltä, suosikkilistat ja/tai kanavajärjestyksen muokkaaminen ovat käytettävyyden kannalta erittäin tärkeitä ominaisuuksia.
  Teknisiä parannuksia jaksaa odotella paremmin, kun on käytettävyys jotenkin hanskassa.
  Miten se aiemmin tarjottu muutos, että listassa vain kanavat, joihin on oikeudet - onko se tulossa?
  Muistaakseni mainittiin, että piti olla helppo toteuttaa. Toisaalta tulee mieleen, että jostain olisi hyvä nähdä tarjonta eli voisiko esim olla jotenkin esivalittuna ne, joihin on oikeus, mutta muutkin näkyisi siinä Menun kautta saatavassa listassa, josta nyt voi poistaa/lisätä sekä kanavapaketin että DNA tv:n kanavia?
 • Yritin laittaa tallennukseen C More -kanavalta ohjelman, joka ajoittui vuorokauden vaihteeseen. Ohjelmaa ei näkynyt kanavanauhalla.
  Näyttääkin siltä, että niiden kanavien kohdalla, joissa vuorokauden vaihtuminen alas rullattavassa ohjelmalistauksessa näkyy päivän nimenä ja päivämääränä (sinänsä hyvä asia), korvautuu ko. kohdassa oleva ohjelma tuolla tiedolla. Näitä kanavia ovat ainakin C More - ja Viasat-kanavat sekä CNN.
  Normaalissa, melko hitaasti toimivassa ohjelmaoppaassa ko. ohjelma näkyi ja sieltä onnistui myös tallennukseen laittaminen. Ei siis iso ongelma, mutta korjausta vaativa kuitenkin.
  Käyttäjäystävällisyys (omat kanavalistat, tallenteiden kansioittaminen, katsomisen jatkaminen edellisestä kohdasta, jne) ovat mielestäni keskeisiä muutosalueita. Käsittämättömiä puutteita sinänsä.
 • Sen lisäksi, että kiinnostaa tietää tietää milloin kanavalistan muokkaus tulee Hubiin, kiinnostaisi myös kuulla miten ominaisuus on ylipäätään on alunperin jätetty pois. Digiaikaan siirryttäessä jo ensimmäisisä bokseissa kyseinen ominaisuus oli. Sama kysymys herää, kun miettii esim. jatkuvaa tallennusta ja tallennetun ohjelman katsomista siitä mihin viimeksi jäänyt.

  Ja jotta tulee varsinaiseen aiheeseenkin kommenttia: Jos boottaa modeemin, Hubikin tulee bootata. Hubi ei nimittäin löydä verkkoa ennen kuin senkin boottaa.
 • Moikka,

  Päivitin nyt ensimmäistä viestiä:

  - Kanavien järjestely on tulossa
  - Osto PIN-koodin kysely on tarkoitus poistaa suorien TV lähetysten osalta. Ohjelmakirjastojen kohdalla PIN-koodia kysytään.

  Terveisin,

  Ville
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • @Ville Partanen, miten teiltä tullut ehdotus, että listassa näkyisi vain ne kanavat, joihin on pikeudet?
 • @Sarzu - Meille on tullut todella paljon ehdotuksia eri kanavista: kyselylomakkeilla, asiakaspalvelusta, myynnistä, tältä palstalta, testiryhmältä jne.

  Kaikki kehitysideat kerätään ylös. Tämän jälkeen työtä priorisoidaan sen mukaan miten paljon asiaa toivotaan. Tällä keskustelupalstalla muutama henkilö toivoo todella kovasti joitakin asioita, mutta valitettavasti nämä asiat eivät nouse samalla tavalla korkealle kaikissa palautekanavissa. Tästä syystä esimerkiksi tämä sinun toivoma ominaisuus eli EPG:ä niiden kanavien piilotus, jotka eivät ole tilattuna, ei ole tällä hetkellä työn alla.

  Sovelluskehitystyötä tehdään muutama asia kerrallaan ja siten samanaikaisesti työn alla olevia asioita on aika pieni määrä. Sitä mukaa kun asiat tulevat tehtyä, uusia ideoita nostetaan toteutukseen. Lupaan kyllä päivittää ensimmäistä postia sitä mukaa kun asioita valmistuu ja uusia asioita voidaan ottaa työn alle.

  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • @Ville Partanen Itseasiassa tämä oli teiltäpäin tullut ”helposti ja nopeasti tehtävissä oleva kehitysehdotus” siinä ed ketjussa 😉 - siksi lähdin kysymään.
  Mutta asia kunnossa.
 • @Tuomas
  Olen kanssasi samaa mieltä. Verkkotallenteiden poisto pitää saada myös hubiin. On todella työlästä pyörittää kahta eri laitetta vain ja ainoastaan sen takia, että yksi laitteista ei mahdollista niinkin arkipäiväistä asiaa kuin verkkotallenteiden poisto.

  Tämä ominaisuus on muilla kilpailijoilla ollut alusta alkaen. Mikä siis estää DNA:ta tuomasta tätä ominaisuutta hubiin?

  Aiemmassa viestiketjussa mainitsin myös tuon tallennussäännöissä olevan kummallisuuden. Tallennussääntö tallentaa ohjelmia kaikilta mahdollisilta kanavilta, joilta kyseinen ohjelma tulee. Hyvänä esimerkkinä Salatut Elämät, joita pyöritetään ainakin kahdella eri kanavalla. Vaikka tallennussääntö olisi tehty MTV3 -kanavalla, tallentuvat jaksot myös kaikilta muilta kanavilta. Tämä pitäisi korjata kyllä mahdollisimman pikaisesti. Tallennussääntö pitäisi koskea vain ja ainoastaan sitä kanavaa, jolle se tehdään.
 • Milloin saadaan tiedot sinne ohjelmaoppaaseen kuntoon?
  Se on aivan sama minkänäköinen ja mitkä värit siellä näkyy DNA-pinkin lisäksi jos ei ohjelmatietoihin voi luottaa.

  Ihmetyttää erityisesti minua kiinnostavan History HD-kanavan tiedot!!! TÄYTTÄ KURAA!!! Ilman ohjelmaoppaan tietoja ei onnistu tallentaminen kovalevylle!!!
 • @Ville Partanen.
  Hienoa, että kanavien järjestely on toteutettavissa ja toivottavasti lähikuukausien aikana tulossa hubiin.
  Kiitos vastauksistasi tähän ketjuun! Tällainen vuoropuhelu antaa uskoa tulevaan.
 • MIllonkaan saatasiin sellanen BACK-nappula kaukosäätimeen jolla vois päästä takasin edelliselle kanavalle. Usein sellaista kahden kanavan väliä poukkoilua täm ohjelmien katselu, varsinkin urheiluohjelmien osalla.

  On se kumma että muut operaattorit ja laitevalmistajat ovat kyllä tienneet että tuollanen toiminto pitää laitteesta löytyä,  EI VAIN DNA SITÄ OLI TIENNYT!!
 • Kaikki viat pitää korjata ja niiden pitää olla työlistalla ykkösprioriteetilla!
  - ohjelmatietojen virheet
  - ohjelmien sarjatallennus ei toimi kovalevylle
  - tallennuksen (kovalevylle) keskyttäminen ei onnistu kuin satunnaisesti
  - "ajansiirto" tai mikä se oikein suomeksi on kun laittaa pausen päälle - ei onnistu tallnteeksi muuttumaan vaikka tulee se max. aikaraja täyteen.
  - dolby/elokuvaäänien synkronointi ei toimi

  Ja vikoja on raportoitu paljon lisää, ei vaan näytä DNA:a virhekorjaaminen kiinnostavan!
 • Ulla Pullukka:

  Kyllä siellä on tuo kyseinen ominaisuus löytyy. Kokeileppa tuota nollan vieressä olevaa kyljellään olevan talon näköistä namiskaa ja ylläty...
 • On vastoin kaikkia todennäköisyyksiä, että forumin toiveet eivät olisi linjassa muiden tietolähteiden kanssa.

  Ymmärrän, että Netflix korjaus tehtiin ensimmäiseksi, koska se oli ristiriidassa markkinoinnin kanssa.

  Samasta syystä en ymmärrä miksei tallenteiden poistoa korjattu, koska sen puuttuminen itsessään antaa käyttäjille mahdollisuuden purkaa kauppa. Hub:a mainostetaan yhtenä kokonaisvaltaisena järjestelmänä jolla hallinnoida TV kokemusta.

  Syystä tai toisesta minulla kyykkää dna TV applikaatio aika-ajoin. Sen saa helpohkohdisti uudelleen päälle, mutta ärsyttävää silti. Onko muilla ollut samaa vikaa?
 • Jupe

  Kiitos tuosta, jäänyt itseltäkin huomaamatta.
 • Btw. Kyllähän tota oikeudettoien kanavien näkyvyyttä toivoi useakin tuolla viimme ketjussa ja siihen vie vastattiin, että helppo toteuttaa. Tehkää vaikka täppä asetuksiin "piilota minulta näkyttömät kanavat". No toivotaan että tän päivän päivits tuo jotain hohtoa ankeaan käyttöön.
 • Uusin päivitys ei tuonut korjausta netflix 4K toisto vikaan.

  Virhekoodi tvq-pm-100 (5.2.5), johon liittyy seuraava ilmoitus:
  Emme voi toistaa tätä nimikettä tällä hetkellä. Yritä myöhemmin uudelleen tai valitse toinen nimike.

  Eli odotellaan ensivuoteen korjaavia toimenpiteitä !


 • Uusi päivitys asennettu Hubiin  ja verkkotallenteet eivät ole kuin tummia laatikoita tv-ruudulla ilman toistomahdollisuutta. Mobiilissa toimii. On sammutettu ja buutattu mutta eipä parannusta toimintoon.
 • Rampe
  Verkkouhteydessä vika?
 • Täällä sama kuin Rampella - kaikki verkkotallenteet vain tummia ruutuja... voi räkä!
  Hubi käynnistetty ihan androidia myöten.
 • Onko verkkotallenteiden kuvat mustia kaikkialta vai kansiotasolla eli jos on elokuvia monta samassa "kansiossa" niin tältä "kansiolta" puuttuu kuva.
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Ei vikaa verkossa, varmistettu.

 • Kansion alla voi olla usea elokuva, mutta kun vie valinnan kansion päälle niin ei mitään toimintoa ja yksittäisiin "pätkiin" ei pääse edes siirtymään.
 • Tallenteissa näkyy vain mustia laatikoita, eli ei pysty katsomaan mitään tallenteita.
 • Hmm... kuulostaa kummalta.

  Muutama varmistava kysymys:

  • Onko Hubilla uusin firmware eli Android on päivitetty viimeisimpään versioon (katso alta ohjeet)
  • Toimiiko teillä kaikilla nämä samat tallenteet mobiilissa? Tärkeää olisi siis katsoa että tallenne alkaa pyöriä, kansioinnin tekniikka on erilainen mobiilissa ja siten pelkkä kansion näkyminen mobiilissa ei vielä riitä varmistamaan että tallenne toimii
  • Onko kaikki verkkotallenteet mustia vai vain osa?
  • Onko kaikki kansiot mustia vai vain osa?
  • Ovatko verkkotallenteet toimineet aiemmin?

  Androidin päivitys tapahtuu seuraavasti. Paina kaukosäätimen koti nappia > valitse Asetukset > valitse Tietoja > valitse Järjestelmäpäivitykset > valitse Tarkista päivitykset
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Kun jaksaa aikansa odottaa niin alkavat "tummat" valikot saada värit mukaan. Tämä uusi ominaisuus (hakemisto rakenne) on vain hidas, siis todella hidas. Eiköhän tähän tule parannusta myöhemmin. Ominaisuus on hyvä.
 • Minulla verkkotallennekansio avautuu hubissa hieman hitaammin kuin ennen päivitystä. Tämä koskee pääkansiota ja alikansioita, mutta kaikki kansiot avautuvat normaalisti ja kaikissa on kansikuva. Useamman elokuvan kansion kuvana on viimeiseksi tallennetun elokuvan ”kuva”. Kaikki kokeilemani tallenteet toistuvat normaalisti.

