WBOX HD3 digiboksi
Hei
Kyseinen laite hankittu vuodenvaihteessa hajonneen tilalle. Päivitetty ohjeiden mukaisesti, ei kuitenkaan toimi kunnolla. Kuva varsinkin maksukanavilla pikselimössöä. Kone myös buuttaa itsensä päivittäin useasti. TV:ssä kanavat toimivat moitteettomasti ilman kyseistä digiboksia, samoin muilla kokeilluilla digiboksilla. Laitteella ei käytännössä pysty katsomaan ohjelmia saati tallentamaan. Mikä ohjeeksi?
Kyseinen laite hankittu vuodenvaihteessa hajonneen tilalle. Päivitetty ohjeiden mukaisesti, ei kuitenkaan toimi kunnolla. Kuva varsinkin maksukanavilla pikselimössöä. Kone myös buuttaa itsensä päivittäin useasti. TV:ssä kanavat toimivat moitteettomasti ilman kyseistä digiboksia, samoin muilla kokeilluilla digiboksilla. Laitteella ei käytännössä pysty katsomaan ohjelmia saati tallentamaan. Mikä ohjeeksi?
Seuraa viestiä
0
seuraajaa
Jos olet saanut testattua että kuva näkyy normaalisti kaikilla muilla bokseilla ja vika rajoittuu vain tähän Wbox HD3 laitteeseen niin laite voi myös olla rikki. Rikkinäisen laitteen huolto onnistuu mm. DNA Kaupan kautta
Olisiko mahdollista saada osoite mihin laitteen voisi postittaa huoltoon tämä käytännössä helpompaa. Sekä millä viitteellä.
Terveisin Katja
Jos lähelläsi ei ole mitään liikkeitä, on postitus tämän jälkeen vasta toinen vaihtoehto takuussa oleville Digibokseille:
Huoltotöiden vastaanotto ja luovutus arkisin kello 8-16.
Käyntiosoite ja asiakaspalvelutiski: InfoCare CS Oy
Silvastintie 1 (PL 16)
01510 VANTAA
InfoCare asiakaspalvelu: 010 574 5200
huolto.fi@infocareworkshop.fi
Onko tämä boksi jotenkin rajoitettu käytettävän vain DNA:n kaapelissa, vai toimiiko myös muiden operaattoreiden kanavakorteilla kaapeliverkoissa?
Boksi on vaihdettu edellisestä sukupolvesta tähän uudempaan. Vanha vaihdettiin kolme kertaa eikä yksikään laitteista toiminut. Nettiyhteyskin vaihtunut sen takia kolme kertaa että minulle sanottin että yhteydessäni on vikaa. Nyt kaapeliyhteys 100 meganen, joten yhteyden nopeudessa ei voi olla vika. Vuokraleffat olivat kelvottomia katsoa.
Saako tuon buuttailun jotenkin pois ? Takuu ei varmaan ole enään voimassa laite on vain ollut käyttämättä.
Jos boxiin on liitetty kiintolevy, se voi olla boxiin yhteensopimaton ja aiheuttaa boottailuja ja muita ongelmia.
Antennirasiassa oleva kahtiajako voi olla viallinen.
Wbox HD3:ssa kiintolevy on alustettava boxissa ja sen ominaisuuksien pitää sopia USB 2.0 liitäntään. Kiintolevy ei saisi viedä yli 500 mA virtaa. Vääränlainen kiintolevy voi rikkoa boxin USB-liitännän tai kiintolevyn.
Jos kiintolevy on tullut samassa paketissa boxin kanssa (180 €) se on rajatapaus. Erikseen ostettu kiintolevy voi helposti olla vääränlainen.
Haluaisin mieluummin operaattorin mielipiteen kummastakin asiasta, enkä jonkun nimimerkin valistunutta mutua, vaikka totta saattaisi ollakin.
Kuvauksesi ongelmasta kuitenkin viittaa siihen, että kyseessä oli kiintolevyongelma. Ensin toimii hyvin, sitten alkaa takkuilemaan joskus ja myöhemmin takkuilu vain pahenee.
Wbox HD3:ssa levy on kokoajan päällä. Valmiustilassa vain HDMI-liitäntä on irroitettu.
Voi olla, että levyn ottama virta ei ole kovin paljoa ylisuuri, mutta se saattaa ajan kanssa rikkoa levyn tai jopa boxin USB-liitännän.
Voisit käydä verkkokauppa.com:ssa vaihtamassa levyn, koska takuuaikaa lienee jäljellä.
Luotettavin levy on sellainen USB 2.0 levy, jossa on oma virtalähde.
Sekään ei välttämättä auta, jos boxi on viottunut.
Minulla on 2,5" levy USB 2.0 kotelossa ja hyvin on toiminut.
USB-liitäntojä on määritelty monenlaisia eri käyttötarkoituksiin. Itse USB-specifikaatioissa ei ole pääsääntöisesti määritelty virran suhteen oikein muuta kuin maksimi virta minkä liitännän tulee kyetä antamaa niin että myös jännite pysyy toleranssien sisällä. Siis varsinaista virranrajoitusta ei itse specifikatiossa ole määritelty. Sen sijaan laitevalmistajat kyllä ovat rakennelleet erilaisia virityksiä laitteisiinsa suojatakseen virtalähteitään ylikuormitukselta , mutta kuten sanottu USB-speksit eivät sitä vaadi.
Jos asia kiinnostaa , niin siihen voi tutustua esim. tämän linkin kautta.
https://en.wikipedia.org/wiki/USB
Hmmm...
Kenenkohän tässä pitäisi perustella jotakin ja mihin asiaan liittyen???
Kuten edellä totesin niin mitään virranrajoituksia its USB-spekseissä ei ole. On vain määritelty jänniterajat ja maksimivirta , mikä liitännän tulee kyetä antamaan jatkuvasti.
Piiri- / laitevalmistajat toki ovat viritelleet erilaisia rajoittimia laitteisiinsa estääkseen yli kuormittumisen.
No mitä tulee esim. USB 2- liitäntään , jota käytetään massamuistien liittämiseen , niin siellä tyypillinen JATKUVA virta on piirisarjoissa tavallisesti rajattu 500 mA , ettei piirisarja kuumene liikaa. Yleensä ne kuitenkin kykenevät antamaan lyhytaikaisesti enemmänkin. Siis esim. USVB-kovalevy voi käynnistyessään voi raapaista yli 1000mA ilman , että liitäntä menee polvilleen.
No nämä ovat ihan piirisarjakohtaisia asioita , joita ei ole määritelty itse USB-spekseissä.
Kyllä noita laitteita on joskus kärähtänyt USB-liitännän ylikuormien vuoksi ja vieläpä virranrajoituksista huolimatta. No silloin kyllä kyse on huonosti suunnitelluista halpatuotteista kuten mm. Wbox.
Joskus myös olen tormännyt rikkinäisiin kovalevyihin , jotka ovat särkyneet USB-liitännän temppuilun vuoksi.
paolo "
Kommenttini perustui siihen. Järjettämiä lukuja. Edes oikosulku 5V:n jännitteessä ei tuollaisia virtoja anna.
En ole kiinnostunut jatkamaan keskustelua kanssasi, kun et näköjään ymmärrä, että vakioidusta jännitteestä kuorma ottaa sen virran, mitä kuorma haluaa.
