DG200AC modeemin ongelmia

Hei

Hankin kotiini DNA Tuplakaista 350 nettiliittymän ja samalla Inteno DG200AC Ethernet modeemin. Modeemin kanssa on ilmennyt pari ongelmaa.

- Modeemin 2,4GHz wlaniin ei pääse kirjautumaan. Tulee "yhteysvirhe" tai "todentamisvirhe" vaikka salasana on takuulla oikein. Muut modeemin wlanit (5GHz ja 2,4+5GHz) toimivat ok.

- Median suoratoisto (streaming) PC:ltä televisioon ei onnistu. PC (Windows 10) ja televisio eivät näe toisiaan kotiverkon yli vaikka UPnP on modeemissa päällä. Edellisessä modeemissani tämä toimi kuin junan vessa.

Olen yrittänyt eri temppuja ja myös palauttanut modeemin tehdasasetuksiin, toistaiseksi mikään ei ole auttanut. Saisiko tämän kuitenkin jollain säädöllä kuntoon?

Kommentit

• Terve
    Minulla on sama ongelma, mutta 5Ghz wlanin kanssa. Joskus käy niin, että se saattaa yhdistää, mutta sitten kuitenkin katkaisee yhteyden. Nimenomaan haluaisin pitää pöytätietokoneellani ainoastaan tuota 5Ghz wlania. Kaikki samat temput on myös tehty eli resetoitu yms. yms. eikä vaikutusta. Kävin myös vaihtamassa modeemin liikkeessä eikä sekään tuonut ratkaisua ongelmaan.
    Saakohan tästä modeemista rahojansa takaisin ja kävisi hakemassa kunnon reitittimen?
  • Onko pöytäkoneessa WLAN-verkkokortti. Yleensä niissä ei sitä ole vakiona.
    Onko matka pitkä modeemista pöytäkoneelle?
  • On  verkkokortti. Erikseen vielä ostettu ja se on tarkistettu ja kunnossa. Matkaa on noin reilu 5 metriä ja yksi seinä välissä joten ei voi siitäkään olla, kun yhteys on ennen pelannut normaalisti ja ilman katkoja. Piuhalla en konetta laita koska se jäisi ikävästi jalkoihin.
  • Matka ei ole pitkä. Millainen seinä on välissä? Miten toimii 2.4 GHz:llä?
  • Kiviseinä. Ei pitäisi vaikuttaa yhteyteen, koska  2.4ghz toimii normaalisti. Se 5Ghz yhteys olisi vain parempi, koska antaa 90-98mt latausnopeudeksi ja tuo 2.4ghz antaa paljon vähemmän. Pelaan koneella netissä, joten olisi suotavaa, että saisi sen nopeamman toimimaan. Millainen käytäntö DNA:lla on palautusten suhteen? Modeemi on ostettu omaksi tilauksen yhteydessä ja periaatteessa en tarvisi kuin luotettavan reitittimen väliin ja sellainen löytyisi esim. Verkkokauppa.comista. Rahat olisi mukava saada takaisin, mutta taidan soittaa asiakaspalveluun ja tiedustella asiaa sieltä.
  • Kiviseinä on ongelmallinen 5 GHz:n kanssa, kun sen kantavuus on huonompi.
    Saako modeemissa 2.4 GHz:llä säädettyä kaistanleveydeksi 40 MHz, jolloin saatava nopeus lisääntyy?
    Onhan pöytäkoneen verkkokortti laitettu vastaanottamaan kaistanleveyttä 40/80 MHz tai automaatilla?
    Nuo kannattaa tarkistaa, etteivät ole muuttuneet.
    5 GHZ.llä kannattaisi koittaa asettaa kanava yli 100 numeroiseksi, koska niillä lähetysteho on suurempi.
    Modeemin resetointi voi myös korjata tilanteen.
  • Modeemi resetoitu pariinkin otteeseen. En tiedä miten nuo verkkokortin asetukset olisivat muuttuneet, koska pari viikkoa sitten ongelmaa ei ollut. Myöskään puhelin ei yhdistä 5ghz yhteyteen vaan tekee saman homman kuin tietokone ja herjaa ettei voi yhdistää. Ja puhelin tukee tätä 5ghz yhteyttä (Samsung Galaxy S7)
    Mielellään kuulisin tähän jotain DNA:n henkilökuntaan kuuluvankin vastinetta.
    Nämä Intenon vehkeet eivät ole ennestään tuttuja niin taidan hakea Asuksen reitittimen, jolla homma suurella todennäköisyydellä pelittää oikein.
  • Moikka! Onko ongelma nimenomaan 5 GHz WLAN verkkoa käytettäessä ja alkanut vasta lähiaikoina?

