Digita keskustelu

Mihin Digita aiheiset keskustelut ym. aiheeseen liittyvät otsikot ovat kadonneet. Vai eikö niistä täällä ”puhuta”. Kaiketi anteeni asiakkaat ovat vielä ”kahdessa veneessä”
Onko jossain oma Digita foorumi t. vastaava?

Kommentit

 • Hei, siivoamme keskustelupalstaa ajoittain, jotta se olisi mahdollisimman selkeä.

  Mikäli mielessä on jokin aihe, josta haluat keskustella, eikä haullakaan löydy sopivaa keskustelua, voit aloittaa itse keskustelun. 😊
  DNA Ida T palveluasiantuntija
 • No siinähän se on just aloitettu.
  ​Katotaan josko aiheita tulee. Ja pääsen Windows:n ääreen kun tällä laitteella tätä foorumi kirjoittelua ei pääse enään muokkaamaan, (kopiointi, korostus, kursivointi jne...).
  Onko muokkaus jotenkin estetty?


 • Kommenttikentän yläpuolelta löytyy painikkeet, joilla muokkailu onnistuu. Tässä havainnollistava kuva:  DNA Ida T palveluasiantuntija
 • Ei ne muokkaus painikkeet ole näkynyt enään moneen viikkoon? Kyselinkin yhdessä vaiheessa mihin ne on hävinnyt...
 • Kuva ja liitetiedoston lisäys on siirtynyt oikealle alas, muut painikkeet hävinneet...

 • Millä laitteella käytät tätä keskustelupalstaa, kun näkymä kommentoidessa ei ole kuten lähettämässäni kuvassa?
  DNA Ida T palveluasiantuntija
 • Niimpä
  Windows:illa muokkaus onnistui vielä viimeviikolla, ehkä illalla tiedän vieläkö onnistuu.

  Sitä tuossa yritin kysellä ja vinkata, onko porukat huomannu Digitan tiedotteen huomiselle.

 • Windows 10 (Viimeisin versio). selaimena, Chrome, uusi Edge tai Firefox näyttää kaikki samoilta, eli puuttuu muokkausnapit nykyään.

  Eikä niitä myöskään ole Android 9 puhelimen Chromessa...

  Että ei niitä nyt vaan ole yksinkertaisesti missään!
 • https://www.digita.fi/ajankohtaista/ylen-hd-muotoiset-lahetykset-kaynnistyvat-digitan-antenniverkossa-huomenna-31-3-2020/

  Eipä ole tulossa erkikseen Fem ja Teemakanavaa vaan sama yhdistetty. Jossain vaiheessa oli tulossa 4 kanavaa...
 • Eihän tämä nyt Digitaan mitenkään liity, mutta jos tois korjauksen tähän muokkaus hommaan, vai miten on Ida T.

  ps. Wintoosalla onnistuu kuiten vielä copy/paste


 • Nähtävästi tosiaan kirjoituskenttä on erilainen kuin meillä moderaattoreilla, viasta ei siis ole kyse vaan keskustelupalstan ominaisuudesta.

  Jos tekstiä haluaa lihavoida, onnistuu se Ctrl + B -komennolla, kursivointi Ctrl + i -komennolla.
  DNA Ida T palveluasiantuntija
 • No on ne ennen näkynyt, joten vika se on eikä ominaisuus. Mitä ihmettä taas?

  Laittakaa ne näkyviin jostain foormumin Back Endistä, joku nyt säheltänyt ne piiloon ei rekistyneiltä ja rekisteröityähän tänne ei itse pysty.
 • Ei löydy mitään tälläistä muokkauspalkkia.
  Käyttää mitä laitetta ja selainta tahansa.
  Sehän on ominaisuus kun DNA,n hommat kusee ihan urakalla.
  Aina on asiakkaan vika.Ei palvelun tarjoajan.

 • Täällä sama vika , ei ole noita muokkauksia millään selaimilla. No onneksi ei enää tarvitse välittää DNA:sta , kun ei ole mitään DNA:n palveluja käytössä ja YLE:n HD-kanavatkin siirtyvät tänään Digitan UHF-verkkoon.

  No yksi DNA:n prepaid on vielä ja senkin saldot on DNA hukannut , mutta ei hätää , sekin liittymä sulkeutuu kunhan saldo loppuu.

  Good bye DNA!
 • Ei ole itseltäkään enää mitään DNA:lta kun sulkivat DNA TV:n tallennuksella, vaikkei pitänyt.

  DNA nyt hoitaa Digitan asiakaspalvelua, joten joutuu tarvittaessa olemaan yhteydessä tai ainakin valittamaan foorumilla, jos homma kusee.

  No nyt kuitenkin siirtyi ja näkyy UHF-verkossa Ylenkin kanavat ja samalla sulkeutui VHF-verkko, ei tule enää signaalia sieltä.
 • Tervetuloa vaan Digitan asiakkaaksi.

  Eikai tuo ole huomisen 1.4. uutinen. Uskotaan ja toivotaan että olisi.

 • Päiväys 31.3. on merkitty yllä olevaan uutiseen. Ehkä tämä on vain väliaikainen ongelma Nelosen kanssa, mutta täytyy sanoa, että Suomen maanpäälliset HD-lähetykset ovat kyllä hämmentävää farssia. On vuosi 2020 ja HD-tarjonta on aivan olematonta Ylen kanavia lukuunottamatta.
 • Hmmmm....