En usko, että USB-liitännässä olisi mitään virranrajoitusta. Se on tehty mahdollisimman halvoista lomponenteista ja niiden jännite ym. kestävyydet on niin pieniä kuin mahdollista.
En syö kuormasta.
"En usko, että USB-liitännässä olisi mitään virranrajoitusta. Se on tehty mahdollisimman halvoista lomponenteista ja niiden jännite ym. kestävyydet on niin pieniä kuin mahdollista."
Jassoo. No kokemukseni mukaan joissakin laitteissa on ja joissakin ei. Tuskinpa noissa Wboxin kaltaisissa halpatuotteissa noita hienostuneempia ominaisuuksia useinkaan on , koska USB-standardit eivät niitä vaadi.
Kyllä minun läppärissä on USB-porteissa ylivirtalaukaisu ihan todistetusti. Olen nimittäin onnistunut sähläämään USB:n oikosulkuun ja ei siinä tapahtunut muuta kuin , että USB:stä hävisi virrat ja läppäri hälytti ylivirrasta , mutta toimi muuten normaalisti. USB:n asetuksista löytyi resetti ja sillä tilanteen sai palautettua.
@ paolo
"Miten se kovalevyjen ylivirta sitten liittyi siihen boxien toimimattomuuteen?"
Wboxin virtalähde on mitoitettu sen verran niukasti , että jos USB:n virta kasvaa liian suureksi , niin koko boksi saattaa mennä polvilleen eli useimmiten buuttaa tai pahimmillaan jää buuttilooppiin , kun jännitteet romahtaa ylivirran takia. Kun sitä tapahtuu tarpeeksi , niin joko USB-piiri kärähtää tai kovalevy hajoaa. Juurikin noiden ylivirtalaukaisujen puuttumisen takia. Tällaisia Wboxeja on toimitettu huoltoon joltinenkin määrä.
Suurempivirtaisia kovalevyjä on toki mahdollista käyttää Wboxin kanssa , mutta suositus on sellainen , jossa on erillinen virtalähde tai sitten vähävirtainen versio.
Juu tuo kovalevyjen ylivirta lienee se yleisin hardware vikojen aiheuttaja (toki muitakin on) , mutta myös Wboxin softa on muutenkin ihan täyttä kuraa. Esim. käyttömuistin hallinta on ihan lapsellinen ja boksi kaatuu muistivuotojen takia RAM:n täyttyessä. Tähänkään DNA ei ole löytänyt muuta ratkaisua kuin , että boksi on ohjelmoitu buuttaamaan itsekseen pari kertaa vuorokaudessa eli tyhjentämään RAM:n. Ja tämä ei toisiaankaan ole ainoa softavika.
Normaalisti buutteja ei sallita kuin valmiustilassa. Valmiustilassa boksista on sammutettuna vain HDMI-liitäntä , muuten boksi on käynnissä ihan normaalisti.
Ihmettelen suuresti , että muistinhallintaa ei ole saatu kuntoon , vaikka laitteessa pyörii käyttiksenä jokin Linux-variantti ja Linux nimenomaan on tunnettu vakaudestaan. Olisikohan niin, että Wboxista on koko muistinhallinta poistettu säästösyistä.
Ei pitäis olla mikään maailman vaativin homma, vaikken koodausta osaa pätkän vertaa. EI tässä mitään windowssia tai macOSsia olla rakentamassa tai pitämässä yllä. Päivityssyklinä vuosi on aivan liian pitkä, kun vikoja on.
Sitä koodausta tekee alihankkija , ei DNA. Siis DNA vain määritteleen mitä haluaa ja tilaa työn ulkopuolelta. Enpä ole asian kanssa pitkään aikaan ollut tekemisissä , mutta muistelen jonkun täällä Foorumilla kertoneen , että alihankkija on jokin puolalainen putiikki. No tuskin vika on siellä , vaan DNA ei välitä viosta eikä raportoi niistä kovin hanakasti , koska korjaukset maksaa DNA:lle selvää rahaa.
Siis mennään siitä yli mistä aita on matalin.
Joo, tiesin ettei DNA sitä itsenäisesti tee. Voipi olla, että tämän mahdollisen puolaporukan ihmiset tai osa on suomalaisia - ainakin Tsekeissä yms. maissa on ollut ulkoistettuja IT-porukoita koodaus yms. IT-tukea antavista firmoista ja nimenomaan hintapoliittisista syistä.
Tsiigasin tossa eilenkin yhtä leffaa ohjelmakirjastosta, joka nyki säännöllisesti ja vähitellen enemmän ja lopulta laite buuttasi. Buutin jälkeen sama homma jatkui ja tällä kertaa tuli syväjumijäätyminen eli vain virtajohdon irrottamisella tokeni. Ja joskus toimii ihan ongelmitta.
Ja joskus saa venailla ohjelmakirjastojen leffojen latautumista sen tuhat vuotta eikä omaehtoinen buuttaaminen/uudelleenkäynnistys edes auta.
Mulle henkilökohtaisesti olis ihan sama vaikka pari kuukautta sietää "ongelmaa", mutta että vuositolkulla eri laitteilla samat ongelmat jatkuu. Ja olen jonkunlainen nettomaksaja kuitenkin, kun on Viasat Kulta, C-moren kaikki kanavat, mix 8, DNA TV, puhelinliittymät, laajakaistat laitteineen niin alkaa jo vähitellen fiduttamaan.
😀
- Tilaaja: DNA Suomi
- Rauta: Intek Digital Korea
- Linux ja laitetason SDK: STMicroelectronics STLinux
- Varsinainen digiboxin ohjelmisto: Cubiware Puola
- DNA:n lisäykset (videokirjasto & DNA TV): Sofia Digital Suomi
Väittäisin, että ainakin perusohjelmisto on tällä hetkellä erittäin toimiva ja varsin virheetön. Sekä Wbox HD2 & HD3 toimivat kuin sveitsiläinen kello, kunhan surkeaan rautaan liittyvät ongelmat on korjattu tai kierretty:
- Wbox HD2: Tyyppivika on virtalähteen heikkolaatuiset elektrolyyttikondensaattorit. Kun ne on vaihdettu kunnollisiin ja mahdollisesti kondensaattoreiden takia rikkoitunut kiintolevy on vaihdettu, toimii laite loistavasti
- Wbox HD3: Tämän laitteen akilleenkantapää tuntuu olevan USB-portin virransyöttö. Laitteen kanssa on ehdottomasti käytettävä omalla virtalähteellä varustettua USB-levyä, jos toivoo laitteesta pitkäikäistä. Liian paljon virtaa vaativa USB-levy näyttäisi hajottavan koko laitteen.
Itselläni on hyviä kokemuksia oheisesta USB-levystä:
https://www.verkkokauppa.com/fi/product/3566/dmxdb/WD-My-Book-AV-TV-2Tt-USB-3-0-ulkoinen-kiintolevy
On sekä hiljainen, että varustettu omalla virtalähteellä.
Olen eri mieltä. Cubiwaren perusohjelmisto on koodattu aivan standardin STLinuxin päälle C:llä ja kääntäjänä on käytetty GCC:tä. Väittäisin, että ainakin Cubiwaren toimitusosuus on erittäin toimivaa koodia ja nykyisellään ei sisällä muistinhallinnan ongelmia.
DNA TV:stä ja videokirjastosta (Sofia Digitalin lisäyksiä) en osaa sanoa mitään, sillä en niitä käytä.
Itselläni on vanhahko V1.6 firmware purettuna tiedostotasolle ja sieltä olen nämä itse tarkistanut.
