Siirry uusimpaan kommenttiin
Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

C More Sport1 HD -kanavalla huono äänenlaatu

Heips,
hankin DNA SportMixin MM-jääkiekon katsomista varten. Harmillisesti C More Sport1 HD-kanavalla ääni kuulostaa jotenkin oudolta. Äänessä on hyvin metallinen soundi, ja ääni kuulostaa hieman siltä kuin se tulisi hyvin matalalla bittiratella.
Homman tekee entistä mielenkiintoisemmaksi se, että C More Sport1 -kanavalla (ei-HD) vastaavaa laatuongelmaa äänessä ei ole, vaan ääni on normaali. Mistä voi johtua?
Laitteena DNA:lta ostettu WBoxHD3 maksukanavakortilla, antennitaloudessa.

Kommentit

 • Kannattaisikohan hakea kanavat uudestaan?
 • Hyvä idea, kiitos.
  Kokeilin hakea kanavat uudestaan - ei vaikutusta.
  Digiboksille on tehty tehdasasetusten palautus - ei vaikutusta.
  Olen tosiaan havainnut ongelman vain C More Sport1 HD -kanavalla. Millään muulla kanavalla en ole huomannut samaa. Esimerkiksi kaikki ilmaiskanavat, Yle HD-kanavat ja Viasat SD ja Viasat HD kanavat eivät kärsi samasta ongelmasta, vaan ääni on täysin normaali. Tästä voi mielestäni päätellä, että laatuongelma liittyy vain tiettyyn tai tiettyihin kanaviin, eikä esim vahvistimeen.

  Kokeilin myös WBoxHD3:sta vaihtaa ääniasetukset monikavasta stereoksi - ei vaikutusta.

  Ja itse ongelmasta sen verran, että sen häiritsevyys riippuu materiaalista: jos studiossa Aravirta puhuu, niin juurikaan ei kuule häiritsevää sointia. Mutta kun studioisäntä Nikko puhuu, niin hyvin selvästi kuuluu ikävä metallinen särinä.

  Mikä ihme tässä voi olla? Ei kai kukaan tämän maksukanavan hankkinut tuota mielellään kuuntele? Itse kyllä irtisanon nämä kanavat välittömästi kisojen jälkeen, ei tuota surinaa huvita kuunnella jos ei olisi pakko.

  Miksei DNA auta ratkaisemaan ongelmaa? Missä on asiakaspalvelu?

 • Hei!

  Kiitos ilmoituksesta, testasin asiaa täälläkin vierekkäin antenni- ja kaapeli-tv kanavilla sekä SD että HD laadulla ja vain antenniverkon C More Sport 1 HD kanavalla oli havaittavissa äänen pakkaukselle ominaista 'metallista sointia' kuten tässä Lätkäfani oli maininnut.

  Asiasta on tehty ilmoitus eteenpäin ja pyrimme korjaamaan asian mahdollisimman pian
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Lätkäfaninkin kannatta jatkossa ottaa luuri käteen ja soittaa vikapalvelun mukaville tytöille suoraan. 😀
  Tätä kautta ei vikatikettiä yleisesti ottaen tehdä, eikä vikaan saa mitään lisäinfoa monesti, ainakaan heti.

  Kiitos heille mukavista rupatteluhetkistä. 0800-300500
 • Hienoa, että asiasta on tehty vikailmoitus, toivottavasti tilanne kohenee pian.

  Mietin toki suoraa soittoa vikapalveluun, mutta lopulta arvelin, ettei siellä riitä kompetenssi tällaisen asian hanskaamiseen. "Okei, laitan tästä tietoa eteenpäin: asiakas oli sitä mieltä, että äänenlaatu ei ollut hänelle riittävän hyvä." Mutta ehkä olen turhan pessimistinen 😀
 • Kyl mie tästä ehdin jo kirjoittaa 7 kuukautta sitten. Kiva, että nyt asiaan ehkä tulee muutos.

  https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/aanenlaatu-heikko-mtv3-hd-kanavilla/
 • Niin siis onhan nyt sitten luvassa parannusta tuon DVB-T2 -välitteisen MTV3HD -kanavan osalta myöskin..? Sama vika varmaankin kyseessä.
 • Eipä voi käsittää DNA:n kyvyttömyyttä korjata tätä ongelmaa. Täytyy sanoa että Iiron positiivinen tuulahdus toi pienen toivon kipinän, mutta onhan tämä ihan käsittämätöntä, että ongelmaa ei saada ratkaista vaikka päiviä vierii - saati sitten, että asiasta on ilmoitettu jo yli puoli vuotta sitten!

  Miten DNA:lla on varaa pyllistää maksaville asiakkaille tällä tavalla? Eikö teillä yksinkertaisesti kiinnosta korjata tätä ongelmaa, vai voiko olla mahdollista, ettei riitä kompetenssia asian korjaamiseen? Kumpikin vaihtoehto on varsin surkea 🙁

 • Hei!

  Ongelma on kuitattu korjatuksi jo viime viikolla, joten vikaa ei pitäisi enää esiintyä. Testasimme kanavan toimivuuden vielä täälläkin päässä testilaitteilla ja kaikki vaikuttaisi toimivan normaalisti. Jos vikaa siis edelleen esiintyy niin kannattaa laitteelle tehdä vielä tehdasasetuksien palautus ja hakea kanavat kertaalleen uudelleen.
  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • Noh täällä Turussa ongelma ei ole kadonnut mihinkään. Jos ette usko, niin tässä pieni maistiainen miltä MTV3 HD kanava kuulosti tänään.

  Ääniklipissä on vuorotellen 10s HD kanavan ja SD kanavan ääntä. Viimeinen 10 sekuntia on hyvä esimerkki mikä HD kanavassa on vikana.

  https://soundcloud.com/scalor/mtv3-hd-vs-sd-10-sekunnin-patkissa

  Ongelma esiintyy yhä kaikilla teidän HD kanavissa, joilla käytetään HE-AAC äänipakkausta.
  Cmore First HD siirtyi käyttämään dolbydigitalia, ja siellä ääni on hyvä.
  Huomattavaa on se, että teidän SD kanavilla jotka kanssa käyttävät HE-AAC pakkausta, ongelmaa ei esiinny. Kuten tuosta ääniklipistä kuulee (mtv3 SD käyttää myös he-aac).
 • Samaa vikaa täälläkin. Aikasemmin oli vikaa vain MTV3HD kanavalla, nyt ääni pätkii ja on metallinen myös maksukanavilla eritoten CMOREMAX kanavalla. Antenni suunnattu Anjalankosken linkkiin.

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.