"Auttaisitko meitä?" sähköposti (valokuva kytkinkaapista)

Sain sähköpostin tänään otsikolla "Auttaisitko meitä?" lähettäjä "uutiskirje@dna.fi" jossa pyyntö "kuvata ethernet-jakamo". Onko tämän pyytäjä luvallisella asialla, tuskin? Koetin soittaa mutta jonoon meni, enkä löytänyt verkkosivultanne sähköpostiosoitetta tukeen, joten lähestyn tätä kautta.
Timo Ilmoita asiaton sisältö
Näytä paras vastaus

Kommentit

• Kyllä tuo ihan oikealta vaikuttaa, ainakin tuo linkki on tosiaan ihan Dnan oma domain eikä joku feikki. Mekin saimme samanlaisen sähköpostin, ei olla vielä siihen vastattu.
    Jari
  • On olemassa Myös ohjelmia, jolla saada viesti näyttämään että se tulee aidosta osoitteesta, vaikka on feikki viesti
    Tuomas Raatikainen
  • Hei Timo!

Osoite on kyllä oikea, mutta tuo pyyntö kyseisestä osoitteesta vaikuttaa kyllä oudolta. Voit ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteella palvelu@dna.fi jossa voidaan tuota tutkia tarkemmin.
    DNA Ilkka palveluasiantuntija
  • Miten noihin jakamoihin yleensä pääsee jos asuu kerros,tai rivitaloyhtiössä.Ei mitenkään.Jakamoihin on pääsy ainoastaan huolto ja asennushenkilöille.Asukkailla ei ole mitään asiaa
    niihin mennä.Omakotitalot on sitten asia erikseen.
    BQ24
  • BQ24, tuossa tarkoitetaan huoneistojakamoa eli sitä ei kaikissa huoneistoissa ole mutta esim. meillä on sähkökaapin alapuolella ns. telekaappi jossa on nousu sekä huonekohtaiset pistokkeet. Itse olen laittanut ko. kaappiin palomuurireitittimen ja 8-porttisen kytkimen koska huoneita on 4+keittiö jossa myös ethernet-pistorasia.
    Eli kyllä huoneistojakamoon, jos sellainen huoneistossa on, on pääsy asukkailla, sen sijaan talojakamoon ei ole asukkailla mitään asiaa.
    Jari
  • Tiedoksi, että sain vastauksen DNA:lta, sähköpostilla, jossa todetaan että asia on OK. Tietoturvamielessä pelkästään sähköpostilla lähetetyt pyynnöt ja vahvistukset, varsinkin näin poikkeukselliset, eivät mielestäni ole luotettavia. Jätän itse vastaamatta.

Toivoisin että DNAlta kommentoidaan myös tänne foorumille.

Timo
  • No huoneistojakamot on aivan eriasia.
    Kysymyksessä vaan sanottiin,että pitäis kuvata ethernetjakamo.
    Hieman ihmetyttää,miksi pitää operaattorille lähettää kuva jakamosta.??
    Joku tässä nyt hieman haiskahtaa.??
    BQ24
  • BQ24
  • Hei! Olemme lähettäneet asiakasviestejä ethernet-kohteissa asuville asiakkaillemme ja pyytäneet heitä kuvaamaan kytkinkaappinsa ja lataamaan kuvan nettiin luodulle sivustolle dna.fi/kuvia-kytkinkaapista.

Kuvien tarkoitus on palvella asiakaspalvelun henkilöstöä kytkentöihin liittyvissä asiakaspuheluissa. Kuvia käytetään asiakaspalvelutilanteissa DNA Netin kytkentöjen opastamisessa ja ne myös edesauttavat mahdollisten netin laajempien vikojen selvittämistä taloyhtiöissä.

Kuvasta ja sen lisätiedoista näemme muun muassa:

• Miten netti on kytketty taloyhtiössäsi
    • Missä jakamo sijaitsee
    • Mihin liittimeen DNA laajakaista on kytketty, sekä muita kytkennässä huomioitavia asioita

DNA Ida T palveluasiantuntija
  • Minusta idea on hyvä, toki kuvat saisi olla julkisia ja kun laajakaistaa tilaa niin heti tulisi oikea kuva ohjeiden kera. Se olisi aika mahtavaa.

Toki dna kyllä voi itsekkin kuvata kun toimittaa yhteydet taloon ja käy samalla testaamassa yhteyden pisto kokein tai pyytää kuvat isännöitsijältä
    Sami
  • Olisihan hyvä saada se tieto noista talteen.
    Taloyhtiön osoite ei vain tuonne kelpaa, vaikka liitytty verkkoon jo vuonna -89. Osoitehaku löytää muut viereiset yhtiöt oikealla katuosoitteella, mutta ei meitä. Miten olisi mahdollista saada homma toimimaan?
    jpuh
  • Jpuh: Käytä virallista osoitetta. Meillä se oli ostettaessa kadunnimi 4 ja sen jälkeen kadunnimi 4-6, mutta nyt taas kadunnimi 4