DNA 4G 3372 mokkulan yhteysongelma

Hei. Päivitin windous 8.1:n windous 10:n. DNA mokkula 4G E3372 ei yhdistä konetta nettiin.
Onko mokkulaan saataana päivitystä windous 10:n yhteensopivaksi ja jos on niin mistä voin ladata sen?

Kommentit

• Hei Olavi!

Kyseisen mokkulan pitäisi kyllä tukea Windows 10 käyttöjärjestelmää normaalisti: https://www.dna.fi/dna-mokkula-e3372

Laitteella ei ole myöskään omaa yhteysohjelmaa vaan tämän pitäisi vain toimia kun kytket mokkulan koneen USB liitäntään, tässä kannattaa toki myös vain kokeilla toista USB porttia koneessa
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Moi. Sama ongelma täällä, kyseisen nettitikun kans. Läppäri ei tunnista ollenkaan koko tikkua. On toiminut aiemmin win 10 kanssa, mutta nyt kun win 10 tuli joku uusi isompi päivitys, niin ei toimi enää. Tikku toimii moitteettomasti toisella koneella (siinä myös win 10), johon tätä uutta päivitystä ei ole tehty.
  • Moi,

Täällä sama tilanne kun Jennillä. Windows 10 tuli jokin uusi päivitys eikä ole mokkula toiminut sen jälkeen. Laite näkyy normaalisti laitehallinnassa ja verkkoyhteyksissä näkyy "lähiverkkoyhteys" jonka tila on "yhdistetty" mutta yhteyden tilaa tarkastellessa ipv6 osoitteen kohdalla lukee "internet" kun taas ipv4 kohdalla lukee "ei yhteyttä". Mokkulan valo palaa kuitenkin yhtäjaksoisesti sinisenä. Ei auka nettisivut eikä toimi pingaus mihinkään osoitteeseen.

Firefoxin googlehaku selaimen osoitekenttään toimii kuitenkin ja googlen sivuilla pystyy tekemään hakuja mutta en pääse siirtymään hakutulos sivuille, eikä osoitekenttään syötettyihin urleihin pääse.

Yritin myös vaihtaa Open DNS osoitteet ipv4 puolen dns kenttiin mutta ei auttanut. Lisäksi kokeiltu dns flush sekä kaikki muut mahdolliset resetit komentokehoitteessa. Yritetty myös poistaa mokkulan laiteohjain ja asentaa uudestaan mutta ei toimi.
  • Ihan sama ongelma täällä kuin Antilla.  Googlehaku selaimen osoitekenttään toimii kuitenkin ja googlen sivuilla pystyy tekemään hakuja mutta en pääse siirtymään hakutulos sivuille, eikä osoitekenttään syötettyihin urleihin pääse.
  • Mokkulan malli on DNA mokkula 4G E3372
  • Muut yhteystavat, WLAN tai RJ45-liittimen kautta toisessa verkossa kaikki toimii moitteettomasti, joten vika lienee DNA mokkulassa.
  • Hei Jari,

Olethan ongelmasta yhteydessä vikapalveluumme niin pääsemme tutkimaan tilannetta tarkemmin, kiitos.

Vikapalvelu - maksuton kaikista liittymistä kotimaassa
    0800 300 500
    DNA Hanna-Mari palveluneuvoja
  • Jostain syystä DNS ei näytä pelittävän, joten lisäsin manuaalisesti mm. Googlen DNS ip:t IPv4, jolloin lähti toimimaan jollain tavalla. Tämän jälkeen lisäsin myös toisen palveluntarjoajan IPv6 DNS osoitteet, jolloin toimii vieläkin paremmin. Ongelma ratkaistu toistaiseksi.
  • Miten sait lisättyä manuaalisesti? Olen aivan eksyksissä itse tämän asian suhteen
  • Verkkokortin (modeemin) ominaisuudet, ja sieltä ensin auki TCP/IPv4 ja syöttää halutun DNS-palvelimen osoitteet. Em. jälkeen TCP/IPv6 ja sama juttu.
  • Ilokseni huomasin 3372 mokkulan toimivan nyt win 10.
    Win 10 tuli iso päivitys ja se varmaan vaikutti toimuvuuteen.
    Aiemmilla DNS-palvelimen osoitteitten vaihdolla ei minun mokkula lähtenyt pelittämään, kiitos kuitenkin vihjeistä ja oletettavasti näistä on ollut apua muille mokkulan yhteys ongelmista kärsineille.

Kiitos
    Olavi
  • Hei!
    Huawei E5372 Olin matkoilla ja reititin oli kytkettynä pois päältä. Palattuani kytkin  virran päälle ilmestyi teksti uusi päivitys saatavilla painoin virta nappulaa ja sen jälkeen ei toimi mikään ei reagoi mihinkään ei resetoi ei menu toimi tulee vain teksti Huawei eikä pääse mihinkään. Mitä pitäisi tehdä iskikö jokin pöpö?
    T:Jouko
  • Hei Jouko!

Kannattaa alkuun kokeilla käyttää laitteen virtajohtoa irti. Jos tästä ei ole apua, niin resetointi onnistuu kun painat esim. terävällä kynän kärjellä Reset-nappia viisi sekuntia.
    DNA Ilkka palveluneuvoja
    • Kokeiltu on mikään ei auta