  Tänään tuli kaksi päivitystä. Ensin v1.0.14 RC1-versio ja sitten tämä varsinainen v1.0.14. Jälkimmäisen kävin erikseen tsekkaamassa. Ei tullut ilmoituksena ruudulle kuten tuo RC1
 • Pahoittelut kahdesta päivityksestä, kyseessä oli sama tiedosto mutta muutettiin nimeäminen niin, että otettiin tuo RC merkintä pois. Tästä syystä osa asiakkaista ehti päivittää sovelluksen kaksi kertaa.
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • No nyt tuli tännekin verkkotallenteet näkyviin! Ja kansiot myös.
  Hieman edelleen, mutta ei jää harmaiksi enää. Huh!
 • *Hieman hitaita edelleen...*
 • Hub päivitys kaikilta osin ok. Ja mobiilissa katselu toimii. Nyt pitkän odottelun jälkeen kunten edellisessä viestissä mainitsin kansiot muuttuivat aktiivisiksi ja nyt näyttää hyvältä. Ilmeisesti "kansiointi" vie aikaa???? Mutta toiminto on hitaampi kuin ennen. Kun "kansion" avaa niin alla olevat tallennukset tulevat viiveellä valmiiksi. Oletan jotta koodin pätkä millä kansiointi tapahtuu on raskas ja prosessi kestää tovin. 
 • Joku ehti jo tässäkin ketjussa kysyä, mutta uudestaan. Onko joku este, miksi HD-kanavilta (YLE, MTV, Nelonen ym) ei voi asettaa verkkotallennuksia, jotka tässä vaiheessa tallentavat SD-tason kanavilta? Eikös tuon luulisi olevan aika helppoa toteuttaa sieltä palvelun päästä?

  Jos HD-kanavat ovat tulossa verkkotallennettavaksi muutaman viikon kuluessa, ei tuota tosiaan kannata tehdä. Jos siihen menee vielä kuukausia, en ymmärrä miksi HD-kanavan kohdalta ei voi asettaa SD-tallennetta verkkoon.

  Lisäksi vielä toinen kysymys. Miksi verkkotallennuksen asettamista ei tuotu kanavanauhan kautta aukeavaan ohjelmaruutuun?

  =)juha
 • Mitä tallenteiden kansiointiin tulee, minulla toimii ihan hyvin ja kansiot sekä sisällöt latautuvat suht vikkelästi. Onhan tuo toki hitaampi kun aiempi näkymä, mutta ei tuossa kuitenkaan tolkuttomia aikoja tarvitse odottaa.

  Seuraavaksi sitten kehittämään tuota verkkotallenteiden poistoa hubilla sekä parempaa kuvanlaatua verkkotallenteisiin. Eiks je?
 • Tuo verkkotallennuksen löytäminen on aika työn ja tuskan takana. Helpompi ratkaisu olisi ollut laittaa kuten kovalevytallennuksen kanssa, uusi nappi viereen.
 • Miksi kansiointi ei tullut käyttöön myös kovalevytallennuksiin?
 • Tuliko tallennusten kirjamerkki päivityksessä ? Minusta yksi suurimmista puutteista, varsinkin, kun kelauksessa ei ole kuin yksi hidas vaihtoehto. Yksinkertaisesti käsittämätöntä...
 • Tuo kirjanmerkki on kyllä äärimmäisen tärkeä ja käytännöllinen ominaisuus, joka pitäisi saada kaikkiin tallenteisiin.

  Saisiko hubiin myös näkymään vapaana/käytettävissä olevan tilan verkkotallenteissa? Näin ei tarvitsisi aina kaivaa puhelinta esille.

  Mites jatkuvien tallenteiden asettaminen hubilla?
 • Kun nyt viimein ohjelmaopasta päivitettiin, miksei sitä kulkemista yhtään helpotettu? Siis tarkoitan siirtymistä seuraavaan/edelliseen päivään ja ruuty alas/ylös kerrallaan. Kaukosäätimessä riittää nappuloita, hoitakaapa homma!

  Se on onneton se yläreunassa oleva päivämäärätieto mistä pääsee vaihtamaan päivämäärän!
 • Ohjelmaoppaassa pitää valitun ohjelman tiedoissa näkyä ohjelman alku- ja loppuaika, samoin ohjelman pituus
 • Sarjojejn tallentaminen kovalevylle ei edelleenkään toimi. Mikä asiassa niin vaikeaa? Pitäisi kuulua ihan perusominaisuuksiin.

  Sarjatallennuksessa ei saa tehdä samoja virheitä kuin DNA tv-palvelussa on tehty.

  Sarjatallennuksessa pitää olla valittavissa haluaako:
  - tallentaa kaikki jaksot.
  - viikottain/päivittäin samaan aikaan
  - kanavarajoitus, siis vain samalta kanavalta tulevat

  DNA tv-tallennukset pitää laittaa kuntoon myös, jotta palvelisi käyttäjiä.

  Tallennussääntöjä pitäisi myös itse voida muokata.

  Miksi kovalevytallenteet eivät saaneet kansioita????? Ei ymmärrä..
 • Ei vaan tallenteet tule näkyviin, vaikka Android ja dna tv on päivitetty. Verkkotallenne valikossa näkyy vain pelkkiä harmaita laatikoita yksi sivullinen. Tallenteet toimivat kännykällä ja aikaisemmin ovat toimineet myös hubilla. Laite käynnistetty uudelleenkin pariin otteeseen.
 • No sieltähän ne tulivat nyt näkyviin, mistä lie johtui, vai kestääkö ensimmäisellä kerralla todella kauan. Pääasia että nyt ovat kansioissa
 • @Jankkoo Täällä oli sama - kävin koiran kanssa lenkillä ja sen jälkeen tulivat verkkonauhoitukset ja kansiot näkyviin.
  Ensin näkyi vain harmaita laatikoita.
  Vähän on hidas, kestää tovin kun kansiot ja sitten jaksat kansiossa tulee näkyviin.
 • Minkälainen nettiyhteys teillä on? Hubi langallisessa vai langattomassa verkossa?

  Itselläni 200M yhteys ja hubi langallisessa verkossa. Verkkotallenteiden kansiot latautuvat sekunneissa.
 • Ohjelmaoppaassa on paljon virheitä.

  Esimerkkejä:
  • Sota ja rauha esitetään YLE TV1 ti 19.12. klo 23:00-0:00, kesto 60 min, DNA TV ohjelmaoppaassa aika klo klo 23:30-0:00, kesto 30 min
  • Outlander esitetään YLE TV1 la 16.12. klo 23:45-0:40, kesto 55 min, DNA TV ohjelmaoppaassa aika klo klo 23:45-3:10, kesto 3 t 25 min
  Ensimmäisessä esim ohjelmaa jää 30 minuuttia tallentamatta ja toisessa tulee 2 t 30 min turhaa tallennusaikaa.

  Näitä virheitä on paljon. Tuo virhe toistuu usein päivän viimeisen ohjelman kohdalla.

 • Minulla on 100M yhteys ja langaton yhteys hubiin. Verkkotallenteiden kansioiden latautuminen kesti ensimmäisellä kerralla n. 30 sekuntia, mutta nyt latautuvat n. 5 - 10 sekunnissa.
 • 4g wifi verkolla mennään, joka jaksaa kyllä pyörittää ohjelmat ja kaiken hyvin, mutta tuo tallenne valikon lataus ei tunnu sujuvan. Kerran on nyt edes saanut valikon näkyviin, muuten näkyy vain harmaat laatikot, vaikka odottaa useamman minuutin.
 • Ohjelmatiedot puuttuvat!!!
  Esim. YLE TEEMA&FEM HD, SUB HD ja AVA HD

  Ei onnistu tallennukset ilman ohjelmatietoja!!!!
 • Hyvä päivitys!

  Nyt voikin kantaa tämän takaisin kauppaan, kun ei enää toimi kuin virittimenä.
  Harmaata vain jo viimeisen käynnistyksen jälkeen tunti - päivitykset tehty ja käynnistetty pariin kertaan.
 • Meillä on giganen netti ja hubi on langallisena. Nyt ei taas näy verkkotallennukset Hubissa - pelkkiä harmaita laatikoita vaan...
 • Mobiililaitteissa näkyy verkkonauhoitteet.
  Tallentaa parhaillaan ohjelmaa DNA tv:ssä, voisko johtua siitä... Ei nyt oikein hyvältä vaikuta.
 • Ja nyt taas alkoi verkkonauhoitteiden kansiot näkyä... hieman on epävarmaa toimintaa.
 • Kaksi kertaa kansiot näkyneet - kansioiden sisällä harmaata. Ja nyt kansiotkin taas harmaana. Nettiyhteys ok.
 • @Esko S - täällä näkyneet kansiot ja sisältö kaksi kertaa, nyt taas pelkkää harmaata.

  @Ville DNA - giganen netti ok ja hubi langalla, mobiilissa toimii ja näkyy verkkotallenteet sekä hubissa viimeisin versio sekä DNA tv:stä että Androidista.
 • @Ville DNA - verkkotallenteet toimineet moitteettomasti hubissa tähän päivitykseen asti (kuvan laatu huonohko joissain + välillä kuva nykii). Android päivitetty heti, kun uusi versio tuli.
 • Täällä myös ongelmana että verkkotallenteet näkyvät vain harmaina laatikoina...latautuivat mutta todella hitaasti kun jaksoi odottaa noin 2 minuuttia. Tähän äkkiä parannusta!!! Vanhalla firmiksellä näkyi heti! Lisäksi miksi ei edelleenkään voi hubista suoraa poistaa verkkotallennuksia? On teillä DNA kädettömät koodaajat. Eikä muutenkaan oikein vakuuta koko purkki muutaman päivän kokemuksella...ei hyvä..paskan möitte taas.
 • Nyt alkaa jo hermo mennä! Vedetty virtakin pois, ei auta!
  Tällä päivityksellä toimivasta hubista saatiin sitten tallenteiden osalta toimimaton - tehdäänkö DNAlla tälle ongelmalle jotain???
 • Toivottavasti on selvittelyt käynnissä ongelman korjaamiseksi, kerran taas välillä näkyi tallenteet, mutta eipä sen jälkeen.
 • AIKASISEMMIN PÄIVÄLLÄ VERKKOTALLENTEET AUKESIVAT JA TALLENTEIAT PYSTYI KATSOMAAN HUBILLA - EI ENÄÄ MITÄÄN!!!!!
  HARMAITA LAATIKOITA VAIN NÄKYY!!!!

  MITÄ TE SÖSSITTE????

  MILLOIN TOIMII????

  EI VARMAAN IKINÄ KUN ON KYSEESSÄ DNA!!!
 • Nyt sanon ihan rehellisesti että illan aikana uusi Hubin päivitysversio ja sen mukana tullut verkkotallenteiden kansiointi lakkasi toimimasta. Tällä hetkellä verkkotallenteet kansio ei siis avaudu uudella päivityksellä.

  Verkkotallenteet toimivat mobiililla 

  Uusi päivitys on otettu pois jaosta klo 20.39.

  Vian tutkinta on parhaillaan käynnissä ja jatkuu illan/yön aikana.

  Todennäköisesti päivitän tänne tilannetta huomisen aamun aikana.

  Todella todella syvät pahoittelut. Tämä ei todellakaan mennyt hyvin.
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • @Reetu - kokeile kirjautua ulos DNA TV:ä niin Hubi hakee ohjelmatiedot uudelleen. Tämän pitäisi auttaa jos EPG ei näy: Menu > Omat tiedot > Kirjaudu ulos
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • @DNA Ville Partanen Kiitos rehellisestä vastauksesta. Jään odottamaan korjausta.
 • @Ville Partanen @DNA Ville Partanen

  EPG näkyy mutta osasta kanavista ei näy ohjelmatietoja. Ei se uudelleenkirjautuminen edes saa asiaan mitenkään vaikuttaa!

  Toki tilanne ei ole sen kummempi kuin muinakaan iltoina. Sangen usein ohjelmatiedot puuttuvat joltain kanavalta ja niinpä tallennukset kovalevylle eivät onnistu.  

  Eiköhän DNA:n olisi aika tulla TV-hubi asiakkaitaan vastaan ja alkaa edes hyvittää laitteeseen ja palveluun haksahtaneita.
 • Pelottaa, jos tulevaisuudessa päivitykset tulevat automaattisesti ja kysymättä. Jos testaus on näin huonoa. Ei ole vieläkään tullut vastausta, koska IPTV kanavia voisi tallentaa jonnekin.
 • Tämähän kuulostaa jo Elisan harjoittamalta touhulta. Päivitys asiakkaille ilman riittävää testausta ja annetaan asiakkaiden kärsiä. Korjataan kun ehditään ja viitsitään, jos korjataan.