Jos V1.6 firmware on yhtä kuin käyttis, niin nythän on 5.2.4. Tai jos ei ole, niin avaa toki, milloin se on ollut käytössä? Versiosta toiseenhan ei välttämättä - tai DNA:n tapauksessa harvemmin nykyään - tapahdu mitään parantumista. Erityisesti viime aikoina, jos on fiksattu jotain tai tuotu jotain uutta, on toisella kädellä tuotu uusia ongelmia sisään. Toisaalta edelleenkin 5.2.4 on tuotu sisään kai vuosi sitten.
Ja edelleen, jos joku kivikautinen käyttis on toiminut, niin ei se kerro ollenkaan tämänpäiväisen käyttiksen tasosta tai koodista - varsin jos sitä ei edes ole WBOX3 ollut käytössä.
Edelleenkin odotan mutuilun ja vanhojen tutkimusten sijaan raakaa aktuaalista faktaa - vaikka en usko sitä ollenkaan saavani.
"Olen eri mieltä. Cubiwaren perusohjelmisto on koodattu aivan standardin STLinuxin päälle C:llä ja kääntäjänä on käytetty GCC:tä. Väittäisin, että ainakin Cubiwaren toimitusosuus on erittäin toimivaa koodia ja nykyisellään ei sisällä muistinhallinnan ongelmia."
Oletkos katsonut nykyisen 5.2.4:n koodia??
Boksin käyttäytyminen kyllä kertoo ihan muuta softan toimivuudesta. Ei ne kaikki omituisuudet johdu pelkästään raudasta.
Jotakin kertoo myös se , että boksiin on ollut pakko ohjelmoida autobuutti , jolla purkki pidetään hengissä. Veikkaisin kyllä juurikin sitä muistinhallintaa , joka ei kunnolla toimi ja aiheuttaa kaatumisia. Sitten kun sellaisia autobuutteja ei enää tarvita , niin softa on aikalailla kohdallaan. Sitä en tiedä kenen toimitusosuudesta johtuu boksin kaatuilu ja muut jumitukset , mutta eipä sillä käyttäjän kannalta ole merkitystä. Minulle kokonaisuus on se , mikä ratkaisee.
PS. Minulla on pari Linux-serveriä käytössä ja en ole niitä buutannut ainakaan viiteen vuoteen. Niissä muistinhallinta toimii erinomaisesti.
Wbox HD2 / HD3 ei buuttaa päivittäin, jos sitä ei laita valmiustilaan. Oma Wbox HD2 on ollut boottaamatta jo pari vuotta tehden kuitenkin mm. lähes päivittäin hakusanatallennuksia - ainoat boottaukset ovat olleet seurausta sähkökatkoista vuosien varrella. Sen perusteella väitän, että laitteessa ei ole enää (pahoja) muistivuotoja.
Minkään softaversion koodia en tietenkään ole nähnyt, vain imagen ja katsonut sieltä mitä nähtävissä on.
5.2.4 perustuu edelleen samaan Cubiware SDK-pohjaan kuin versio 1.6. Mitään dramaattista muutosta koodissa tuskin on sitten 2011 tapahtunut.
http://www.slideserve.com/cicely/cubitv-middleware
Joopa. Ei tähän asiaan mitään lopullista selvyyttä tule vain meidän arvailujen perusteella. Tarvittaisiin itse "sylttytehtaalta" rehellinen raportti ja sitä tuskin tulee.
No minulla on noita Linuxin päälle rakennettuja viihde- ja tietotekniikkavimpaimian vino pino. Wbox on ainoa , joka ilmiselvästi tarvitsee autobuuttia , muut eivät.
Sillä onko se tarve raudasta vai softasta johtuvaa , ei tuskin ole käyttäjälle väliä. Vikaahan laitteessa ilmiselvästi on.
"Wbox HD2 / HD3 ei buuttaa päivittäin, jos sitä ei laita valmiustilaan. Oma Wbox HD2 on ollut boottaamatta jo pari vuotta tehden kuitenkin mm. lähes päivittäin hakusanatallennuksia - ainoat boottaukset ovat olleet seurausta sähkökatkoista vuosien varrella. Sen perusteella väitän, että laitteessa ei ole enää (pahoja) muistivuotoja."
Pitää nyt ymmärtää, että jos sinulla toimii, se ei kerro ongelmasta mitään tai että silloin kaikilla on toimiva laite. Tätä samaa väitettä kuulee uskomattoman paljon erinäisillä foorumeilla.
Mutta, jos minä ja monet kerromme ongelman olevan, ja MINULLA päivittäin, ongelma on olemassa. Johtui se mistä tahansa.
Wbox HD2: Monella on ollut runsaasti ongelmia mm. tallennusten katoamisen, pikselöinnin, kaatuilun, boottailun, kuvan pysähtelyn tai toistossa tulevan virheilmoituksen yms. ongelmien kanssa. Eteen ei ole tullut yhtään tapausta, jossa käyttäjä ei olisi saanut apua näihin kaikkiin virtalähderemontilla (pikselöinti voi toki johtua monesta muustakin syystä). Täällä keskustelussa ei ole tullut eteen nykyisellä softalla mitään muuta systemaattista ongelmaa tai epämääräisiä ongelmia, jotka eivät edellä mainitulla remontilla korjaantuisi. Tästä voisi päätellä, että Wbox HD2 on virtalähdekorjattuna yleisestikin luotettava laite ja ohjelmisto toimii.
Wbox HD3: Lähtökohtaisesti pitää muistaa, että tässä on täsmälleen sama softa kuin edellisessä. Jos softa toimii luotettavasti edellisessä, niin miksi se ei toimisi Wbox HD3:ssa, jossa on vain hieman päivitetty piirisarja edelliseen?
Wbox HD3 näkyy olevan laitteena selvästi moniongelmaisempi kuin HD2: Kun HD2:ssa lähes kaikki ongelmat ratkeavat virtalähteen korjaamisella, niin HD3:ssa näkyy olevan selvästi hankalampi osoittaa vikaa yhteen paikkaan.
Mutta sekä palstalaisten että omien kokemusten pohjalta väitän, että USB-portin virranantokyky ja sisäisen 5v jännitesyötön hajoaminen liikaa virtaa ottavien levyjen takia on 90%:sti syy Wbox HD3-ongelmiin.
Omakohtainen kokemus HD3:n kanssa on kaksi laiteyksilöä:
- Ensimmäinen hajosi 4 viikon sisään, kun siihen oli kytketty 2TB:n Seagate USB 3.0-levy
- Toinen on toiminut täysin ongelmitta ulkoisella virtalähteellä varustetulla USB-levyllä yli 6kk
Sama tarina tuntuu toistuvan täällä kaikilla muillakin.
Niinpä niin.
Tämä on Wbox HD3-ketju , joten voitaisiinko pitäytyä siinä jatkossa.
Kun kerran aloitit , niin toki minulla on sekä HD2 että HD3 aktiivikäytössä ja vielä HD2s varalla. Kaikissa on se uusin ja sama softa 5.2.4
Olen tehnyt vertailevaa tukimusta ja HD2 toimii saman antennipiuhan päässä ihan kenkkuilematta , missä HD3 ei edes löydä kaikkia kanavia. Toki nuo HD2:n virtalähdeongelmat on huomattu. Taloyhtiön antenniverkko on kunnostettu ja telkkareilla ei ole mitään signaaliongelmia. Wbox HD3 sen sijaan yskii hyvälaatuisella antennisignaalillakin. Kun HD3:ssa kerran on eri piirisarja kuin HD2:ssa , niin veikkaan että se on aika suuri syy kanavien pätkimiseen ja löytymiseen kanavahaussa. Eikä auta vaikka hakisi kanavat manuaalisesti.
