conax kortinlukija

Reilun vuoden vanha kortinlukija toimi vanhassa telkkarissa mutta ei uudessa,no kävin hakee uuden kortinlukijan niin heti alko se uusi lukija toimimaan,ekana olin tietty tv- valmistajan tuen haukkunu lyttyyn koska DNA sanoi että kortinlukijassa ei voi olla mitään vikaa koska edellisessä telkassa toiminu...kummiskii jouduin nyt maksamaan uudesta kortinlukijasta sen 69€ ja vanhasta missä takuuta jäljellä ois hyvittäneet jonkui kusisen suojakuoren puhelimeen vaikka ihan selkeesti joku softavika siinä vanhassa lukijassa, koska ei uudessa telkassa suostunu toimimaan...ei ihan hirveen hyvä maku jääny tästäkää pelleilystä.

Kommentit

• Moikka!

Jos kortinlukija toimii yhdessä laitteessa, mutta ei toisessa niin tuossa ei jää paljoa tulkinnanvaraa. Ongelma voi olla jokin harvinainen yhteensopivuusvika tai sitten laitteen jossa tuo ei toimi, lukijapaikassa on vikaa. Hyvä kuitenkin kuulla että itse televisiossa ei ollut vikaa, vaan tuo tuli kuntoon toisella kortinlukijalla
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Jos vanha kortinlukija oli CI-kortinlukija, niin se toimi vanhassa ei HD-telkkarissa.
    Jos uusi telkkari oli HD-telkkari, se vaatii CI+ kortinlukijan.
  • Kummiskin saman laitteen lukijapaikassa toimii toi uusi lukija niin tuskin nyt siinä vikaa...taitaa vaan olla että teidän vuoden vanhoja lukijoita ei ole päivitetty toimimaa uusissa telkkareissa niin saa näppärästi rahastettua kun joutuu ostaa aina uuden lukijan.Täysin samanlaisia  CI+ lukijoita molemmat,se vanha lukija kyllä toimi uudessa telkassa kun sen kertaalleen aina telkan käynnistyksen jälkeen otti pois tuolta ja laitto takas,mutta ei käynnistäessä sitä löytänyt.Mut eihä tuo ny tollei voi mennä että joka kerta saat repiä sitä tuolt telkkarin takaa pois että saa kanavat näkymään.
  • On mahdollista, että vanhassa kortinlukijassa on liian vanha ohjelmisto. Aikoinaan ainakin kaapeliverkossa tarjottiin kortinlukijan päivitystä - en tiedä tarjotaanko vielä.
    Tuo, että kortinlukijaa ei tunnisteta käynnistyksessä viittaisi kyllä johonkin muuhun yhteensopivuusongelmaan.
    Täällä on kerrottu joidenkin Philips televisioiden ongelmista salattujen kanavien purkamisessa.
  • DNA:an mukaan siinä vanhas lukijassa oli kaikki uusimmat päivitykset ja muutenkaan ei pitäny mitää hämminkiä olla mutta kummasti korjaantu kun vaihto uuteen lukijaan.Joo philips on toi uus telkkakii,joku hämminkihä tos näyttäs olevan sit ku ei reilun vuodenkaa vanhat kortinlukijat enää uusis philipseis toimi...Ärsytti vaa ostella uutta kortinlukijaa ku olettanu aina että nää toimii senku vaa siirtää uutee telkkaa,sitten ku takuun otti puheeks ni tarjotaa jotai euron suojalasia puhelimee hyvitykseks ni vähän jäi huono maku.Toi nyt tuskin minun vika on että DNA:n lukija ei toimi kunnolla uudessa telkassa, luulis että vähän tulis vastaa tos takuu hommassa mut ei näköjää.
  • Joo elikkä DNA ihan pokkana valehteli puhelimessa tosta vanhasta kortinlukijasta että uusin softa sisässä ja kaikki päivitykset ajan tasalla,vertailin tossa nyt uutta ja vanhaa lukijaa niin,
    vanhan lukijan ohjelmistoversio=07.00.50.03.00.05
    uuden lukijan ohjelmistoversio=20.00.01.01.00.25
    Noi on sitten DNA:n mielestä sama ohjelmisto koska heidän mielestään kaikki on ajan tasalla ja missään nimessä ei heidän kortinlukijassa voi olla vika,ton valehtelun takia tappelin 3 viikkoa tv valmistajan tuen kanssa että laittaa huoltoon ton telkan vaikka se vika onkin DNA:n...Muuten en tästä julkisesti täällä ees narisis mutta jos ihan pokkana aletaan valehtelemaan noista jutuista niin kai se on oikeus muillakin tietää että mitä venkoilua toi DNA:n touhu on.
  • Hei mulla on monta vuotta vanha kortinlukija merkki NEOTION CAM  siinä lukee antenna ready,cableHd ready,Conax,  ja CL+ toimiiko uudessa LG televisiossa DNA welho kortti
  • Onko ketään paikalla vastaamaan ?
  • tuskinpa toimii tuo vanha lukija,mulla vuoden vanha ja ei toiminut vaikka dna kuinka väitti että toimii..ainoa vaihtoehto oli ostaa uus lukija.
  • Teijo: Jos tekstissäsi "CL+" on painovirhe ja pitäisi olla CI+, silloin sen pitäisi periaatteessa toimia uudessa telkkarissa, kun sen Cip ID-numeron linkittää.
    Telkkarin pitää olla A/C Ready HD, jotta sillä pystyy kortinlukijan ja kortin aktivoimaan.
    Tosin kortinlukijan ohjelmistoversio voi olla sen verran vanha, että se ei uusissa telkkareissa enää toimi. Tuo selviää vasta kokeilemalla.
  • Jos kortinlukija ja kortti ovat toimineet aiemmassa telkkarissa, mutta on nyt ollut joitakin aikoja käyttämättömänä, linkitys lienee pudonnut pois päältä.
    Tuohon auttaa vain soitto asiakaspalveluun, jossa poistavat vanhan linkityksen ja tekevät sen uudestaan. Sen jälkeen aktivoinnin on tapahduttava muutaman päivän sisällä.
  • Ainakaan Philipsin uusissa telkkareissa ei näytä toimivan vuoden vanha lukija, vaikka kuinka väitettiin että on uusin softa sisässä mut ite ku sen tarkasti niin eipä ollukkaan..sitten pitikii ostella kokonaan uus lukija.
    Voihan tuo tietty LG:n telkkareissa toimia mut Philipsin kohdalla ei toiminu.