  Korjaus ongelmiin asap. Toivottavasti DNA hoitaa asiat fiksummin ja nopeammin kuin Elisa.
 • EPG näyttää edelleen väärin, ei auttanut ulos kirjautuminen.
  Kovalevy on tällä hetkellä täysin turha ostos, koska jatkuvia tallennuksia ei voi tehdä ja nyt on ohjelma-ajatkin väärin.
  Olisi kyllä kiva saada jotain hyvitystä.
 • @DNA Ville Partanen
  Valitettavasti DNA ei ole ainoa taho ja toimija joka järjestelmiensä testauksen on sysännyt asiakkailleen. Testaaminen maksaa, tässäkin tapauksessa testauksen kustannukset ovat usein tuplaten sen mitä varsinainen koodaustyö, siksipä testaus on minimaalista ja jätetään asiakkaalle.

  Asiakkaalle ei olla valmiita maksamaan hyvityksiä. Toivottavasti DNA ymmärtää hyvittää asiakkailleen ja ymmärtää sen kautta että ne säästetyt eurot testauksessa eivät kannata.

  Toivottavasti DNA joskus alkaa ymmärtää että ilman tyytyväisiä asiakkaita ei ole bisnestä. Asiakas on päällikkö.

  Toivottavasti myös DNA:n asiakkaat oppivat olemaan nöyristelemättä. Asiakkaalla on oikeuksia, asiakkaalla on oikeus hyvitykseen toimimattomasta ja virheellisestä palvelusta siinä missä toimimattomasta laitteesta.
 • Kehitysideana toimiva boksi, jossa mahdollisuus muokata kanavajärjestystä, katsoa verkkotallenteita sekä poistaa niitä. Ilmeisesti nimimerkki Tuomaksen DNA:n johdolle lähettämä sähköposti sai Ville Partasenkin jälleen mukaan kommentoimaan ja antamaan tietoja boksin kehityksestä. Kiitokset Tuomakselle siitä.
 • Minä jo ajattelin, että onpa hienoa kun pääsee päivittämään ja hieman jopa ärsyynnyin, kun mitään päivitystä ei löytynytkään. Tätä kommenttiketjua lukiessa iski sitten helpotus, onneksi päivitys ei ollutkaan jaossa. Mutta kiva kuitenkin, että tuli mailia, missä kerrottiin juuri tulleen päivityksen tuomista uudistuksista, no ehkä sitten joskus.
 • Häiriötiedotteissa ei ole edes mainintaa päivityksen ongelmasta. Kuinka DNA on ajatellut asiasta asiakkailleen kertoa? Olisi pitänyt jo tulla aikoja sitten edes sähköpostitse tietoa tilanteesta. @DNA Ville Partanen otatko kopin asiasta viimeistään aamulla? Ja kai laitat hyvitysasian eteenpäin.

  Miten saa edellisen version takaisin päivitettyä hubiinsa? Kun ei ole mitään takeita että softa saataisiin toimimaan verkkotallenteiden osalta.

 • @IT-guru Samaa toivon, että saa palautettua ed version, jos ei yön aikana saada toimimaan.
 • Joo ei menny ku Strömsössä, mutta EPG on paljon nopeampi kuin ennen. Kiitos siitä! Positiivisen kautta ja sitä rataa xD

  Terveisin
  Jarno Tuovinen
  Hakukoneoptimointi Kranu​​​
 • Näyttää toimivan.
 • Tuosta Netflixistä vielä: meillä toimii 4K.
  Tuli vaan mieleen, että te joilla ei toimi Netflixin 4K: menettehän sinne Menun kautta, ei siis ohjelmanauhasta.
 • Havaintoja:
  Laite käynnistyy nopeemmin, Android-valikko käynnistyy nopeemmin samoin applikaatiot, DNA TV palautuu nopeemmin Android-valikosta, KAIKKI kanavat vaihtuu nyt keskimäärin paremmin, EPG on ehkä tasoa hyvä nyt, näyttää tulleen paljon pieniä hyviä ulkoasullisia muutoksia.


  Ja taas ei toimi. Vika saattaa vaikka olla johdon toisessa päässä.

  Ja taas toimii.
 • Mulla toimii kaikki hyvin uusimmallakin versiolla. Tallenteet toistuu, kuten ennenkin. Nyt tallenteet oli vaan omissa kansioissaan ohjelman nimen mukaisesti. Tv-kanavat näkyy ja sovellukset toimii. Muutenkin Hubi toimii hyvin. Ikävä juttu, jos muilla on ongelmia näissä palveluissa.
 • Joo tässä illan mietteitä. Paljon parempaa esimerkiksi ohjelmaopas ja sieltä verkkotallennus. Sekä tuo että epg näyttää listan kanavalta jota  katsoo..aiemmin piti lähteä  selaamaan epg:tä aina alusta.Mutta verkkotallennukset latautuvat todella hitaasti tai ei ollenkaan (harmaat kuvakkeet) aiemmin latasi ne hyvin. Siitä miinusta ja toivottavasti tulee kuntoon ASAP. Yksi kysymys myös..onko mahdollista saada USB kautta erillistä näppäimistöä liitettyä? Nyt on aika tuskaa kirjoittaa kaukosäätimellä hakuja ja kirjautumistietoja? Tuo näppiksen saaminen olisi hienoa.
 • Jakke 1990, kuinka pitkältä ajalta ostoksesi on. Verkkotalkenteet toistuvat välillä, kansiot näkyvät jne. ja hetken kuluttua kansiot katoavat ja tallenteita ei löydy.
  Minullakin toimii tällä hetkellä, kaikki muut paitsi kansioissa olevat elokuvat eivät.
 • @Olli Ihan viikon verran tuo laite ollut ja hyvin toimii.
 • edit edelliseen
  Piti kirjoittaa otoksesi ei ostoksesi.
  Tämä automaattinen oikoluku. Sorry.
 • @Olli Kyllä noita tallenteita jonkin verran on, mutta ei vielä kovin paljon, kun vasta otettu palvelut käyttöön.
 • Nyt mulla avautui 99 nimikkeen Foxin elokuvia sisältävä kansio. Ja elokuvat ovat katsottavissa. Saa nähdä kuinka kauan toimii. Pidetään peukkuja.

  Oikeastaan en katso verkkotalkenteita hubilla, koska kuvanlaatu on isolla tv-ruudulla niin huono. Kun saadaan kuvanlaatu hd-tasoiseksi, kuten on luvattu, niin sitten on eri asia. Tuo sd-laatu kelpaa kyllä hyvin iPadin näytölle.
 • Kyllähän muuten tosiaan kesti noi tallenteitten ilmestyminen ym. . Guide on parempi ku ennen, mutta vie paljon korjaamista. Ottakaa oppia vaikka Plasma EPG. Btw. Semmonen ihme kämy kans ilmesty, että tulevia tallenteita ilmesty ihan tuhottomasti. Palautti monia "vanhoja" ikitallenteitani aina tellentuviin, vaikka ne on poistettu jo kauan sitten. Yleisesti ottaen myös noi infot ohjelmis on osa todella syvältä,  joka osassa vaan sama kuvaus.. Voi HLV.. Lukis vaikka ees kausi 1osa 1, jos sie ei jakseta kirjotella.  Korjailkaa... Korjailkaa.. Kiitos
 • Ja nyt ne hubin verkkotallenteet eivät enää avaudu. Turha tätä kai on täällä raportoida. Tätä hubi on tehnyt koko päivän.
 • Huomenta,

  Tänään 15.12 aamupäivästä laitamme jakoon DNA TV versio 1.0.15. Tämä versio on täysin sama kuin 1.0.13. Siten tänään päivittyvä 1.0.15 versio poistaa verkkotallenteiden kansioinnin ja mahdollisuuden tehdä verkkotallenteista EPG:ä.

  Monia teitä varmasti kiinnostaa milloin nämä ominaisuudet tulevat takaisin ja siten hieman pidempi vastaus. Pahoittelut vastauksen teknisyydestä:

  Tässä alla rehellinen vikakuvaus, sillä moni ehkä saattaa jo tätä arvailla:
  • Mitä enemmän järjestelmään tuli kuormaa, sitä heikommin palvelinpää kykeni vastaamaan applikaation pyyntöihin
  • Tästä syystä kansiointi toimi paremmin eilen päivällä ja myöhään yöllä: Tällöin järjestelmässä oli vähemmän käyttäjiä 
  • Kansointi käyttää palvelinpuolella eri komentoja kuin yksittäisten tallenteiden hakeminen. Tästä syystä mobiilissa ja Hubilla 1.0.13 versiot toimivat koko ajan ilman ongelmia
  • Vikaa ei havaittu testissä sillä testiryhmän koko ei riittänyt saamaan ongelmaa esille
  Mitä tapahtuu seuraavasti:

  Vian korjaamiseksi on tehty yön aikana kovasti töitä.

  DNA:lla on periaate, että päivityksiä ei laiteta asiakkaille jakoon viikonloppua vasten. Siten on äärimmäisen epätodennäköistä että uudet ominaisuudet saadaan jakoon perjantain aikana.

  Tavoite on saada uudet ominaisuudet takaisin jakoon ensi viikon alussa eli 18.12 alkavalla viikolla. Täyttä varmuutta en tästä voi antaa, mutta vannon että tämän eteen tehdään kyllä koko ajan töitä.

  Tiedotan asiasta tänne tukipalstalle heti kun asiassa tapahtuu muutoksia.

  Vielä kerran syvät pahoittelut tilanteesta.
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Kiitos tilanneraportista!
 • Nyt tykkään tiedotuspolitiikasta, siitä propsit DNA:lle. (Vaikkei päivitys ihan putkeen mennytkään).

  Ehdotan samanlaista käytäntöä, kun toisella palveluntarjoajalla, eli laitetaan jakoon aluksi uusi versio betana jolloin voi suoraan mainita että kaikki ominaisuudet ei välttämättä toimi kaikissa tapauksissa moitteetta. Näin jää kiukkuiset asiakkaat vähemmälle, jos yllätyksiä tulee.

  Ne ketkä haluaa voi näin kokeilla uutta ja DNAa saa ilmaisia testaajia.

  Se kumpaa versiota käyttää olisi helpoin valita boxilla, mutta jos se ei onnistu, niin sitten samallalailla kun kilpailijalla, eli omilta sivuilta verkossa tehdään valinta ja buutin jälkeen boxi lataa valitun ohjelman.

  Tämä kaikki yllämainittu siksi, että rehellisesti tämä nyt tapahtunut kämmi päivityksessä tuskin jää viimeiseksi ja ennenkuin isolla ryhmällä pääsee testaamaan ei toimivuudesta koskaan ole varmuutta.

  Huonompi asia tässä on että niin dna kuin kilpailijakin laskuttaa täyttä hintaa palvelusta vaikka testattavaa riittää.
 • @villepartanen @Ville DNA
  Mulla toimii kansiointi jostain syystä hyvin.

  "Tuliko tallennusten kirjamerkki päivityksessä?" EI. Minusta yksi suurimmista puutteista, varsinkin, kun kelauksessa ei ole kuin yksi hidas vaihtoehto.

  Ylläolevan kun saisi toimimaan, niin lopetan murjottamisen. Eilenkin lokaalin Talvisota-tallennuksen kanssa kävi 2x köpelösti eli jouduin manuaalisti hakemaan ed. lopetuskohdan. Syö miestä...
 • Seuraava ongelma tuli eilen uuden päivityksen myötä. Kanavat näkyvät normaalisti antenni ja IPTV verkossa. Sammuttaa laitteen stand-by tilaan ja laittaa myöhemmin taas päälle. Mikään kanava ei näy (ei antenni, ei IPTV). Virtanappulasta hubi pois päältä kokonaan ja taas päälle, niin kaikki toimii taas. Ennen eilistä päivitystä, tätä ei koskaan esiintynyt.
 • Minun ehdotukseni päivitysrumbaan on se, että syötetään asiakkaille muutama päivitetty (ja hyvin testattu) asia/ominaisuus kerrallaan ja lyhyemmällä syklillä.
  Nykyinen, ainakin tähän astinen, n. puolen vuoden mittainen päivitysväli on ehdottomasti liikaa. Pakettiin ympätään liikaa tavaraa ja yritetään saada mahdollisimman paljon tehtyä kerralla. Ei onnistu.
  Nyt nähtiin mitä silloin tapahtuu, ongelmia, ongelmia...tyytymättömiä asiakkaita, ”maine” kasvaa jne.
  Eli lyhyempi väli, pienempi paketti —> vähemmän ongelmia, tyytyväisempiä asiakkaita.
  Yksinkertaista.
 • Moikka,

  Pieni päivitys: Järjestelmäkorjausta tehdään parhaillaan. Korjausta yritetään saada valmiiksi vielä tämän päivän aikana. Jos korjausta ei saada tehtyä niin laitamme tämän päivän aikana jakoon vanhemman 1.0.13 sovellusversion joka nimetty uudelleen 1.0.15.
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Kiitos tilanne infosta, tehtävänne on "haastava". Mutta ei kukaan ole vielä tuonut markkinoille täysin toimivaa ja kaikkia käyttäjiä mielyttävää ohjelmistoa.
  Kaivattu ja odotettu ominaisuus "tallennusten kirjamerkki" olisi mukava saada kevään aikana.
   