Valitettavasti olen tullut siihen tulokseen , että HD3:n yksilöiden välillä on liian paljon laatueroja. Jos valmistus on sekundaa , niin arpajaisiksi menee että mikä yksilö toimii ja mikä ei.
Onko mitään noista käytetty uudesta alkaen pelkästään omalla erillisellä virtalähteellä varustetulla USB-levyllä?
Aikaisempaan kommenttiisi:
"USB 2 on speksattu 0.5A virtaan ja jos boksi ei suostu antamaan enempää, niin ei kovalevy sitä millään vaateilla saa. Kovalevy ei sitten vaan yksinkertaisesti toimi."
Wbox HD3:n USB-portissa ei ole rajattu virransyöttöä 0.5A:han. Se antaa ulos sen mitä USB-levy pyytää aina siihen asti, että laite hajoaa.
Läppäreissä yleisesti käytetään USB-speksin toimintoa, jossa laite pyytää tiettyä virtaa USB-hubilta, mutta tämä laite ei tuota toiminnallisuutta tue.
Piirisarja tuskin tuohon vaikuttaa. Sekä HD2:n ST7141-siru että HD3:n ST7167-siru sisältävät vain tunerilta tulevan datan dekoodauksen. Itse viritin on ulkoinen ja se viritin on se herkkyyteen vaikuttava komponentti.
HD2:ssa käytettiin erillisiä DVB-C ja DVB-T2-virittimiä kun taas HD3:ssa on erittäin integroitu yhdistelmäviritin. Ehkäpä jälkimmäinen ei myöskään yle yhtä herkkä kuin edellinen.
"HD2:ssa käytettiin erillisiä DVB-C ja DVB-T2-virittimiä kun taas HD3:ssa on erittäin integroitu yhdistelmäviritin. Ehkäpä jälkimmäinen ei myöskään yle yhtä herkkä kuin edellinen."
Kiitos tiedosta. En ole noita bokseja vaivautunut aukaisemaan ja tutkimaan komponentteja , mutta sinä ilmeisesti sen olet tehnyt , joten uskotaan.
Samassa käyttöpaikassa täsmälleen saman antennipiuhan päässä HD2 ja HD3 ilmoittavat signaalin voimaakuudeksi ja laaduksi ihan eri arvoja. HD2 toimii ja HD3 yskii , joten tuo mainitsemasi yhdistelmäviritin lienee ongelmaan ainakin osasyyllinen. Ainakin kovin häiriöherkkä se tuntuu olevan tai voihan se kärsiä lämpöongelmistakin. Itsellä kyllä purkin jäähdytys on kunnosa. Siis ei ole päätä järin lämmin eikä ainakaan kuuma.
Se on ikävämpi juttu , sillä virittimen ongelmiin ei ole kovin helppoa ratkaisua. En tunne piiriä , mutta lienee jonkinlainen DSP-pohjainen "keksintö" , vai kuinka?
Jos kyseessä on DSP , niin sen softalla voi jotakin korjailla tai sitten ei.
https://www.maximintegrated.com/en/app-notes/index.mvp/id/4278
Käsittääkseni sisältävät ihan perinteistä analogiatekniikkaa.
Tuossa yllä olevassa esimerkissä kuvassa oikealla näkyvä DVB-dekooderi on sisäänrakennettu siihen StMicroelectronicsin piirisarjaan.
Kiitos linkistä.
Jos HD3:ssa on juuri tuo viritinpiiri , niin ei siinä analogiatekniikkaa juurikaan ole tuloasteita lukuun ottamatta , vaan kyseessä on ns. digitaalinen direct conversion ratkaisu.
Sellaisia on maailmalla tehty sekä ASIC:na että DSP:nä. Jälkimmäisen etuna on , että siinä osa toiminnoista on tehty ohjelmalla ,kun taas ASIC:ssa yleensä ei. Sitä DSP:tä voi softalla muuttaa. Vrt. tietokoneen oheislaitteen ajuri.
Pikaisesti en em. linkin takaa löytänyt tietoa siitä onko viritin DSP vai ASIC.
Kunhan ihmettelin. :-).
Omat kokemukseni DSP:stä kyllä ovat sellaisia , että niiden varusohjelmistoa voi muuttaa , mutta yleensä ne eivät ole julkisia , vaan muutos on tilattava piirivalmistajalta.
No kun tämän enempää emme HD3:n virittimistä tiedä , niin lienee turhaa spekulaatiota , mitä pitäisi tehdä.
No se on selvää , että DNA on vastuussa myymistään laitteista asiakkaalle ja korjausvelvollinen vikojen osalta. Se riittää minulle.
PS. Edellä vilahteli kirjainlyhenteitä , jotka eivät taida asiaan vihkiytymättömälle sanoa mitään. Siispä
ASIC = Application Specific Integrated Circuit = Siis tiettyyn erikoistarkoitukseen tai yksittäiselle asiakkaalle suunniteltu erikoispiiri.
DSP = Digital Signal Processor = Digitaalinen signaaliprosessori , joka on hieman ASIC:ia joustavampi / muunneltavampi ratkaisu.
https://fi.wikipedia.org/wiki/ASIC
https://fi.wikipedia.org/wiki/Digitaalinen_signaaliprosessori
voi jestas mikä laite taitaa olla jos tämä on oikea toiminto.
Jos boksista katkaisee kokonaan virrat , niin se käynnistyy hitaasti (samat proseduurit kuin buutissa). Jos boksin "sammuttaa" vain kaukohjaimella , niin se menee valmiustilaan. Siis käytännössä se on päällä ja vain HDMI-liitäntä telkkarille on sammutettuna ja etupannelissa näkyy valo ja kellonaika.
Siis boksia ei ole tarkoitettu katkaistavaksi kokonaan sähköverkosta. No jos näin kuitenkin haluuaa tehnä , niin pitää vain muistaa laittaa sähköt päälle muutama minuutti ennen katselun aloittamista.
Laiteen ei pitäisi käynnistyä, jos aktiivinen tallennus on juuri alkamassa.
"Onko mitään noista käytetty uudesta alkaen pelkästään omalla erillisellä virtalähteellä varustetulla USB-levyllä?"
Olen käyttänyt laitteita ainoastaan ilman kovalevyä, alle 500mA kuluttavalla kovalevyllä ja virtajohdolla yli 500mA vaativalla laitteella, kaikilla kombinaatioilla jokaisella laitteella. Toiminta on aina samanlaisen sekalaisen vaihtelevaa ohjelmakirjastoilla, salatuilla/salaamattomilla kanavilla normaalista tai timelapsella, DNA TV:n tallenteilla ja valikkoja selailemalla yms.
Laitteet on vaan yksinkertaisesti paskoja, kuten käyttöliittymän toiminta.
Jos boxi boottaa valmiustilatallennuksen aikana tai käytön aikan, se on viallinen.
Veikko: Olen ymmärtänyt, että Wbox HD3:n viritin ei toimi oikein suomalaisessa antenniverkossa (muistaaksen sinä olet antenniverkossa), joten muitakin ongelmia saattaa sen takia esiintyä.
