DNA hubin huono toiminta+ mobiiliverkon toiminta

Terves.
On melkoisen ärsyttävää, että melkein joka kerta kun käynnistää kyseisen hubin niin se jossakin muualla kuin pitäsi eli ei lähde toimimaan, vilkuttaa ainoastaan keltaista valoa. Tätä se tekee vaikka mailman tappii, jos et tee sille virtaresettiä eli ota virtajohdon irti laittesta. Ei vastaa mihinkään nappulan painamiseen, ei anna mitään virheilmoitusta josta voisi tietää mikä sitä vaivaa.

Sitten tallenuksiin tallentuu ihan helvetisti kaikenlaista mitä ei ole koskaan sinne laittanut tallentumaan. Niitä on sitten poisteltava sieltä käsin ja aina eivät lähde ollenkaan pois vaan ovat siellä vielä seuraavallakin kerralla kun menet tallenuksia katsomaan.

Sitten kun saat sen jotenkin toimimaan niin tallenusten katseleminen on ihan tuskaa kun pätkii kokoajan ja ilmoittaa että katselua ei voi jatkaa. Sama on jos erehdyt kelaamaan ohjelmaa siihen kohtaa mihin se on edellisellä kerralla pysähtynyt niin ei lähde ollenkaan toimimaan. Vaan ohjelma on katsotta alusta uudestaan ja toivottava, että nyt menisi loppuun asti.

Saman voi sanoa mobiiliverkon toiminnasta. Tulee niin vähän mb:tä että teräväpiirtoa on turha edes kuvitella näkevänsä. Tämä on hieman kumma koska melkein lähetintolpa näkyy tähän vastaanottopaikalle

Kommentit

• Hubin wifi on heikko. Ethernet kaapeli auttoi minulla villkuvaan keltaiseen valoon.
  • Terves

Niin mulla homma menee niin, että ensin on DNA mobiililaajakaista(ZTE purkki) josta tuo hubi on ethernet kaapelilla kiinni.

En sitten tiedä johtuuko koko homma tuota mobiililaajakaistasta koska nopeustestissä siitä tulee noin 10 mb minulle päin. Tosiasiassa pitäisi tulla jotakin +30mb jotta voisi katsoa esim. HD lähetystä.

Saman mobiilipurkin takana on lisäksi muutama läppäri.

Minusta vaan tuon hubin ei pitäisi toimia noin kun se nyt toimiin jos sen softa on tehty kunnolla. Eli äsryttävintä on se pätkiminen ja ainainen uudelleen aloittaminen. Jos se olisi tehty viksusti niin se osaisi jatkaa siitä mihin se edellisellä kerralla jäi eikä niin, että homman joutuu aloittamaan alusta.

Kilpailevan yrityksen tuotteessa ei ollut tämän kaltaisia ongelmia. Harmi vaan, että heidän mobiiliverkkonsa on vielä huonompi tällä käyttöpaikalla.
  • Kannattaa laittaa kiinteä IP hubiin. Voi muuten yrittää napata käytössä olevan IP osoitteen käyttöönsä. Keltainen valohan tarkoittaa ettei saa nettiyhteyttä. Tuttu katselee hubia 8 megan ADSL yhteydellä ja IPTV kanavat toimivat ihan hyvin.
  • Joo 3 megaa taisi olla DNA:n HD lähetys. 30 Megasella katsoo jo 4K lähetystä, eli ei ole siitä kiinni, jos tasaiseen tulee yli 5 megaa, niin pitäisi riittää. Jotkut sovellukset käyttää isompaa kaistaa, mutta kuitenkin.

Muuten voit hubista lukea foorumilta, siinä on mitä ihmeellisimpiä vikoja vieläkin, vaikka pari vuotta sitä on "kehitetty".
  • Terves
    Niin tuo bitti nopeus on mitattu verkosta yleisesti saatavilla mittareilla. Tuo toinen luku on saatu DNA:n myymälästä.
    Empätiedä sitten miten paljon HD lähetys tarvitsee bytejä, mutta ainakin yleisesti puhutaan 10-15 mb tasosta. Ja samasta tasosta puhuttiin tuolla myymälän tiskillä.

Niin tarkoitat, että tuo kiinteä ip asetetaan tähän ZTE purkkiin hubille lähtevää ethernet liittymään.

Aikaisemmin oli kiinteä 20mb linja ja ongelmia ei ollut. Mutta menivät pirut purkamaan kyseisen linjan ja joutui tämän mobiilinverkon armoille. Tosin oli sekä verkko, että laitteen toiselta tarjoajalta.
  • Hubiin pitää laittaa kiinteä IP, ei reitittimen asetuksiin hubin ethernettiin. Dna HD ei paljoa nopeutta vaadi.
  • Eikä sen laitteen tarvi olla samalta operaattorilta, kun netin. Ainakin hubi ja telian boxi toimii kenen verkossa vaan.

Valitsee netin sen mukaan keneltä nopeiten toimii kaikkina aikoina. Ulkoista antennia voi harkita, (ellei masto ole tukossa ja heikko nopeus johtuu siitä). Myös taajuuslukituksella 1800mhz jos mahdollista voi saada hyötyä, jos nyt modeemi on 800 mhz taajuuden valinnut.

Mutta kuten sanottu 10 megaa riittää kyllä (vakaana) DNA, cmoren ym HD lähetyksiin mennen tullen. Laita vaikka tietokoneella tai puhelimella pyörimään DNA TV:n kautta lähetys ja vertaa hubiin, niin tiedät onko nopeus ongelma.