 • @Ville Partanen

  Olisi kiva saada jokin kommentti ongelmaani.

  Seuraava ongelma tuli eilen uuden päivityksen myötä. Kanavat näkyvät normaalisti antenni ja IPTV verkossa. Sammuttaa laitteen stand-by tilaan ja laittaa myöhemmin taas päälle. Mikään kanava ei näy (ei antenni, ei IPTV). Virtanappulasta hubi pois päältä kokonaan ja taas päälle, niin kaikki toimii taas. Ennen eilistä päivitystä, tätä ei koskaan esiintynyt.
 • @Ville Partanen

  Kyselin jo aiemmin mutta onko hubin normaali usb porttiin mahdollista saada erillistä esimerkiksi tietokoneen näppäimistöä kytkettyä? Olisi mukavampi käyttää hakua yms. Nyt on pelkällä kaukosäätimellä aika tuskaa kirjoitella sähköpostiosoitteita ja salasanoja ja käyttää hakua.
 • versio 1.0.14.
  ei löydä Teema HD, Sub HD, Ava HD ohjelmatietoja.
  mitään Verkkotallennuksia ei löydy. aamupäivällä kylläkin.
  käytössä USB-kovakevy. se toimii.
 • Moikka Pasi!

  DNA TV-hubilla ei ole valitettavasti mahdollista käyttää näppäimistöä USB -liitännän kautta, kyljessä olevaan liitäntään voi yhdistää USB-muistitikun.

  Erillisen näppäimistön käyttö onnistuu vain bluetoothilla, tässä kuitenkin tulee ottaa huomioon että vastaavasti näppäimistöt jotka toimivat erillisen USB-vastaanottimen kautta eivät myöskään toimi DNA TV-hubilla. Näppäimistön tulee siis toimia suoraan bluetoothilla päätelaitteeseen.
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Kyllähän tuo on osaamattomuutta ja kokemattomuutta jos aletaan väittämään että kuormitus tulee sitten tuotannossa vasta esille!!!

  Kuormitusta on testiympäristössä pystyttävä/osattava simuloida.
 • verkkotallenteet löytyy. meni ilmeisesti aikaa ensi kertaan; nyt kestää noin 10 sekuntia..
  Teema HD, Sub HD, Ava HD  ohjelmatiedot edelleenkin löydettävissä vain SD kanavilla.
 • Ohjelmatietojen puuttuminen Yle Teemalla, SUB HD:lla, AVA HD:lla ja Investigation Discoveryllä on meillä tiedossa ja korjauksessa oleva vika, pahoittelut asiasta koituvasta vaivasta!
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Yle Areenassa oli kans alkuun pelkkiä ongelmia kun ilmeisesti yrittivät itse sitä kehittää. Sittemmin kehitys siirtyi Ruotsiin ja nyt pelittää todella hyvin.
  Jos omat voimat eivät riitä, niin taidokkaita koodareita kyllä riittää, kotona ja muualla. Joskus ne kädet vain kannattaa nostaa ylös...

  Ps. Tämä projekti vaikuttaa niin amatöörien puuhastelulta että ei mitään rajaa, ei millään pahalla.
 • Iiro! Entäpä se History HD:n ohjelmatietojen sekoilu? Ohjelmatiedot eivät pidä paikkaansa! Liekö jossain kello pielessä tai jotain?
 • Netflix sujuvuus on huonontunut. Aiemmin ei mitään ongelmaa. Nyt nykii aloituksessa; aiemmin ei. Dna tv verkkotallennukset; sama vika alusta lähtien.
  Yhteys: 100Mb/s LAN
 • Moikka! History HD kanavan ohjelmatiedoista ei ole ainakaan tiedossa olevaa yleistä vikaa ja tiedot tämänhetkisen ohjelman ja seuraavan ohjelman osalta näyttivät täsmäävän tv-oppaiden kanssa.

  Tarkennatko siis hieman että miten ongelma ilmenee, ovatko tiedot virheelliset jostain tietystä päivästä eteenpäin, onko sisältö kokonaan väärin tai heittävätkö nuo esim. tunnilla johonkin suuntaan?
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Automaattista tallenteiden kansiointia ei valitettavasti saatu korjattua viikonlopuksi, mutta muuten suhteellisen hyviä uutisia:

  Olemme laittamassa klo 1630 mennessä jakoon sovellusversion 1.0.16. Sovellusversiosta on rakennettu 1.0.14 päälle, mutta siitä on poistettu seuraavat ominaisuudet:
  • Verkkotallenteiden automaattinen kansiointi poistettu
  • Virheviestit poistettu 
  Uudessa 1.0.16 versiossa on muuten samat uudet ominaisuudet kuin 1.0.14:a:
  • Paranneltu ohjelmaopas (grid-EPG)
  • Mahdollisuus tehdä verkkotallenteita (nPVR) ohjelmaoppaan kautta
  • Soitinta päivitetty, nopeuttaa IPTV kanavien vaihtoa
  • Parannettu REC-napin toimintaa ja tallennetilojen päivittymistä sekä tallennuskonfliktien hallintaa. 
  • Kertoo asiakkaalle tarjolla olevasta firmwaren / Androidin päivityksestä
  Jatkamme automaattisen verkkotallennekansioinnin korjausta viikonlopun aikana. Korjauksen julkaisuajankohtaan en tässä vaiheessa uskalla luvata.

  Mikäli asiaan tulee päivityksiä viikonlopun aikana niin laitan viestiä tähän ketjuun.
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • En tiedä mitä nämä uudet päivitykset tekivät, mutta hub temppuilee nyt kokoajan. Ei sammu, pyytelee PIN koodia, kanavat eivät näy standbyn jälkeen ja muuta kivaa. Ilmeisesti täytyy palauttaa tehdasarvoille. On niin hyvin toiminut ennen näitä uusia päivityksiä.
 • sami
  Oletko päivityksen jälkeen palauttanut tehdasasetukset?
  monessa laitteessa tuo on tarpeen

 • Täytyy palauttaa tehdasarvot ja kokeilla uudelleen. Täytyy vaan kuvata verkkosäädökset että saan ne samoiksi. DHCP kun ei ole voinut pitää päällä. Aiemmin on toiminut suoraan päivityksen jälkeen.
 • MIten siinä oikein käy jos tehdasasetukset palauttaa?? Ei taida osata mitään asetuksia säilyttää? Entäpä tehdyt asennukset, osaako palauttaa niitäkään?
 • Kaikki nollaantuu
 • No palauttaa "tehdasasetukset". Ei osaa ei. Mutta piilotit tietosi tai palautteesi taitavasti kysymyksellä ja nimimerkillä. Jippii.
 • Vaikuttaa siltä että MTV3 HD, Sub HD ja Ava HD ohjelmatiedot tulee samasta lähteestä. Maikkarilla ollut aiempina vkonloppuina ollut vikaa iltapäivisin. Subilla ja Avalla taas lanseerauksen jälkeen usein. Teema/Femmillä mulla ei ole ongelmaa,
 • paolo
  Kyllä esim. android puhelimissa uuden firmiksen lataamisen yhteydessä yleensä neuvotaan että pitää palautta tehdasasetukset ja boootata
  Onko Android hubi tässä sitten poikkeus muiden android  laiteiden ja boksien joukossa?
  Varmaan Ville voi valaista asiaa kehittäjän näkökulmasta

 • Laitetta ei tarvitse palauttaa tehdasasetuksille jokaisen päivityksen jälkeen, sama pätee myös Android puhelimiin. Palautus voi kuitenkin olla tarpeen jos päivitys aiheuttaa ongelmia toimivuudessa, eikä ongelmia ole kuitattu yleiseksi viaksi.
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • No mulle ei kyllä tarvitse kertoa mikä on normi - harrastan backuppien tekoa omissa laitteissani poikkeuksellisen ortodoksisesti kolmeen paikkaan ja saan ne heti käyntiin uusissa vastaavan merkkisissä laitteissa samoilla asetuksilla eikä niitä tarvitse erikseen buutata. Tosin en tiedä mitä ymmärsit, kun vastauksesi ei oikein stemmaa omaan kirjoitukseeni.
  Hubissa ei voi tallentaa asetuksia selkokielisellä suomella sanottuna. Olkoon poikkeus tai sääntö tai mikä vaan, ihan sama. Aiempi kirjoittaja oli varmaan näsäviisas tai oikeasti tietämätön.
  Offtopiccina tosin pidän kaikkia antero-laitteita puhelimina tai täbeinä ihan paskoina.
 • Tämä keskustelu on nyt mennyt sellaiseksi että sitä seuraa jo mielellään. Summa summarum: hubin vääntö riittää käyttötarkoitukseen, kun palvelinpää saadaan kuntoon.
 • Kanavista Yle HD 1&2, MTV3 HD, Nelonen HD, C More Stars/First HD kanavanvaihto kestää muita kauemmin - jos infopalkin tietoja on uskominen, tekstityssstriimin(?) tulo kestää muita kauemmin? Villi veikkaus vaan. Pääosin muissa ollaan jo alle ärsytystason. 😀
 • Tämän päivänen päivitys poisti sen hyvän kansio uudistuksen! Eli choremecastilla katson sitten sarjoja tästä eteenpäin.
 • Äläpä. Mutta kun se ei toiminut. Huvita itseäsi lukemalla ketjua ylöspäin.
 • Viaplay -appi näköjään valittaa nykyään, että ”Tämä laite ei ole meidän settifioima, joten emme voi taata, että Viaplay toimisi ongelmitta.”
 • Päivitysten jälkeen tallenteita ei kiintolevyltä voi poistaa. tai eivät poistu vaikka kuinka yrittää poistaa...
 • Viime yönä Herolta tallennettu Veijarit, ei pysty katsomaan (ei käynnisty), eikä pysty poistamaan. Päivitystä edeltäviä tallenteita voi katsoa muttei poistamaan.
 • Täällä ei uusimmalla ohjelmistolla aamulla näkynyt kanavat. Onneksi en tuota käytä kuin castaukseen (kun toimivuus on niin lastenkengissä vielä), niin olkoot näkymättä...
 • Vedin uusimman päivityksen eilen ja kaikki vaikuttaisi täällä toimivan.
 • Paitsi ne kansiot jota hehkutettiin. Ei jatkoon.
 • Kun tallennetta katsoessa haluaisi esim. laittaa toisen ohjelman tallennukseen ja painaa Guide- tai OK-näppäintä, katkeaa aikaisemmista laitteista poiketen tallenteen katsominen. Sama tilanne, jos painaa Menu-näppäintä. Kun laite ei kaiken lisäksi osaa aloittaa keskeytyneen nauhoitteen katselua aikaisemmasta lopetuskohdasta, tarkoittaa se sitä että parin tunnin leffa on hermojen säästämiseksi katsottava yhdellä kertaa alusta loppuun ja sen jälkeen yritettävä muistaa sen uuden ajastuksen asettaminen (jollei ohjelma ole jo mennyt ohi).

  Tuo muutama kommentti sitten mainittu nauhoitteiden muuttuminen ei-katsottaviksi päivitysten yhteydessä (useamman tunnun ajanjaksolta) risoo alkeellisuudessaan. Näkyvät luettelossa, mutta niitä ei voi katsoa. Onneksi vanhat nauhoitteet säästyivät.

  Sinänsä laite on toiminut peruskäytössä kaapeliyhteydellä siedettävästi, mutta nämä katseluun ja nauhoittamiseen liittyvien seikkojen kaikkea muuta kuin käyttäjäystävälliset vaiheet ja toiminnot ja se, ettei niitä ole tähän mennessä korjattu, pistävät maksavan asiakkaan tyytymättömänä.
 • Minulla on edelleen käytössä 1.0.14 ja verkkotallenteet kansioissa toimivat hyvin. Ilmeisesti ei ole kuormitusta kun useimmilla on ei-kansioiva uusin päivitys käytössä.