Wbox HD3:ssa ja Wbox HD2 kahden oleellinen ero on virtalähteessä. Wbox HD2:ssa on laitteen sisäinen virtalähde, joka pystynee antamaan hetkellisesti enemmän tehoa sitä tarvittaessa (kunnossa oleva). Wbox HD3:ssa on erillinen verkkolaite, joka ei pystyne antamaan riittävästi tehoja kaikkiin toimintoihin (minulla 12 V 2 A virtalähde. USB-liitännät ottavat jo yhteensä 1 A).
"Olen ymmärtänyt, että Wbox HD3:n viritin ei toimi oikein suomalaisessa antenniverkossa (muistaaksen sinä olet antenniverkossa), joten muitakin ongelmia saattaa sen takia esiintyä.
Wbox HD3:ssa ja Wbox HD2 kahden oleellinen ero on virtalähteessä. Wbox HD2:ssa on laitteen sisäinen virtalähde, joka pystynee antamaan hetkellisesti enemmän tehoa sitä tarvittaessa (kunnossa oleva). Wbox HD3:ssa on erillinen verkkolaite, joka ei pystyne antamaan riittävästi tehoja kaikkiin toimintoihin (minulla 12 V 2 A virtalähde. USB-liitännät ottavat jo yhteensä 1 A)."
Kiitos vaan muistutuksesta.
Olen kyllä ollut tuskaisen tietoinen em. seikoista jo pidemmän aikaa. Ei se HD3:n virittimen sekoilu virran riittävyydestä näyttäsi olevan kiinni testieni mukaan. On kokeiltu ilman kovalevyä ja jopa suuremmalla virtalähteellä. Kaupoista kyllä löytyy 12V DC-virtalähteitä suuremmillekin virroille eli ei se ole ongelma. Pitää vain huolehtia , että liitin on sopiva ja tarvittaessa käyttää kolvia. Tosin ei se viritinpiiri paljonkaan virtaa tarvitse.
Jos viritin on heikkolaatuinen , niin ei se virtalähteellä parane. No jos virtalähde on viallinen ehkä siinä tapauksessa vaihto auttaa.
Juu antenni verkossa olen ja ainakin DNA:n VHF-verkon signaali on täällä kuraa , vaikka lähettimelle ei ole kuin muutama kilometri. On ollut antenniasentajia mittailemassa taloyhtiössä useamman kerran , kun muutkin yhtiössä ovat siitä valittaneet. Digitan UHF-verkko toimii erinomaisesti ja taloyhtiön antenniverkko on kunnostettu , ei auttanut. Muut digiboksit ja telkkarit toimivat moitteetta , vain tuo HD3 (ja myös HD2s hieman) takkuavat.
Laitteessa tulee vakiona mukana 12V / 1A eli 12W virtalähde. Pelkkä USB 3.0-kiintolevy ottaa käynnistyessään helposti sen 5W.
"Laitteessa tulee vakiona mukana 12V / 1A eli 12W virtalähde. Pelkkä USB 3.0-kiintolevy ottaa käynnistyessään helposti sen 5W."
Hmmm..
Näköjään HD3-pakettia on toimitettu useammalla virtalähteellä matkan varrella. Minulla kyllä on 12V 2A kuten ilmeisesti PW:lläkin.
Taitaa olla niin , että DNA aloitti toimitukset 12V 1A virtalähteellä ja muutti sitä myöhemmin 12V 2A:ksi. Onko sinulla Wbox2 user se HD3 ollut jo pidempään?
Virtalähteen olen vaihtanut sen 12V / 2A-malliin, kun sellainen löytyi hyllystä.
Kyllä minulle tuli 12V 2A virtalähde boksin mukana. Ostin sen Verkkokauppa.com:sta 19.4.2016.
Taitavat DNA:lla arpoa ihan summamutikassa mikä poweri pakettiin laitetaan , jos boksin tilaa sieltä.
Suosittelen lämpimästi vaihtamaan 1A:n versiot 2A:n versioon varsinkin , jos käyttää kovalevyä boksissa.
Kun vuosi sitten ostin takuutarkastetun Wbox HD3:n, totesin näiden boxien mukana tulleet verkkolaitteet samanlaisiksi (12V 2A), joten vaihdoin vain boxi enkä muita kompponentteja.
Hyvin on toiminut.
"Hyvin on toiminut."
Kiitos tiedosta. Omakin alkoi toimimaan heti ja kuulema muutkin vaihdetut laatikot pelkästään tuolla tiedolla. Kiitos.
BOX HD3
2.1.2017 17:45 hankittu DNA Arkistokatu, Oulu
3.1.2017 23:15 TV5 - reboot itsekseen => 2 käynnissä ollutta nauhoitusta jäi kesken
4.1.2017 21:00 kovalevytallenne pätkii
4.1.2017 21:48 CMorePlay "Odota hetki, ladataan ...", samalla allaoleva kanava TV5 pätkii, n. 1 min
4.1.2017 22:54 MTV Max jumittui paikalleen; pätkii; tekstitys toimi, kuva pysähtyi; käytetty toisella kanavalla ja takaisin => toimii
5.1.2017 17:56 CMorePlay Gåsmamman, osa 9/10 pätkii hetken, sitten reboot itsekseen
6.1.2017 10:00 CMorePlay "Odota hetki, ladataan ..." 5 min jälkeen off => reboot => on => katsottu sarjasta osaa, keskeytetty katsominen stop-nappulasta => haettu toista ohjelmaa "Odota hetki, ladataan ..." 5 min jälkeen off => ei rebootia => palataan samaan tilaan
6.1.2017 12:17 MTVSport1HD - ensin pätkii ja sitten reboot itsekseen
6.1.2017 23:17 MTVMaxHD - ensin pätkii ja sitten reboot itsekseen
8.1.2017 14:26 siirrytty Cirkus-ohjelmakirjastoon, kanava taustalla pätkii, ohjelmia ei voi valita, jumi - sitten reboot itsekseen
12.1.2017 18:17 Nelonen - reboot itsekseen
15.1.2017 22:53 Nelonen - reboot itsekseen
19.1.2017 20:15 CMorePlay - Uutuudet - "Odota hetki, ladataan ...". 5 min odotuksen jälkeen off => reboot itsekseen
21.1.2017 13:45 CMorePlay - elokuva pätkii useamman kerran
21.1.2017 18:40 Sony BD-S1700 blu-ray-soittimella (kiinni samassa reitittimessä kuin HD3) elokuvaa katsoessa pätkii ja soitin boottaa. Samaan aikaan HD3 boottasi omia aikojaan.
