DNA Huawei B715: 5 Ghz -verkko katoaa välillä

DNA Huawei B715 on ollut nyt päivän käytössä ja laite kadottaa välillä 5 Ghz -verkon. Joskus palautuu itsestään ja toisinaan pitää käynnistää laite uudelleen manuaalisesti. Suurempia muutoksia en ole tehnyt, olen ainoastaan laittanut ensijaiseksi verkkotilaksi 4G:een. Nyt laite on nyt tehdasasetuksilla (verkon nimi ja salasana vaihdettu), mutta hetki sitten kadotti taas verkon. 2,4 Ghz toimii ongelmitta. Mistä ongelmaa kannattaisi lähteä purkamaan?

Laitteessa on kiinni:
Philips Hue
2 tietokonetta
2-3 puhelinta
2 iPadia
1 palovaroitin
1 vakaa

Kommentit

• 5.5.2019
    Mieheni osti eilen Hämeenlinnan Powerista Dna- kotimokkulan Premium 4G+ Wlan B715. Myyjä olisi antanut mokkulan ilmaiseksi plus polkupyörän kaupanpäälle jos olisi ottanut DNA-liittymän. No, kun kerran kokeiltu Dna-liittymä ei toimi mökkipaikkakunnalla, vaihdoimme takaisin entiselle operaattorille joka toimii moitteettomasti. Ilman liittymää mokkula maksoi 180€. Eilisestä lähtien on tehty kaikki samat temput kuin edellä olevissa kymmenissä viesteissä on kerrottu eikä tosiaankaan toimi. Mies palauttaa laitteen huomenna emmekä aio koskea kuuden metrin tikullakaan sen enempää Power-kauppaan kuin Dna:n liikkeisiin.
  • Hei Patrik,
    kokeileisin ensimmäiseksi, että haittaako joku yhdistetyistä laitteista koko verkkoa, poistamalla WiFin päästä laitteen kerrallaan ja seuraamalla tilannetta.

Tämän lisäksi pakottaminen jollekin (mieluiten toki vapaimmalle) 5Ghz WiFin kanavalle voisi olla kokeilemisen arvoista.

Näitä ennen toki vielä päivitysten tarkastus sekä resetointi (ei mitään asetusvaihtoa, vain oletusasetukset päällä).
    Olli Kehityspäällikkö
  • Onko jotain eroa Huawei B715s-23c:n ja Huawei B715s-32c:n välillä? Molempia on myynnissä ja DNA:lta tuli liittymän lisäksi toi 23c.
  • Kerro minulle, että uusi b715-ohjelmisto tulee ulos toukokuussa, annatko lupauksen? kiitos
  • Tarkistin B715-reitittimen käyttöliittymän kautta, että uusi ohjelmisto 11.198.01.00.182 ja uusi verkkoliitäntä 21.100.50.00.03 tulivat ulos, joten ihmettelin, mitä uusi toi.
  • Päivitin itsekin tuon ja ei ole tuosta uusimmasta päivityksestä mitään tietoa vielä tuolla linkatulla sivustolla. Taattua DNA:n toimintaa taas.
  • Niinpä.

Eipä se olisi suuri vaiva laittaa sen päivityksen tiedot em. sivulle , mutta kun DNA:lla ei juurikaan välitetä asiakkaista eikä heille ilmeisestikään tarvitse kertoa , mitä päivitys sisältää.
  • Ei varmaan mitään iso tuonut päivitys, kun ei osunut silmään muutoksia. En kyllä ikinä päivittäisi jos en tiedä mitä päivitys tuo tullessaan, mutta tämä motukka on pakko päivittää tai kohta tulee ongelmia, kun ohjaa vaan etusivulle. (Ilmeisesti ei tee tätä kaikilla vähäpätösemmilla päivityksillä?)

Mutta silti, Ei näin DNA...
  • Tänään sitten sivuille tuli tietoa vihdoin päivityksestä:

B715 saa päivityksen 12.8.2019 alkaen:
    • Parannuksia ja korjauksia käyttöönotto-Wizardiin (mukaan lukien ’reboot schedule’)
    • Parannuksia siltaavan tilan toimintaan
    • Tietoturvapäivityksiä
    Uusi ohjelmistoversio: 11.198.01.00.182

Uusi verkkokäyttöliittymän versio: 21.100.50.00.03