  Näköjään tänä aamuna se Nelonen HD oli hävinnyt Digitan jakelusta. Tiedotteessaan Digita kertoo , että Sanoma Media Finland ja Digita jatkavat neuvotteluja jakelun jatkamisesta. No taitaa olla vain riita hinnasta ja katsellaan mitä tapahtuu.
 • Joo, katsellaan, mutta ei mainosrahoitteisten kanavien kautta terävänä.
  Eikä noita mössö (SD) kanavia viitsi katsoa, vaikkei ole kun 50" töllö.
  Oli tarkoitus päivittää telkku suurempaan, ehkä 65", mutta taitaa vielä jäädä tuonnemmaksi.

  Olisin sitä "pisnestä" omalta osaltani pyörittänyt vaikka TV kaupassa.

  Kumma kun mainostajat ei jo hikeenny Digitan / MTV:n / Nelosen touhuihin.
  (vai kuka lienee tässä Digitan kanssa kiistelemässä)
 • Tänään (eilen) oli muuten se päivä, kun piti alunperin tapahtua HD-siirtymä (lähetykset T2 aikaan).

  Tätä se kilpailun puute teettää, harmi vaan että kilpaileva verkko oli täyttä kuraa ja oli parempikin lopettaa, kun eivät sitä pitäneet missään järkevässä jakokunnossa. Saivat kuitenkin sen aikaan verkollaan että tuo siirtymä ei toteutunut tänään.

  MTV:n kanssa on kerrottu neuvottelut olevan käynnissä jostain syksystä asti ja Eipä Discoveryn kanavatkaan ole tullut HD:na Digitalle. Monenkohan kertaista hintaa on Digitan ääliöt esittäneen Nelosen kanavalla, kun sitä vaihtoehtoakaan ei enää ole. Käyttäjiä kuitenkin rajallinen määrä rinnakkaiskanavilla, joten ei noi kaikkeen suostu ja muita jakelutapoja on useita tänäpäivänä. Raha ratkaisee ja asiakas kärsii.
 • Taitaa tämä foorumi olla jo vähän väärä paikka tällaisille keskusteluille ,kun DNA:lla ei enää juurikaan ole osuutta asiaan
 • Kyllä se hoitaa Digitan maksukanavien asiakaspalvelun (myös laskussa on DNA:n numero), joten saa jatkossa kuullu myös Digitan älyttömistä päätöksistä kritiikkiä. Sinnehän kaikki soittaa kuitenkin kaikista Digitaa koskevista ongelmista, vaikka verkko-ongelmat ei kuulukkaan DNA:lle. Itsehän on roolinsa valinnut 😄
 • Veikko

  Millä foorumilla Digitan tekemisistä voi keskustella? Olisiko antaa linkkiä, kiitos! Digitan sivuilla ei liene mahdollista, jostain syystä...

  Ei näy Ylen HD kanavat... SD kanavat kyllä näkyvät samalta lähettimeltä???
 • @JJJ
  "Tänään (eilen) oli muuten se päivä, kun piti alunperin tapahtua HD-siirtymä (lähetykset T2 aikaan)."

  Joo paljonhan sitä puhutaan , mutta teot on eri asia. Itse asiassa siitä T2-siirtymästä ei ole käytännössä kuluttajalle mitään hyötyä ellei samalla siirrytä myös HD-resoluutioon. No sellaisesta ei ole noilla kaupallisilla kanavilla juurikaan puhuttu. YLE on jo monta vuotta sitten ilmoittanut siirtyvänsä pelkästään HD:hen , mutta riita DNA:n kanssa siirsi sitä eteenpäin ja toistaiseksi YLE lähettää sekä SD- että HD-kanavia , mikä sinänsä on toivottavaa , koska vasta noin 62% asikkaista on DVB-T2 vastaanotin.

  Tiedustelin hiljattain YLE:n aikatauluja ja vastaus oli , että voi mennä vielä vuosia rinnakkaisten lähetysten kanssa. No ehtivätpä kaikki Matti Myöhäisetkin hankkia sen HD-vastaanottimen ja ne joilla se jo on , voivat katsella sitä kanavaa mitä haluavat.
 • On siitä pakkaustavan muutoksestakin pelkästään apua. Jos katsoo maksukanavia SD laadulla T2 nipusta, niissä on paljon parempi kuvanlaatu, kun T1 nipussa olevissa kanavissa. Esim. Discovery ja Animal Planet on ihan katsomiskelpoisia 55 ruudulta (kunhan pysyy tarpeeksi kaukana), T1 nipun kanavat taas ei sitä ole mistään etäisyydeltä.

  No näillä mennään, ei auta kun odottaa (lähinnä parempaa nettiä, että pääsee siirtymään muihin jakeluverkkoihin) Ei suorissa lähetyksissä tämä onkin mahdollista jo nyt, jos pienen pätkimisen kestää silloin tällöin (ei oikein meinaa vaan kestää).
 • @Kummastelija
  "Millä foorumilla Digitan tekemisistä voi keskustella? Olisiko antaa linkkiä, kiitos! Digitan sivuilla ei liene mahdollista, jostain syystä...

  Ei näy Ylen HD kanavat... SD kanavat kyllä näkyvät samalta lähettimeltä??? "
  Juu vähän vaikeaa on keskustella Digitan foorumilla , kun sellaista ei ole. No on Digitalla palautekanava , vaikka keskustelupalstaa ei olekaan.

  Tarkoitin , että ei ne tiedot täältä mene Digitalle , kovin helposti ainakaan. Joten on ihan sama keskusteleeko Digitan asioista täällä tai vaikkapa Vauva.fi:ssä.