22.1.2017 12:01 Cirkus - Breathless - Kausi 1 - "Odota hetki, ladataan ...". 5 min odotuksen jälkeen vaihdettu kaapelimodemista IPv4=> IPv4+IPv6 => kaapelimodemin boot => jaksot löytyvät
22.1.2017 13:22 MTVSport1HD - ensin pätkii ja sitten reboot itsekseen
22.1.2017 21:37 useammalla kanavalla pikselöintiä ja pätkimistä, sitten Eurosport 1HD - ensin pätkii ja sitten reboot itsekseen
29.1.2017 10:17 siirrytty CMorePlay-ohjelmakirjastoon valitsemaan katsottavaa - kanava alla pätkii, listat eivät liiku ja sitten reboot itsekseen
4.2.2017 ja 5.2.2017 tallenteet ja CMorePlay ääni sekunnin pari edellä kuvaa
7.2.2017 19:29 Omia tallenteita (DNA TV) katsottaessa reboot itsekseen
8.2.2017 21:12 resetoida kaapelimodemi, koska tallenteissa "tarkista Internet-yhteys", kaukosäätimestä "off" -> reboot
8.2.2017 21:17 DNATV:n tallennetta haettiin kauan, muutaman sekunnin päästä tallennetta katsottaessa reboot itsekseen. Tämän jälkeen hakee tallenteita kauan, vaikka " Yhteyden tila:OK"
11.2.2017 10:23 Tallennetta katsottaessa "pause", ei reagoi kaukosäätimeen -> reboot
11.2.2017 11:16 Tallennetta katsottaessa "stop" -> reboot
12.2.2017 Vaihdettu digiboksi uuteen DNA Kauppa/Ritaharjussa
19.2.2017 17:31 CMorePlay -katsottu sarjasta Cardinal 1. kauden 2. jakso (lopetettu "stop"-näppäimellä), minkä jälkeen kolmatta jaksoa aloitettaessa "tiimalasi". Mikään muukaan ohjelmakirjaston esitys ei toistu. Sammutettu laite kaukosäätimellä -> reboot -> kolmannen jakson katsominen onnistuu.
19.2.2017 Kaukosäätimen "EPG"-nappulan painamisen jälkeen reboot omia aikojaan. Bootin jälkeen pätkimistä (ääni & kuva) hetken ajan
22.2.2017 16:30 siirrytty CMorePlay-ohjelmakirjastoon valitsemaan katsottavaa - kanava alla pätkii, listat eivät liiku ja sitten reboot itsekseen
4.3.2017 11:16 Totaalijumi ja perään reboot
5.3.2017 11:25 CMore-ohjelmakirjastosta ei löydy mitään ("Odota hetki, ladataan ..."). Kaken virtanappulasta virrat pois => reboot.
5.3.2017 15:32 YLE TV 2HD Pikselöintiä, jumi, reboot
5.3.1017 22:05 CMorePlay -Irene Hussia katsoessa esitys pätkii ja sitten reboot itsekseen
8.3.2017 21:36 DNATV-tallennetta katsellessa pätkii => reboot
11.3.2017 9:25 siirrytty CMorePlay-ohjelmakirjastoon valitsemaan katsottavaa - kanava alla pätkii, listat eivät liiku ja sitten reboot itsekseen
11.3.2017 12:26 Omia tallenteita (DNA TV) katsottaessa reboot itsekseen
12.3.2017 12:33 Tallennetta katsottaessa "stop" -> reboot
19.3.2017 8:58 siirrytty CMorePlay-ohjelmakirjastoon valitsemaan katsottavaa - kanava alla pätkii, listat eivät liiku ja sitten reboot itsekseen
11.4.2017 18:41 Omia tallenteita (DNA TV) katsottaessa reboot itsekseen
14.4.2017 15:05 DNATV-tallennetta katsellessa reboot lennossa
20.4.2017 20:17 TV5 - reboot itsekseen
29.4.1017 17:37 CMorePlay -ohjelmaa katsoessa esitys pätkii ja sitten reboot itsekseen
29.4.2017 19:15 CMore-ohjelmakirjastosta ei löydy mitään ("Odota hetki, ladataan ..."). Virrat pois => reboot
3.5.2017 16:30 Pikselöintiä, jumi, reboot / National Geo HD
3.5.2017 159:20 DNATV-tallenteen katselun jälkeen kanavalla pikselöintiä - reboot lennossa
6.5.2017 8:47 Eurosport HD - reboot itsekseen
7.5.2017 14:07 CMorePlay sport HD - reboot itsekseen
28.5.2017 21:30 DNATV-tallennetta katsellessa reboot lennossa
4.6.2017 22:13 DNATV-tallennetta katsellessa reboot lennossa (aiemmin CMorePlay ei löytänyt kirjastosta mitään - odota hetki ...)
Kirjausten harvenemiseen viime aikoina on vaikuttanut eniten se, että on oltu mökillä. Sanottakoon vielä sekin, että striimattaessa lähetykset Chromecastilla ongelmia ei ole ollut, joten ei ole verkko-ongelmakaan.
Jos boxissa on ohjelmistoversio 5.2.4, laita boxi tehdasasetuksille PIN-koodilla 1111. Jos siinä on vanhempi vesio, päivitä se uuteen versioon ja laita se sen jälkeen tehdasasetuksille.
Uuusissa laitteissa ei useinkaan ole viimeisintä ohjelmistoversiota ja näiden boxien päivittäminen on konstikas operaatio.
Laita boxiin DNA TV-asetukset.
Jos boxi edelleen temppuilee ohjelmakirjastoilla, ole yhteydessä DNA:n vikapalveluun 0800300500.
Siitä vinkkiä DNA:n laboratorioon.
Minulla ei ole vikaa kahtiajaossa, muissa paikoissa kyllä.
Jos se tekee sitä normaalin käytön aikana, se on vika jolloin boxi kannattaa viedä huoltoon.
Ohjelmakirjastot toimivat vain DNA:n kaapeliverkossa.
Ei vika voi olla niissä kaikissa Wbox HD3 boxeissa, joita sinulla on ollut. Jostain muusta on kysymys.
Tilaa huoltokäynti, jotta vika saadaan korjatuksi.
Päivitithän tuon uuden boxin ja laitot sen tehdasasetuksille?
Mainitsin tästä DNAkauppiaalle, niin hän myönsi, että HD3kin toimii paremmin, kun se on kunnon verkossa kiinni. Telian verkko on kuitu + VDSL2-modemi (ASUS DSL-N17U), DNAn oli kaapeliverkko + Sagemcom.
Vähän ikävämpi homma toi buuttailu kyttäillessä vaikka jotain sarjaa useamman jaxon putkessa.
Tai ebay'stä hakusanalla "9 pin din scart"
http://www.partco.fi/fi/1194-av-kaapelit
http://www.partco.fi/fi/audiovideo/av-analoginen/av-kaapelit/10764-scart-3rcak.html
Ellei se nyt jostain syystä ole joku muu kuin s-videoliitäntä.
Partco:n mukaan, Paolo, ehdotuksesi ei toimi. Kyseessä on vanha TV, jossa scart liitin ja uusi digiboxi, jossa ei ole scartia vaan HDMI liitin.
Ainakin vuodeksi DNA on nyt menettänyt laajakaista-asiakkaansa. Hö.
Ei sen kuuluisi tehdä tota mutta kun se on sen boxin ominaisuuus, jota ei asiakkaille kerrota ennen ostamista. Kelatessa boxi ensin odottaa n. 5 sek,. kelaa hetken ja pysähtyy n. 5 sek:ksi, ja taas kelaa hetken, pysähtyy jne. Arpomistahan sen kanssa on missä kohtaa painaa Play-näppäintä. Jos olisi tuon tiennyt, olisi jäänyt ostamatta koko laite ja sopimus tekemättä DNA:n kanssa!
ostin wbox hd3 digiboxin toukokuussa. en saa nauhoitusta toimimaan mitenkään vaikka luin ohjekirjan tarkkaan, kun painan rec-nappia ei tapahdu mitään.kerro missä vika laita pikaohje
kiitos
Jos Wboxin uudelleenkäynnistys tai tehdasasetusten palautus ei auta , niin luultavasti kapulasta on se Rec-nappi rikki. Siinä tapauksessa vaihtoon.
