DNA-Huawei B715s-mobiilireititin ja nat-loopback

"Useimmista kuluttajareitittimistä puuttuu nat loopback-ominaisuus. Tällöin sisäverkosta ei pääse julkisella ip-osoitteella käsiksi sisäverkon palveluihin."

Mites on  tämä DNA-Huawei B715s-mobiilireititin, onko sillä mahdollista päästä sisäverkosta käsiksi sisäverkossa olevaan webpalveluun DNA/julkisen IP:n kautta eli onko siinä tämä "nat loopback-ominaisuus" ja jos on niin miten se laitetaan asetuksista päälle?
Yucca Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Jos ostan DNA:lta Huawei 715S mokkulan,niin toimiiko se myös muilla operaattoreilla(siis Telia Elisa).Ja toimiiko ohjelmistopäivitykset niiden vekkojen kautta? Vai pitääkö silloin olla DNA: liittyma?
    Pekka M.
  • @Pekka M.

"Jos ostan DNA:lta Huawei 715S mokkulan,niin toimiiko se myös muilla operaattoreilla(siis Telia Elisa).Ja toimiiko ohjelmistopäivitykset niiden vekkojen kautta? Vai pitääkö silloin olla DNA: liittyma?"

Ei tarvitse olla DNA:n liittymä , jotta päivitykset toimii eikä nykyään enää ole mitään SIM-lukituksia eli laite toimii kaikkien operaattoreiden SIM:llä.
    Veikko
  • Hei Yucca!

Laitteessa ei valitettavasti näyttäisi olevan kyseistä ominaisuutta asetuksissa.

Pekka, mokkulat toimivat kaikkien operaattoreiden SIM -korteilla eikä näitä ole SIM -lukittu. Oletusasetuksilla mokkulat toimivat DNA:n verkossa, joten APN asetuksen voi joutua vaihtamaan.
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Eipä tuosta nat-loopbackista olisi paljon apua, koska julkinen ip vaihtuu niin useasti. Päinvastoin dns doctoring -toiminnallisuus olisi hyödyllisempi, koska jatkuvasti vaihtuvan ip:n kanssa on kuitenkin käytettävä dynaamista dns-palvelua (dynnds). Tällöin ip:n sijaan käytetään fqdn nimeä ja dns doctoring hoitaisi sisäverkon puolella sen, että julkisen osoitteen sijaan se palauttaakin sisäverkon ip-osoitteen ja homma toimisi koko ajan fqdn-nimellä.
    Mutta eipä näissä kuluttajakäyttöön tarkoitetuissa vehkeissä sellaista(kaan) ole.
    kimppikoo
  • Onhan siitä apua sisäverkossa olevan palvelun käyttämisessä sisäverkosta samalla IP:llä tai ninellä kuin ulkoverkostakin.
    Julkinen IP on näissä mobiilimokkuloissa tietenkin dynaaminen ja vaihtuu usein , mutta siksi sitä käytetäänkin esim. Dyn- tai muiden vastaavien DNS-palveluiden kautta, joihin sisäverkossa oleva host voi ilmoittaa aina muuttuneen IP:n joka sitten mäppäytyy Dyn.org -palvelussa aina samalla host/domainnimelle esim. myhost.homelinux.net.

Olen käyttänyt samaa ratkaisua vuosia muidenkin dynaamisten IP-purkkien kanssa ja hyvin toimii, IP voi vaihtua vaikka 5 min välein, niin esim. ddclient tai vastaava service omassa sisäverkon host:ssa aina ilmoittaa sen dyn.org:iin ja host/sisäverkkoon saa yhteyden reitittimen DNS-nimen kautta.

Loopback NAT on monissa reitittimisä vakioitoiminto, jotta sisäverkostakin esim. kehitteillä olevaa palvelua voidaan accessoida samalla nimellä kuin ulkoverkosta, siksi kysyin onkl tässä DNA/Huawei- B715s -purkissa sitä toimintoa.

Vaikuttaa siltä että ei ole, vaikka DNA ei olekaan tätä virallisesti vahvistanut ja se on harmi koska silloin sisäverkon palveluita pitää käyttää sisäverkosta sisäverkon osoitteilla, joka vaikeuttaa esim. autentikointi- tai muita DNS:nimeen pohjautuvien palveluiden testaamista (esim. SSL-sertit ja https-yhteydet) ja käyttöönottoa sisäverkossa tapahtuvassa webohjelmistokehityksessä.
    Yucca
  • @pekka m.

Kiitos kun kaappasit tämän threadin omalla, alkuperäisssä kysyttyyn asiaan kokonaan liittymättömällä, kysymyksellä, jonka olisit ihan hyvin voinut postata omana kysymyksenä. 🥊
    Yucca
  • Toikohan jatkuvasti vaihtuva ip-osoite on syynä World of Tanksin pätkimiselle ja Gaijinin (WarThunder) lähes jokapäiväiset ilmoitukset, että "joku on kirjoittautunut tunnuksillasi", ja tietysti juuri itse aloittamaani aikaan.
    Aimo Kauppinen
  • nat loopback ei juu toimi, eli jos on muuten "julkinen" ip-osoite dyndns.osoitteella, joutunee tekemään erilaisia virityksiä jotta saa katseltua ipkameroita saati ohjattua web releitä yms. ja äkkiä loppuu porttiohjausominaisuudetkin sitten kesken...
    jari muhonen