Siirry uusimpaan kommenttiin
Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

DNA antenniverkon HD-kanavat kadonneet : Ei signaalia

DNA:n antenniverkon kautta näkyvät Yle 1 HD, Yle 2 HD ja Yle Fem&Teema HD eivät näy lainkaan Äänekosken Hietaman alueella. Digitan verkon kautta näkyy Nelosen HD aivan normaalisti. Eilisiltana/-yönä Ylen HD kanavat näkyivät, samaten vielä tänä aamuna. Eli tuskin on kyse siitä, että antennia pitäisi tutkia tai virittimellä hakea kadonneet kanavat uudestaan.

Kommentit

 • Ellei VHF antenni ole kääntynyt tai VHF vahvistin hajonnut.
 • Tokkopa tuo tuossa meidän talon katolla oleva antenni olisi tänään liki tyvenessä säässä minnekään aamun jälkeen kääntynyt. Ja eiköhän vahvistimen hajoaminen näkyisi muidenkin kanavien kanssa. Muilla kanavilla signaalit ovat ihan entisellä voimakkuustasolla.
 • Näkyykö mtv3 hd tai tv5 hd kanavat. Ovat samassa nipussa.
 • Ilmaisin itseni hieman epäsuorasti alunperin. Eli mitkään DNA:n jakelussa olevat kanavat eivät näkyneet. Digitan verkon kautta tulevat kyllä, ml. Nelonen HD.
 • Aika erikoista kun tulevat 3 eri nipusta VHF taajuudella. Itselläni voi olla 1 nippu nurin joskus, mutta että kaikki?
 • No täsmennetäänpäs taas sitten vielä. Ylen HD kanavat sekä MTV3 HD eivät näkyneet. Muistahan en silleen tiedä tai piittaa, kun maksukanavia ei ole eikä ole tarkoitus kuuna kullan valkeana tullakaan. Siksi siis maikkarinkin HD kanavasta on näkynyt vain ilmoitus 'Ei korttia'. Mutta nyt siis sekin oli tyyppiä 'ei signaalia'. Mutta julkisiin palveluihin kuuluvien Ylen kanavien jakelun pitäisi kyllä sentään toimia.
 • Helteet ovat voineet aiheuttaa mastovahvistimen viottumisen. Radiokelitkin voivat olla ongelmallisia. Jos käytössä on DNA:n boxi, niin se on epäherkkä huonoissa vastaanotto-olosuhteissa.
  TV5 HD on ilmainen kanava.
 • Hei KlausK!

  Käännythän ongelmatilanteessa vikapalvelumme puoleen soittamalla numeroon 0800 300 500. Parhaiten vikaa päästään tutkimaan kun olet soittaessasi kotona television ääressä.
  DNA Ida S palveluneuvoja
 • Oulussa mulla sama homma, muutaman päivän vika ollut päällä. Just kaivoin toisen vahvistimen esiin, että pitääkö pois sulkea vahvistimen hajoaminen. Täällähän oli ukkonen päällä viime to tai pe.
 • Seinäjoella nelonen HD hävinnyt myös mystisesti. Näkynyt jo pitkään HD-tasoisena ilmaiseksi. Mitä on tapahtunut?
 • Tapio Kujala, jos tarkoitat antennilähetystä, niin kyselet väärästä paikasta, sillä Nelonen HD kuuluu Digitan verkkoo, ei DNA:n
 • Sama vika Laukaassa. Voisitteko tiedottaa  jotenkin jos teillä on lähettimet nurin ettei jokaisen tarvitse  samaa asiaa  itsekseen ihmetellä?
 • Mull
 • Mulla oli vahvistin rikki, kuumana käynyt kun antenniromppeet välikatolla. Tai salaman iskukin kait mahdollinen. Jännästi hajonnut kun uhf ja fm vielä pelasi. 

