Conax-lukija ja tallennus

Vanhassa digiboxissamme ei ole Conax-lukijalle paikkaa. Ainoastaan normaali korttipaikka. Televisiossamme sen sijaan on Conax-lukijalle paikka. Voinko asentaa Conax-lukijan ja katselukortin televisioon ja tallentaa kuitenkin ohjelmia digiboxillamme? Miten muuten lukijapaikan puute boxissamme vaikuttaa? Kannattaako hankkia uusi boxi?

Kommentit

• Hei J-P!

Jos haluat tallentaa myös maksukanavia niin tallentava HD digiboksi on tässä tapauksessa ainut ja paras ratkaisu, DNA:n digiboksit löydät osoitteesta https://kauppa4.dna.fi/DNA-Open/TV/Televisiot-ja-oheislaitteet/c/digiboksit-ja-kortinlukijat

HD laite toimii nyt ja pitkälle tulevaisuuteen ja meidän Wbox HD3 toimii sekä antenni- että kaapeliverkossa
    DNA Iiro palveluasiantuntija
  • Harvassa digiboxissa on paikka kortinlukijalle.
    Toki voit hankkia TV:n kortinlukijan ja linkittää korttisi siihen (jos se ei ole HD-laite, linkitystä ei tarvita ja halvempi kortinlukija riittää), jos TV on hyväksyttyä mallia.
    Digiboxilla voi tallentaa sen vastaanottamia tilaamiasi salattuja kanvia, kun laitat kortin siihen.
    Joitakin ongelmia saattaa tulla, jos vain toinen laite on HD-laite.
  • Mistä löytyy nykyään conax-kortin linkitys sivusto, kun ei nykyisillä sivuilla ole enää pelkkää DnaTV vaihtoehtoa, vaan niihin on yhdistetty joko hubi tai netti lisäksi.
  • https://minunpalveluni.dna.fi/kirjautuminen#
    Täältä löytyy kortin linkitys kohta.
  • Sieltä olen etsinyt enkä löydä edelleenkään
  • Katselukortin tai dnatv liittymän alla pitäisi olla. Tai sitten pitää ottaa yhteyttä asiakaspalveluun, jos ovat poistaneet kohdan sinulta
  • Boxi, jossa on korttipaikka on parempi kuin TV, jossa on vain kortinlukijapaikka!
    Jos boxissa on 2 viritintä, sillä voi tallentaa useampaa ohjelmaa ja samalla katsoa muuta ohjelmaa viritinmäärän rajoissa - salauksista riippumatta.
    TV:llä voit katsoa vain samaa ohjelmaa, jota tallennat ulkoiselle kiintolevylle. Jos TV:ssä on 2 viritintä, voit tallentaa vain yhtä salattua kanavaa ja katsoa samanaikaisesti salaamatonta kanavaa. Telkkareiden ominaisuudetkin ovat kökköjä verrattuna boxiin tallenteen toisto-ominaisuuksiin.
  • Conax on lojunut laatikon pohjalla useamman vuoden, kun kortti on ollut boxissa. Nyt hubin myötä boxi jäi kortin kanssa "tarpeettomaksi" ja ajattelin ottaa conaxin käyttöön ja laittaa sen toiseen telkkariin kiinni. Mutta edelleenkään ei ohjeita löydy?
  • Jos boxi SD-boxi, sillä ei voi vastaanottaa HD-kanavia. Sama tilanne on SD TV:lläkin.
    Kumpaakan ei tuolloin voi linkittää TV-korttiin.
  • Ei kai kortti ole siirretty hubin sähköiseksi kortiksi.
  • Antenniverkossa vaaditaan nykyään conax ci+ moduuli, ci moduuli ei enään kelpaa ja tietysti antenni ready tv. Kaapeliverkosta en osaa sanoa.
  • Boxi on wbox ja kortin kautta näkyy edelleen esim. Viasatin kanavat.
  • Maksatko nyt erikseen tuosta kortista?
    Ymmärtääkseni Hubiin siirryttäessä korttivaltuutukset siirtyvät siihen ja oleva TV-kortti muuttu erikseen maksulliseksi 3,50 €/kk.
    Näkyykö Hubin kautta maksukanavat?
  • En maksa, hubista näkyy maksukanavat. Katotaan milloin tulee ilmoitus korttimaksusta!
  • Mielenkiintoista.
    Minulla on laajakaistaliittymän hintaan kuuluva kortti. Minulle on DNA kertonut, että jos siirryn hubiin, DNA TV siirtyy siihen ja että korttiominaisuudet siirtyvät hubiin ja kortti tulisi maksulliseksi. Tiedä sitten pitääkö paikkaansa.
  • Voihan tässä olla vielä jonkinlainen siirtymäaika käynnissä, kun näyttää tuon hubin toiminnassakin olevan vielä melkoisia ongelmia ainakin juuri maksukanavien osalta.
  • Minua kiinnostaa pari asiaa tuossa hubissa, joihin en ole vastausta löytänyt.
    Onko Hubissa mahdollista valita urheiluohjelmassa haluamansa selostuskieli lennossa ja säilyykö tuo valinta, vaikka kävisikin välillä toisella kanavalla (ei muuteta perusasetuksia)?
    Hubiin voi asentaa Firefoxin. Onko se normaali Firefox vai jokin kevennetty versio (TV tyylinen selain) ja voiko siihen asentaa Adobe Flash Playrin?
    Ulkoisen hiiren voinee liittää USB-liitäntään?
  • En ole vielä niin paljon perehtynyt laitteeseen, että osaisin vastata.