• Hei
    Miulla on kaon digiboxi ja samsung smart tv. Haluaisin sellaisen eurosport taivaskanavan josta näkyy näitä snooker kisoja.
    Tässä kaonissa on conax kortinlukija ja haluaisin tuon yhteyden nimenomaan tuon kortin kautta koska tämä on vanha kerrostalo jossa ei ole laajakaistaa seinässä vaan olisi adsl ja se on kokeiltu eikä toimi. Kuinka pitäisi toimia nyt sitten.

Jussi
  • Ei laajakaista liity Eurosport kanaviin, kun et halua Eurosport Playeriä.
    Digiboxi ja TV liitetään antennirasiaan.
    Kaon digigiboxi taitaa olla niin vanha, että se on vain SD-boxi, joten kortinlukijaan käy CI- kortinlukija (halvin) vielä 1,5 vuoden ajan. Sen jälkeen digiboxi ei enää toimi.
    Hanki telkkariin CI+ kortinlukija, sopiva kanavapaketti ja linkitä TV-korttisi kortinlukijan kanssa.
    PW
  • Sorry - Kaonissa on korttipaikka, joten pelkkä TV-kortti käy siihen suoraan sen 1,5 vuoden ajan.
    Mikä Kaon?
    PW
  • Jos sinulla näkyy kanavat 98 ja 600, olet kaapeliverkossa ja sinne on saatavissa sen kautta laajakaista. Katso osoitteen perusteella, mitä on tarjolla.
    PW
  • Näyttää Kaonilla olevan uudempiakin boxeja, mutta Suomessa niitä ei ole myyty vuosikymmeneen.
    PW
  • Kiitokset PW:lle asiantuntevasta opastuksesta. Tässä meidän talossa on isännöitsijän mukaan tavallinen kaapeli-tv, joten hommaan siihen kortin jolla sitten näkee jonkin kanavapaketin ( joka sisältää snookereurosportin ).
    Jätän Kaonin toiseen telkkariin odottelemaan aikansa loppumista.

Jussi
  • TV vaatii myös CI+ kortinlukijan, johon kortti laitettaan. TV:n kortti ei suoraan mene.
    95 €/kk hinnalla saa DNA Sport paketin, jossa on 7 kiinteää urheilukanavaa (sisältää molemmat Eurosportit sekä HD- että SD-versioina.
    https://kauppa4.dna.fi/DNA-Open/TV/Kanavapaketit/DNA-SportMix/p/VMCP00004-1

Snookeria näytetään molemmilla Eurosport kanavilla.
    Samsung smart tv lienee niin uusi, että sillä näkee myös HD-kanavat (näkyykö kanavapaikka 21 = YLE1 HD).
    Kortti täytyy TV:n linkittää kortinlukijaan ja sen jälkeen se täytyy aktivoida hyväksytyssä laitteessa (toivottavasti TV:si on hyväksytty laite)

Ymmärtääkseni se Kaon on DVB-C boxi. Kyllä TV-kortti toimii siinä ilman erillistä kortinlukijaa, mutta sen kautta näkee vain SD-kanavat.

