"Detect UDP port scan attack" varoitus modeemin logeissa

Hei.

Huomasin juuri, että minulle on silloin tällöin tullut seuraava varoitus modeemin logeihin:

2019-04-13 14:26:39 Security Warning Detect UDP port scan attack, scan packet from 62.241.198.246

(Modeemi on DNA:n antama)

En ole huomannut mitään erityistä nettiliikenteessä, esimerkiksi ei ole pätkinyt jne.

Paitsi kerran ei päässyt nettiin ja myöhemmin katsoin modeemin logeista, mikä oli vikana, niin oli tuollainen "Detect UDP port scan attack" varoitus logeissa. Kaikki on siis tuosta samasta osoitteesta, 62.241.198.246

En löytänyt Googlettamalla oikein mitään, paitsi DNA:n Liikennerajoitukset sivun, jonka mukaan tuo olisi DNA:n DNS-palvelin?

Kommentit

• Ongelma saattaa liittyä palveluntarjoajan dynaamiseen IP/DNS osoitteen asettamiseen laitteellesi. Vai käytätkö staattista IP/DNS osoitetta?
    Tapsa
  • Hmmmm...

Eipä tuohon kannata uhrata aikaa sen enempää. Ihan lailliset palvelutkin tekevät noita porttiskannauksia. Toki joukossa lienee myös epärehellisten tahojen tekemiä.

Modeemin palomuuri kyllä estää enimmän osan skannauksista eikä niistä ole haittaa , jos niitä tulee vain harvakseltaan. Palvelunestohyökkäykset sen sijaan ovat eri asia. No yksityinen verkonkäyttäjä aniharvoin sellaisen kohteeksi joutuu.

Sellaista tämä nettielämä on ja siihen on vain sopeuduttava.

Veikko
  • Ihan normaalia ainakin Huawein B525/B715 mokkuloissa että antaa tuota nimipalvelin "porttihyökkäystä" oman isp:n nimipalvelimelta.
    Jos attuu että isp:n nimipalvelin ei vastaakkaan ihan "nanosekunnissa" mokkulalle niin mokkula kuvitteleen sen olevan uusi yhteys,ja sen takia "luokittelee" sen porttiscannaukseksi.
    huihai b715