BufferBloat Dna netissä

Hei,

Kun otin ensimmäisen kerran yhteyttä huomatessani lagia, noin 3kk sitten. Pyysin voisitteko laittaa huoltomiehen tulemaan tarkastamaan linjat.Myyjänne sanoi lagin hoituvan sillä, että laitetaan tilalle uusi nopeampi / kalliimpi netti+ modeemi.Olin jo tuossa vaiheessa skeptinen, että miten netin latausnopeus voi korjata lagisen netin, kun aikasemmin hitaammatkin netit ovat toimineeet hyvin pelatessa.Kun uusi nopeampi netti tuli käyttöön ja uusimodeemi, samat ongelmat oli edelleen olemassa, eli pelit tuntuivat lagiselta.
Tämän jälkeen tietenkin otin taas yhdeyttä teihin ja halusin huoltomiehen tulemaan tarkastamaan linjat, niin vastauksenne oli, että huoltomiestä ei voida laittaa tulemaan ennen kun saatte tarkempaa informaatiota
netin toiminnasta ja minua tietenkin pyydettiin itse selvittämään tämä ja lähettämään kuvakaappaus statistiikasta.
Kerroin, että maksan ilomielin siitä, että joku tulisi katsomaan linjat, kunhan saataisiin netti toimimaan.
No käytin lukuisia tunteja aikaa selvittääkseni mistä tämä johtuu ja löysin sivuston, josta saan tarkempaa statistiikkaa netin toiminnasta ja siinä tuli selville Buffer Bloat onglema. http://www.dslreports.com/speedtest
Tämä tarkoittaa sitä, että pelatessa jolloin lataan dataa niin latenssi nousee äärimmäisen korkeaksi ja menee 800-1500ms, eli pelaan käytännössä 800 pingillä.
Tämän jälkeenkään, vaikka olin laittanut tästä kuvakaappauksen teille ja ollut yhteydessä ja ollut valmis tilaamaan huoltomiehen ja jopa maksamaan siitä, ei huolto miestä voitu toimittaa.
Syy tähän oli että teidän tekninen tuki ajatteli vian olevan uudessa netti boksissa. Tässä tapauksessa puhutaan jo kolmannesta uudesta nettiboksista.
Kävin vaihtamassa teidän ohjeiden mukaan boksin taas uuteen ja tämä tuntui jo aivan järjettömältä, koska sama ongelma oli ollut edellisissäkin bokseissa, joten latennsi tuskin on siitä kiinni.
Nyt vihdoin sain huoltomiehen tilattua ensiviikolle, mutta on ihan käsittämätöntä kuinka vaikeata teidän kanssa on asioida. En voi suositella kyllä Dna Asiakaspalvelua tai koko nettiliittymää kenellekkään.
Huoltomiehentilaus on vaatinut lukuisia tunteja omakohtaista opiskelua internetin toiminnasta ja lukuisia jonotuksia teidän helposti ruuhkautuvaan puhelin palveluun, sekä lukuisia emailien vaihtoja asiakaspalvelun kanssa.
Käytännössä se että saan tilattua huoltomiehen on työllistänyt minua lähes kokopäiväisesti useita kuukausia.

Erik Tolonen Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

 • Itse olen huomannut täysin samaa Dna valokuitu 200 liittymässä. Netti huonontunut noin 3viikon sisällä. Eipä auta modeemin resetoinnit ym. Varsinkin pelatessa huomaa ettei kaikki ole ok. (Joku muuttunut)
  markor
 • Hei Erik!

  Ikävä kuulla, että nettiyhteyden kanssa on ollut ongelmaa eikä sitä ole saatu kuntoon lukuisista yhteydenotoista huolimatta!

  Ennen kuin huoltokäyntiä tilataan, niin halutaan aina kartoittaa ja rajata vika ettei se jää esim. asiakkaan laitteisiin. Tässä tapauksessa ei nyt ole kaikki mennyt ihan nappiin, joten pahoittelut siitä!

  Puhelinpalvelumme on myös ollut ruuhkautunut viime aikoina joten linjoilla on voinut joutua odottelemaan kauan. Asiakaspalvelumme tavoittaa myös Oma DNA -sovelluksen chatin kautta.

  Hyvä, että asia saatiin nyt lopulta kuitenkin hoitoon!
  DNA Ilkka palveluneuvoja
 • Markor, koita testata nettisi www.dslreports.com saat sieltä testattua buffer bloatin, jota ei saa testattua dna omassa speedtestissä.
  Erik
 • En oikein osaa lukea tuota mutta bufferbloat oli noin 800-1100 Erik.
  Tulokset:
  Overall d
  Bufferbloat punainen F
  Quality c
  http://www.dslreports.com/speedtest/59582578
  markor
 • Okei, itsellä samat tulokset ja myös Dna valokuitu 400. Ystävät joilla netti toimii moitteettomasti saavat A+ kaikista testeistä. Meillä molemmilla on pelatessa käytännössä pingi 800-1100.
  Erik
 • Ei ihme että peli lagaa aivan törkeästi 🙁

  markor
 • Taitaa olla niin, että Dna Valokuitu ei sovi pelaamiseen ainakaan fps peleissä, joissa tarvitsee pienet latenssit. Normaali käytössä ei mitään onglemia.
  Erik
 • Kommentoikohan tuki tähän ketjuun enää mitään?
  markor
 • Saisivat lisätä ton Bufferbloat testin myös Dna omalle sivulle, koska toihan on varmasti kaikkein yleisin ongelma pelatessa.
  Erik
 • Uskon että Dna poistaa nämä meidän viestit, koska he eivät halua ihmisten tietävän koko bufferbloat onglemasta heidän palveluissa. Olen koittanut pitkään selittää tätä asiaa heille ja saada tästä keskustelua, mutta koska heidän speedtestissä tätä ei voida havaita, ei heidän mielestä mitään onglemaa ole. Toisaalta he ovat oikeassa, he lupaavat download nopeuden ja uploadnopeuden, sekä pienen latenssin heidän palvelimelle. Mutta netin laatu on surkea pelatessa juuri tuon bufferbloatin takia.
  Erik
 • Aivan 🙁