  @Töllö. Ne kansiot on kyllä tulossa. Lue yllä olevat DNA Ville Partasen postaukset.
 • Näyttää siltä että aina kun ohjelmiston päivittää, kaikki IPTV-kanavat ilmestyvät takaisin "kanavanauhaan", eli päivitys tuhoaa oman kanavalistan!!!!
 • Juu, huomasin tuon saman ihanuuden itsekin, eli se vähä muokkauskin mitä kanavalistalle pystyy tekemään, tuhoutuu jokaisen päivityksen yhteydessä....
 • Ohjelmatiedoista puuttuu sarjojen jaksonumerot ja kausi kokonaan osassa kanavista! Esim. History HD, National Geographic HD, BBC Brit HD.
 • Totahan mäkin oon jo pitkään kironnu DNA:n nettitallenteissa. Sarjojen osista puuttuu osanumero ja huonointa vie se, että pahimmillaan kaikissa osissa jopa sama kuvaus.. Eti siinä ny sitte seuraavaa osaa, varsinki ku jokku sarjat tallentuu jopa usealta kanavalta. Siis ihan sama onko osilla mitää kuvausta, mutta laittakaa ny herran jeesus niihin kaikkiin ees se osanumero.. S01e05.. Tmv!
 • En ymmärrä miksi ohjelmatiedoissa on Netflix-sovellus. Ei mitään tekoa siellä. Ei saa mitenkään otettua pois!!! Ei ole mikään kanava, poistakaa!!
 • NF sovellus kanavalistassa tuo helposti lisää ohjelmatarjontaa. Hyvä toimiessaan kunnolla.
 • Netflix ohjelmaoppaassa on kuulemma Netflixin vaatimus, että sen saa boksiin asentaa. Netflix on myös Elisa viihteen EPG:ssä. Se on siellä kai Netflixin markkinointia varten...
 • Dolby-äänet????
  Kuva/ääni synkka aivan hukassa. Eikö DNA saa signaalia edes menemään läpi???
 • Näinpä juuri.. Dolby-äänet ei toimi. DNA ei osaa, valitettavasti.

 • Perjantaina tuli DNA:lta sähköposti, että päivitys on saatavilla ja mitä parannuksia se tuo mukanaan. Eilen illalla sitten käynnistin hubin ja se ehdotti päivitystä. Hyväksyin päivityksen ja laite alkoi sitä lataamaan. Homma tuli jossain vaiheessa valmiiksi, mutta kanavilla ei sitten näkynyt mitään. Ei auttanut kaukosäätimestä sammutus ja käynnistys. Painoin sitten reset-nappia laitteen takaan, niin vehje palautui tehdasasetuksiin. Asennus piti aloittaa ihan nollasta ja ladatut apit olivat hävinneet ja kanavalistalla oli taas kaikki turhat kanavat. Hermot aika lujilla, kun lauantai iltana yhdeksän aikaan alat virittelemään digiboksia. Miten voi olla mahdollista, että käyttäjätietoja ei voi tallentaa niin, että ne eivät häviä päivityksessä? Ei minulla ole aikaa eikä mielenkiintoa roikkua netissä koluamassa foorumeita, että voin katsoa kohtuu kalliilla vehkeellä televisiota. Onneksi on vielä Chromecast telkkarissa kiinni, niin voitiin perheen kanssa katsoa Gladiaattorit :). TESTATKAA DNA:LLA NE PÄIVITYKSET ENNEN KUIN LAITATTE NE JAKOON!
 • Janne puhuu asiaa.

  Päivitykset pitää testata kaikilla "rautaversioilla". Vaikuttaa siltä että laitteesta jakelussa jo useita versioita.

  Ja varmistus pitää saada. En ymmärrä miksei backup toimi google-tilille kuten kännyköissä..
 • Alkanut nyt sekopäivitysten jälkeen usein jumittumaan laite. "DNA-TV EI VASTAA" sanoo kun kanavaa vaihtaa tms.
 • Meillä toimii hubi yhtä hyvin jos ei jopa paremmin kuin aiemmin. Kaikki päivitykset on vedetty - onhan teillä, joilla onninhelmis Androidistakin viimeisin versio?
 • *joilla on ongelmia...
 • Itse pidin tuon kansiollisen version. Toimii hyvin kun ei ole ruuhkaa palvelimella. Olisi toki kiva, jos kansiossa olevilta osilta näkyisi kausi - jakso jo suoraan kuvakkeessa eikä infon takaa.

  Minulla ollut tuota dna TV kaatumista jo ennen päivitystä, mutta nyt tulleen päivityksen mukana netflix on hieman temppuillut, kuvasta tullut ajoittain nykivää.

  Kesti jonkin aikaa tajuta tuo tallennus logiikka, sitä kyllä pitäisi yksinkertaistaa ettei tarvitse tehdä valintaa kova/verkko. Mieluummin omat napin kummallekin vaihtoehdolle kun tuolle olisi tilaa.

  (Minulla uusin firmware, 200mb yhteys, johdolla kiinni modeemeissa.)
 • Mikähän se mun hubiin nyt tuli? Eilen oli sähkökatkos ja sen jälkeen ei näy 4mix kanavapaketista kuin 2 kanavaa. Kahdessa kanavassa on punainen lukko. Huomasin että niissä kanavissa joita ei ole ostettu lukon kuva on harmaa ja lukee "ei käyttöoikeutta". Mutta tosiaan noissa on punainen lukko ja kanava ei aukea. iptv puolelta kanavat näkyy mutta ei kaapelista mistä ne pitäisi kans näkyä myös.
 • Ai jollain näkyy jotain lukkoja ja merkkejä? Itellä ainakin tulee vaan musta ruutu, jos yrittää katsoa lukittua kanavaa. Ei kovin informatiivistä.
 • @Jupe
  Painappa info nappia mustassa ruudussa niin siinä kun näkyy kanavan tiedot niin mulla on tuo punainen lukko siinä vaikka kanava on tilattu. Tilaamattomissa näkyy harmaa lukko ja lukee että "ei katseluoikeutta"
 • Minullakin oli eilen tilattu Eurosport lukittu n. 30 sekuntia ja sitten avautui itsestään.
  Nyt on sitten pari kertaa olleet kaikki kanavat pimeänä alkaen jo Ylen kanavista ja tähän ei auta kuin virran katkaisu. Ei tällaista ollut ennen päivitystä.
 • Kannattaa palauttaa tehdasasetuksille jos ongelmia. Minulla korjasi ainakin nyt, tuon mustan ruudun ongelman perus ja iptv kanavilla.
 • Mullakin oli aamulla kanavahaun jälkeen kaikki kanavat punaisella lukolla lukittuna..siis myös ilmaiset. Muut sitten palautui hetken kuluttua mutta tuosta tilatusta kanapaketista (4mix) on discovery ja investigation discovery edelleen lukittuna eivätkä näy vaikka pitäisi. 2 muuta 4mixin kanavaa näkyy normaalisti...ihme homma. Soitin asiakaspalveluun mutta en pääse kun vasta iltapäivällä kokeileen että joko toimii.
 • YLE HD, Sub HD ja AVA HD "ohjelmatietoja ei saatavilla", joten miten niitä voi ajastaa? ;(
  Miten valitaan haluaako kovo vai verkkotallennuksen?

 • EPG tietojen ongelma on meillä tiedossa ja korjauksessa, pahoittelut asiasta koituvasta vaivasta. Verkkotallenteita voi tehdä suoraan ohjelmaoppaasta vapaasti katsottavilta SD-kanavilta. Jo alkanutta ohjelmaa ei voi toistaiseksi tallentaa verkkoon. Ohjelman voi tallentaa myös samanaikaisesti verkkoon sekä kovalevylle.
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Täällä myös puuttuu parilta HD-kanavalta ohjelmatiedot.
  Ymmärtääkseni DNA tv:n kanavia (IP) voi tallentaa vain verkkoon ja muita (STB) kanavia sitten kovalevylle.
 • Kehitysideana: Hiukan purkkaviritelmältä tuntuu, että verkkotallennuksia voi tehdä vain SD-kanavilta. Esim. YLE:n SD-kanavat poistaa kanavalistalta varmaan suurin osa käyttäjistä, joilla näkyy  YLE:n HD-kanavat. Nyt sitten pitäisi SD-kanavat pitää kanavalistalla sen takia, että ohjelmat voi tallentaa verkkoon?

  Asiaa sivuten: onko DNA:sta vai YLE:stä johtuvaa, ettei HD-kanavilla tule oikean alueen paikallisuutisia?
 • Onhan se viritelmä, joka perustuu toistaiseksi edelleen siihen, ettei DNA TV applikaatiolla ole toistaiseksi mahdollista tallentaa kuin SD-kanavia. Muut ratkaisut vaativat, kuten aiemmin on mainittu, aikaa ja muutosta koko systeemiin. Tosin nämä pitäisi olla jo tehty ehkä, mutta lehmästä ei tule maitoautoa renkailla.
  Sen tallentamisen voi edelleen tehdä luurilla, jos ja kun se ainakin mun mielestä on helpompaa.
 • "Ohjelman voi tallentaa myös samanaikaisesti verkkoon sekä kovalevylle."  
  miten sen valinnan voi tehdä?

  "Asiaa sivuten: onko DNA:sta vai YLE:stä johtuvaa, ettei HD-kanavilla tule oikean alueen paikallisuutisia?"
  sama havainto ollut jo niin kauan kuin on Ylen HD kanavat olleet.

 • Hei Viltsu ja Kai.k!

  Toistaiseksi Ylen HD-kanavilta nähdään Yle Uutiset Uudeltamaalta kaikkialla Suomessa.  Tarkoitus on saada HD-siirtymäkauden edetessä kaikki alueuutiset näkymään myös HD-kanavilla. Lisätietoa aiheesta https://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/12/04/teravapiirto-hd#hd-alueuutiset
  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Viltsu kaiketi tarkoitti samaa kuin minä aiemmin ehdotin hätäratkaisuna, että hd kanavilla sallittaisiin SD tasoinen verkkotallennus niin ei tarvitsisi ottaa noita SD kanavia esille?
 • Kiitos Ida vastauksestasi. mites se tärkeämpi kysymys: "Ohjelman voi tallentaa myös samanaikaisesti verkkoon sekä kovalevylle."  
  miten sen valinnan voi tehdä?
  manuaalista se ei selviä. voitko kertoa ihan selvä suomella miten se tapahtuu.
 • @Kai.k Tarkoittaa varmaankin sitä, että kanavalistassa on kanava tuplana eli sekä DNA tv:n kanava (IP), jota voi tallentaa verkkoon, että STB kanava, jota voi tallentaa kovalevylle.
 • Eipä auta mun ongelmaan tehdasasetusten palautus eikä kanavahaut. Edelleen 2 kanavaa 4mix  paketista pimeänä. Kanavat on uudelleen valtuutettu DNA:n päästä. Missä vika? Kyseessä discovery ja investigation discovery. Kaksi muuta paketin kanavaa näkyy normaalisti.
 • Stb kanavan Ohjelman voi tallentaa sekä verkkoon että kovalle, mutta vaatii kyllä kaksinkertaisen tallennusoperaation.
 • Soitin tuossa taas äsken dna:lle tämän mun mix4 paketin ongelman takia. Eli edelleen 2 kanavaa pimeänä ko. paketista. Muut kaksi näkyy normaalisti sekä KAIKKI muut kanavat. Dna:lla oltiin melko ihmeissään kuten olen minäkin...voisko asialle tehdä oikeasti nyt jotain?
 • Luulen, että aika moni odottaa tietoa koska tallenteiden automaattinen kansiointi tulee takaisin. Voisiko saada tästä tietoa?
 • @Pasi

  Ovatko puuttuvat kanavat tavalliselta vai iptv puolelta. Vai molemmista.
 • Tavallinen puoli. Iptv puolelta kanavat näkyy. Kaapelissa tuskin vikaa kun kaikki muut kanavat näkyy..
 • @Pasi

  Oletko kaapeli vai antennitaloudessa. Jos antenni, niin näkyykö nelonen HD kanava
 • Onneks on chromecast
 • @Sami

  Kaapelissa oon. Ei tosiaan mitään muuta ongelmaa ole kuin että nuo 2 kanavaa ei näy. Ei vaikka ne pitäis näkyä myös dnan puolesta. Jos ois kaapelissa vikaa niin kai joku muukin kanava ois pimeä??
 • @Pasi

  Itse kun olen antenniverkossa, niin tuollainen vika tulisi B kanavanipun häiriöstä. Kaapelissa en osaa sanoa.
 • @Sami