  Jos sinulla on HD-vastaanotin , niin tarkista Digitan karttapalvelusta onko alueellasi jo ne YLEN:n HD:t saatavilla ja jos on , niin tee kanavahaku tai tehdasasetusten palautus.

  https://www.digita.fi/verkkojen-saatavuus/antennitvn-kartta-ja-saatavuus/
 • @JJJ
  "On siitä pakkaustavan muutoksestakin pelkästään apua. Jos katsoo maksukanavia SD laadulla T2 nipusta, niissä on paljon parempi kuvanlaatu, kun T1 nipussa olevissa kanavissa. Esim. Discovery ja Animal Planet on ihan katsomiskelpoisia 55 ruudulta (kunhan pysyy tarpeeksi kaukana), T1 nipun kanavat taas ei sitä ole mistään etäisyydeltä."

  Niin voihan se olla joillakin kanavilla niinkin , mutta ei se johdu T2-formaatista , vaan ihan muusta. Eri kanavilla käytetään useimmiten erilaista pakkausta.
 • Aha.
 • Esim Max SD kun siirtyi takaisin T1 nippuun ja MPEG2 koodaukseen sitä myötä, sen kuvanlaatu heikkeni ihan tajuttomasti siitä mitä mikä se oli T2 nipussa MPEG4  koodattuna.
 • Tarkennetaan vielä tuota edellista kommenttiani. :-)

  Siis sekä T-formaatissa (MPEG2) että T2-formaatissa (MPEG4) voi lähetää SD:tä ja HD:ta. Ero on siinä , että ensinmainittu vie enemmän lähetyskaistaa eli nippuun mahtuu vähemmän kanavia.

  Toisekseen TV-yhtiöt päättävät ihan itse millaista pakkausta käyttävät kummassakin formaatissa , joka määrittää kaistantarpeen. Verkkoyhtiöt myyvät kaistaa TV-yhtiöille ja suurempi kaista maksaa enemmän.

  No noiden tietojen pohjalta lähetyssopimukset tehdään ja lyödään lukkoon pakkaukset ym. tekniset seikat.

 • @JJJ
  "Esim Max SD kun siirtyi takaisin T1 nippuun ja MPEG2 koodaukseen sitä myötä, sen kuvanlaatu heikkeni ihan tajuttomasti siitä mitä mikä se oli T2 nipussa MPEG4 koodattuna. "

  Se on ihan ymmärrettävää. Kaista maksaa kuten edellä jo kerroin ja ei TV-yhtiöt halua siitä liikaa maksaa , vaan mieluummin pudottavat laatua (pakkaavat enemmän).

  Raha ratkaisee. :-)
 • El kyllä ymmärrä tuota mainoskanavien pakkomiellettä lähettää antennissa vain surkeaa SD-tason kuvaa. Luulisi edes maksajien eli mainostajien vaativan parempaa laatua.Onneksi lähes ainoan MTV3-ohjelman (Pitääkö olla huolissaan), näkee Katsomossa ilmaiseksi ja mainoksetkin voi siellä hyppiä yli.
 • Mitähän mainostajat on ollut mieltä noin yleensä, kun MTV3HD kanavalla ei ole esim. paikallisia mainoksia tullut koskaan. Toisaalta SD-kurakanavalta jää ne viimeisetkin näkemättä, kun ei tule katsottua ollenkaan.

  MTV (Ent.Katsomo) palvelusta mainosten yli hyppimistä en ole kyllä keksinyt. C-moresta ohjelmat näkyy kyllä ilman mainoksia (paitsi suorat lähetykset.).

  Jos olisi tuo siirtymä nyt tapahtunut T2 aikaan, niin en näe yhtään syytä miksi kukaan olisi lähettänyt SD laadulla kanavia sen jälkeen. Nyt kutienkin jollainlailla tuplakanavia ollut jaossa mainoskanavilla. Ellei sitten Digita taas rahasta HD-lähetyksistä huomattavasti enemmän, kuin SD-lähetyksistä.

  Nyt on kyllä niin surkea tilanne, että ei voi uskoa todeksi...
 • @JJJ

  "Jos olisi tuo siirtymä nyt tapahtunut T2 aikaan, niin en näe yhtään syytä miksi kukaan olisi lähettänyt SD laadulla kanavia sen jälkeen."

  Tärkein syy on se , että vasta 62%:lla antenniasiakkaista on DVB-T2 vastaanotin. Ainakin YLE on kertonut sen perusteluksi jatkaa rinnakkaislähetyksiä. No kaupallisista kanavista en tiedä , mutta varmaan nekin tuijottavat asiakasmääriä.
 • Niin mutta jos olisi siirrytty aikataulun mukaan, niin ei ne SD-kanavatkaan olisi näkynyt enää Ilman T2-viritintä, sitä tarkotin, että mitä järkeä olisi ollut enää SD-kanavia lähettää.

  Ei ihmiset ole hankkineet uusia virittimiä, kun ei asiasta ole muutamaan vuoteen ollut enää mitään selvyyttä (Eli toedotettu aisaa todenteolla), erilailla olisi hoidettu tietenkin tiedottaminen, jos olisi ollut sitovapäivämäärä tiedossa. 4-vuotta sittenköhän tuo oli jo sovittu ja parivuotta sitten peruttu näiden idioottien tappelun takia (DNA ja Yle.) Nyt menee helposti taas 2 vuotta ja voi alkaa alusta tuo 4 vuottakin.
 • En nyt ihan varma ole asiasta , mutta muistelen jo jossakin nähneeni maininnan , että T2-siirtymää olisi siirretty vuoteen 2026 , jolloin osa toimiluvista umpeutuu.

