Dna hubi - Sisäänrakennettu Chromecast käyttökelvoton

Onkohan tähän tulossa mitään muutoksia?

Kuva nykii niin paljon että on käytännössä käyttökelvoton kapistus, siinä missä oikealla chromecastillä ei esiinny tätä ongelmaa.

Kommentit

• Sisäinen google cast ei vedä vertoja oikealle chromecastille. Oikeastaan vain dnatv castaus toimii aika hyvin.
  • Tuo on kyllä vähän harmillista, en edes tiennyt että KO. ominaisuus löytyy laitteesta silloin kun sen hommasin ja kerkesin jo innostua tuon huomatessa että saan yhden laitteen pois käytöstä koska tämä korvaisi sen, no ehkä joku päivä.
  • Cmore.fi vastaus

sisäänrakennettu Chromecast

C More toimii parhaiten erillisellä, television HDMI-porttiin liitettävällä Chromecastilla. Sisäänrakennetun Chromecastin toimivuus on televisiomallikohtaista.

Jos sisäänrakennettu Chromecast ei toimi, se johtuu ns. frame rate:sta. HDMI:n kautta yhdistetty Chromecast pystyy muokkaamaan videon frame ratea, mutta sisäänrakennettu Chromecast ei kaikissa malleissa pysty tähän frame raten tulkintaan. Videoissamme frame rate on 25, kun sisäänrakennettu Chromecast vaatisi sen olevan 30.

• Google castin päivitys pitää tehdä myös itse - automaattinen päivitys ei toimi. Tai ei ainakaan itellä toiminut.
  • Hei Joni! Tarkentaisitko hieman millä tapaa DNA TV-hubin cast ominaisuus on täysin käyttökelvoton? Mitä yritit tehdä laitteella ja millä tapaa se ei toiminut, saitko jotain virheilmoitusta?
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Yritin katsoa Elokuvaa/Elokuvia televisiosta tuon sisäänrakennetun chromecastin kautta, ja siis näyttää lähinnä siltä ettei tuossa laitteessa riitä tehot pyörittämään sitä videota kun kuva "pomppii" koko ajan, oikealla chromecastillä tätä ongelmaa ei ole vaan videot pyörii sulavasti.

Kokeilin mm. Google Play movies, Netflix, Viaplay ja kaikkien kanssa tapahtuu samaa.

Ei anna minkäänlaisia virheilmoituksia.

Ja siis miksi sanon käyttökelvottomaksi niin, jos haluisin katsoa elokuvan diashowna käyttäisin siihen varmasti jotain muuta laitetta (Ei nyt ihan noin pahasta tökkimisestä kyse ole, mutta pitäisi selventää asiaa.)
  • Mikä idea on käyttää Google Castia, kun Netflix, Google Movies ja Viaplay löytyy suoraan applikaatioista? Vai onks tässä nyt joku juttu? Ja millä laitteella? Ja kummassa verkossa 2.4G/5G?
    Kaikki applikaatiot eivät tue Google Castin käyttöä such as CMore&HBO.
  • Voisikohan ongelma liittyä tuohon Samin mainitsemaan vastaukseen C Morelta, jossa ohjelmien ruudunpäivitysnopeus on alle 30?
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Käytän castia sitä varten että puhelimella/tietokoneella yksinkertaisesti on 10000000 kertaa parempi käyttöliittymä kuin missään kaukosäätimellä ohjatussa tulee vielä hetkeen olemaan, ja lisäksi ei tarvitse mennä estämään toisten television katsomista jos haluaa selata tarjontaa.

