DG200AC ohjelmisto versio 3.15.0 ongelmia Ipv6:n kanssa

Netti tulee Adsl:n kautta ja ipv6 toimii tällä hetkellä vain paikallisesti olen noin päivän yrittänyt saada sitä toimimaan myös internetin suuntaan. 30 sekunnin resetointi kokeiltu ja tietokoneen verkkosovittimien nollaus tehty. ipv6 osoitteet tulee koneelle ipconfigin mukaan ja reittimen hallinta sivulla merkinnät niistä. Yhdistän aina langattomasti ja kaapeli ei oikein ole optio. Apu olisi tarpeen asian ratkaisemiseen,
Näytä paras vastaus

Kommentit

• Kaikki vaikuttaisi olevat kunnossa useamman uudelleen käynnistyksen ja verkkojen liittymisen ipv4/ipv6 toimii oikein. Tietokone ongelma todennäköisesti.
  • Ongelmat jatkuvat. Ipv6 ei toimi. Joitain havaintoja: Modeemin profiilin muuttaminen toiseen tilaan (Roudet ipv4, Hybrid 1) tarjoaa ohjelmisto päivitystä joka kummittee muissa profiileissa. Päivitys ei nosta versio numeroa eikä katoa. Lootani toimii adsl modeemina. Onko mahdollista palata ohjelmistoversioon 3.10.0? Ongelmat alkoivat ohjelmisto päivityksen jälkeen. Asiasta voisi pistää viestiä tekniseen tukeen jotta joku voisi varmistaa havaintoni.
  • Tällä hetkellä lootassa on DNA3.15.0-180626 1313 ohjelmistoversio.
  • Mulla on myös ongelmia tämän päivityksen kanssa. Puoli vuotta käytössä ollut modeemi toimi täysin siihen asti kunnes asensin päivityksen. Alkoi katkomaan yhteyttä, ei löytänyt reititintö jne. Resetoinin jälkeen ei tehnyt mitään ja asiakastukikaan ei saanut modeemia toimimaan. Vein huoltoon ja antoivat heti uuden modeemin tilalle. Otin sen käyttöön eilen ja toimi oikein hyvin. Tänään päivitin sen ja sama yhteyden katkominen alkoi taas. Huomisen vielä seurailen tilannetta ja sitten vien uudenkin modeemin takaisin liikkeeseen. Joku tässä päivityksessä on vikana. DNAn olisi hyvä selvitellä asiaa. Jos tämäkään modeemi ei ala toimimaan, niin sitten pitää miettiä että mistä tässä laskuni maksan.
  • Hei ToniP,
    millä tavoin Ipv6 toimimattomuus näkyy konkreettisesti?

Hei Hanna,
    millä tavoin katkominen näyttäytyy? Tuleeko vain tietyillä laitteilla, piuhalla ja wifin yli, onko rajoitettu yhteys vai katkeaako kokonaan? Hajottiko resetointi modeemin kokonaan, etteivät valotkaan enää palaneet?
    Olli Kehityspäällikkö
  • Yhteys toimi (ipv4 & ipv6) ipv4 yhdistetty internettiin ja ipv6 yhdistetty paikallinen verkko windowsin asetuksen "näytä verkon ominaisuudet". http://ipv6-test.com/ sivusto ei läpäise testiä toimi kyllä aikaisemmin (muissa laitteissa sama ongelma). Verkon määritys uudelleen tehty ei vaikutusta. Tuli tietokone uudelleen asennettua pari päivää sitten että tietokone ongelma pois suljettu. Lootani on ollut "routed ipv4 only" tilassa noin viikon mielenkiintoni loputtua asian ratkaisemiseen.
  • Samanlaista ongelmaa on myös DG301AL -modeemin firmwaressa (versionumero myös DG301AL-WU7U_DNA3.15.0-180626_1328).

IPv6 lopetti toimintansa, vaikka koneet saavat kyllä julkiset IPv6-osoitteet. IPv6 liikenne ei kulje modeemin läpi. Käytössä on "kiinteistöliittymä", VDSL2. Aiemmin toimi moitteettomasti kuin junan veski, mutta nyt versiolla 3.15.xx ei enää lainkaan. "Default routed configuration with IPv6 and IPv4", koneet kiinni lankayhteyksin.

Boksin "overview"-sivulta napattu "wan-IPv6" -osoite vastaa kyllä ulkopuolelta tuleviin pingeihin, mutta modeemin takana olevat koneilla ei IPv6 toimi, eikä julkisessa verkossa olevat koneet vastaa "IPv6-pingeihin".

C:\Users>ping -6 ipv6.google.com
    Pinging ipv6.l.google.com [2a00:1450:400f:808::200e] with 32 bytes of data:
    Destination net unreachable.
    Destination net unreachable.
    Destination net unreachable.
    Destination net unreachable.

Tätä on nyt testattu kaikella keksimälläni tavalla ja koneissa ei ole mitään muutoksia tapahtunut. Verkossani on 8 konetta ja kaikilla on samat oireet (Linux/Windows).

Sain ongelman korjattua välittömästi, kun palautin vanhan firmwaren boksiin, eli DG301AL-WU7U_DNA3.10.7-170407_1558 -version. Nyt IPv6 toimii jälleen moitteettomasti. Tässä 3.15 -versiossa on kyllä jotain mätää tai sen upgrade ei toimi oikein.