  No aika näyttää. ;-)


 • No voe veekkonen, hyvä että on ies tämä missee suap huastoo vaekka asian vierestä, mm. sinnäe.
 • Hei
  Eilen tiistaina hävisi telkkarista HD kanava 24 eli nelonen,myös kanavan numero katosi.
  Mulla tietenkin älytelkkari ja nettiin yhdistetty.
  asumme omakotitalossa ja on antenni tv.
 • Tottakai sulla on älytelkkari jne..
  ....kantsii silti lueskella, 

  Ei ole totta Nelonen HD loppuu kanssa tänään antenniverkosta!

  https://www.digita.fi/ajankohtaista/nelonen-hd-kanavan-jakelu-digitan-antenniverkossa-paattyy-toistaiseksi/
 • Ei vaan näy Yle Uutiset Alueeltasi HD lähetyksenä, vaikka täytelähetin on tuossa vieressä, alle 1km matkaa, (joo on viritetty sen taajuudelle).
  Uudenmaan, matkaa yli 300 km, uutisia vaan tyrkkää.
  Joutuu SD mössönä paikalliset uutiset katsomaan.
 • Kesäkuun alussa vasta tulossa alueuutiset, näin luki jossain digitan sivuilla taannoin.
 • No hyvä niin, vaikka mieluummin kelpais nuo mainosrahoitteiset HD laatuisiksi :-)
 • Aiemmin oli kommentteja antennitalousten HD-valmiudesta ja esillä oli väärää tietoa (62%). Tällä hetkellä "Pelkkä antenni" -vastaanotossa valmius HD-lähetyksiin on n. 70% ja nousee koko ajan. Muilla vastaanottotavoilla HD-valmius on paljon paremmalla tasolla. Kannattaa katsoa traficomin sivuilta:
  https://www.traficom.fi/fi/tilastot/hd-vastaanottoon-kykenevien-laitteiden-yleistyminen-kotitalouksissa
 • Aivan kuin Ylen HD-kanavien laatu olisi parantunut lähetysten siirryttyä Digitan puolelle. Onko joku muu ollut havaitsevinaan samaa?

 • Ourasi: Millä tavalla koet YLE HD:n laadun parantuneen? Nyt YLE:n 3 kanavaa ovat nyt ainoat kanavat tuossa nipussa. Resoluutioon sillä ei pitäisi olla vaikutusta, mutta häiriöiden esiintyminen saattaa olla vähentynyt ja bittivirta voi olla korkeampi, jolloin liike toistuu paremmin.
 • On siinä nipussa vielä Estradi HD, mutta vähän kanavia kuitenkin. En itse huomannut ero kuvanlaadussa, mutta ei tämä puusilmä kaikkea havaitse 😀
 • Hmmmm...

  Enpä oikein silmämääräisesti suurta eroa ole huomannut. Signaalin vakaus kyllä on parempi.
  DNA:n VHF:ssä kanavanippu oli puristettu 7MHz kaistalle ja Digitan UHF:ssä nipun kaista on 8 MHz.
  Vaikuttasiko se???
 • Vaikea sanoa, mistä vaikutelma johtuu (ellei plaseboa). Yleensä katson Ylen ohjelmat jälkikäteen Areenasta tai tallennan ne. Jotenkin tuntuu rinnakkain katsoessa (TV/Areena netti) esim. TV1 luonto-ohjelmia, että ero laadussa on nykyään suurempi.
 • Ei ole Yle HD-kanavien bittivirrat nousseet.
 • Joo ei varmaankaan ole yksittäisten kanavien bittivirta muuttunut.
  DNA:n VHF-verkon A-nipussa oli 7 MHz kaistalla 6 kanavaa , joista tosin MTV3 HD ja TC5 HD suljettiin jo vuodenvaihteessa , muistaakseni.

  https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwjoqqGF1NXoAhUm06YKHUErDlgQFjAAegQIAhAB&url=https%3A%2F%2Fwww.dna.fi%2Fdocuments%2F753910%2F853492%2FAntenni-TV-kanavakartta.pdf&usg=AOvVaw2ScRdyFUP3K14inpmvTqPf

  Nyt Digitan B-nipussa on 8 MHz kaistalla vain neljä kanavaa.

  Hiukan väljempää siis on , mutta tuskin se kuvanlaatuun vaikuttaa. No häiriöherkkyyteeen kenties.

  Digitan kanavakartta
 • Lisätään , että vaikka tuo Digitan kanavakartta näyttää vain kolme YLE:n HD:ta , niin siellä on neljäntenä vielä Estradi HD.

 • Estradi HD tuskin paljoa kapasiteetiä kuluttaa. Ei sinne B-nippuun kuitenkaan enää montaa kanavaa mahdu.
 • Kaapelissakin on YLE:n HD nipussa lisäksi vain MTV3 HD ja AVA HD kanavat ja Ylellä esiintyy luvattoman paljon pikselöintiä.
 • Totta , mutta eipä sinne Digitan B-nippuun ole näillä näkymin mitään muuta tulossakaan. Siis on varattu kokonaan YLE:lle.

  Meillä ainakin signaalin vakaus parani siirtymän jälkeen. Ei tuli kyllä yhtään DNA:ta ikävä.
 • Kaapeliverkko on kaapeliverkko eikä sillä antenniverkon kanssa ole mitään tekemistä.
  Kuten edellä kerroin , niin meillä toimii erinomaisesti.
 • @PW

  Jos viittaat pikselöinillä kuvanlaadullisiin asioihin, niin on totta, että Ylekin on niistänyt rankasti bittivirtaa, ja yleisesti kuvitellaan, että jokin 6-8 Mbps lähete 1080i muodossa takaa erinomaisen kuvanlaadun. No, ei takaa läheskään kaikissa tilanteissa, mutta keskimäärin menettelee jopa minullekin=)

  Alunperin Ylen toimiessa testikanavana (yhdistetty TV1 ja TV2 kanavat) bittivirta oli muistaakseni n. 12-13 Mbps hujakoilla. Ja vielä tätä ennen esitestausvaiheessa, kun esitettiin jotkut olympialaiset HD:na, niin bittivirta oli n. 21-22 Mbps. Tällöinkin jo H.264 koodattuna. Tosin kriittisenä silmällä tarkasteltuna muistan tuolloinkin, että huimasta bittivirrasta riippumatta kuvassa esiintyi tietyissä tilanteissa kuvan hajoamista hetkellisesti mosaiikiksi (parhaiten jäänyt mieleen ruudun yli pyyhkäisevät olympiarenkaat esim. ennen hidastusta). Joko Ylen enkooderin asetukset oli huonostui optimoidut tai ongelma oli jo kansainvälisessä feedissä.
 • @Hande
  "Ja vielä tätä ennen esitestausvaiheessa, kun esitettiin jotkut olympialaiset HD:na, niin bittivirta oli n. 21-22 Mbps. Tällöinkin jo H.264 koodattuna."