Elisalla oli joskus aikoinaan sama tilanne, kunnes lopulta myönsivät, ettei boxi toimi ja vaihtoivat sen toimivampaan.
Tuskin DNA enää kiinnosta näitä vanhojen boxinen tuunailu kun on uusi DNA TV -hubi tarjolla.
Susilutta se hd3 on; onneksi ostin sen käytettynä ja takuutarkastettuna vain 49 eurolla. Se ei ollut paljon; pelkkä CI+ -kortinlukija olisi maksanut enemmän (69€).
tämä on ihan painajainen. (ainakin verrattuna vanhaan (Topfield))
ulkoasu, ergonomia
- musta valkoinen (vanhassa värejä ja isot fontit ja selkeät rajatut boksit kansioina jne)
-pieni fontti, ei pysty säätämään
- fontit leijuu ilmassa, ei kansion selkeitä rajoja ym vrt uusi outlook
- ei ainakaan parantunut kuvanlaatu
- puhuu amerikkaa ts. käännetty selkeästi englannista (huonosti)
tallennus
- vaikea tallentaa, näyttää välillä vain 3 päivää eteenpäin ohjelmia (vanha, tosi vanha, jo näytti 8 pv)
- ei yhtään enemmän kuvaustekstiä ohjelmista kuin vanhassakaan
- jatkuva tallennus hankala, pitää pureutua tosi syvälle että saa poistettua vakkaritallennuksen, kun esim joku Vain elämää loppuu
- > ottaa helposti tallennukseen joka päivä, ja tosi vaikea muokata ja lopettaa
- ei taas tunnista ohjelman kestoja, esim Putous jäi noin 2 hahmoa vajaaksi lopusta. tosi kiva
poistaminen
- tallennus siis epäergonomista, hankalaa ja ei mainittavaa uutta hyvää
mutta poistaminen on kuulkaa helppoa! onnistuu lapselta, mummoilta ja myös korkeasti koulutetulta keski-ikäiseltä!- jokaisessa sarakkeessa on allekkain ( siis tosiaan varmaan 3 eri paikassa)
- poista tiedosto
- poista kaikki
- tämän jälkeen, kyllä, pitää vielä painaa ok. mutta sormethan oppii tuon tekemään tosi nopeasti.
- eli kun vahingossa ohitan iltapimeällä yhden rivin ja painat Poista kaikki, sinne meni
eli miksi hel….. pitää olla joka paikassa poista kaikki! kyllähän poistettua saa aina, vaikka yksitellen. harva kai poistaa monta kertaa (esim viikossa) KAIKKIA tallentamiaan ohjelmia?poistaminen toimii aivan salamana. ehkä puoli sekuntia menee kun 40 ohjelmaa on poistettu. nimet vaan vilisee silmissä, ei mitään tehtävissä.
- ei peruutusnappia
- ei roskakoria josta voisi palauttaa
- ei mitään keinoa??
toinen keino on poistaa kätevästi ihan koko inboxin sisältö, on kun sormi osuu vähän vinoon enter napin kulmaan. taas vaan vilisee. katsoin epäuskoisena, kaikki poissa.poksissa on myös lukitustoiminto, se kai suojaa poistamiselta. mutta kokeilin eile, pitää mennä jokaisen ohjelman kohdalle erikseen. oikeasti noin 6 klikkausta per ohjelma että saa lukon paikalleen. ja jokaisella klikkauksella kasvaa riski, että poistat kaiken.
pitää näpyttää hitaasti, sillä tavalla ylhäältä päin, että kuulet joka klikkauksen. näin minimoi virheen mahdolisuuden. huh. kauhea vaiva ja elämäntyö, ja yhtäkkiä kaikki poissa.
eihän tietokoneessakaan ole missään kohtaa ”poista kaikki” jos poistatkin yhden dokumentin. kaiken voi poistaa, jos valitsee kaikki kerralla. silti ne menee roskakoriin, poistettuihin. kovalevyltäkin voi varmaan vielä palauttaa.
mutta ei tällä digipoksilla.
toisin sanoen, satunnaisella iltakäytöllä olen onnistunut poistamaan 3 kertaa koko inboxin (en sentään muita alikansioita) noin 40 ohjelmaa/ koko inboxin. kauhee työ seurata sarjojen osia ym, ja aina tasaisin väliajoin-> kaikki poissa.
ei tätä boksia ja kaukosäädintä uskalla antaa ainakaan lapsille tai vanhuksille, humalaisisille, huononäköisille ym ym
siis niin kamala laite, että itkettää. älä oikeasti osta.
Mutta mikä on nykyään parempi? Olisko Elisa/ Telia/ DNA pilveen talletus? hinta? käytettävyys? pitää selvittää.
Nyt huomasin, että sen näytöstä on eräistä kohdin useat segmentit himmentyneet niin, että kelloajan ja kanavanumeron tunnistaminen ei onnistu, kun aivan läheltä katsottaessa.
Takuutarkastetun laitteen takuu on vain 6 kk, joten takuuseen korjausta ei saa. Virhevastuun perusteella sen saisi ehkä korjautettua, mutta sitähän DNA ei vapaaehtoisesti hyväksy.
Varsinaiseen käyttöön tuo ei vaikuta.
Onko muilla esiintynyt samaa ongelmaa?
Mistähän Namibian kautta kierrätetyistä käytetyistä osista nämä laitteet on koottu 🙁
Taitaa olla DNA:n tekniikalla pallo hukassa, kun DNA-Kaupassa pyysin poistamaan vanhan boxin linkityksen ja tekemään uuden linkityksen. Joutuivat pyytämään teknikalta apu, kun eivät saaneet boxia linkitettyä - oli kuulemma Seinäjoen varaston kirjoilla ja sitä ei siksi voinut linkittää. Onnistuihan linkitys sitten, mutta vanhan boxin linkityksen poisto ei onnistunut vaikka väitti sen onnistuneen (eipä ollut aiemmin pyytämäni linkityskään poistunut). Minun Palvelussa nuo näkyivät edelleen.
Kotona liitin boxin kaapeliverkkoon ja näytti ensin vain mustaa ruutua. Kun boxi oli ollut jonkin aikaa verkossa, se alkoi vihdoin näyttää kelloaikaa ja Menuun pääsi.
Mustasta ruudustakin pääsi eroon, kun painoi sopivaa kanavanumeroa. Kanavia oli vain muutama. Boxissa oli myös tehty suosikit, jossa nuo muutamat kanavat olivat.
Yritin laittaa boxin tehdasasetuksille, mutta PIN-koodi kertoi todennusvirheestä. Uusintayritys ei muuttanut tilannetta.
Kun en muistanut, miten pakkoresetointi tehdään, soitin asiakaspalveluun. Puhelu kesti n. 25 min, mutta loppujen lopuksi sain pakkoresetointiohjeen. Sen mukaan toimiessani sain asennusvalikon esiin ja asennus onnistui boxi lähti toimimaaan.
En tiedä sainko jonkun muun käytössä olleen boxin, vai oliko huolto boxia testannut (ainakin ohjelmisto oli uusin) ja jättänyt homman kesken.
Kiitokset tiedoista!
Tosin levy on USB 2.0 levy, mutta jos USB 3.0 levy on toiminut Wbox HD2s:ssä, en näe mitään syytä, miksi se ei Wboz HD3:ssa toimisi.
Kokeilemalla tuo selviää.