(Huvittavasti boksin System Status -sivulla näkyy vieläkin "other bank" kohdassa DG301AL-WU7U_DNA3.15.0-180626_1328 -firmware, mutta se lie siellä vain turvassa, jos päivitys menee mönkään,)

Nyt varalta "rikoin" modeemin firmwaren päivitysosoitteet, jotta boksi ei vahingossakaan hae ja päivitä 3.15.xx -versioo modeemiin. 😀
  • Hei, olemme myös onnistuneet toistamaan ongelman. Ipv6 toimii hetken aikaa bootista, mutta sitten kaput. Selvitellään lisää ja korjataan. Pahoittelut haitasta.
    Olli Kehityspäällikkö
  • Pienenä pyyntönä, voisiko asiasta ilmoitella vaikka tässä ketjussa, jos uutta versioo tulee? Automaattipäivitykset ovat pois päältä tällä hetkellä, koska IPv6 on rikki, niin on hieman tylsää hakea sivuilta tätä tietoa. 😀
  • Vaihdoin tänään 10Mbs kiinteistöliittymän 50Mbs ja nyt download on 50Mbs mutta upload vain 5Mbs. Ennen päivitystä molemmat oli 10Mbs. Samalla modeemilla oli edellissä asunnossa 100Mbs liittymällä download 80Mbs ja upload 30Mbs. Miksi upload puolittui päivityksessä?

Firmware on "DG301AL-WU7U_DNA3.4.3T1-160128_1255", mistä saan uudemman, täältä DNA sivulta ei löydy mitään, löytyy vain tämä ketju!
  • Milloinkohan mahtaa ongelma olla korjattu? Netin nopeus on enää vain 9mbs kun pitäisi olla sen 100.
  • Miten tämän ongelman ratkaisu etenee? Uusi modeemi katkoo yhteyttä ihan samalla lailla kuin vanhakin (rajoitetut oikeudet, oletusyhdyskäytävä ei ole käytössä). Netti toimii jotenkuten (hitaasti) kun modeemi on piuhalla koneessa kiinni, mutta tarvitsen langatonta yhteyttä kotona. Ja kuten sanottua, ongelmat alkoivat välittömästi modeemin päivityksen jälkeen. Tässä on nyt on koko kesä tämän kanssa taisteltu. Välillä yhteys toimii pari päivää ihan hyvin, sitten taas on monta päivää, että yhteyttä ei langattomasti ole ollenkaan, millään laitteella.
    Hanna
  • Hei, olemme pistäneet tänään jakoon 3.15.4 -version Intenon laitteille. Mukana on mm. Ipv6 korjaus. Mielellään otetaan tänne palautetta toimivuudesta!

Ohjeet päivitykseen sekä päivitystiedot löytyvät tutusta osoitteesta: www.dna.fi/tuki-modeemit
    Olli Kehityspäällikkö
  • Kiitos ilmoituksesta! Testailen heti lähipäivina ainakin DG301AL modeemin osalta ja laitan infoa tänne, kunhan sitä kertyy. (Itselläni oli IPv6-ongelmaa.)
    PR
  • Täällä ei ainakaan ongelma ole korjaantunut. Modeemi resetoitu. Netin nopeus vieläkin 2mbps ja 15mbps välillä. Ja tosiaan nopeuden pitäisi olla lähemmäs sitä 90mbps.
    Tuija S.
  • Kannattanee ottaa yhteyttä asiakaspalveluun, jotta voivat katsoa linjamääritykset/porttimääritykset. Päätelaitteen softa ei tuollaisia asioita korjaa.
    Markus
  • Juu asiakaspalveluun oltu yhteydessä joka viikko koko kesän ajan, heidän mukaan ongelma on tämä mikä tässä ketjussa esiintyy
    Tuija S.
  • Hei Tuija,

käytätkö lähiverkkoa WiFin vai Ethernetin yli? Käytätkö tätä nopeustestiä, näillä ohjeilla? https://www.dna.fi/nopeuden-mittaaminen

Käytätkö DG200AC Internet-yhteyttä DSL vai Ethernet yhteyden kanssa?

Asiakaspalvelusta saa parhaiten selville linja-arvot, mitään yleisesti nopeutta hidastavaa ongelmaa ei 3.15.0-3.15.4 versioissa ole meidän testeissämme havaittu.
    Olli Kehityspäällikkö
  • Ethernetillä on käytössä netti. Asiakaspalveluun olen juuri tälläkin hetkellä yhteydessä ja he sanovat vian johtuvan juurikin tästä
    Tuija S.
  • Noniin. Firmware DG301AL-WU7U_DNA3.15.4-180921_1603  on sisällä ja ainakin nyt nopeahkon (n. 30 min) testailun mukaan tämä toimii niin kuin pitääkin, eli IPv6 pysyy toiminnassa. Päivitys sujui muutenkin oppikirjamaisesti vanhemman version (DG301AL-WU7U_DNA3.10.7-170407_1558) päälle.

Sitä aiempaa, heinäkuussa jaeltua versiota (DG301AL-WU7U_DNA3.15.0-180626_1328) en modeemissa pitänyt IPv6 ongelmien takia, vaan tein sille downgraden aiempaan.

Modeemina siis DG301AL, mutta tämä IPv6 vika tuskin oli sen kummemmin laitekohtainen asia.

Vaikuttaa siis korjatulta, kiitos!

(PS: nätimpi IPv6-testi, kun mihin DNA:n sivu linkkaa: http://ipv6-test.com/ )
    PR