DG200AL-A-DNA-4.3.6.100-R-210517_2059

Mitä muutoksia uudessa päivityksessä DG200AL-A-DNA-4.3.6.100-R-210517_2059 on? Lisäättekö modeemin sivulle:
https://www.dna.fi/dna-valokuitu-plus-modeemi-dg200ac-ethernet-talouksiin#paivitykset
DG200AL Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Huomasin myös DG301AL:n päivittyneen tuohon ja liekö tuon takia ollut häiriöitä netissä jonkun aikaa. Huomasin nimittäin äsken kun kunnolla tutkin asioita, että IPv6 on taas rikki.

Modeemi saa IPv6-osoitteen,clientitkin, mutta IPv6 liikenne ei liiku modeemista ulos.

Tässä tilanteessa on oltu ennenkin, päivitys särkee IPv6-liikenteen.Toki tämä voi olla sattumaakin, että IPv6-liikenne ei nyt liiku muuten vaan.

Kaikki verkkolaitteet on käynnistelty uudestaan ja myös clientit.

Mikäli oikein näin,niin clienteille ei tule IPv6 gateway-osoitetta lainkaan.

Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) Wi-Fi 6 AX201 160MHz
    Physical Address. . . . . . . . . : 3C-**-**-**-**-**
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2001:14ba:9ca5:****::****(Preferred)
    Lease Obtained. . . . . . . . . . : torstai 1. heinäkuuta 2021 4.00.18
    Lease Expires . . . . . . . . . . : torstai 1. heinäkuuta 2021 4.55.36
    IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2001:14ba:9ca5:****:****:****:****:****(Preferred)
    Temporary IPv6 Address. . . . . . : 2001:14ba:9ca5:****:****:****:****:****(Preferred)
    Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::d57:****:****:****%8(Preferred)
    IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.0.165(Preferred)
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
    Lease Obtained. . . . . . . . . . : keskiviikko 30. kesäkuuta 2021 21.02.21
    Lease Expires . . . . . . . . . . : perjantai 2. heinäkuuta 2021 3.50.17
    Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1
    DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
    DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 71063746
    DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-****
    DNS Servers . . . . . . . . . . . :
    [Nämä on asetettu itse sisäverkon DNS-servereihin]
    fe80::ff:***:***%8
    fe80::ff:***:***%8
    192.168.0.10
    192.168.0.11
    NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

DG301AL
  • IPv4 DHCP vaikuttaisi myös menneen rikki.
    Asd
  • Modeemi päivitti itse itsensä kun olin poissa kotoa pidemmän aikaa ja tuki noip.com DDNS:lle on joko poistunut tai mennyt rikki. Tästä aiheutui se, etten päässyt etänä enää laitteeseen kiinni, koska IPv4 vaihtui päivityksen yhteydessä tapahtuneen buutin jälkeen ja IP ei päivittynyt noip.com:iin.

Offtopic: Mikähän DNA:n lease-aika on, kun pienikin katkos tai buutti vaihtaa IP:n? Vaikka IP onkin dynaaminen niin ei kai sen heti pitäisi vaihtua?

Firmware vaikuttaa muutenkin bugiselta, mm. asetuksissa 5 GHz:n WLAN-verkon Rate näyttää aina 0 Mbps sekä UPnP hajoaa hetken päästä buutin jälkeen eikä näytä enää WAN interfacen latausnopeutta, ainoastaan lähetysnopeuden (mm. Networx hyödyntää tätä). Myös mm. jotain WLAN-asetuksia oli muuttunut itsestään.

Jouduin palauttamaan suht hyvin toimivan version DG200AL-WU7U_DNA3.16.9-200428_1843 takaisin reitittimeen. Jos joku haluaa tehdä saman niin ainakin vielä kyseisen firmwaren voi ladata täältä: http://cpeupdate.dnaip.fi/SOFTWARE/DG200ALAC/DG200AL-WU7U_DNA3.16.9-200428_1843.y2

Asetussivulta downgrade ei vaikuttanut onnistuvan, mutta rescue modessa onnistuu ainakin. Alla ohje miten rescue modeen pääsee:

Procedure, to boot into rescue partition:
    1. Switch device power off (or pull the power cord).
    2. Connect a client to the device via Ethernet to LAN1
    3. Trigger the rescue function by pressing and holding the reset button of the device and then turning the device on (or plug in the power cord).
    4. You can release the reset button after a few seconds.
    5. The device will take ~15-20 seconds to boot a mini-web server, that provides only a single function: it can upload a firmware file and has a button to trigger the flash process. The web-server will be available under http://192.168.1.1
    6. Note: You need to set your PC client to a fixed IP address beforehand, as DHCP is not supported in this rescue mode. You need to set the PC client's to a matching IP address: an IP of the 192.168.1.x range, e.g. 192.168.1.2 / 255.255.255.0
    Siantuntija
  • Miljoonasti kiitos käyttäjälle @Siantuntija ! Jäätelön tarjoaisin, jos olisit lähettyvillä!

Yritin tuota downgradea myös itse, eikä se toiminut, mutta onneksi olen vanhoista DNA:n päivityksistä sen verran oppinut, että lataan firmwaret aina talteen myös manuaalisesti.

Tein rescue-moodissa myös itse downgraden DG301AL modeemille versioon
    DG301AL-WU7U_DNA3.16.9-200428_1849.y2 joka taisi olla tätä uusinta edellinen versio ja IPv6 toimii taas niin kuin pitääkin, IPv6 gateway tulee clienteille ja IPv6 testit internetissä näyttävät jälleen "täysiä pisteitä".

Nyt firmware upgrade urlit on modeemin asetuksista rikottu, eikä automaattipäivitystä voi enää tapahtua. Muistaakseni tuo uusin versio ei salli edes noiden päivitysosoitteiden tallennusta, nämä vanhemmat sallii.

Jos jotakin kiinnostaa, niin tuosta voi niitä päivitysosoitteita muokata.

Katsellaan päivitystä sitten jälleen, kunhan muut ovat testanneet ensin ja todenneet toimivaksi. Siihen saakka tää saa olla näin, kun tuosta uusimmasta päivityksestä puuttuu kokonaan edelleen changelog ja pieninkin syy, että miksi se edes pitäisi tehdä.

Tai no, ehkä sieltä tulee taas "tietoturvapäivityksä ja bugien korjauksia" changelog.

DG301AL
  • Jaha. Tuo upgrade-osoitteiden rikkominen ei riittänyt, modeemi on jälleen päivittynyt automaattisesti, vaikka yritän asiaa aktiivisesti estää.

IPv6 on taas rikki. Kiitos taas tästä. VOI JUMALAUTA!

No, force downgrade ja yritetään uudestaan särkeä tuota etäpäivitystä. Jospa se meneekin pois päältä sotkemalla nuo TR-069 asetukset.

DG301AL
  • @DG301AL Sama kävi täällä vaikka poistin upgrade URL:it. Nyt rikoin conffia niin paljon että jo on ihme jos päivittyy. Jos päivittyy niin sitten käännän oman 3.16.9 firmiksen Iopsysin sorsista 😃
    Siantuntija
  • @siantuntija  Minä päädyin myös poistamaan / "rikkomaan" niin paljon tuota konffia kun vaan mahdollista ja kaikki "turhat" servicet pois päältä myös, joita en käytä itse. 😃
    DG301AL