  YLE lähetti talvella 2014 ennen Sotsin talviolympialaisia jonkun aikaa Digitan verkossa HD:na testimielessä jotakin kanavaansa.

  Lähetys tapahtui DVB-T nipussa ja katselin sitä DVB-T vastaanottimella , kun silloin meillä ei vielä edes DVB-T2 vastaanotinta ollut. Koodaus tuskin oli H.264 kun ei taida sisältyä DVB-T formaattiin. No niin tai näin , niin sen jäkeen ne lähetykset loppuivat Digitan verkossa ja DNA sotki kaikki.
 • Tutkailin vähän tarkemmin tuota DVB-T formaattia ja kas kummaa kyllä siellä yhtenä pakkausvaihtoehtona mainitaan myös H.264. No semmoista se on kun muisti pätkii.

 • Omat kokemukset olivat muuten kaapeliverkon kautta ja mainitsemani vanhat koelähetykset saattoivat tulla antennissa hieman huonommalla laadulla kuin kaapelissa. Olympialaisten testilähetykset olivat tosiaan DVB-T aikaa ja olen aika varma, että antennissakin kodekkina oli tuolloin h.264.
 • @Hande
  "Olympialaisten testilähetykset olivat tosiaan DVB-T aikaa ja olen aika varma, että antennissakin kodekkina oli tuolloin h.264. "

  Näin se varmaankin oli. Kyllä tuossa meidän vanhassa telkkarissä näyttäisi se H.264 olevan tuettuna , vaikka ei DVB-T2:ta olekaan.

  No nyt se vanha töllö on pelkkä näyttö ja virittimet on digiboksissa. Näyttönä toimii oikein hyvin ja siinä on monipuoliset kuvasäädöt ja muutenkin ihan kelvollinen paneeli.

  No mitä tulee edellä kerrottuun kuvanlaadun parantumiseen YLE:n kanavien siirryttyä taas Digitan verkkoon , niin en kyllä ole silmämääräisesti mitään eroa huomannut ja tuskin alan asiaa mittailemaankaan. Kaikki toimii taas paremmin , kun DNA lopetti sähläyksensä antenniverkossa. :-)
 • Talviolympialaiset 2010 lähetettiin dna:n testiverkossa Helsingin ympäristössä ja Lahden lähettimistä dvb-t mpeg4 tekniikalla. En muista bittivirtoja, mutta kuva oli hyvä. Näkyi hyvin itse askarrellulla kämpän sisällä olevalla antennilla. Kun varsinaiset lähetykset alkoi dvb-t2 tekniikalla piti antennin paikkaa tarkasti etsiä parvekkeelta. Minulla parveke etelään ja oulunkylä idässä. Pienennettiinkö lähetystehoa testien jälkeen vai dvb-t2 tekniikan tiukat lähetysparametrit vaikeutti vastaanottoa, tai sitten molemmat. Siinähän ne DNA VHF-verkon ongelmat tulivat esiteltyä, liian matalat mastot ja liian pienet lähetystehot. Lisää tehoa olisi tarvittu ja täytelähettimiä. Alkuvuodesta 2010 ei vielä ollut oikein saatavilla dvb-t2 virittimiä, minkä takia testilähetyksetkin oli dvb-t mpeg4.
  https://fin.afterdawn.com/uutiset/artikkeli.cfm/2010/01/12/naissa_antenniverkon_paikoissa_naet_vancouverin_hd_olympialaiset

  dvb-t mpeg4 on käytössä virossa (digilähetysten aloittamisesta asti), vapaat hd-kanavat dvb-t2 mpeg4 ja maksu-hd kanavat dvb-t2 hevc.

 • Jos kotoa löytyy edes jonkunlainen HbbTV, niin Nelosta voi katsoa jonkunlaatuisena "suorana HD":na sen kautta periaatteessa. Eli kun painaa kaukosäätimen punaistapainiketta, voi valita kohdan "aloita ohjelma alusta" ja silloin se tulee netin yli ja paremmalla laadulla, kun antennisignaalin suttukuva.

