DNA 4G & hitaat Steam -lataukset

Hei, mulla on taloyhtiökaapelin mukana tullut 4G yhteys, jonka kanssa tämmönen ongelma:

Netti, sekä suoratoistovideot toimii moitteetta ja useimmiten downstream on speedtestin mukaan parhaimmillaan 50mbps. Vähintään kuitenkin 10Mbps ruuhkaisinakin aikoina (esim viikonloppuillat).

Siitä huolimatta Steam-pelejä ym. ladatessa nopeudet pyörii siinä 50KB/s - 200KB/s tienoilla, eli mm. GTA V pelin lataamisessa menisi ainakin viikko. Laitteena Huawei E5186. Uudelleenkäynnistys ja resetointi ei ole auttanut.

Kiinteällä kaapeliyhteydellä Steamin latausnopeus on yleensä 10MB/s tuntumassa eli sillä samat isokokoiset pelit tulevat koneella yhdessä hujauksessa verrattuna tuohon 4G:hen. Onko tuossa 4G:ssä jotain ihmeellistä priorisointia mikä estää Steamin nopean toiminnan, vai missä oikein voisi mättää?

Kommentit

• Täällä sama ongelma, ollut ainakin viikon. Kaikki muu pelittää hienosti, mutta Steamissa on ihan naurettavan hitaat lataukset (50-80 KB/s). Yritä tässä edes pelailla mitään, kun ei saa päivän aikana edes päivityksiä ladattua.

Ihan selvästi napsittu mobiiliyhteyksistä tuo nopeus pois, kuormittaa kai verkkoa. Samaan aikaan Netflixiin saa kyllä striimailla 4k HDR-settiä. Ihan joka paikkaan nyt ei vaan saa muuta hyvää yhteyttä.

VPN kun on päällä, latausnopeus on 10.7 MB/s. Aika huima ero. Täytyy varmaan vaihtaa operaattoria. On täysin naurettavaa joutua käyttämään vielä muita maksullisia palveluita, että saa käytettyä yhteyttään.
    Eero
  • ei mulla ole ainakaa mitää ongelmia super prepaidin kanssa wifin kanssa ku lataa nii lataus on max 3.5MB/s ja ku liittää puhelimen koneeseen nii ollaan jo 5-11MB/s  steamin latauksissa speedtesti näyttää kokoajan 30-100mbp/s mietityttää kyllä vieläki miten saisin internettini lähemmäs sitä 300mbp/s mutta en ole vielä kyllä keksiny
    Iphone 6s
  • "speedtesti näyttää kokoajan 30-100mbp/s mietityttää kyllä vieläki miten saisin internettini lähemmäs sitä 300mbp/s mutta en ole vielä kyllä keksiny"

Hankkimalla 300M kiinteä valokuitu.
    Asiakas 1M
  • ei taida olla vaihtoehto 17v pojan kloppina joka jakaa puhelimesta netin koneelle eli siis tällä samalla liittymällä onko jotain keinoja saada lähemmäks sitä mutta joo kiitos tästä
    Iphone 6s
  • Mobiiliverkko on jaettu kakku.

Ajattele. Yksi laajakaista, jota jaetaan koko asuinalueen kesken. Mitä enemmän ihmisiä on jakamassa samaa kakkua, yhtä laajakaistaa, sitä vähemmän nopeutta kukin saa. Eli ei ole mitään tehtävissä. Vain kiinteä laajakaista tulee kotiin asti ilman että naapurin käyttö siihen vaikuttaa, joten sillä saa mistä maksaa.
    Asiakas 1M
  • Katsellaan nyt kuukausi, kun sen pituinen laskutuskausi tuossa VPN-palvelussa. Taas koitin latailla. Ilman VPN arvioitu latausaika 33 päivää 16 tuntia. VPN päälle, kaksi tuntia.

Eero
  • Eilen latasin 4G yhteyteni yli steamista pelejä, keskinopeus 13,6MB/s. Ei mitään vikaa siis.
    Ebinwrz