DNA Dataprepaid omalla DNS:llä

Minulla on mökillä käytössä DNA Dataprepaid -liittymä, ja haluaisin käyttää reitittimessä omaa erillistä DNS-palvelinta. Mutta aina kun vaihdan DNS-osoitteet omaksi, niin en pääse millekään verkkosivulle. Onko Dataprepaideissa estetty omien DNS-palvelimien käyttö?

Kommentit

• Onko reitittimessä oma dns palvelin vai vain dns forward?
    ZK
  • Tässä tapauksessa reititin on määritetty siten, että DHCP antaa laitteille tiedoksi käytettävät DNS-palvelimet. Vaikuttaisi hieman siltä että tuo DNS on jotenkin estetty DNA:n toimesta, koska esim. `dig @8.8.8.8 dna.fi` yrittää tovin kunnes tulee time out - mutta taas DNA:n oma DNS vastaa heti. Kokeilin useampaa eri nimipalvelinta ja kaikilla sama ongelma yhdistämisen kanssa.
    Teemu
  • Totesin saman, että prepaidin kautta ei voi tehdä kyselyitä muille kuin DNA:n IPv4 palvelimille. Vaikka saan laitteelle IPv6 osoitteen ja DNA:lta nimipalvelinosoitteen 2001:14b8:1000::1, tähän ei myöskään saa yhteyttä.
    Mikähän mahtaa olla syy rajoittaa liikennettä näin? Asiasta ei ole mainintaa Liikennerajoitukset-sivulla https://www.dna.fi/liikennerajoitukset
    Aleksi