  Sama toimii myös Jimillä ja Livillä, joita ei ole antenniverkossa koskaan HD:na ollutkaan.
 • @JJJ
  Ei kyllä toiminut edes puoli-HD äsken millään mainostamallasi kanavalla.
  Joko on samaa SD.laatua (lisämainoksin), kuin TV-lähetys - tai ei punaisen napin takaa löydy lainkaan HbbTV:n "aloita alusta" -nappia, kuten nyt lähetettävä "Hauskat kotivideot".
  Näillä HbbTV jutuilla ei ylipäänsä tee yhtään mitään, ovat liian hitaita ja epäselviä käyttää. Esim. LG:ssä Yle:ssä se punainen nappi käynnistää jonkun "Areena beta" -tekeleen, josta ei erittäin hitaalla ja hankalalla selaamisellakaan löydä parhaillaan menevää Ruotsin TV:n "Suuri hirvivaellus" ohjelmaa, tai muitakaan suoria. LG:ltä löytyy sitten monen valikon takaa toinen Yle Areena, josta pitkällisen tikuttamisen jälkeen pääsee kyseiseen (600 h kestävään) ohjelmaan.
  Miksi kukaan haluaisi tuollaisia muka "äly-TV" härpäkkeitä käyttää, kun kytkemällä television tietokoneeseen löytyy kaikki yhden linkin takaa hiirellä klikkaamalla tai 1/10 sekunnissa hakuun kirjoittamalla.
 • Ei tosiaan ole Hauskoissa kotivideoissa tuota "aloita alusta", mutta vaikka Liviltä nyt tulevassa "Rempalla Kaupaksi" se on. Onhan se kuva nyt ihan eri maata sitä kautta. Aluksi on suttua (samannäköistä kun SD-kuva), mutta paranee heti kohta, eli mukautuva kuvanlaatu näkyy olevan. Ei taida kaikilla ohjelmilla kutienkaan toimia, en ole tätä testannut kuin tänään.

  Eipä sillä tietokoneella yhtään sen paremmin saa HD kanavia katsottua, kun ei niitä ole tarjolla (Ilmaiseksi). Moneen muuhun se soveltuu, muttei sitä nyt tarvi tänäpäivänä enää TV:seen yhdistää 😀 Maksullisesti jos katsoo, niin Chromecast esim hyvävaihtoehto (On se kaikkiin ohjelmakirjastoihinkin helppo ratkaisu.).
 • No joo. Oikeastaan noista mainoskanavilta katson vain "Pitääkö olla huolissaan". Sen vanhemmat jaksot näkee ilmaiseksi kirjautumalla MTV3-palveluun, paremmalla laadulla kuin antiikkisessa suorassa TV:ssä. Alussakaan ei tule mainoksia paria minuuttia (kuten HbbTV:ssä) ja keskellä olevat voi hypätä yli sillä 15 s. -painikkeella, kun Jenni sanoo mainoksien tulevan.
  Käyttäjiä on tietysti monenlaisia. Minulla on sängyn vieressä 3 televisiota, joista 2 kiinni aina päällä olevissa hiljaisissa päytä(koneissa), yksi näyttää 4:n valvontakameran kuvaa, Keittiössä 1 koko ajan päällä oleva PC, jotta voin katsella ruokaa tehdessä esim. Youtubea tai raveja. Tai seuraavat liki 600 h siellä pyörii se RTV/Areenan hirvivideo.
  Eli minulle on ilmaiseksi tarjolla parempia ohjelmia kuin kaupallisten kanavien mainostyrkytykset. Ihmettelin jo aikaisemminkin sitä, miksi mainostajat maksavat siitä, että heidän "hienot ja idearikkaat" videonsa pilataan ala-arvoisella aataminaikuisella lähetystekniikalla.
 • Samanlaista käyttöä se on hyvinpitkälti täälläkin, kameroita on 11 tällähetkellä ja osa lähettää livelähetystä Youtubeen 24/7. Tässä nyt 4 näyttöä päällä tätä kirjoittaessa, muutama kone yötäpä'ivää päällä. Tietokoneessa useita livelähetyksiä käynnissä yleensä joita surffailen läpi. Eli ei ihan perukäyttöä tosiaan täälläkään.

  TV:stä katsoisin mielelläni ihan oikeaa kuvaa kanssa. Aika vähille jää mainosTV kanavat, kun paskaa kuvaa lähettävät. Ja tosiaan olen sen verran laiska, että vaikka Cmoren kautta näkyy kanavat "HD:na", valitsen sitten jonkun muun ohjelman ilman mainoksia jos joudun sovelluksen käynnistämään, kun että laittasin suorankanavan käyntiin..
 • Digita oli julkaissut HbbTV kanavienkin teknisiä tietoja:
  H264 1280x720p25 3M:

  https://www.digita.fi/antennitv/maksu-tv/maksu-tv-sisaltojen-tekniset-ominaisuudet/
 • Kyselin tuota heti kun näin mainoksen, nyt ovat lisänneet sivuillekkin, että tuo on tarjoushinta Elokuun 17 päivään asti. Muutenhan tuossa ei ole mitään eroa käsittääkseni DNA:n kautta tilattuun antennipakettiin. paitsi, että tuohon ei tule korttimaksua (näin kertoivat kun sen perään kyselin). DNA:n asiakkaille on silti edullisempi tilata DNA:n kautta.

  Koko tuo kuvio kyllä enteilee maksukanava myynnin poistumista DNA:lta digitan osalta, alkuun jo ilmoittivat Digitalta, että "toistaiseksi jatkuu myynti ennallaan DNA:n kautta".
 • ..nykyinen Cmore paketti DNA:n kautta on katsottavissa vain hubin kautta ei mobiilissa.
  Jos haluaa maksukanavien toimivan myös Web/mobiili laitteilla, vaatii ymmärtääkseni DNA:lta toisen tilauksen.
  so. tuplahinta eikä ole neuvoteltavissa, tarjotaan vaan IPTV kanavia, mutta kun se netti ei kotona toimi, mökillä kylläkin.
 • ..sain hinnasta sen käsityksen että on voimassa toistaiseksi, tarjous päättyy elokuun17. Täytyy vielä selvittää.
 • Mulla on tilaus DNA:n kautta kortille, hubilla näen ne sovelluksella ja kortilla telkasta virittimen kautta. Myös Cmore-sovellus toimii jokakautta, kun kirjautuminen ei tähän mene DNA:n kautta,eli voi vaikka TV:n omaan sovelluskeen kirjautua. Eli sama kuin tuo ylläoleva käytännössä?.

