DNA ja IPTV ohjelmistot

IPTV asiaa
Voiko joku tekninen asiantuntija DNA taholta vastata seiuraavaan tiedusteluun?

Jos olen oikein ymmärtänyt osa DNA sisällöstä tulee IPTV tyyliin.
Monessa televisiossa on nykyisin mahdollista ladata suoraan television valikosta IPTV lisäominaisuus.
Ainakin omassa LG telkussa tuo on

Voiko tällä sitten katsoa netin kautta DNA ohjelmistoa ja näin esim. välttää viritinpuolen pikseliongelmat?
Tässä ainakin hyvä kehitysvinkki näin dna kaapelin asiakkaana

Kommentit

• Tietääkseni DNA:n IP sisältö ei poikkea kaapeliTV:n viritintarjonnasta. Antenniverkkolaiset siltä voivat saada jotain lisää.
  • "Tietääkseni DNA:n IP sisältö ei poikkea kaapeliTV:n viritintarjonnasta. "

Kyllä poikkeaa! Dnan IP-sisällöissä ei mm. ole lainkaan musiikkikanavia eli mm. Mezzo ja VH1 ja muut musiikkikanavat loistaa poissaolollaan. Ja Disney on vaan osa-aikainen kanava ip-puolella, jos siis Dnan kanavalistaukseen on uskominen.
  • Olen huomannut että tässä on tosiaan selviä eroja operaattoreiden kesken.
    Jotkut vaativat vielä "antennia" ja toiset siirtyvät euroopassakin siihen mitä on pitkään aikaan jo ennustettu että kohta kaikki "lähetykset" tulisi IPTV tai muilla "jekuilla "jossa ei enää virittimiä tarvita.
    Suomi on tässä hiukan huonossa asemassa euroopan tiheaan aasutuksen verrattuna kun meillä on velä paljon näitä harvaan asuttuja alueita jonne ei kannata kaapeleita vedellä mutta sitten korvataan ne noilla "mokkulayhteyksillä"
  • PW
    En niinkään kysynyt sisällösta vaan että miten onnistuisi katsomaan niint IPTV juttuja suorana telkkarissa jossa on se ominaisuus ilman hubia tai muita purkkeja?

• Hmmm...

Taitaa olla niin , että DNA:n IPTV:tä voi katsella vain , jos on tilannut DNA TV-palvelun ja siihen kuulunee myös se hubi. Jos haluaisi katsella telkkarilla DNA:n IPTV:tä , niin telkkarissa varmaakin pitäisi olla sopiva client , joka hoitaa tunnistuksen.

Telkkarilla voi katsella vain ilmaisia IPTV-lähetyksiä kuten YLE Areena jne.,jotka eivät edellytä tunnistautumista.
  • Telkkarissa tarvittaissiin varmaan joku DNA appsi, jolla DNA:n IP pähetyksiä voisi vastaanottaa. Tuskinpa DNA sellaista tekee, kun on huippuhieno Hubi tarjolla 😀

Mokkulayhteyttä tuskin käytetään vain syrjäseuduilla. Taitaa olla halvempi myös alueilla, joissa kaapeliverkko olisi tarjolla.
  • Resurssit kaikkiin laitteisiin ja tuki sekä valinta omalle boksille on se kokonaiskuva.
  • Veikko
    Sitäpä tässä juuri mietiskelen että onko dna:lla mahdollistakaan katsoa muuta kuin maksukanavia IPTV kautta vai onko nekään?

On meillä dna tv kortti ja yhtä lailla kunmaksukanavat voi valtuuttaa kortin mukana voisi varmaan saada tunnarit jolla voisi katsoa ne iptv kautta sillä eihän normi telkkarissa maksukanavat tule kuin samaa "antennilinjaa" vaikka hubi voisikin käyttää myös netin puolta kuten telkkkarin IPTV softa
    .
    Eihän television katsominen ole oikeastaan mitenkään sidottu edes maksukanaiven osalta välttämätt hubin omistamiseen koska ne näkyvät tilattuna muutenkin.
    Suoraa vastausta DNA taholta taitaa taas olla turha odotella vaikka asia varmaan muitakin kiinnostaisi kunhan vaan ensin keksivät tuon että telkkarikin toimii IPTV hommissa.