DNA Iiro, voi hyvinkin olla kyse tuosta Samin mainitsemasta asiasta, täytyy tutkia asiaa ja käyttää tuota erillistiä castia kunnes asiaan tulee muutos.
  • Ja hubi on tosiaan piuhalla kiinni reitittimessä suoraan, siinä missä tuo oikea chromecasti on 2.4ghz .n verkossa tällä hetkellä.
  • nyt en ihan tajunnut. siiis tietokoneen/mobiililaitteen pitää olla samassa wifissä hubin kanssa eli ei hubi voi olla piuhalla kiinni, sillä se ajaa wifin pois päältä eikä castia voi edes tehdä. Näin mulla. Tosin varaan oikeuden olla väärässä, mutta näin se mulla toimii se laite sekä niin olen ymmärtänyt.
  • Jos kaikki laitteet ovat saman wlanin alaisuudessa ja hub kiinni langalla wlanin laitteessa. Niin mobiililaitteella voi castata, kun on vain mobiililaite kiinni wlanissa. Samanlaista kuin chromecast ultralla.
  • ookoo, mulla ei old sillon mahdollista castata ts. hubia ei löydy eikä mobiililaitteissa ole cast-mahdollisuutta.
  • Kyllä minulla toimii tietokoneella, ipadillä ja kännykällä
  • En saa kyllä edes yhdistettyä sitä...ei löydy iPhonen google homella millään.
  • En ole alusta alkaenkaan saanyt tv-hubin sisäistä chromecastia toimimaan. Olen yrittänyt sillä katsoa HBO Nordicia. Aina kun laittaa ohjelman/leffan pyörimään, tulee televisioon teksti ”Chromecast Built-In on pysähtynyt.” Onko mitään toivoa saada tätä joskus toimimaan??
  • HBOta ei voi katsoa chromecastilla hubilla. Korjaantuu ehkä tulevaisuudessa. Oikealla chromecast laitteella toimii.
  • Miten tällä hubilla katsotaan hbo nordicia
  • Ei mitenkään. Ehkä tulevaisuudessa, jos asia korjaantuu päivityksillä.
  • Siis HBO Nordicin applikaation päivityksellä. suom. huom.
  • Näinköhän näennäinen Netflix bundlaus hubiin ärsyttää HBOn halua?
  • Ei vaan Android N päivitys hubiin ja sen jälkeen ehkä HBO nordic toimisi hubissa.

Näin on Ville Partanen kirjoitellut.
  • Android päivitys - vielä täysin hypoteettinen - ei muuta applikaation ongelmia.
  • Ei mutta mahdollistaa edes käytön ehkä tulevaisuudessa.

Nyt DNA TV -hubissa oleva Android versio ei voi toimia Telia TV:n ja Chromecastin kanssa koska nykyinen versio ei tue Telia TV:n käyttämää sisällönsuojausta. Seuraava DNA TV -hubin softaversio (Android N) tätä tukee. Tämän jälkeen voimme lähteä testaamaan Telia TV:n toimintaa Hubilla ja katsoa tarkemmin mitä tuolle voi tehdä

Samasta syystä tällä hetkellä ei toimi HBO ja siten HBO olisi tarkoitus saada toimimaan Android N:n myötä

DNA toivoo että Hubi asiakkaat olisivat yhteydessä Teliaan ja toivovat Telialta Android TV sovellusta. Tällöin Telia TV toimisi kaikissa Android TV laitteissa ja siten myös Hubissa.
    DNA Ville PartanenTuotekehitysjohtaja29 Tou Ilmoita asiaton sisältö
  • LOL. ROTFL. Ja kaikki muut itkupotkunaururaivari_lyhenteet.
  • Eiköhän tässäkin ole vain kyse rahasta! DNA olisi joutunut maksamaan lisenssimaksua, jos se olisi hubiinsa laittanut Chromecastin ja siksi ovat siihen laittaneet huonosti toimivan muunnelman Chromecastista.
  • Tuo on vakioversio build-in chromecastistä, joka on android bokseihin laitettu, jos haluaa toimivan, niin täytyy ostaa chromecastin  oikea tikku.
  • Kyllä esim. Mibox:ssa toimii hyvin.
  • Ei näköjään myöskään pyöritä Ruutu:n ohjelmia.. Aika turhauttavaa.
  • Ei mene enää kauaa kun Liiga käynnistyy.
    Moni muukin kuin minä jo ostanut Telialta Liiga-paketin ja kuvitellut että Liiga näkyy TV-hupatuksen kautta castaten.