  En ole näistä syistä siirtänyt tilausta Hubille ja näin voi tallentaakkin kortin kautta tarvittaessa. (Ainoa syy itselle, että elokuviin saa 5.1 äänet, kun ne tallentaa First HD:lta.), muutenhan ne näkee sovelluksen/seliamen kirjastosta.

  Mulle chatissa sanoivat silloin viikko sitten, kun kysyin, että tuo 29.95/kk on voimassa "ainakin" elokuulle. Oli juuri tullut myyntiin ja se selvitteli vähän aikaa sitä, että ei tosiaan tule korttimaksua (jos pitipaikkaansa).
 • ..vielä..toimiiko tuossa tilauksessa Cmore myös mobiilissa/web:issä ja myös castattuna mobiilin ja web:in kautta?

  --alla lainaus osasta keskustelusta 18.5.2020 chatissa, jonkun DNA:n Samin kanssa:

  ""Alkuvuodesta maksukanavien jakeluoikeudet siirtyivät yrityskaupassa DNA:lta Digitalle. Tämä tarkoittaa, että jatkossa kaikki antennitalouden kanavapaikoille päivitetyt kanavat ovat tulleet Digitan kautta laskuttuvina palveluina. Tämä samainen yrityskauppa teki muutoksia, jonka vuoksi meillä ei ole enää jakelulupaa lähettää Digitan kautta tilattuja kanavia DNA TV-mobiilisovelluksemme kautta näkyvinä niin selaimella, kuin tuossa DNA TV:n mobiilisovellusversiossakaan. Tilanteen muuttaisi, jos päivittäisimme sinulle Hubilla näkymään samat kanavat antennitalouden kanavapaikkojen sijaan iptv-kanavapaikkoina eli kuva tulisi sitten Hubillekin netin kautta. Kuvanlaatu olisi toki täyttä HD:ta""
 • Niin, ne ei näy DNA TV:n sovelluksella ollenkaan, mutta Cmoren omalla toimii ihan kuten tilaus olisi suoraan Cmorelta, eli Castaus ym, toimii ihan oikein. Myös Cmoren sivuilta/web-versiosta toimii, ei ole mitään eroa cmoren tilaukseen tätä kautta.
 • Huomenna 1.9 tulee taas MTV3HD saataville, eli Digitan verkkoon se nyt on vihdoin saatu neuvoteltua:

   https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/digitan-antenni-tv-verkon-teravapiirtotarjonta-kasvaa-mtv3-hd-aloittaa-syyskuun-alussa/7912608#gs.evqw2i

  Ilmoitukset asioista on Digitalla ollut ennenkin tälläisiä, huomena loppuu joku kanava tai huomenna näkyy joku kanava, erikoista toimintaa.
 • Tuleekohan D-nippuun? En löytänyt vielä tietoa mistään.
  Enkä muista näkyikö se olenkaan Digitan kautta tämän vuodenpuolella :-(

  https://www.digita.fi/ajankohtaista/digitan-antenni-tv-verkon-teravapiirtotarjonta-kasvaa-mtv3-hd-aloittaa-1-9-2020/

  https://www.digita.fi/verkkojen-saatavuus/antennitvn-kartta-ja-saatavuus/
 • MTV 3 HD ilmestyi tänään B-nippuun.
 • Siellähän se näkyy olevan. Erikoista että on mainittu n.90% peittoalue, kun tuolla nipulla se on huomattavasti suurempi. Vai mikähän juttu?

  No hubi ei tietenkään tuota löydä, laittakaa se sinne näkyviin DNA! Ennemmin tuota katsoo kun IPTV-lähetystä (4G-yhteydellä), kun on tarjolla kerta.
 • @JJJ
  "Siellähän se näkyy olevan. Erikoista että on mainittu n.90% peittoalue, kun tuolla nipulla se on huomattavasti suurempi. Vai mikähän juttu? "

  Eiköhän tuo 90% ole vain vanhentunutta , joka on tiedotteeseen lipshtanut jostakin. Kevään aikana B-nipun peitto laajentunut kattamaan koko maan , käytännössä. Ja niinhä Digita jo talvella lupasikin.

  Nyt ei puutu kuin että myös Nelonen HD saadaan takaisin B-nippuun.
 • Kyllä hubikin MTV3 HD:n löysi, ainakin vahnhalla DNA TV:llä varustettu. Suoritin kanavahaun ja käynnistin hubin uudestaan. Uudesta DNA TV:stä en tiedä, sillä kuulun siihen ilmeisesti pienenpieneen joukkoon, jolla ei ole uutta eikä myöskään kovalevyä.
 • Silmäilin vähän Digitan karttapalvelua ja vaikka Lapissa on lähes kaikissa lähettimissä B-nippu saatavilla , niin MTV3 HD:ta ei ainakaan vielä ole kaikissa.

  Lienee sitten niin , että tiedotteessa mainittu 90% peitto on kuranttia tietoa ainakin toistaiseksi.

 • Samoin täällä, löysi hubi mtv:n terävän B-nipusta heti.
  Minulla on myöskin käytössä vanha versio dnatv:stä.
 • Veikko: Tuollaista jotain ajattelin, että voisi olla ettei näy joka asemalla vielä.

  En pysty Uudella DNA TV:llä valitsemaan HD-lähetystä kanavapaikalle, juuri hain uudelleen ja boottasin hubin. Samasta mastosta TV ja digiboxi kyllä löysi, eli on se siellä saatavilla.