Syynä voi olla KRACKattack -haavoittuvuuden korjauspäivitys, jonka myötä WLAN-laitteen 5Ghz-taajuuden verkko saattaa kaatua joidenkin verkkoon liitettyjen laitteiden yhteensopivuusongelmien takia.

Kyseessä on client-puolen ongelma, eli jos kännykkä, tabletti tai muu WLAN-laite on saanut päivityksen KRACK-tietoturvaongelmaan, siinä voi olla ko. virhe. Ongelma on maailmanlaajuinen, eikä koske ainoastaan DNA:n myymiä laitteita.

Laitteen vaihtaminen ei korjaa ongelmaa, vaan tällä hetkellä tilanteeseen auttaa ainoastaan yhteensopimattomien laitteiden poistaminen verkosta. KRACK-päivityksen saaneita laitteita, mitkä oireilevat 5Ghz-verkossa ja pahimmassa tapauksessa vaikuttavat modeemin/reitittimen 5Ghz-verkkoon, ovat todennetusti ainakin Chromecast ja Googlen Pixel 2 -puhelin. Voidaan siis olettaa, että ainakin Android-pohjaiset laitteet päivitettynä joulukuussa 2017 julkaistulla Android-päivityksellä ovat alttiita ongelmalle.
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Hei. Juurikin pelkästään 5ghz verkkoa käyttäessä ja ilmeni noin joulukuun puolen välin jälkeen. Chromecast on suoraan piuhalla modeemissa kiinni joten se toimii ongelmitta. Välillä myös 2.4ghz verkko on herjannut kännykällä käyttäessä todennusvirhettä, mutta on alkanut toimimaan sittemmin. Eli eikö tuohon ole mitään muuta ratkaisua kuin olla käyttämättä 5ghz verkkoa ja odotella laitteille päivityksiä? Kiitokset vastauksista.
  • Itse huomasin, että manuaalinen asetus asettaa laitteen 5G DFS yläkaistalla väärälle kanavalle. Jos asetat esimerkiksi kanavalle 140 etusivu näyttää kanavaksi 36, joka se sitten olikin. Sain toimimaan oikein kanavat 100, 104 ja 112. Toinen ongelma on ollut, ettei laitteen asetussivua ole saanut avautumaan ollenkaan, vaikka oli liitetty johdolla koneeseen. Vaati pari kertaa virran katkaisua ennen kuin onnistui.
    Laite tunnisti myöskin VDSL-linjan vasta tehdasasetuksen palautuksen jälkeen, vaikka oli ollut kytkettynä koko vuorokauden ennen kuin oper kytki linjan päälle.
    DNA - onko mahdollisesti tulossa korjauspäivitystä näihin ongelmiin?
  • Mitäs sitten tehdään jos oireilee muidenkin kuin Android laitteiden kanssa? Asetussivua en saa näkyviin ja laitteen reset napista ei tapahdu mitään vaikka kuinka kauan painais.
  • Painatko reset-nappia virran ollessa päällä. Virrattomana ei tietenkään tapahdu mitään.
  • Miten tai koska tämä verkon sekoittava KRACK päivityksestä johtuva ongelma saadaan korjattua? Olisi jo pikkuhiljaa kiva saada chromecast takaisin verkkoon ja toimimaan.
  • 5GHz salasana ei toimi, vaikka taatustui oikein. Laitteet: iPhone 8, iPhone XR, MacBook Pro, MacBooka air 2017 ja MacPro2011. Eihän näin voi olla. Nyt tarvitaan ihan selkeitä ohjeita kuinka toimia. DNA?
    irrah1