Nyt totuus selvinnyt kun ensimmäisen kerran yrittänyt castata Telian Liiga-TV:n lähetystä TV-hupatuksen kautta. Se ei vain toimi!!!!

Loppuu kohta aika saada TV-hupatus toimimaan!!
  • Helpommalla pääsee, kun ostaa oikean chromecastin n. 40€:lla.
  • Mussuta Telialle, että tekevät kelvollisen applikaation. Nyt on aika saada Telian applikaatiohupatus toimimaan...
  • Chromen castausta tietokoneelta hubille käytän TeliaTv:n kanssa toisen telkkarin kanssa. Vähän nykii mutta toimii.
  • Telian softa toimii hyvin AppleTvn kanssa. Android Tv versiota tuskin tulee, samoin kun DNA tv ei apple Tvssä toimi, kun ei ole AppleTv versiota, kun DNa hubia yritetään myydä porukoille.
  • @paskan möi DNA

TELIA ei lupaa tukea kuin Chromecasti:lle tai Ultralle. Joten onko jäänyt pienellä präntätty lukematta vai ei ymmärretty mitään lukea?
    Sen lisäksi ei-tuetuissa laitteissa on maininta sisäänrakennetusta chromecastista.
    Ei vastuuta omasta toiminnasta voi vaan siirtää, ja vielä väärälle taholle.

https://www.telia.fi/asiakastuki/tv-ja-viihde/telia-tv-sovellus/mobiilisovellukset-tvm?utm_source=some&utm_medium=social&utm_campaign=aspa&utm_content=someid_AS10110&utm_term=100

• Juuri testasin verkkokaupan mibox toistinta ja hyvin toistaa teliatv lähetykset castauksella.
  • Laitetuki muuten tarkoittaa sitä, että toimii jatkossakin. Siitähän ei ole takuuta. 😀
  • Nyt näyttää, että sisäänrakennettu chromecast ei toimi ollenkaan. Testattu kolmella laitteella ja kolmella sovelluksella. Onko tähän mitään tehtävissä vai laite vaihtoon?
  • Irrota virtajohto hetkeksi.
  • 😃
  • Tuo auttaa hetken, mutta satunnaisesti toimii tuon jälkeen. No onneksi toisessa televisiossa on ulkoinen, niin siinä toimii moitteita ja se on itselläni useimmin käytössä
  • Mitä palveluita yrität castata. Onko hub ethernet vai wifi verkossa?
  • Hub ethernetissä,  tablet wifi verkossa. Kokeilut Google home, Elisa viiihde ja DNA tv.
    Näyttäisi siltä että välillä toimii, välillä musta näyttö, välillä katkaisee yhteyden hetken päästä ja joskus sitten yllättäen toimii.
  • Itse en ole saanut edes mitään näkymään, ohjelmalähde ei löydä castia.
  • Musta ruutu on hubin klassisia ongelmia. Itsekkin käytän oikeaa ulkoista chromecastia, hubin on vaan osittainen chromecast.
  • joo kyllä toimii kaikki chromecastaus ja 4k videot maan ja taivaan välillä, mutta kiakkoo ei pysty kattomaan koska telia tv ei tue sisäänrakennettua... nöyrää ostaa 799e 55" sonyyn chromecasti jota jengi ostaa 15v vanhoihin taulutelkkareihin koska ei halua ostaa uutta. propsit telialle.
    prinssi gaylord
  • 40e sijoitus tuntuu vähemmän nöyrältä, kun ostaa siihen kylkeen 350e hubi, jolla tekee saman (vain paljon huonommin) kuin sillä telkalla?