PW
  • Jussi: Jos et ole tyytväinen ADSL:n, niin kaapli-tv:n kautta on saatavissa nopeampi laajakaista, mutta se edellyttää kaapeliverkon modeemia, joka ei ole ihan halpa.
    Tuolta https://kauppa4.dna.fi/laajakaista voit osoitteen perusteella katsoa, mitä on tarjolla.
    PW
  • Nyt näyttää siltä, että antenniverkon siirtyminen MPEG4 pakkaukseen viivästyy, joten antenniverkon kautta vastaanotettavat SD-kanavat tulevat todennäköisesti kaapeliverkossa näkymään 1.4.2020 jälkeenkin. Boxisi toimii siis todennäköisesti myös tuon ajankohdan jälkeenkin.
    https://corporate.dna.fi/asiakastiedotteet?type=tukari3&id=401
    PW
  • Hei
    Hommasin tuon DNA-tv:n jossa on tuolla chromecastilla paikallisverkon liittymä telkkariin. Etuna on se, että wanha kaapelitv digibokseineen on edelleen käytössä niin kauna kuin nyt toimii. Puhelimen kautta googlehomella chromecastiin,  HMDI liittymällä, toimii ihan ok.
    Kiitokset PW:lle esitiedotuksesta, tunnen tehneeni oikean ratkaisun.
    jussi
  • En tajunnut yhtään mitä jussi on hankkinut. Hubin? vai Chromecastin? Miksi maksukavat pitää google homella siirtää chromecastille, vai mitä täällä tapahtuu?
    JJJN
  • jussi: Pelkällä DNA TV:llä et pääse katsomaan snookeria, vaikka siihen TV-kortti sisältyykin. Sen lisäksi tarvitset paketin, joka sisältää Eurosportit.
    Oliko sinulla Chromecast ennestään?
    PW
  • Muutaman uudelleen lukemisen jälkeen ehkä aukesi asia:

jussi hankki DNA TV-liittymän ja laittoin kortin digiboxiin, "paikallisverkko liittymä telkkariin" tarkoittanee lähiverkkoa, jossa on TV, Chromecast ja puhelin.

"HMDI liittymällä" tarkoitetaan kait Chromecastia, joka on HDMI-liittimellä telkassa?

Veikkaan myös että DNA TV sovellus puhelimelta Chromecastille ei oikeasti mene google homen kautta (eli olisi suoratoistettu puhelimen näyttö kokonaisuudessaan google homella), vaan normaalisti puhelimella käytetään chromecastin DNA TV-sovellusta ja se yhteys näkyy myös google homella, mutta sillä ei voi hallita DNA TV-sovellusta. (on muuten melko vaikea asia kirjoittaa, niin että edes itse tajuaa mitä kirjoitus tarkoittaa.)
    JJJN
  • Jussi kertoi aiemmin, että hänen nettiyhteytensä on ADSL, joten ei sillä ylläpidetä kovin toimivaa paikallisverkkoa.
    Jos jussi on laittanut TV-kortin boxiin, niin uudella kortilla näkyy miltein kaikki salatut kanavat n. 1-2 vko:n ajan ja sen jälkeen näkyvät vain tilatut maksukanavat kuukaudenkanavan ja vapaiden kanavien lisäksi.
    Tuossa boxissa ei näy MPEG4 pakatut kanavat, koska se ei ole HD-boxi. Ymmärtääkseni jussin Samsung smart tv:ssä olisi HD-viritin ja CI+ kortinlukijan kanassa saisi näkyviin myös HD-kanavat.
    PW
  • Mullakin on yksi Samsungin 2014 mallinen smart tv ja siinä ei ole HD-viritintä, uudemmissa varmaan jo on. Joten ei ainakaan se smart tv takaa virittimiä.

ADSL taas vaikuttaa miten lähiverkkoon (LAN)? Itsellänikin on gigasten kytkimien kautta LANi ja reilu parikymnmentä laitetta siinä, ulospäin menevä yhteys on kuitenkin vain 4g (15-50 megaa vaihteluväli.)
    JJJN
  • Minulla on vuoden 2009 mallia oleva Samsung TV / näyttö (tietokoneen näyttönä). Siinä on mahdollista vastaanottaa vapaita HD-kanavia, vaikka ei olekaan hyväksytty laite.