 • No nyt toimii MTV3HD, kun kanavahaun teki taas kerran ja boottasi laitteen.
 • Toimiihan se MTV 3HD, mutta mistä mahtaa johtua ajoittain esiintyvä nykiminen.(kuva pysähtyy hetkeksi)
  Häiriö esiintyy useammin TV:n virittimen kautta vs. hubi.
  Moista kuvan katkeilua ei mielestäni esiintynyt kun MTV3 HD oli DNA:n verkossa, pikselöityi kyllä joskus huonoilla keleillä.
  Muilla kanavilla ei vastaavaa pätkimistä esiinny, (YLE:n- ja maksu HD:t)

  Antenniverkosta on kysymys ja Sony TV:n mittarit näyttää lähes täysiä (taso ja laatu)
  Onko muilla samankaltaisia huomioita?

  ps.
  Tämähän ei ole DNA:n "vika tms.", mutta kun Digitalla ei ole vastaavaa "purnaus" tai muutakaan foorumia missä kyselis. Eivätkä ole vastanneet E-mailiin ja puhelut sinne maksaa maltaita.
 • Mulla toiminut digitan verkossa MTV3HD ihan samallailla kun muutkin HD-kanavat, en ole pätkimiseen törmännyt. DNA:n verkossa taas tuo laatu heitteli ja aiheutti pätkimistä täällä...

  En kyllä ihan kauheasti ole nyt katsonut tuota HD-kolmosta, että aika kapea otanta sen suhteen.
 • Huono selitys digitalta ei ole vastaanottimia HD lähetykseen.
  Analogisesta kun siirryttiin SD lähetyksiin oli vain ostettava tv tai boxi nyt sentään yli 70% kansalaisista voi ottaa HD lähetyksiä.
  Valtion kannattaa miettiä mitä tärkeitä yhtiöitä myy ulkomaiseen omistukseen.
 • Ilmasia lounaita ei ole verovaroista Yle pyörii ja Digita hyörii ja yrittää pumpata Suomalaisilta rahat Man saarille.
 • Yleisradion mukaan antennilähetyksistä ollaan Suomessa luopumassa, mutta siitä ei ole Ylen teknologiajohtajan Janne Yli-Äyhön mukaan vielä päätöksiä. Antennilähetykset näkyvät hänen mukaansa vielä 2020-luvun ajan jo Ylen ja Digitan solmiman sopimuksen perusteella.

  Maaseudun Tulevaisuus uutisoi tänään maanantaina Ylen kirjeestä (kuvissa) liikenne- ja viestintäministeriölle. Sen mukaan hallituksen tulisi tehdä poliittinen päätös, jossa linjataan, että antenniverkoista aletaan luopua ja käytettäviä UHF-taajuuksia voidaan siirtää 5G-laajakaistakäyttöön. Päätös pitäisi tehdä ennen vuoden 2023 EU:n WRC-kokousta, jossa taajuuksien siirtoa valmistellaan.

 • Nykiikö kuva muitten töllössä?
  Juuri nyt menossa MTV3 HD kanavalla olevassa lähetyksessä (putous)
  Katson lähetystä suoraan TV:n virittimen kautta.
  Nykimistä esiintyy vain kolmosen HD kanavalla.
  SD puolella kuva on vakaa.

  Lähetys tulee Digitan Kuopion lähettimeltä.
  -HD versio tajuuskanava 33
  -SD versio tajuuskanava 24


 • @Veikko
  Kappas vaan töllö virittää itsensä alilähettimen kanavalle (33) väkisin.
  Nyt viritetty manuaalisesti oikeat MTV3:n taajuuskanavat:
  Kuopio HD 36 ja SD 24
  -alilähetin HD 33 ja SD 37
  Mutta ei tuo vaikuttanut asiaan, tökkiminen jatkuu edelleen HD kanavilla.

  Singnaalien taso ja laatu ovat molemmat 100 prosenttia (Sony töllön mukaan)

  Eihän tämä postaus tänne ehkä kuuluu, kun Digita "hoitaa homman".
  Digitalta vaan on niin helvetin vaikea saada vastausta.
 • Hmmmm...

  Jokin tietoliikennevika lienee sitten , jos samassa B-nipussa olevat YLE:n kanavat (HD) toimivat kunnolla.

  Meillä kyllä MTV3 HD on koko ajan aloitettuaan 1.9.2020 UHF-verkkossa näkynyt ihan ok.
 • Eilen makkarin Wbox tökki Ylen HD kanavilla, täytyykin tarkistaa onko hakenut ne alilähettimestä, kun siellähän ne nykyään on myös saatavilla ja mulla ne ei toimi oikein, kun antennit on täysin väärään suuntaan.

  Kiitos muistutuksesta, kun Wboxiin ei voi lukita hakua, niin tämä varmaan on syynä... Vähän eilen ihmettelin, kun OH:ssa näkyy ihan hyvin kaikki antennista, mutta makkarissa tökki...
 • Tällänen tuli tänään digitalta:

  Liiga palaa antenni-tv-kanaville

  Pitkän tauon jälkeen antenni-tv-verkon katsojilla on mahdollisuus seurata Suomen korkeinta jääkiekon sarjatasoa AntenniTV:stä, kun Telia Liigapassi -kanavapaketin lähetykset palaavat antenniverkkoon HD-laatuisina. 16.12.2020 alkaen kaikkien Liiga-joukkueiden kaikki pelit näkyvät AntenniTV:stä. Jääkiekkohuuma starttaa 16.12.2020 klo 17.00 Pelicans–TPS-ottelulla.

  Liiga 1 HD -kanava näkyy antenniverkon kanavapaikalla 59 ja kaikki Telia Liigapassiin sisältyvät kanavat (Liiga TV, Liiga 1-7) näkyvät Hybridi Beta -kanavina kanavapaikoilla 89 ja 92-98. Antenniverkossa näkyvät Telia Liigapassi -kanavat ovat osa C Moren paketoimaa C More Total+ ja AntenniTV –yhteistilausta.

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.