DNA Hub

Hubin hertzi herkkyys aiheena, nimittäin itsellä kesti lähes 15 min. kuvan saaminen ruutuun Hubin käynnistyessä. Ihmettelin asiaa kauan (n.puoli vuotta ainakin) ja soittelin useasti myös DNA:n vikanumeroihin ja sen lisäksi luonani kävi jopa DNA:n tekninen tuki ilman että asiaan olisi tullut selvyys. Äskettäin tulin kokeilleeksi muuttaa laitteen hertsejä eli skaalasin HDMI näyttötila- osisosta hertsejä pienemmäksi tyyliin:
3840x2160p 60Hz --> 3840x2160p 30Hz ja kuvan pätkiminen loppui heti. Nyt kuva tulee laitetta käynnistäessä heti eikä pätki enää. SAA JAKAA.
Antti Pernaja Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• 3840x2160p 50Hz kannattaa suomessa pääasiassa käyttää. Tuosta puolet 25/30Hz 4K kuva menee läpi ilman HDCP 2.2 suojausta, joten olisiko päätelaitteen HDMI/seuojauksessa:ssä tuo ongelma mahdollisesti. Hubi ei kyllä toimi vahvistimessani, kun se ei tue suojausta ja max läpivienti on tuo 3840x2160p 30Hz. Joten periaatteessa ei pitäisi siitä johtua.

HDMI-Kaapeli voi kanssa olla, että ei tue kunnolla 50/60Hz kuvaa ja vika johtuu siitä. Halvemmat kaapelit ei tätä välttämättä tuo vaikka lukisi min. HDMI 2.0.

Kuitenkin normaalia tuo ei ole ja jotain vikaa on jossain, jos ei toimi 50/60Hz 4K kuva heti.
    JJJ
  • Hyvä huomio toi HDMI-kaapeli. Täytyy hommata parempi kaapeli ja koittaa isompia hertsejä jos vaikka ongelmat johtuukin siitä.
    Antti Pernaja