Eipä toimi itsellä enää 2014 mallisessa Samsungin telkassakaan oikein mikään, tuki loppunut katsomolta, ruudulta ja cmoreen ei pääse sisään dna:n tunnuksilla. En kyllä enää maksa älyominaisuuksista tv:ssä extraa, mutta nykyään niistä ei tosin tarvitse juuri mitään maksakkaan, kun kaikista löytyy.
    JJJN
  • Hubi ei maksa mitään, jos sitoutuu sekä keskittää asiansa DNAlle. Asiasta voi tosin olla montaa mieltä ja olla ymmärtämättä pointtia....
    pablo
  • Minulla 2 hubia, maksukanavia ja dna kännykkäliittymä. KotiNettiä ei voi ottaa kun ei 4g toimi, kuten Telialla. Mitään alennuksia tai keskittämisetuja ei DNA anna. Tiedusteltu on. Joten ei auta keskittäminen mitään
    Sami S
  • DNA antaa Kaapeli/taloyhtiönetti asiakkaille noita hubeja edullisesti. Antenniasiakkaat on ihan toisarvoisia pakotettujapaskiaisia ilmeisesti heidänmielestä.

Isot taloyhtiöt on tosin hyviä asiakkaita, muistelen että aikaisemmin kun asuin kerrostalossa maksettiin DNA:lle 18.000e vuodessa maksuja taloyhtiön puolesta + asukkaat omansa, joten ymmärtäähän sen toisaalta.

Toki -20% saa kanavapaketeista ja kanavapakettien "normi"hinta voi olla yhdistelmä (joka on alle hinnastojen), mutta läheskään ilmaiseksi antenniasiakas ei hubia pysty saamaan.
    JJJN
  • Yritin taas kerran, mutta en saa edes castia yhdistämään tai siis aökuasennusta iOS-laitteella tehty, koska se ei löydy wlan listalta tai bluetoothista. Ruudulle tulee chromecast built in kuva, jos hubi on lanissa, jos wlanissa vain ei sitäkään tule...wtf
    Arppa
  • Onko "Google home" app ajantasalla
    Sami S
  • Päivitän aina kaikki apit kyllä. Miks ei olis?
    Toimii kuitenkin kahteen muuhun laitteeseen. Siks en ole niin usein yrittänytkään.
    Arppa
  • Chromecastiin ja miboxin built in castiin siis toimii. Hubiin ei tietenkään.
    Arppa
  • Olet varmaan tehnyt virtajohdon irroituksen.
    Sami S
  • No en, kun ei ole muuten ollut ihme kyllä tarvetta, kun  kaikki muut asiat toimii -  hubin rajotteiden ehdoilla tietenkin, eli se ei ole ykkösboksina vielä.. Luulisin että tein joskus senkin siivotessa. Mutta pitää kokeilla.
    Arppa
  • Itse käytin hubin chromecastia melkein päivittäin wlan verkossa ja toimi ihan ok. Paitsi että HBO tai TeliaTv ei voi katsella. Oli vaan vaikeuksia saada hubi liittymään wlan verkkoon (sai yrittää monta kertaa, että yhdistyi). Nyt siirsin sen langallisen verkkoon ja yhteys on aina varmennin päällä.
    Sami S
  • Liekö rikki sitten tuossa esim bluetooth, kerran se vilahti kyllä pädin puolella. Vai näkyykö vaan suoraan wifi-listalla. Ei oikein missään selvää hubispesifistä ohjetta.
    Arppa
  • Ei pitäisi vaatia muuta kuin että laitteet ovat samassa wifi verkossa, niin hubin pitäisi näkyä kun Google home apissa.
    Sami S
  • Tietääkseni hubi LAN:ssa ja sama reititin pitäis riittää. Mutta kokeilin kyllä wifilläkin.
    Arppa
  • Hain tänään postista DNA:n tv hubin. Sisäinen chromecast ja Netflix eivät toimi lainkaan, vaikka ovat samassa WLAN verkossa. Taitaapi laite olla rikki tai muuten susi.
    Lauri
  • Laitteesta löytyy ne applikaatiot suoraan mitä voi käyttää. Castaukselle ei ole paljoa käyttöä.
    Sami S
  • Siis tämä cast ominaisuus on IHAN susi tässä hubissa. Ei toimi teliaTV, ei toimi YouTube, Viaplay toimii satunnaisesti.. Siis aivan täysin läpimätä. Pitää vaan käyttää chromecastia rinnalla.
    DNApettymysTaas
  • No niin. Kävin siten vaihtamassa laitteen DNA-kaupassa korjauspalautettuun.
    Asennus lähti toimimaan heti kunnolla ja Netflix ja muut suoratoistopalvelut myös appien asennuksen jälkeen, Kanavia vain ei päässyt  katsomaan. Soitto Dna:lle ja löytyikin vielä jostakin vanhan laitteen sarjanumero. Se vaihdettiin uuden laitteen numeroksi ja  jopa alkoi laite pelittämään.
    Lauri
  • Kovalevytallenteet vaan häviää. Ehkä katselen ne pois ja sitten vaihdan.
    Arppa
  • Onko normaalia että Castaus ei toimi kuin ehkä 1/10 kerrasta? Ei ole väliä mikä ohjelma (Youtube, Netflix, yms), Cast näppäin näkyy puhelimessa/tabletissa ja löytää Hubin mutta kun sen valitsee niin mitään ei Hubissa tapahdu... Puhelimesta toisto kyllä katkeaa. On yritetty käynnistää Hubi ja puhelin uusiksi ja softat on kaikissa viimeisimmät + kaikki samassa verkossa
    Mikko
  • Miksi castaat, kun nuo applikaatiot löytyvät suoraan hubistakin. Castaus toimii hyvin vain oikealla chromecastilla.
    Sami S
  • Puhelimella/tabletilla on paljon mukavampi hakea esim. Youtubesta videoita.