  Mitään häiriötä tms. ei kuulemma ole ja kaikki mun tilaukset ko. kanavapaketin osalta näyttää että ok mutta kun vaan ei näy. Enkä oo itekkään mikään puukäsi näitten hommien kans. Kaikki mitä oon tehnyt selostin myös DNA:lle puhelimitse ja sieltä sanotiin että eipä muuta voi tehdäkään...joten en tiiä...tää on sitä mystiikaa kai sitte??
 • Saattaa tosin olla että mystisesti räjähtää koko vitun hubi huomenna ja vaihdan takas vanhaan palveluun...
 • Tilaukset ovat ok, kun kerran IPTV kanavat näkyvät.
 • Niin se sano DNA:n asiakaspalvelija kahteen kertaan samaa. Mutta kun ei näy...sanoi ja myönsi että nyt on joku bitti poikittain ja pahasti..ei vaan huvita turhasta maksaa kun kanavat ei näy. Toivottavasti täällä ottaa joku dna tyyppi kopin tästä..jos ei huomenna näy niin irtisanon koko systeemin...
 • joulukuun "ilmaiskanava" ei ole näkynyt nyt 18pvään. xD hyvää huumoria? ei vtu!
 • laite jumittaa jatkuvasti. Ei herrää henkiin kuin kaaplit irti seinästä repimällä. täys susi koko vehje!
 • @Raili Oulusta
  Kannattaa ostaa kaukosäädettävä pistorasia, niin helpottaa johtojen irtirepimiseltä. Itselläni se korjasi boksin sähköhäiriöitä.
 • Meillä oli alussa hubin kanssa haasteita kanavien ja ohjelmakirjastojen näkymisen kanssa - sitten lakkasi PIN-koodi toimimasta. Vaadittiin ihan teknistä selvitystä ja kanavat piti laittaa ihan uusiksi - olivat menneet niin sotkuun, kun oli vuosien myötä säädetty. Oli hubi noin vkon toimimatta (onneksi oltiin matkoilla), mutta sen jälkeen on toiminut todella hyvin.
 • Ei mitään mieltä, että itse joutuisi ostamaan johtoja/laitteita että laite toimisi kuten kuuluu. Dna vastuulla tehdä korjaukset, ensisijaisesti toimittaa toimivia laitteita. Korjaus/korvauspyynnöt heille.
 • Mitäköhän hubille tapahtui päivityksissä. Mustaa ruutua tulee startissa kaikilla kanavilla, vaikka tehdasasetukset on palautettu ja nettiverkko toimii. Ennen päivitysrumbaa ei näitä ongelmia ollut. Välillä menee 5 minuuttia että kanavat aukeavat, välillä 10 minuuttia ja välillä ei ollenkaan.
 • Piti tehdä tehdasasetusten palautus ja jättää päivittämättä, nyt hubin versio on 1.0.13 ja kaikki toimii. 1.0.16 ei kuvaa saanut näkymään kuin aina hubin kokonaan sammuttamalla ja uudelleen päälle laittamalla. Muuten oli pelkkää mustaa kaikilla kanavilla (Perus, maksu ja IPTV kanavat)
 • Firmwareen ei vaikuta palauta tehdasarvoihin käsky. Mutta vaikuttaa DNA TV softan versioon. Uusin 1.0.16 ei toiminut millään kunnolla. Vaikka pariin kertaan laitoin tehdasarvoihin, mutta DNA TV 1.0.13 toimii hyvin. DNA TV softahan on vain yksi android appi.
 • Mulla se on edelleen mystinen vika päällä mistä täällä oon tuossa kirjotellut. Eli mix4 paketista kaksi kanavaa näkyy ja kaksi ei. Tässä on soitettu DNA:n kanssa puolin ja toisin eilisestä lähtien mutta vika jatkuu. Hauskinta on se  että tänään vaihdettiin pakettiin kaksi ihan muuta kanavaa muutamaksi tunniksi ja vaihdettiin takaisin alkuperäiset sitten myöhemmin. Nyt nuo kaksi väliaikaisesti laitettua kanavaa näkyvät vaikka ei enää pitäisi :/  2 kanavaa jotka on nyt tilattu eivät näy..eli ihan on sekaisin koko systeemi mun kohdalla...no homma on teknisen tuen tutkinnassa nyt..kukaan ei ole vastaavaan törmännyt kuulemma koskaan..
 • Ei voi käsittää että kestää päiväkausia saada ohjelmatiedot kuntoon! Yhä Yle Teema&FEM HD:lla, SUB HD:lla, AVA HD:lla puuttuu ohjelmatiedot! Ja History HD:lla phjelmatiedot mitä sattuu!
 • Saisko takaisin sen toimivan päivityksen jossa oli ne kansiot nyt tolla tallennusominaisuudella ei tee mitään.
 • @Töllö
  Ei se mikään toimiva ollut. Hyytyi illalla kun väkeä oli enemmän. Ehkä siellä joku tietokantavelho virittää kyselyjä kuntoon ja saadaan kansiot takaisin
 • Sinällään se on toimiva ollut koko ajan, kunnei päivittänyt. Ihan eri asia on kestääkö serveripää kuormaa.
 • Tuo Yle Teema&FEM HD:n ohjelmatietojen puuttuminen harmittaa kyllä aika paljon. Vika on hubissa, tv:ssa ohjelmatiedot näkyvät.

  Kun ei ole ohjelmatietoja, niin ei tietenkään pysty tallentamaan ohjelmia hubin kovalevylle.

  Tämä vika on kestänyt jo aika pitkään ja muuta vastausta ei ole saatu kuin, että DNA:lla ollaan tietoisia ongelmasta.

  Ilmeisesti tämä koskee myös eräitä muitakin kanavia. Vika on aika erikoinen. Mistä johtunee. Koska asia korjataan?
  Olkaa ystävällisiä ja vastatkaa.

 • DNA ei tunnu ymmärtävän että EPG on boxin/hubin ydin. Ei toki valitettavasti ole ainoa operaattori joka ohjelmatietojen kanssa sössii.
 • Ei auta smart android telkkari, kun siihen ei dnatv appia saa. Hub olisi hyvä kun siihen vain saisi iptv tallennuksen.
 • Aspo, mistä sinä noin suuren summan saat.
  Minulle hubi kovaleveyineen maksaa 24 kk määräajalla n. 270 €.

  Minulla on jo kunnollinen Samsungin 4K HDR televisio ja siinä tallennus kovalevylle. TV:n kovalevylle tallennus ei vain ole kovin näppärä, mutta ei ole kyllä tämän hubinkaan tallennus tällä hetkellä.  

  Minä hankin hubin myös sen vuoksi, että voisin katsella HD-tasoisia verkkotallenteita. Niistä minulle myyntitilanteessa puhuttiin. Niitä odotellessa.

  Alkaa kyllä tuntua vähän toivottomalta tämän hubin tilanne.
 • DNA TV appissa on kätevä tuo jatkuvan tallennuksen ominaisuus, vaikka se tuottaakin tupla- ja  triplatallenteita. Usein on käynyt niin, että minulta on jäänyt jonkun sarjan uuden tuotantokauden alku huomaamatta, mutta ei hätää, DNA TV on kuitenkin muistanut tallentaa sarjan alusta alkaen. Niitä tallenteita voi tosin katsoa vain tabletilla huonon sd-laatuisen kuvan takia.
 • Aapon matikka on ihan oikein
  DnaTV netillä
  38,90 €/kk/24 kk
  24 kk määräaika yht. 937,50 €

  Pelkkä hub, ilman nettiä
  21,90 €/kk/24 kk
  Määräaikaisen sopimuksen kokonaishinta 529,50 €.

  https://kampanja3.dna.fi/dnatv/?gclid=CjwKCAiAjuPRBRBxEiwAeQ2QPqYIN8daz6nDjgjISsbNuRbUL9YZBmK81tOtAymLnaGqNKMvBWTcfRoCKMUQAvD_BwE
 • No, miten sen nyt ottaa. Tuon matematiikan. Voihan sen noinkin laskea.

  Minulla on taloyhtiön kautta laajakaista ja maksan 100M lisänopeudesta muistaaksen 9,95 ja DNA TV:sta tallennuksella 6,90 (sisältyy DNA TV-kortti). Laajakaistan ja DNA TV olen maksanut ja maksaisin joka tapauksessa. Hubista maksan 8 € /kk ja kovalevystä 3,50 € / kk. Tuon mukaan maksan hubista kovalevyllä 24 kk aikana 276 €.
 • No, voisi ajatella myös niin, että smart-tv on hölmö idea itsessään. Miksei televisio voisi olla vain hyvälaatuinen tv ja nuo smart-ominaisuudet hankittaisiin erillisen boxin ominaisuudessa. Silloin televisiot voisivat olla edullisempia ja jokainen voisi hankkia haluamansa boxin siihen rinnalle. Esim. Apple tv on tällainen laite, mutta Suomessa siinä ei vielä ole tarpeeksi ominaisuuksia.

  Ei ole varmaa mihin suuntaan televisiot tulevaisuudessa kehittyvät. Nyt smart-tv:t ovat vallalla, mutta sen idea on jotenkin kömpelö. Vanhenevat smart-tv ominaisuudet pakottavat vaihtamaan televisiota turhan usein. Tv:n vaihtamisen sijaan voisi tiuhaan tahtiin päivittyvä boxi olla edullisempi vaihtoehto ja sen boxin vaihtaminen uuteen ei maksaisi myöskään paljoa verrattuna tv:n hintaan.
 • Kyllä tulee DNA TV hubi kalliiksi, jos lukee tarjousta (38,90e/kk) DNA:n sivulta. Eikö tuon kuukausimaksun pitäisi jotenkin laskea, kun 24kk tulee täyteen ja hubi maksetuksi? Ehkä DNA luottaa siihen, että asia unohtuu ja asiakkaat jatkavat kiltisti samalla kk-veloituksella 2 vuoden jälkeen.

  ”DNA TV -sovellus tallennuksella erikseen ostettuna 6,90 €/kk; DNA TV hubilla ilman laajakaistaa 21,90 €/kk ja DNA:n laajakaista erikseen ostettuna 29,90 €/kk. Avausmaksu 3,90 €. Määräaikaisen sopimuskauden jälkeen tilaus jatkuu toistaiseksi voimassaolevana 38,90 €/kk.”

 • Ei kannata ostaa, jos ei osaa laskea ja arvailee loput.
 • Itse kun hankin, laskin että se nettiliittymän osuus on suurin ja on suurinpiirtein samanhintainen kuin kilpailijoilla. DNA Tv ja hubi kovalevyn kanssa tuli sitten extrana laitettua. Se mikä harmittaa on DNA tv:n kehno kuvanlaatu (verkkotallennukset). DNA mainostaa omaa nettiään että nopeus (jopa 1GB/s) riittää videokuvaan. Hohhoijaa DNA tv:n (verkkotallennukset) kehnoon kuvaan riittää 1MB/s yhteys, kuvahan ei ole edes SD-tasoista.

  Ja hubi muutoinkin toiminnoiltaan muistuttaa digiboxia 15 vuoden takaa, ei edes sarjatallennuksia voi kovalevylle tehdä.
 • Olli
  Misi pitäisi hankkia kasa laatikoita näytön viereen jos pärjää vähemmälläkin?
  Tai miksi sitoa itseä yhteen palveluntarjoajaan koska mahdollisuus nykyisinkin on saada monta eri tarjoajaa.
  Ihan ytä lailla DNA voisi lanseerata hubin sijasta tarjontansa suoraan kaikille smart telkkareille ohjelmamaksua vastaan ja unohtaa oman purkin kehittelyt vaikka niistä sitten saa tietystä mukavat rahat niitä myymässä mutta onhan se lopputulos nytkin jo taas havaittu.
  Kyllä perinteinen televisio virittimineen vetää muutenkin jo viimeisiään koska kaikki data alkaa kohta kulkea verkossa. Boxithan oli tekohengitystä vanhan ajan televisioille koska kapina siitä olisi tullut jos ohjelmia ei enää vanhoilla televisiolla olisi näkynyt ja liikemaailma kyllä takoo aina rahat siinä vaiheessa kun siihen on pienikin mahdollisuus.
  Toinen tapa markkinoida on se ettei boksia tarvitse lainkaan ostaa vaan laitteet kuuluu nettilinjana  kuten moinessa yhteydessä muualla ja jopa suomessa
  Miksi ostaa itselle laitetta joka ensin on kehitysasteella ja parin vuoden päätä taas vanhaa mallia?
  Ostaahan ihmiset jo autojakin leasing syssteemillä ja itse maksan 20 koko satamegasesta setistä jossa modemi ja boxi ja linja.
  Arvotonhan se purkki on parin vuoden päästä koska  tekniikka ja mallit vaihtuvat nykyisin melko tiuhaa tahtia.
  No jokaisella on aina oikeus valita itselleen parhaiten sopivat vaihtoehdot paitsi niissä asunnoissa jossa taloyhtiöt ovat tehneet jotain älyttömiä lehmänkauppoja operaattorin kanssa.
  Asia on hankala jops signaali tuodaan antennista kuten meillä mutta uusissa rakennuskissa joissa on rj-45 kaapelointi olisi aika  hel´ppoa jo jakamosta saada se aikaan että talossa voisi olla parinkin operaattorin kuitupeetteen.
  Niin on meilläkin mutta ei voi käyttää koska LUMO on suuressa viisaudessaan valinnut dna:n ja toinen kuitu-operaattori seisoo sitten turhan panttina niiden suhteen jotka haluaa nopeampaa linjaa koska näissä taloissa toisen saa käyttöön vain vanhaa puhelinlinjaa ja VDSL tekniikkaa käyttämällä.
  Sekin toimii mainiosta jos ajatellaan nykyista kuvansiirtoa mutta ei toisaalta yllä tämän ajan tasolle nettinopeuksissa.
 • Hei Aapo!