TV-kortti sisältää nykyisin myös DNA TV:n.
    PW
  • Samanlaista ongelmaa täällä.

Antennitalous.

LG:n uusi UHD Smart televisio (65SK8500) televisio. Ostettu viikko sitten. CI-moodulina on DNA:lta jo muutama vuosi sitten ostetti Neotion CI+ moduuli (Conax).

Televisio kotia, lukija telkkariin.. toimii. Tänään n. viikko tuon jälkeen avasin television. Televisioon WebOS logo ja teksti "televisio / tiedot on päivitetty". Tämän jälkeen kaikki kanavat ovat pätkivät, kun moduulin ottaa pois televisiosta ongelma poistuu ja kanavat näkyvät normaalisti. Jos moduulin laittaa uudestaan televisioon kaikki kanavat alkavat pätkimään ja mm. MTV3 HD ei näy lainkaan.

Jos ottaa katselukortin pois moduulista ja laittaa pelkän moduulin LG:n telkkariin kaikki kanavat aloittavat saman pätkimisen. CI-moduulin, kun laittaa televisioon tulee ilmoitus, että "CI-moduuli havaittu", mutta asetuksissa CI-tiedot kohta on mustana ja sitä ei voi valita. Viikko sitten sen vielä pystyi valitsemaan.

Moduulia testattu toisessa televisiossa (5 vuotta vanha Sony) ja toimii kuin unelma siinä ja mitään ongelmaa ei ole.

Ilmeisesti vika on joko LG:n telkkarissa tai sitten tuo moduuli on liian vanha uuteen telkkariin? Päivitystä moduuliin haettu ja vastaus "päivityksiä ei löydy. Sinulla on uusin versio".
    J-P
  • Eiköhän se vika siinä lukijassa ole,ei noi vanhemmat lukijat enää näköjää toimi uusis telkkareis vaik kivenkovaa niin väittävät.
    Mullaki se lukija oli reilun vuoden vanha mut eipä vaa enää uudes telkas toiminu ja ei muu auttanu ku ostaa uus samanlainen ni alko pelittää.
    Mulla kyllä teki sitä että se välillä sen lukijan tunnisti ja kaikki toimi niinku pitää mut sit välil ei tunnistanu ennenku otti lukijan pois ja laitto takas.
    joojoo
  • Taitaapi olla siinä. Jännä vaan, että toimi kuitenkin tuon n. viikon moitteetta ja yhtäkkiä alkoi sekoilemaan. Sekä tuo tänään tullut ilmoitus television päivityksistä ja heti sen jälkeen alkoi nuo ongelmat.

Tarkistin LG:n sivuilta television tiedot ja CI+ kohtaan on merkitty: "CI+ 1.4"

Kun tarkistin moduulin päivitykset ja tiedot toisella telkkarilla antaa se moduulin versionro. 1.0. Päivityksiä haettaessa tulee ilmoitus tosiaan, että "sinulla on uusin versio / ei päivityksiä tarjolla" ilmoitus.
    J-P
  • Joo ei se mullakaa päivityksii löytäny ja DNA:n mukaan kaikki uusimmat päivitykset siinä oli mut sitten kun hain sen uuden lukijan ni ihan eri versiota näytti mitä vanha.
    Voihan sen uuden lukijan vissii palauttaa jos ei sekää toimi,sit tietää ainakin ettei siinä vika.
    joojoo
  • Toki joo totta. Pitää huomenna kuitenkin vielä soitella LG:lle olisiko ongelma tosiaan tuossa.

Toisessa telkkarissa yrittää myös tarkistaa jotain OTA "päivityksiä" moduuliin. Ei löydä, vaan uusin versio muka on.

Tällainen löyty myös netin ihmeellisestä maailmasta:

"Problems with Neotion CA / CI+ Module?

The OTA data are not using the expected protocol version / The OTA signature check has failed / The OTA data are corrupted or they are invalid:

Operator must double-check the update stream as it may be invalid. If it is working fine, then
    Action 2 must be advised:
    User can try to extract the Module and insert it back to restart the process.