Tuon yhdistämisongelman lisäksi en ole kertaakaan saanut kuvia Castattua Hubiin vaikka ilmeisesti tuo ominaisuus pitäisi olla olemassa (mielestä olen nähnyt jossain Hubin mainoksessa).

Vinkkejä yhdistys- ja kuvien castaus ongelmiin?
    Mikko
  • Hubin cast pätkii inhottavasti kun katsoo Formuloita CMoren kautta! Onko asialle tehtävissä jotain?
    Erkki Aro
  • Ettekö saa tuohon hubiin sellaista päivitystä jolla asia korjaantuisi?
    Erkki Aro
  • Helpommalla pääsee, kun ostaa oikean chromecastin.
    Sami S
  • Joo toisessa tv:ssä on likea ja toimii hyvin.
    Erkki Aro
  • Joo toisessa tv:ssä on likea ja toimii hyvin.
    Erkki Aro
  • Joo toisessa tv:ssä on oikea ja toimii hyvin.
    Erkki Aro
  • Hyvin toimii
    Toni
  • Ostin erillisen Chrome castin, rupesi formulatkin näkymään, muutakin kuin jatkuvaa lataamista!
    Erkki Aro
  • HBO (androidista) ja hubin sis.chromecast jotenkin pelittää mutta ääniä ei anna muuttaa, ei kuulu yhtään mitään ja appi ilmottaa, että sis.chromecast ei anna lupaa muuttaa ääniä, eli no-can-do. 🙁
    pena
  • Pitää olla android N kokeiluryhmässä jotta HBO toimii paremmin. Oikea chromecast laitetta suosittelen ennemmin.
    Sami S
  • Että semmosta... taidan vonkua takasin pari viikkoa sitten anopille (93v) antamani Chromecast Ultran, luulen, että se on siellä melko turha kapistus. 😀
    pena
  • Voit lähettää ville.partanen@dna.fi viestin, että haluat liittyä ryhmään. Hubi voi senjälkeen toimia yleisesti paremmin tai niinkuin minulla huonommin.
    Sami S
  • Kiitos vinkistä - harkitaan 😀
    pena
  • Nyt ei N-kovalevytallennuksia saa millään toistettua. On vain poista -nappi.
    Buuttailin ja otin kovoa irti. Ei auta. Yleensä vaan buutti riittänyt.
    Arppa