  Muistuttelen jälleen tässä vaiheessa otsikon mukaisessa aiheessa pysymisestä, asiallisesta kommentoinnista, spämmäyksn välttämisestä ja muiden keskustelijoiden kunnioittamisesta. Olemme valitettavasti joutuneet taas poistamaan viestejäsi, joita muut keskustelijat ovat ilmoittaneet asiattomiksi. Mieti ennen jokaisen viesin lähettämistä, onko tämän viestin lähettäminen tarpeellista, tuoko se jotain uutta keskusteluun ja onko viestin sisältö linjassa otsikon kanssa. Keskustelu on tervetullutta, asian vierestä huutelu ei.
  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Kyllä minä taas veikkaan, että nämä purnukat TV:n yhteydessä vaan lisääntyy. Kaikilla TV valmistajilla kun on joku oma käyttöjärjestelmä, niin kenellä on resursseja niitä lukuisia ohjelmia ylläpitää.

  Mullakin makkarissa 2014 mallinen samsung älyTV ja katsomoa ei enää tueta ja ruudun kohdalla tuli teksti että ei enää päivitetä, voit kuitenkin katsoa vielä sisältöä. Helpompi ostaa boxeja kun 3 vuoden välein uusi TV.

  Oluhuoneessa on vain näyttönä 55 4K ja vahvistimen kautta kaikki kuvalähteet kiinni, edes TV:n viritin ei ole käytössä. 

  Muutenkin on melkosta tuskaa katsoa TV:tä noilla appeilla, käynnistä areena, katsomo, ruutu, fox play, netflix, C-more ym. Ei ainakaan kanava surffaaminen ole kovin helppoa. Ja noi käynnistyy vielä hitaasti, eikä edes toimintavarmuus ole kovin hyvä. 

  Dna tv on siksi sinänsä hyvä, jos sillä näkyisi suorana kaikki ilmaiskanavat että yksi appi riittäisi pitkälle. Hubissakin on ideaa, mutta hinta /laatu suhde on vielä  pahasti metsässä ja toimivuus lasten kengissä.
 • Ei mitään järkeä DNAlla tarjota mitään telkkari DNAtv appiä. Jos samaan aikaan saa myytyä hubeja ym. laitteita. Tuohan on bisneksen tarkein kohta. Kunnon voitolla myydä tavaraa ja porukka maksaa. Siellä se DNAtv appi hubissakin pyörii. Yksi android softa.
 • En muuta kaipaa kuin tallennuksien kansioita! Tolla miään muuta virkaa ole. Toimi sentään välillä.
 • Tässä kohtaa oon kyllä Aapon kanssa samaa mieltä . Hyvä Dna Tv app jokaiseen mahdolliseen laitteeseen olis ollut parempi vaihtoehto ja sitten lisämyyntiä sitä kautta . Nyt omat kokemukset Dna Tv appsista on niin huonot etten viitsinyt edes asentaa sitä uuteen kännykkään .
 • Kännykässä skulaa hyvin toi muu on luokatonta! pitäs olla duty free tään kokeilun ajan.
 • Saapas 2.0
  Sepä se kun se ohjelmapuoli  taitaa olla koko hommassa se pahiten kökkö ominaisuus ja kaikki muu johtuu siitä
  Joku muu aikaisemmin sanoi samaa että rauta kyllä olisi hubisssa riittävä

 • Miksiköhän dna laskuttaa cmore total paketista 29.9, kun sen saa suoraan cmoresta 24.9? Eivät laskuta lisää netflix:täkään.

  Nyt kun olen muutamia kuukausia käyttänyt Hubia, niin en keksi mihin hittoon sitä oikeastaan tarvitsee. Ajatus siinä oli hyvä, yhdellä laitteella hallinnoida kaikkia toistopalveluita, mutta toteutus ei oikeastaan toimi millään osa-alueella

  Ainoa asia jota kaipaan on verkkotallennus mahdollisuus. Tämä hoituisi erillisellä app:lla, kaikki muut palvelut ovat jo tarjolla smart TV:n kautta.
 • Suosittelen kaikkia ihan soittamalla ottamaan selvää mikä asia tulee oikeasti maksamaan mitäkin. Se intterin netissä oleva hinta ei pääosin päde koskaan. Ja jättämään zättäilyn ihan asian vierestä muualle. Onpa vaikeeta.

  Ja jos ei hiffaa, että operaattori mieluummin sitouttaa asiakkaan määräajaksi tarjoamalla Hubin käytännössä maksutta - vaikka sekin on vaikeaa ilmeisesti ymmärtää - ja siirtämällä varman maksun palvelun hintaan sekä niille, jotka eivät halua palveluun sitoutua, operaattori maksattaa Hubin hinnassa sen määräaikaansa laskemansa hinnan suoraan. Oikeesti on ihan turha lässyttää sen olevan kallis ellei niitä halua montaa kappaletta samaan talouteen. Ja täysin eri asia on, jos ei halua määräaikaiseen sitoutua - ei ole ollenkaan pakko.
  Mulla esim. 6kk tarpeeseen tulevan maksuton Ruutu+, kuittaa koko Hubin hinnan ja sen lisäksi muiden palveuiden alennukset vetää sen negatiiviselle puolella. Tosin mulla se on täyttänyt tarpeensa edellisten epäluotettavien rojujen korvaajana, toimimalla paremmin. Eri asia taas on jossei jollain toimi.

  Eli mitäpä jos keskitytään aiheeseen, vaikka se helvetin vaikeaa on, kun iso pyörä pyörähtää eikä pysty harkitsemaan tekstiensä sisältöä ollenkaan suhteessa aiheeseen ja samalla saisi lopettaa samojen asioiden toistamisenkin. Perkele että tympii. 😉
 • Ja paljon aiempaan, että firmware, käyttis ja applikaatiot ovat ihan eri asia tietokoneissa, luureissa ja näissä rojubokseissa.
 • @Paolo

  Enpä nyt sanoisi että hubin saisi maksutta. 

  Antennitalouteen halvin hinta 21.90€/kk-6.90€/kk, hubin hinnaksi jää 15€kk/24kk=360 euron kokonaissumma. Halvemmalla ei saa vaikka on kaikki dna:han sidottuna.
 • Ruutuhan on turhaakin turhempi kanava mulle! Jäälauhaus ei kiinnosta korista tsiigaisin jos oltasiin samalla aikavyöhykkeellä. Tää boxi skulas alus ihan hyvin kunnes alkoivat päivittely rumban.
 • @Töllö

  Minä palautin boksin tehdasasetuksille ja jätin sen jälkeen päivittämättä. Nyt dnatv versio 1.0.13 ja toimii ihan hyvin. Ärsyttää vaan ne laatikot että päivitä hubi.
 • Pitää tehdä niin. Kiitti
 • Höh! Ei ollut se versio missä on kansiot. Eli samaa paskaa kun toi uusinkin. Ala nyt sit tsiigaa jonkun sarjan kolmatta jaksoa vuoden takaa kun ei muista edes sarjan nimeä oikein.
 • DNA TV -hubin hintapuinti jouduttiin jo kertaalleen irroittamaan omaksi keskustelukseen tänne joten pidetäänhän tämä keskustelu oikealla urallaan.

  Laitteiden päivittämättä jättäminen on huono käytäntö varsinkin nettiin kytketyissä laitteissa, pelkästään näiden tietoturvan vuoksi. Teemme kuitenkin jatkuvasti töitä DNA TV-hubin parantamiseksi.
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Jos päivitän laitteen 1.0.16 versioon niin saan katsella mustaa ruutua kokoajan. 1.0.13 ei sitä tee. Joten en voi päivittää.
 • Hiljaista on? Milloin se  luvattu viikonloppuna tuunattu päivitys julkaistaan? Alkaa rauhallistakin sieppaamaan kun maksat turhaa palveluista jota ei saa. Meneekö vielä kuukausi vai kaksi ja ajetaanko koko projekti alas?
 • Aapo, miten sinun oma DNA TV hubisi tällä hetkellä toimii ja mikä sovellusversio sinulla on?

  Joo, ja DNA Ville Partanen, onko vielä ennen joulua vielä odotettavissa uusi sovellusversio, joka toisi verkkotallenteiden kansioinnin takaisin?
 • No pidettäisiinkö tämä ketju sitten ihan niiden kehitysehdotuskeskusteluna, joilla se hubi on. Ei TAAS pilata hyvää ketjua.
  Oli pakko kommentoida, kun alkaa tämäkin ketju kuraantua...
 • Kehitysehdotuksia on tullut varmasti riittävästi laidasta laitaan, mutta montako on todella toteutunut näistä ja hyötyä loppukäyttäjälle? "Odottavan aika on pitkää" sanotaan.
 • No tässä mennään. Hubi vaihdettu huollossa uuteen ? ​Samaa vikaa netflix 4K toistossa. Laite jumii ja on hidas jos vähänkin käyttää sen ominaisuuksia. Kanavilta puuttuu ohjelmatietoja. Eihän tässä ole enää mitään järkeä. Tehkää nyt niitä luvattuja parannuksia tai sanokaa suoraan ettei onnistu tällä raudalla ja resusseilla.

 • Automaattinen ajansiirto (jatkuva tallennus kovalevylle) ei ole toiminut päivityksen jälkeen, eikä koko ajansiirto!!!!!!
  Alkaa mennä usko niin boxiin kuin operaattoriin joka hommaa hoitaa!!!
 • Eikun tuo automaattinen ajansiirto ei toimi jos katsoo kanavaa jolla ohjelmatiedot puuttuvat, eli entistä useammalla kanavalla ei enää lainkaan toimi. Mihinkähän muka tarvitsee ohjelmatiedot, eihä onneton osaa edes tallentaa jos haluaakin ohjelman saada pysyvästi kovalevylle???? Onneton laatikko tämä "tv-hupi"

 • ..kaikkea muuta kuin hupi - pelkkä kiusa, kallis kiusa.
 • Mulla edelleen 18.12 lähtien mix4 kanavapaketin kanavat pimeänä ja tänään luvattiin dna:n teknisestä tuesta ottaa yhteyttä..vaan eipä kuulunut. Huomenna lähtee koko paketti vaihtoon...ei vaan enää jaksa. Olen soittanut teille 5 (viisi) kertaa tässä viikon aikana. Teiltä ihmetellään ja ei saada kanavia näkymään. Soitan huomenna vielä yhden kerran ja irtisanon koko paketin...vitun hauskaa joulua vaan sinne dna kädettömät tunarit.
 • Juu, valitettavasti tuo on dna:n asiakaspalvelun taso ihan kauttaaltaan... Aina jos sinne soittaa, niin joko apua ei tule, tai sitten mokailevat samalla jotain muuta, jonka takia saat olla vielä puolentusinaa kertaa yhteydessä....
 • Moi. Mulla jo toinen HUB. Ensimmäinen viallinen, tallennus kovalevylle kahdelta eri kanavalta samaanaikaan ei toiminut. Toisessakin ihmebugeja. Välillä kuuluu vain ääni. Olen uuden modeemin jälkeen joutunut tehdaspalauttamaan Hubin, ei auttanut. Mitä neuvoksi? Hub on uusi, modeemi uusi, televisio uusi. Silti ei toimi.