Jos kahta levyä haluaa käyttää samanaikaisesti, olisi hyvä, jos niissä olisi erilliset virtalähteet.
Tollanen mulla on Wbox 2hds:n perässä ja siinä ainakin toiminut moitteetta. Onko kukaan kokeillut mitä boksi tekee, jos kytkee yhtä aikaa kaksi levyä?
https://www.verkkokauppa.com/fi/product/3566/dmxdb/WD-My-Book-AV-TV-2Tt-USB-3-0-ulkoinen-kiintolevy
Joku idiootti koodannut tuon vielä niin että boottauksen jälkeen ei käynisty automaattisesti vaan joutuu aina odottamaan että saa boottauksen hoidettua ja sammuu, sitten käynnistetään manuaalisesti napista. tänään meni 15 minuuttia että sai kuvaa näkyviin.
toinen toimii vielä kuten pitääkin, mutta tallennukset on tässä.
Uudelleenkäynnistys alkaa, kun virtajohdon irroittaa.
49 euroa ja toiminut jo 3 vuotta, joten kait se seuraava osoite on roskalaatikko. Huolto nyt ei ainakaan kannata mitenkään päin.
Erikoista tuo ettei tuota saa sammutettua kokonaan, kuin repimällä töpselin irti seinästä, älytöntä suunnittelua sekin. Timeshiftiäkään en ole käyttänyt, ettei kovo pyöri kokoajan.
Paska homma vaan, kun hubiin ei hermot kestä ja muita vaihtoehtoja ei sitten olekkaan DNA:lla.
Itse boxissa ei taida olla kuivuvia elektrolyyttikondensaattoreita. Verkkolaitteessa niitä varmaan voi olla.
En usko minäkään hermojeni kestävän hubin tuomia "iloja".
Minä sain 49 € maksaneen takkukorjatun boxin vaihdettua virhevastuulain perusteella. Tosin boxi oli alle 2 vuotta vanha. Takuukorjatun takuu on vain 6 kk.
Maksukanavia varten tarvin tuon boxin ja sen kuva on jaettu kahteen huoneeseen vahvistimella.
Kyllä se TV:n katsominen on nykyään haastavaa ja laitteet surkeita. Ensimmäinen Sonyn digiboxini toimii kyllä vieläkin sieltä jostain vuodelta 2002, mutta eihän sillä mitään maksukanavia enää voi katsoa, kun ei ole virittimiä.
Kahden hubin kanssa olen pelleillyt ja ei sellaista voi itselle hankkia vaikka ilmaiseksi saisi.
Sen jälkeen siirsin levyn Wbox HD3:n ilman firmatointia ja samoin tein, kun Wbox HD3 vaihtui toiseen laitteeseen. Hyvin toimivat tallenteet edelleen.
Tehdasasetusten palautus vaikuttaa vain boxiin - ei kiintolevyyn.
Minulla boxin käyttö on pääasiallisesti kellona 😀 Maksukanavat hoidan Topfieldillä.
JJJN: Onko sinulla HDMI-vahvistin? Maksukanavien purku onnistuu vain yhteen laitteeseen tuon boxin HDMI-liitännän kautta.
Boxi tallentaa salattuna ja tarvitsee korttia aina toistettaessa maksukanavia ja ei toimi yli 2 v. vanhoille salatuille ohjelmille eikä toimi ollenkaan, jos kortti vaihtuu.
Eli kansiot ei ilmeisesti ole kovalevy, vaan boxi kohtaisia.
Josta seuraa se ne kansiot/tallenteet jotka on nyt levyllä ja tehty sillä toisella Wboxilla ei näy ollenkaan tässä toisessa boxissa. Eli tallenteitakaan ei löydy mistään tällä toisella boxilla. En tiedä toimisiko niin että tekisi samannimisen kansion molemmilla boxeilla, jolloin tallenteet voisi näkyä molemmilla laitteilla? (Ainakin nuo "valmistuneet" kansiossa olevat toimivat niin.)
Jos tuo tehdasasetuksille palauttaminen poistaa nuo kansiot, niin sitten tallenteisiin ei pääse käsiksi (niihin jotka on jossain itsetehdyssä kansiossa.) No näin ei varmaankaan ole, mutta tulipahan vaan mieleen.
Tuli kyllä kovin epäselvää tekstiä, muttei voi mitään 😀
HDMI:llä on wbox kiinni vahvistimessa ja vahvistimessa on 3 kuvanulostuloa, Kahteen laitteeseen voi kuvan jakaa samaanaikaan. Hyvin tuo on tuolleen pari vuotta toiminut.
Noissa mun Wboxeissa toimii sama kortti ja sen on oltava paikoillaan, että voi katsoa maksukanavien tallenteita. Tallenteita voi tehdä kyllä ilman korttiakin. Yleensä ne boxit on eriosotteissa, mutta nyt oli autossa mukana tuo toinen, kun toin sen mökiltä. Rinnakkaiskortti on toisella mökillä TV:ssä kiinni ja TV on integroitu seinään, joten sitä ei sieltä saa ilman väkivaltaa, joten täytyy tuota toista korttia raahata mukanaan tai yrittää katsoa jonkun netin kautta DNA TV:tä, mutta kun se ei ikinä toimi kunnolla.
Tästä varmaan johtuu, että et toisella boxilla tehtyä tllennetta saa toisessa boxissa toistettua kaikissa tapauksissa.
Wboxit eivät ole asiakasystävällisiä boxeja, vaan operaattorin suunnittelemia boxeja, jotka toteuttavat operaattorin toiveita.
No jostain syystä tämä Boxi on nyt käynnistynyt 3 päivänä ilman boottia, eli toimii kuten ennenkin. Laitoin kyllä tuonne laitekaappiin tuulettimen boxin hyllylle (on avointa tilaa muutenkin), mutta mittasin että siellä on 40 astetta kokoajan, kun boxi on yötäpäivää lämmin päältä.
Eipä tällä Wboxilla kauheasti ole käyttöä enää, kun ohjelmakirjastot katson paremmalla kuvanlaadulla androidilla+chromecastilla ja jos tallenteisiin ei nyt huomattavaa parannusta lähiaikoina tule, niin muillakin boxeilla hoitaa tuon asian.
Useamman virittimen korttipaikalliset DVB-T2 boxit vaan tuntuu olevan melko kalliita ja niidenkään virittimien herkkyydestä ei ole tietoa ennenkuin kokeilee. Virittimen herkkyydellä on vaan nyt merkitystä, mutta toisaalta kauheasti viitsi sijoittaa tuotteeseen, kun ei ole tietoa tarviiko parinvuodenpäästä tuota VHF-verkkoa mihinkään.
Palautitko laitteeseen siis tehdasasetukset? Tätä kannattaa testata ensihätään.
Wbox HD3 boxin pakkoresetointi:
- Kytke boxi käyttökuntoon ja laita siihen virta päälle sekä laita TV sille HDMI-liitännälle, jolle boxin HDMI-kaapelin kytkit.
- Irroita tuleva antennijohto ja sähkökaapeli boxista.
- Kytke antennikaapeli takaisin.
- Paina boxin nuoli oikealle näppäin alas ja pidä se alaspainettuna, kun
- kytket sähköjohdon boxiin.
- Kun TV:n tulee asennusvalikko, voit vapauttaa boxin nuolinäppäimen ja tehdä asennusasetukset.
Kas kun DNA ei tuota kertonut.