If error persists, the Module must be returned to the vendor".

http://www.camexport.eu/en/Neotion-CA-Module-Error-code-table.pdf
    J-P
  • Pitääpä kysyä suoraan Neotionilta mikä on (pitäisi olla) heidän uusin versio kortissa.
    J-P
  • Kyllä luulen että DNA ei noita päivittele ollenkaan ni saa kivasti aina uutta lukijaa kaupaks.
    joojoo
  • Kävin naapurissa kokeilemassa vuoden vanhaan Samsung telkkariin (UE75SK8005) ja ei toiminut siinäkään. Antaa virhekoodin 17. Kysyttäessä Samsungilta mitä tämä tarkoittaa niin eivät osanneet vastata 😀

Edelleen toimii kuin unelma 5 vuotta vanhassa Sonyssa.

LG tuki kertoi samaa. Kortin versio pitäisi olla 1.3 tai 1.4. Sony antaa kortin versioksi 1.0
    J-P
  • J-P: Ovatko kokeilemasi televisiot Antenna/Cable ready HD telkkareita?
    PW.
  • Kyllä ovat. Kävin myös liikkeessä (verkkokauppa) kokeilemassa moduulia moneen uuteen telkkariin. Yksikään ei tunnistanut lukijaa. Sitten otettiin hyllystä paketista uusi lukija niin toimi täysin.

Tämä Neotionin moduuli on siis liian vanha nykyajan telkkareihin.

Tosiaan, 5 vuotta vanhassa Sonyssa pelittää, mutta ei uusimmissa smart uhd / qled / oled telkkareissa.
    J-P
  • No niin. Ostin LA Digitalin uuden CA module Conax Chipset pairing moduulin https://www.verkkokauppa.com/fi/product/1611/cvgdh/LA-Digital-Conax-CI-kortinlukija (39 eur) ja kotonakin toimii kuin unelma omassa telkkarissa: https://www.lg.com/fi/televisiot/lg-65SK8500PLA. Näkyy HD:t, maksukanavat ja yksikään kanava ei pätki. Neotionin 2015 ostettu moduuli sai kaikki kanavat pätkimään ja ruudun välillä mustaksi muutaman sekunnin välein. Myöskään asetuksista "CI-tiedot" kohta oli musta. Nyt senkin voi taas valita ja katsoa moduulin tietoja.

Neotionin 2015 ostettu moduuli on siis liian vanha ainakin kyseiseen televisioon, sekä Samsung UE75SK8005 telkkariin. Liikkeen televisio malleja en katsonut mihin kokeiltiin ja niissäkään Neotionin moduuli ei pelittänyt. Jotenkin siis vanhaa tekniikkaa.

J-P
  • Laitoin tänään uuden ci+moduulin ja uuden kortin televisioon. Tv on uusin samsung Q8. Kanavia katsoessa yhteys katkeaa. Ilmoittaa että ci+ korttia ei löydy ei yhteyttä. Kuva palaa 5-10 s kuluttua automaattisesti kun yhdistänyt. Ei ole oikein mukava katselukokemus
    Jukka
  • Hei Jukka!

Mikäli TV ei löydy kortinlukijaa välillä, niin kannattaa ottaa lukija hetkeksi pois TV:stä ja katsoa takaisin laittaessa että se menee varmasti kunnolla paikoilleen.
    DNA Ilkka palveluneuvoja
  • Tehty monta kertaa. Tänään vaihdettiin uusi antennivahvistin ja lte suodin. Edelleen katkoo.
    Jukka
  • Sama ongelma se lienee Jukalla, kun muillakin oli tässä ketjussa, eli kortinlukija ei ole varmaan yhteensopiva vaan uuden telkan kanssa. Jos sen ohjelman voi päivittää, niin sitä kokeilemaan ja jos ei niin sitten uutta lukijaa kokeilemaan...
    JJJN
  • Vahva veikkaus, että uudella lukijalla ongelma poistuu.
    JP
  • Kortinlukija tuliterä nyt aamulla ei ole vilä pätkinyt iltaa kohti aloittaa. Antennijohtokin vaihdettu. Antennijärjestelmä tarkistettu ei ongelmia. Aina tämmöistä säätämistä. Ei voi kerralla toimia.no pääseehän näistä eroon.
    Jukka
  • Jos se lukija on uusi, niin vaihda se toiseen merkkiin.
    JJJN
  • Jos  on kaapeliverKKo ja antennirasiassa DNA:n katiajako, niin se kannattaa käydä vaihtamassa.
    PW
  • Samanlainen tapaus kuin Jukalla maaliskuussa. Uusi TV Samsung QE75Q7FN ja kortinlukina Coanx SmarCAM CI+. Ajoittain tulee sama teksti ja kuva palaa hetken päästä. Mistä saisi ongelmaan ratkaisun?

Pekka