Siirry uusimpaan kommenttiin

DNA 5G ja julkinen IP, en saanut toimimaan

Minulla on ollut kilpailevan operaattorin 5g liittymä ja sitä varten zyxel nr7101 vastaanotin (siltavassa moodissa). Sisäverkossa on reitin muutama palvelu joita käytän porttiohjauksella, esim. Ihan yksinkertainen ssh yhteys 22portin kautta.
Kokeilumielessä otin DNAn 5g liittymän (haluisin verrata nopeuksia ja yhteyden vakautta). SIM kortin kun laitoin paikoilleen lähti yhteys toimimaan saman tien. Vaihdoin APN osoitteekso julkinen.dna.fi ja yhteyden muodostamisen jälkeen käytössä oli julkinen ip osoite. Mihinkään omaan porttiohjauksen takana olevaan palveluun en saanut yhteyttä. Https liikenne kulki normaalisti. Kaiken huipuksi työpaikan VPN yhteyskin lakkasi toimimasta.

Kamppailin tuon kanssa koko päivän enkä asiakaspalvelun kautta saanut apua ongelmaan. Kun vaihdoin APN osoitetta takaisin ei julkiseksi, VPN toimi, mutta luonnollisesti ulkoverkosta ei ollut keinoa ottaa omassa sisäverkossa olevat palvelut käyttöön.
Luovutin ja vaihdoin takaisin vanhaan 5g liittymään ja päivitin APN sen palveluntarjoajan julkiseen osoitteeseen ja kaikki pelitti taas normaalisti.

Jäi kuitenkin vaivaamaan että mitä mahtoi olla pielessä? Ihan kuten kaikki portit paitsi 443/80 olisi ollut estettynä. Onko muilla vastaavia kokemuksia tai ideoita missä meni pieleen.Lasse

Kommentit

 • Dna ilmoittaa että julkinen ip kuuluu yritysliittymiin
  Tuomas Raatikainen
 • >>"Dna ilmoittaa että julkinen ip kuuluu yritysliittymiin"
  nyt epäilen että on tullut väärää tietoa. (ellei ole viime kuukausina muuttunut).

  onko sekaannus tullut siitä että yritys liittymillä on eri apn osoitteet kuin kuluttaja liittymillä jos haluaa julkisen ipv4:n.

  dna:lla on ollut tapauksia joissa jotkin tietyt ip numerot eivät ole osanneet reitittää oikein. uusimalla ip:n tämän voi kiertää, tai kokeilla toista eri nettiä yhdistävällä puolella.
  lasselusse

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.