Chromecast DNA hubissa

En pysty jakamaan kännykän tai tabletin näyttöä hubin kautta. Tulee vain ilmoitus ongelmasta (tarkempaa kuvausta ei tule). Hubin valintamahdollisuus tulee näkyviin. Samoilta laitteilta onnistuu näytön jako toiseen televisioon, jossa on sisäänrakennettu chromecast.
Mikko Toivanen Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Meillä ei ole Hubin cast toiminut aikoihin. Tarjoaa kyllä vaihtoehdoksi, mutta kuva ei vaan siirry, ei anna edes mitään virheilmoitusta.
    Ande
  • Toi puhelimen/tabletin näytön jakaminen on ollut jossain beta vaiheessa ikuisuuden, nykyään taitaa tulla joku varoitus ettei ole optimoitu tähän käyttöön. Se toimii milloin sattuu muutenkin.

Hubincastaus alkaa toimia yleensä kun poistaa sovelluksen tiedot/välimuistin. Foorumilla on tuohon tarkempiakin ohjeita jossain.
    JJJ
  • On mielenkiintoista, miten vaihtelevasti Hubi toimii eri käyttäjillä. Kokeilin huvikseni Chromecastin toimintaa. YLE Areena, Eurosport Player, CMore-sovellus ja VLC-playeri toimivat vanhan Samsung Galaxy Tab S2:n (Android 7) kautta hyvin. Enkä muista, että koskaan olisi ollut mitään ongelmaa. Jonkun päivityksen jälkeen piti tiedot ja välimuisti tyhjentää, kuten JJJ edellä neuvoi.
    Papparainen
  • Sotkeekohan Hubin huonosti toimiva WiFi Chromecastin toimintaa? Minulla Hubi on kaapelilla kiinni reitittimessä. Tabletti on liitetty saman reitittimen 5 GHz:n WiFi-verkkoon.
    Papparainen
  • Kyllä mullakin on toiminut castaus todella hyvin hubilla. HBO:tä varten jouduin oikean Chromecastin kytkemään taas käyttöön 6kk jälkeen, se ei hubilla toiminut ollenkaan (kun ei toimi hubin HBO sovelluskaan kunnolla).

Tuo näytön jakaminen on varmaan jaettavasta laitteesta kiinni enimmäkseen. Ei se kunnolla toimi oikeallakaan chromecastilla, (ainakaan omilla laitteilla.)

Mulla kanssa verkkokaapelilla hubi verkossa ja wifi kokonaan siitä sammutettu, joten voihan se vaikuttaa jos onkin Wlanilla hubin yhteys.
    JJJ
  • Meillä ei ainakaan pitäisi olla jaettavasta laitteesta kiinni, kun oikealla chromecastilla toimii jaot aivan hyvin.
    Ande
  • Ei se laitteesta kiinni olekkaan, jos mikään ei toimi, tuo näytönjakamis toiminto voi olla. Tyhjennä ne cast sovelluksenteidot, jos sitten toimisi.

Kokeilin äsken testiksi jakaa puhelimen näytön (Android 10 luuri) hubin castiin ja ekalla kerralla ei mennyt kuva mihinkään, toisella kerralla yhdisti kyllä ja toimi. Youtubea ja valokuvia testiksi selailin, eipä tuolle toiminnalle kauheasti käyttöä kyllä ole, niin harvoin tulee tehtyä, mutta toimi kuitenkin.
    JJJ
  • Joskus vastaus ilmestyy kuin tilauksesta. Tänään postilaatikkoon kolahtanut MikroBitti käsittelee juuri näytön peilausta kännystä/tabletista telkkariin tai muuhun Android TV -laitteeseen.

"Peilaus Google Castilla:
    1. Yhdistä känny ja töllö (tai Hubi) samaan WiFiin
    2. Avaa Google Home -sovellus (kännyssä/tabletissa)
    3. Valitse laite jolle haluat peilata
    4.Paina "Cast"-kuvaketta tai "Striimaa näyttö" -kohtaa

Tabletti ja Hubi löysivät heti toisensa ja näyttö peilautui!
    Papparainen
  • Paitsi ettei tarvi olla samassa Wifissä, kunhan on samassa lähiverkossa laitteet, lisäksi ei tarvi google homeakaan käyttää mihinkään 😀

Ainakin android 10 on suoraan toiminto "Näytön suoratoisto" sitä painamalla tulee vaihtoehdoiksi cast laitteet ja siitä valitsee hubin. (Sitten pitää vielä hyväksyä joku turvallisuustiedote tietojen jakamisesta)

Muuten hyvä, että on eri tyylejä, jos jotain kautta ei toimi ja toista toimisi...
    JJJ
  • Tuo built-in poisto auttoi ja cast lähti sen jälkeen toimimaan normaalisti.
    Ande
  • "Kopion" pointit MB-stä. Minulla siis toimi juuri noin, kun kyseessä olivat Android 7 -laite (Samsung-tabletti) ja Android TV -laite (Hubi). Paitsi että Hubi on Ethernetissä ;-)
    Papparainen
  • Pikkukommentti vielä JJJ:lle. MB:ssä toimittaja sanoo: "Näytön peilaukseen täytyy käyttää Google Home sovellusta...". Mitään "Näytön suoratoisto" -nappulaa en kymppikännykästäni löytänyt, mutta... Heti kun olin asentanut Google Home -sovelluksen, sellainen ilmestyi pikavalikkoon. Sinulla, JJJ, se oli siis valmiiksi asennettuna.
    Papparainen
  • @Papparainen
    Ahaa, tuota en tiennytkään. On mulla asennettuna Google Home puhelimessa (kuuluu niihin sovelluksiin, jotka puhelimeen heti asennan), mutta luulin tuon "pikapainikkeen" liittyvän käyttöjärjestelmään suoraan.