Itselläni mökillä tulee sellasta 6-7 megaa kesäiltaisin (kun tolppa on tukossa käyttäjistä) ja silläkin toimii DNA TV pätkimättä. Oliko niin että 2.5 megaa on SD kanavat ja sen 3 megaa HD. Eli ei kummoinen vaatimus.
  • Terves
    Nyt täyttyy tunnustaa tyhmyyteni, mutta kun katselin noita hubin asetuksia niin sieltä ei voi mistää asetaa tuota IP kiinteäksi. Ainoastaan näki sen mikä IP on käytössä.

Muuten missä on virallisesti dna SD ja HD lähetysten mb määrät? Eli paljon se tarvii kaistaa toimiakseen kunnolla.

• Mene kanavalle 999 ja jos siellä lukee 4000 niin se riittää.
  • https://www.dna.fi/tuki-tv-hubi-kanavalistat

^Tuolla kohdassa "IPTV-kanavat" ja listan lopussa lukee:
    HD  1, 2 ja 3Mbps
    SD 1 ja 2Mbps
    SD (2 Mbps) Vain 1.8Mbps profiili

Sen tarkemmin ei kerrota mitä noi on.

PilviTallenteista Tuotekehitysjohtaja kirjoitteli Joulukuun alússa tälläistä:
    Tällä hetkellä HD laadulla on seuraavat verkkotallenteet: Yle 1, Yle 2, MTV ja Sub. Näiden laatu noin 3bit/s (720). Jos netti hidastuu niin sitten profiili 2.5Mbit/s (576) ja viimeinen taisi olla 1.25Mbit/s (resoa en muista). Loput kanavat ovat tuota keskimmäistä profiilia eli 2.5Mbit/s (576).

Testasin noita nopeuksia (Androidin DNA TV sovelluksella+Chromecastilla) ja todellisella 4G nopeudella testihetkellä n.30 megaa.

Pakko katsoa keskiarvo nopeudelle (kuvassa 10min), koska noi puskuroi jotenkin ja nopeus heittelee 0 ja 8 megan välillä (0-1000 KB/s), keskiarvo kuitenkin tälle MTV3 HD tallenteelle oli 1.8 megaa (228 KB/s).

Suurinpiirtein sama nopeus oli Nelosen tallenteelle joka ei ole (tai ei ainakaan Joulukuussa ollut) HD vaan vain SD, 1.7 megaa tuli tälle 10 min keskiarvo. joten joku kusee pahasti.

Suoralähetys Yle 2 kanavalta DNA TV:n kautta meni kanssa tuohon samaan 1.7 megaan.

Vertailuna sama lähetys Yle Areenasta vei kaistaa 3 megaa (378KB/s):

Tyyli on sama molemmissa eli puskurointi on kovaa, joten en tiedä miten vaikuttaa jos netti ei riitä noihin korkeimpiin piikkeihin, jotka on n.8 megaa.

Vertailuna vielä esim Viaplay sovelluksella elokuva jossa on Dolby Digital Plus 5.1 äänet mukana näytti tälläiseltä:

Viaplay keskiarvo 10 min on siis: 645 "kilobyte/sec (kB/s)" = 5.16 "megabit/sec (Mbps)"

Ei nämä siis kaistaa vie juuri yhtään keskiarvolla mitattuna ja DNA:n HD:n surkeus saa noista mittauksista selityksen miksi on niin surkeaa kuvaa, miten pääsee sinne 3 megan "profiiliin" jää ihmettelyn aiheeksi?

Joku voisi mitata tuleeko Hubin kautta IPTV kanavat samalla nopeudella, että koskeeko tämä hitaus ja huono kuva, vain mobiili sovellusta?
  • Terves

Siinäpä hyvää nopeustestiä.

Jäin miettimään sitä, että missä vaiheessa homma kusee noissa tallenteissa jotka ovat jossakin pilvessä. Tapahtuuko tämä jo siinä vaiheessa kun sitä imuroidaan jonnekkin väliserverille ennekuin se tulee käyttäjälle, vaiko siinä vaiheessa kun se tulee viimeisestä pisteestä käyttäjän koneelle, vai tapahtuuko se tuossa hubissa.

Meinaan jos se liikkuu noilla mb määrillä mitä noissa mittauksissa on saatu niin ei pitäisi jumittaa. Toki jos max piikit ovat 8-10mb niin voihan se alkaa jumittaa.

Tosin muistelen kun katselin jotakin lätkämatsia niin kuva pysähteli aina välillä mutta jatkoi siitä samasta kohdasta uudestaan eli tässä tapahtui puskurointia sillä aikaa kun kuva ei "näkynyt/liikkunut". Jos olisi oikeasti ollut yhteys poikki niin olisi jatkanut jostakin toisesta kohdasta eteenpäin eli välistä olisi jotakin jäänyt pois. Tästä tulee ainakin mieleen se, että lähetys ei ole aivan suoraa, vaikka niin väitetään lähetteessä.

999 kanavan tulos oli 2000 ja näkyy olevan aina sama ip vaikka käynnistäisit hubin uudestaan.

Olisin tänne jo laittanut ulkoisen antenin mutta tuohon ZTE purkkii ei saa sellaista kunnollista antenia kiinni koska siinä ei ole mahdollista asentaa MIMO antenia.