CI+ moduulin useamman streamin tuki?

Moro. Milläs vuosituhannella me saatais Suomeen hyväksyttyä CI+ moduuleita, jotka tukisi useamman kanavan läpisalauksen purkua, kuten muualla euroopassa ja maailmalla jo on. Suomeen ei ole hyväksytty yhtään useampaa streamia samanaikaisesti purkavaa CI+-modulia, kun ei ole kuulemma kysyntää.

Kysyntää olisi, jos menette vaikka katsomaan Huoltovalikko.com. Ja ettette voi väittää, ettei kysyntää olisi, niin jos teillä olisi sellainen tarjolla, ostaisin välittömästi.

Mites, jos tilaan euroopasta sellaisen moduulin, linkitättekö korttini siihen ja jos ette, niin miksi?

Kommentit

• Enigma2: Eivät varmasti linkitä, kuin hyväksyttyjä laitteita.
    Jos tuota useamman salatun kanavan katsomista haluat, osta hyväksytty digiboxi ja linkitä TV-korttisi sen Ship ID-tunnukseen, niin johan onnistuu.
    Tähän CI-moduliasiaan olisi hyvä tulla muutos!
  • PW: Minulla on Enigma2 pohjainen Vu+ Duo2. Mahtaneeko tämä olla hyväksyttyjen joukossa? Tuskin.

Haluaisin kuitenkin kuulla DNA :n kannan, miksi useamman streamin purkavia moduuleja ei ole Suomeen hyväksytty?
  • Enigma2: Niin arvelinkin! Ei ole hyväksytty laite. Jos olisi, sen sisäisen CI+ moduulin voisi linkittää laitteen sen Ship ID-numerolla ja aktivoida sillä sekä silloin sillä voisi käyttää useampaa salattua kanavaa.

Odotetaan sitten jos DNA kysymykseesi vastaa.
    Samaa kaivannevat laitteiden omistajat, joilla on vain CAM-paikka laitteessa
  • PW: Alkuperäinen kysymyksenihän ei siis koskenut Enigma2-pohjaisen laitteen ja kortin välistä linkitystä, vaan CI+-moduulin (joka tukisi useampaa kanavan purkua samanaikaisesti) ja kortin. Laitteen hyväksymisellä/hyväksymättömyydellä ei täten ole mitään merkitystä asian kanssa.
  • Missään laitteessa, jossa käytetään kortinlukijaa, ei ole mahdollista nykytilanteessa käyttää samanaikaisesti kahta salattua kanavaa.
    Kortinlukijan hyväksyntä edellytetään, että kortin voi siihen linkittää. Kortti on lisäksi aktivoitava hyväksytyssä vastaanottimessa.
  • Tilaa sellainen kortinlukija ja koita se linkittää korttiisi. Jos et onnistu, ei siihen pysty asiakaspalvelukaan.
  • Suomessa myytävien kortinlukijoiden Ship ID numerot ovat 005 tai 006 alkuisia. 006 alkuisten kortinlukijoiden linkityksessä on asiakkailla ollut vaikeuksia ja niissä on asiakaspalvelu pystynyt auttamaan.
  • Vastaamme kysymyksiisi        Mutta milloin?

• DNA Ida Tpalveluneuvoja

• DNA Hanna-Maripalveluneuvoja

• DNA Anu Vpalveluasiantuntija

• DNA Ilkkapalveluneuvoja

• DNA Hanna

• Onko tosi, että DNA ei ota asiaan mitään kantaa?
  • "Tosi on" oli joskus erään pankin slogan.
    Nyt taisi mennä sormi suuhun palveluneuvojilla?
  • Kuinkahan luotettavasti nuo useampia samanaikaisia stremeja mahdollistavat kortinlukijat toimivat?
    Markkinoilla on 2 virittimellisiä laitteita, joissa on kortinlukijapaikka kumpaakin viritintä varten. Noita ei ehkä tarvittaisi, jos kortinlukijat saataisiin toimimaan luotettavasti, kuten hyväksytyissä boxeissa.
    TV-valmistajat tuskin haluavat laittaa laitteisiinsa sisäistä kortnlukijaa, kun haluavat myydä samaa laitetta myös maihin, joissa on erilainen salausjärjestelmä.
  • PW:

Jos ne toimii Euroopassa, miksei Suomessa? Eivät vaan halua niitä hyväksyä, koska ollaan yhä kivikaudella. Sääli. Herätys DNA!
  • Enigma2: Mistä tiedät, että ne toimivat luotettavasti kaikissa laitteissa?
  • PW. Miksi epäilet etteivät toimisi? Miksi Suomi olisi poikkeaisi muusta euroopasta? Tai no onhan meillä erilainen autoverotuskin, joten ei kai täällä kortinlukijakaan toimi, ellei Sipilän hallitus sitä hyväksyisi toimimattomaksi muokkauksen jälkeen. Leikki leikkinä.

Vastaamme kysymyksiisi. Aika pontevasti luvattu!

• Koska Suomi poikkeaa muista Euroopan maista.
    Antenniverkon suhteen tilanne taitaa olla sama kuin muuallakin Euroopassa.
    Kaapeliverkossa jokaisella kaapelioperaattorilla on omat virityksensä.
  • Keski-Euroopan kaapelioperaattorit ovat teettäneet omat boxinsa verkkoihinsa ja myyvät niitä. Niissä on sisäänrakennettu kortinlukija.
    Olisivat nuo kortinlukijat varmaan tännekkin rantautuneet, jos ne toimisivat luotettavasti kaapeliverkossa.
  • Odotellaan DNA :n vastausta.
  • Sitä saa varmaan odottaa mailman tappiin! Jos jotain vastaavat, niin kertovat, että tämä on nykyisin tilanne ja ei ole tietoa, onko asiaan joskus tulossa muutosta.
  • Ei dna:ta kiinnosta kuin rahastus, valitettavasti.
    Mika