  markor
 • Maanantaina tulee huoltomies tarkastamaan tilanteen, mutta olen jo aika varma, että ainut tapa korjata tilanne on siirtyä mahdollisesti telialle. Broidilla on telian nettiliittymä ja pelit toimii täydellisesti ja myös hän sai tuosta BufferBloat testissä A+ arvosanan vielä langattomasti. Itsellä Ethernet-kaapelilla kytketty.
  Erik
 • Täytyy joo tutkia muita palvelujen tarjoojia.
  marko räty
 • Sain selvitettyä miksi DNA:lla on BufferBloat onglema. Ongelma ei onneksi ole itse valokuidussa, vaan siinä, että DNA valokuitu boksi puskee kaiken datan kerralla laitteeseesi pelatessasi. Eli rajoittamalla oman laitteesi datan käyttöä saat BufferBloatin korjattua. Ongelma on se tällä hetkellä, että DNA modeemeissa ei pääse tekemään rajoituksia datankäyttöön. Varmaan pitää ostaa erikseen uusi pelimodeemi, missä pääsee rajoittamaan datankäyttöä, esim sulla on valokuitu 200 niin rajoita oman koneen datan käyttö max 100 esim. Testasin kiinteää nettiä läppäriin ja huomasin läppärin rajoittavan downloadia 100MB jo valmiiksi. Tein Bufferbloat testin ja sain arvosanaksi A+.
  Erik
 • No huhhuh. Kiitoksia tuhannesti Erik kun jaoit tiedon!!!
  marko räty
 • Erik. Menin device managerin advanced asetuksiin ja muutin sieltä Speed &Duplex asetukseksi puolet nopeudestani (100mb) Enää ei mene Bufferbloat testi pilviin, ja esim nettiselain toimii puolet nopeammin. Tämä on hyvin outoa. Mitähän Dna oikein touhuaa.
  markor
 • Siis Internet adapterin asetuksiin.
  markor
 • Moro,
  tein saman jutun ja sain nyt tuloksiksi

  Overall
  A ennen (D-F)

  BufferBloat 
  A ennen (C)

  Quality
  A ennen (A-C)

  Kiitos tiedosta, tällä pärjää siihen asti että saa uuden modeemin.
  Dna netissä ei ole vikaa vaan heidän modeemit ovat käytännössä käyttökelvottomia pelaamiseen. Oon koittanu niiden 3 eri modeemia ja mikään ei osaa ohjata paketteja oikein ja huonoin puoli niissä on se, että ei voi itse säätää juuri mitään.

  Erik
 • Palatakseni aikaisempaan viestiin sain siis ennen tuota muutosta

  BufferBloat
  A nyt ennen (D-F) 800-1150ms
  Erik
 • markor

  Vaikka toi Speed and Duplex antaa paremmat tulokset netti testissä, niin pelatessa ei tuntunut hyvältä. En usko että kannattaa tuolta säätää verkkokorttia.
  Erik
 • Tietääkseni kamomodeemeissa on QoS olemassa, mutta Dna-ohjelmistolla se on rampautettu.
  Purnipsi
 • Minulla on myös ollut aina tuota buffer bloatia. Siis edellisessä asunnossa taloyhtiölaajakaistalla ja sen 100M lisänopeudella sekä nykyisessä kodissa 200M liittymällä.
  Modeemina on vanha cisco EPC3010, joka on siis vain siltaava modeemi. Eivät suostuneet DNA:lta antamaan ilmaiseksi uutta modeemia, kun vuosi sitten muutin ja tein tuon 200m 'valokuitu'-sopimuksen. Modeemin pitäisi olla ihan laadukas värkki, vaikka maksoikin aikanaan vain 30€.

  Ensin luulin, että vika on reitittimessäni (WRT320N), joten vaihdoin sen Edgerouter-x reitittimeen. Siinä on Smart queue QOS ominaisuus, jonka pitäisi auttaa bufferbloatiin, mutta eipä ole auttanut vaikka rajoittaisi kaistan puoleen.

  Täytyy varmaan testata tuota internet adapterin asetuksien kautta rajoittamista. Uusin kyllä koneenikin pari kk sitten, enkä ole testannut olisiko siinä tapahtunut parannusta asiaan..ei ole mitään sellaista tullut vielä pelattua, jossa lagi haittaisi. Täytyy testailla.
  peks
 • Moro Peks,

  Jos et ole saanut bufferbloattia korjattua QOS ominaisuudella, niin sitten ISP vaihtoon. Adapterin asetuksia vaihtamalla et saa sitä toimimaan kunnolla (kokemusta on). Itse sain korjattua ongelman vasta kun vaihdoin ISP Teliaan ja ostin Netgear Nighthawk s8000 kytkimen nyt pelit toimii smoothisti ja kudit menevät minne pitää.
  alqqu
 • Määräaikainen sopimus ja n. vuosi jäljellä. Ainoa toinen mahdollisuus on Telian hybridi 100Mbit. (oikeasti 15Mbit-100Mbit) Ilmeisesti ADSL+4g. Ja sitten tietysti 4g-mobiilimokkula liittymät. Ei kiitos.


  peks

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti.Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.