 • Oulunsalossa tv:ssä on pikselöintiä ja kuva pätkiin aina illalla ja häiriöitä on viikollakin
 • Juu  vahvasti  näyttää  että salama käräyttänyt  antennivahvistimesta  tuon vhf osuuden - muuten kaikki pelaa, eikä ole tunnettuja häiriöitä missään - eiku kauppaan ja kokeilemaan 😉
 • Turussa Kannuskadulla katosivat kaikki kanavat ja netti laajakaista.
 • https://corporate.dna.fi/hairiotiedotteet?type=resttukari1&id=67690
  "Kuitukaapelivaurio vaikuttaa kiinteän verkon laajakaista ja kaapeli-tv-palveluihin Turussa ja sen ympäristössä"

 • Ja taas se sitten tapahtui. Viikko sitten sunnuntai-iltana tästä kerroin aiemmin - DNAn lähetysverkon kanavat Yle1 HD, Yle2 HD, Yle Teema&Fem HD ja TV5 HD ilmoittivat 'Ei signaalia'. Kaikki muut minua kiinnostavat näkyvät - eli käytännössä Digitan verkon kanavat ml. Nelonen HD.

  Viikko sitten meni muutamia tunteja, kun kanavat palasivat näkyville, ja sen jälkeen en viikolla ongelmia huomannut. Mahtaakohan DNAlla olla sunnuntaisin jokin huolto- tai muu vastaava työ mikä tällä alueella kanavat tiputtaa näkyvistä. Teoriat mastovahvistimista, radiokeleistä, boxin ongelmista tms. asiosta asiakkaan päässä ovat kyllä semmoisia, että niille viittaan kintaalla. Kyllä tämä näyttää niin vahvasti olevan lähetysverkon haltijan päässä. Liekö sitten niin, että Keski-Suomessa Äänekosken liepeillä ollaan niin syrjäseuduilla, että siellä asuvia on vara kohdella julkisen palvelun lähetysten suhteen miten mieli tekee.

  Ilmoitan sitten, kun kanavat taas mystisesti palaavat eetteriin.

 • No niin, niinhän ne myöhemmin DNAn signaalivoimakkuudet palasivat. Tänään kun olen ohimennen töiden ohessa vilkaissut, ovat signaalit lähes täysvoimakkuuksilla.  DNAn vikapalvelu ei eiliseen ongelmaan tehnyt muuta, kuin kohautti olkapäitään: 'Hommaa parempi antenni.'

  Onneksi nyt näin tiedon, että Yle on kilpailuttamassa lähetysten jakelun uudestaan 2019 alkupuolella, jospa lähetysten välittäjäksi löytyy taho, jota kiinnostavat muutkin kuin etelän suuret asutuskeskukset.
 • Tuo DNA:n ilmoittama 85% palvelualue kattavuus on kyllä varmasti kovin päin persettä. Monessa paikassa jossa näkyvyys on luvattu, ei oikeasti näy sujuvasti koskaan.

  Kirjoittelin jonnekin tänne foorumille kun keväällä rupesi pätkimään yksi VHF nippu Lahden lähettimestä (joka on kuitenkin radiomasto, että korkeutta tarvittaessa riittäisi). täällä reilun 30 km päässä jossa vuoden näkyi VHF-taajuudet hyvin asennuksen jälkeen (uudiskohteessa).

  Ensin rupesi Wbox3 pätkimään säännöllisen epäsäännöllisesti. jonkajälkeen myös TV:n oma viritin. Signaali oli yleensä 100%, mutta laatu heitteli 0 ja 100 välillä, joka aiheutti pätkintää ja joskus saattoi pari tuntia olla kanavat kokonaan kadoksissa.

  Antennin korkeudensäätö ei tuonut helpotusta asiaan, vaan paikkaa piti siirtää. En löytänyt mastolle sellaista paikkaa, että mikään nippu ei koskaan pätkisi, mutta paikalla pystyi vaikuttamaan siihen mikä 3:sta kanava nipusta näkyy varmimmin ja valitsinm tuon A-nipun, jossa yle, mtv3 sekä 5HD. Se onkin nyt näkynyt pätkimättä, muita nippuja tulee niin harvoin katottua ettei pätkiminen niin haittaa,m utta toimivaa ei vaan saa tänne, jos kaikki haluaa näkyviin.