  Päivityksiä odotellessa.
 • Janne
  En tiedä sinun kytkentöjä mutta ongelmatapauksissa on aina hyvä alkaa testaus niin ettei pelit ole minnekään kotiteattereihin tai muihin kytketty vaan ainoastaan hubi telkkariin hdmi piuhalla ja a ntenni seinään

 • Hubi tarvii nettiyhteyden, mitenhän se valokuitu kotiteatteriin sotkee muka? Älä esitä olevasi asiantuntija. Mikä sen "antenni seinään" on? Varmaan tarkoitat että kytkennät tehdään niillä kaapeleilla ja haaroittimilla mitä DNA-toimitukseen kuuluu.
 • @ Lauri
  Eihän tossa mistään toslinkistä ollut kyse vaan siitä että jos kuva kiertää vahvistimen kautta (ja/tai äänikin HDMI kautta), niin kannattaa kokeilla suoraan tv:seen. ongelma kun oli ettei kuva näy aina, vaikka ääni kuuluu. Nettiyhteydestäkään ei mitään puhuttu.

  Tyhmäkin tajuaa että antenni seinään tarkoittaa ettei välissä ole jakajia tai ettei sitä signaalia kierrätetä toisen laitteen kautta.

  Toisaalta kyllä äänen viiveestä on valitettu toslinkin kautta, mutta se on eri juttu.

  Kaiken voi ymmärtää väärin, jos niin haluaa. mutta tässä ketjussahan ei saanut kommentoida jos ei ollut asiaa, joten ei liity tämä tai laurin viesti aiheeseen...


 • Kiitos vastauksista. Muistakaa kunnioittaa toisianne ja laitteita.

  Kiitos Aapo vinkistä.

  Hubini kytketty ammattitason AV-asentajan, sekä DNA:n huoltomiehen avulla Soundbarin HDMI-portin kautta, ohjeiden mukaisesti.
  Valikot ja muut asetukset näkyvät, kuva vasta kun tekee uudelleenkäynnistyksen.

  Täydellisen toimivuuden lisäksi toivon hubiin

  1. kanavalistan numeroinnin muokkausta
  2. vain ne kanavat EPG-listaan, jotka tilattu
  3. lisäkanavia Hubin-käyttäjille
  4. nettiselainta
  5. sellaista tallennusmahdollisuutta (joka mm. HD Thunderilla käytössä), että jos tallennat katsomaasi ohjelmaa, se tallentaa jo sen osan myös minkä olet jo katsonut
  6. enemmän interaktiivisuutta ja kilpailuja hubiin
  7. käynnistys niin, että Hubi hyppäisi TV-kuvan "ylitse" automaattisesti, Canal Digitalilla tämä oli näin lautasboksin kautta jo 2001...
  8. DNA-tiedoitesivua hubin kotinäkymään
  9. Minun palvelu osion Hubiin, josta näkyisi mitkä kanavat tilattu ja voisi tehdä kanavamuokkauksenkin Mix-pakettiin
  10. Parempaa kuvaa IP-kanaviin, lisää IP-kanavia

  Minulla muuten kaikki mahdolliset DNA-kanavapaketit. Tarjonta valitettavan rajoittunut. Englannikielinen Eurosport, VIVA, MTV Base ym. kiinnostaisivat. Taidan joutua hankkimaan lautasen, jos DNA ei pian saa lisättyä HD-kanavatarjontaa. SD-kanavien laatu kaapeliverkon kautta yllättävän huono.

  Hyvää joulu kaikille huonosti toimivasta Hubista huolimatta. Välillä pysähtyy virta, välillä pysähtyy DNA TV, välillä kuuluu vain ääni....

  -Janne

 • @Janne

  Kokeile vielä tehdasasetukset mutta sen jälkeen älä päivitä. Oma boksini ei toiminut ollenkaan tämän jaossa olevan päivityksen asentamisen jälkeen.

  Toinen mitä minun piti tehdä oli kaukosäädettävä pistorasia, joka jotenkin estää sähköhäiriöt hubiin. En ole sillä virtoja katkaissut vaan riittää että on siinä välissä. Sitten vielä vaikutti kuinka päin hubin sähköpistoke on siinä kaukosäädettävänpistorasia päällä.

  Sitten on vielä virransäästöasetukset pois päältä ja kiinteä IP annettu hubille.
 • Kiitos näistä @sami! Epäilen myös tuota Hubin päivitystä kun kuitenkin käytössäni markkoinoiden paras tv ja soundbar 2017. Edellinen Hubi ehti olla käytössä 2viikkoa. Molemmat Hubit ovat olleet kytkettynä Soundbarin HDMI1-liitäntään. HDMI-johto upouusi, DNA:n huoltomies varmisti antennijohdon toimivuuden. AV-asentajan asentama Jakorasia antennijohdolle TV/HUB välillä mahdollisesti sekoittaa?
 • Enemmän viat kuulostavat hubin sisäisiltä ongelmilta kuin jakorasia ongelmilta. Itselläni oli myös kaikenlaisia ongelmia ja hub vaihdettiin, muttei auttanut mihinkään, ennenkuin tein omat ratkaisut.

  Pahin vika on se, että kun hubin sammutti kaukosäätimestä pitämällä virtanappia pitään pohjassa, niin laite ei enään mennyt päälle, ilman sähköjohdon irrouttamista. Tähän ei ollut muuta ratkaisua, kuin jättää hubi aina stand-by tilaan.
 • Tuli muuten eilen illalla havaittua konkreettisesti tuo ero kuvanlaadussa. Katsoin vanhalla Wbox hd2s:llä telkkua illalla, kunnes toisella kanavalla alkoi tallennus. Päätin sitten vaihtaa hubiin (jota en siis tällähetkellä juuri käytä, käytettävyys on mielestäni onneton), että voi jatkaa saman ohjelman katselua Ruutu+ Urheilu 1 HD -kanavalta. Yllätys olikin melkoinen, kun kuva oli todella suttuinen verrattuna Wboxiin. Luulin jo katsovani iptv -kanavaa (sitä kun ei EPGssä selkeästi missään mainita!), mutta kun selasin kanavia eteenpäin ja otin toisen käytettävissä olevan vastaavan kanavan, niin siinä kuva oli sitten jo katselukelvoton. Järkyttävää pikselimössöä. Eli viritin on selkeästi huono ja iptv -kanavien laatu luokatonta. Kyllä tuota virittimen tarjoamaa HD-kuvaa nyt vielä katsoi, mutta ei sitä kyllä teräväksi voinut kehua. Vastaavaa olen huomannut esim. Viaplay äppiä testatessa. Ja ennen kun Aapo pääsee pätemään, niin kotiteatterivahvistin toimii kaiken keskipisteenä ja molemmat ”boksit” ovat samassa antennilinjassa ja samanlaisilla HDMI -piuhoilla vahvistimessa kiinni. Vahvistimesta on myös kaikille kuvatuloille laitettu asetus, että kuva toimitetaan muokkaamattomana vahvistimen läpi.
 • Ite huomasin sellaisen homman myös että kun hubi oli päivän stand by tilassa (punainen) ledi paloi. Kun kaukosäätimestä käynnisti niin MIKÄÄN kanava EI näkynyt. Ei ilmaiset eikä mikään muukaan. Piti käyttää virrat pois ja resetoida että kuva tuli takas. Ja edelleen on kanavapaketin kanavat myös pimeänä.
 • Jo Pasin maintsema ongelma myös tuttu ensimmäisessä hubissa. Huomasin, että Hub toimii paremmin kun Soundbarista laittaa Enhanched Mode Off. Eli Hub ei tätä tue?


 • Yksinkertaien kysymys että onko se nyt mahdoton idea lähteä ihan ruohonjuuritasolta pelkällä hubilla ja telkkarilla katsomaan toimiiko perusta ja sitten vasta liittää muut?
  tulla tavalla saa parhaiten selville että ensinnäkin se yksinkertaisnkin kytkentä toimii
  Tälla tavalla "haarukoiden" ne viat parhaiten löytyvät
 • Omalla kohdalla on ainakin haarukoitu kaikki mitä voi.
 • Itsellä tv seinällä ja johdot seinän sisässä, enkä ajatellut sinne uusia vetää, koska vika ei ole vahvistimessa, eikä kytkennöissä, koska muut laitteet toimivat samaa reittiä moitteetta ja hyvällä kuvalla.
 • Ehkä sitten on todetava että laatu on jo lähtiessään surkeaa ja hubi vielä tuo omat ongelmansa mausteeksi
  Pitää odottaa ensi vuoteen jos saisivat serveripuolellakin parannusta lähtevään kuvaan aikaiseksi
 • toivomukset DNA'n joulupukille: 😉

  ohjelmatiedot kuntoon.

   kerrot miten hubin kautta voi määrittää tallenetaanko kovolle vai pilveen.

  (tämä on jo kolmas postaus tästä asiasta...;()
 • Hubin lämpötila.

  onko +40 astetta pinnalla OK?
  kylmänä saman verran kuin kämpässä; 19-21 astetta. valmiustilassa 32 astetta ja aktiivisena 38-40 astetta.?

 • Hubiin olisi loistava saada toiminto, että kovalevylle tallentaessa hubi pystyisi itse ehdottamaan vain niitä kanavia, jotka ovat näkyvissä vapaana olevasta virittimestä. Jos vahingossa jättää väärän kanavan päälle, sammuttaa hubin ja avaa sen niin ei pysty tekemään yhtään mitään jos tallentaa kahta kanavaa, eikä halua keskeyttää tallennuksia. Ei pääse edes valikkoihin tai kanavalistalle. 
 • Janne
  Mielenkiintoista olisi tietää markkoinoiden paras tv ja soundbar 2017 ihan merkin ja mallin mukaan?
  Niitä kai saa sentään mainostaa täällä?
 • No jos sanon sen verran, että Hubia pystyy (vastoin DNA:n tietoja) ohjaamaan A1 television kaukosäätimellä ja ääni on varsinkin DNA:n Dolbya tarjoavilta  kanavilta mainiota saman merkin Dolby Atmos 7.1 soundbarista. What Hifin suosittelema yhdistelmä. DNA Hubia olisi erittäin mielenkiintoista saada What Hifin Magazinen testiin!
 • Keskustelun otsikko on ”DNA tv hubin päivitykset ja kehitysehdotukset” - ei taida tuo laitteiden vertailu istua aiheeseen...
  @DNA Onko mitään tietoa miten kansioinnin korjaus etenee?

 • Mukavaa että DNA sai jouluksi meille uskollisille kymmenille tuhansille Hubin omistajille kaikki karmeat ja piinaavat viat vihdoinkin korjaavan päivityksen jakoon!! Tuhannet kiitokset!! Kannatti odottaa ja kiukutella aspan kanssa kymmenet kerrat, kun vihdoinkin vastasitte huutoomme! Parempaa joululahjaa emme olisi voineet toivoa Mukavaa uutta vuotta teidän tehokkaalle ja taitavalle kehitystiimille uusien haasteitten kera. Te jos kukaan pystyy hoitamaan minkä tahansa eteenne tulevan ja asiakkaitanne piinaavan pulman!! Lämpöistä Joulua vielä kerran
 • Ei muuta vikaa kuin ne kansiot. Muuten skulaa.
 • @Töllö Sama täällä, ihmetyttää miten paljon jengillä on ongelmia hubin kanssa. Meillä on sound bar käytössä - ei ongelmia.
  Kansioita kaipaan, toivottavasti tulevat pian. Samoin jatkuva nauhoitus - nyt pitää käyttää älylaitteen DNA tv:tä tallennuksiin, sieltä sen saa päälle ja katson niitä hubilla.
 • Sarzu67
  Kyllä sekin liittyy hubin kehitykseen jos v oi huomata että on televisoita tai laitteita joisin se istuu kui nyrrki silmään ja jossain toisessa saatata aiheuttaa o ngelmia.
  Ei saa olla niiin "yksiniittinen" ettei ymmärtäisi että nämä hubit ja muut muodostaa kokonaisuuden laitekannassa.
  Vaikka periaatteessa lautteissa on standasrdin muklaiset liitännän jiin johan täällä on ollut tietopa siitäkin että hubin bletootissa ei toimi esim.kaisi kuulokkaat tai usbissa kaikki usb laitteet
  Tässäkin olisi kehitysehdotus että ylläpito voisi listata yhteensopivia laitteita hubin suhteen
  Moista aikanaan että olisi ollut juttua että esim. joku tietty näppäimmistä toimi hubissa
 • Sartzu 67 onneks on chromecast. Ei tol tallennuksel tee mitään.
 • Niin kännykn kaututta tallentamin ja tsiigaaminen  skulaa hyvin kun käyttää chromecastia. Vaik ei fyrkast saa skrivaa niin skrivaan hinnoille pitäs tulla  halvennus toimimattomasta tuotteesta

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.