  Ostin antenninpaikan hakuun tuollaisen mittarin:
  https://www.satshop.fi/tarvikkeet/revez-stc60.html 

  Siitä pystyi vähän päättelemään signaalin voimakkuutta, kun ennenvahvistinta eriniput paikasta riippunen näytti 12-16% ja 12% tai alle, niin ei näy ollenkaan, 13 on rajoilla, 14-16, niin näkyy ongelmitta.

  Vertailuna Wbox näyttää samaan aikaan kun tämä mittari näyttää 12%, niin ei mitään ja 13% se näyttää täyttä palkkia, eli yhtä tyhjän kanssa tuo Wboxin "mittari".

  En tiedä kuinka vertailukelpoiset on eri taajuudet, mutta UHF taajuudet on nipusta riippuen 40-60%, joten tuo VHF on kyllä heikko (max sain tuo 16%).

  Antennina on tuo DNA:n reilu 2m molo katolla. (vahvisimena ei ole tuo mukana tuleva tällähetkellä, koska poissuljin toisella vahvistimella mahdollisen vahvistin vian):
  https://kauppa4.dna.fi/DNA-Open/TV/Televisiot-ja-oheislaitteet/DNA-Antennipakkaus/p/VMISC00001 

  .
 • Minulla oli samanlaisia ongelmia DNAlta ostetun VHF antennin kanssa Porvoossa. Kanavat tulivat ja menivät. Yleensä viikonloppuna ei näkynyt Max hd kanavaan lainkaan. Sitten laitoin todella halvan uhf/vhf antennin ulkorakennuksen seinään ja siitä pitkä antennijohto päätaloon. Oli aika hämmästys, kun antenni on muutaman metrin korkeudella maasta ja VHF piikkejä ei siinä montaa ole, olikohan 3+3. Kaikki niput näkyivät VHF puolelta täydellisesti. DNAn isolla antennilla ei.
 • Kokeilin myös aikaisemmin kesällä tollaisella metrisellä VHF-antennilla, sillä tuli vähän heikompaa signaalia kautta linjan ja ei näkynyt ei.

  Erikoista on, että tuolla DNA:n VHF antennilla näkyy ihan hyvin myös UHF kanavat, kun oli vahvistimesta irti UHF antenni kokonaan ja silti digitanlähettämät kanavat näkyivät, onkohan tämä normaalia? Samassa suunnassa on kyllä molemmat mastot itsellä VHF ja UHF. (toisessa suunnassa olisi 4km päässä UHF alilähetin mutta sitä yritän välttää, kun ei maksukanavia lähetä).

  Toivon että menee kaikki kanavat digitan verkkoon 2020 ja alilähettimetkin lähettäisi maksukanavia, niin ratkaisisi helposti koko homman... Ja DNA:n VHF voi painua vi*****n.
 • Saavatko vanhat digiboksit aikalisän – antenni-tv-verkon siirtyminen teräväpiirtotekniikkaan saattaa lykkääntyä:
  https://yle.fi/uutiset/3-10352934
 • Artikkelissa vähän kummallisuuksia. On jo aikaa sitten puhuttu, ettei HD muutos onnistu 2020 mennessä. Kuitenkin lähetystekniikka antenniverkossa on pakko muuttua 2020 dvb-t2 muotoon, koska taajuuksia tarvitaan mobiilinettiliikenteeseen. Dvb-t2 tekniikalla saadaan puristettua enemmän kanavia yhteen taajuusnippuun.
 • DNA todennäköisesti jatkaa isoimpien asutuskeskusten ulkopuolisten aluieden sivuuttamista HD lähetyksissä. Eli jollet asu osapuilleen Turku-Tampere-Lappeenranta linjan eteläpuolella tai enintään 30km etäisyydellä maakunnan keskuspaikkakunnasta, et Ylen HD-kanavia näe sillä DNAlla ei ole aikomustakaan laajentaa antenniverkon kattavuutta. Tällaisen vastauksen ainakin omalta osaltani heidän asiakaspalvelunsa kautta sain,"katsele vain niitä kanavia SD laadulla". Ja tuolla valitusprosessilla DNA pitää kynsin hampain kiinni YLEn kanavien lähetysoikeudesta sille laskennalliselle 85% osuudelle väestöstä.

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti.Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.