• @Sitä saa mitä tilaa

"Sitäpä tässä juuri mietiskelen että onko dna:lla mahdollistakaan katsoa muuta kuin maksukanavia IPTV kautta vai onko nekään? "

Ilman hubia DNA:lla ei voi katsella mitään IPTV-kanavia , koska se on sidottu DNA TV-palveluun. Hubi hoitaa asiakkaan tunnistautumisen. Siis telkkarilla ei onnistu ilman jotakin hubia vastaavaa clientia.

Itselläni ei ole DNA TV:tä eikä hubia , mutta muistaakseni hubissa on ihan tavalliset virittimet vapaita kanavia varten ja niitä DNA ei lähetä IPTV:nä.
  • Veikko
    Sulla taitaa olla jöönyt huomaamatta että monessa uudessa telkkarissa on tuo ominaisuus ja se sidonnaisuus on vain taas operaattorista kiinni eli saako tunnarit ja koodit myös muille IPTV laittelle.
    https://youtu.be/e5UOvpHE9ZI

Viittaan esim. tällaiseen

EU:n sähköisen viestinnän sisämarkkina-asetuksen ((EU)
    2015/2120) 3 artiklan 1 kohdan mukaan loppukäyttäjillä on oikeus
    saada ja välittää tietoa ja sisältöjä, käyttää ja tarjota valitsemiaan
    sovelluksia ja palveluja sekä käyttää valitsemiaan
    päätelaitteita riippumatta loppukäyttäjän tai palveluntarjoajan
    sijaintipaikasta taikka tiedon, sisällön, sovelluksen tai palvelun
    alkuperästä tai määränpäästä, internetyhteyspalvelunsa kautta.""

• @Sitä saa mitä tilaa

"Sulla taitaa olla jöönyt huomaamatta että monessa uudessa telkkarissa on tuo ominaisuus ja se sidonnaisuus on vain taas operaattorista kiinni eli saako tunnarit ja koodit myös muille IPTV laittelle. "

Ei ole jäänyt huomaamatta. :-)

Juu telkkareissa on kyllä ihan kelvolliset clientit muuten , mutta se tunnistus operaattorin palveluihin niistä puuttuu. Se on juurikin niin , että DNA ei päästä IPTV-palveluunsa kirjautumaan muilla laitteilla kuin omalla hubillaan eikä sellaista telkkariappia ole näköpiirissä.

Elisa Viihteeseen on jo saatavilla ainakin LG:n joillekin telkkareille appi , joilla palvelun käyttö onnistuu telkkarilla ilman digiboksia. DNA:lla ei sellaista mahdollisuutta ainakaan vielä ole.
  • Veikko
    Varmaan ymmärsitkinettä kyse ei ollut mistään arvostelusta tai älynlahjoista vaan siitä että aika harva yleensä on edes noteeranut koko IPTV kanavien olemassaoloa

Tuo yksi ihailija nyt aina roikkuu koivessa vaikka ei taaskaan ollut kysymys siitä että mitään ilmaisia olisi haettu vaan totta kai maksukanavat maksavat vaikka ne toisi kirjekyyhkyset kotiin 😀
    Merkillistä urputtamista ilmaisuuksisa kun tyyppi itse jakaa korttijakalla kanavia eikä osta korttia joka telkkariinsa:)

Totta elttä Elisaan on appi mutta kuten tuossa avuksessa vihjaisin kehitysideasta niin DNA:lla ei sellaista ole
  • @Sitä saa mitä tilaa

No harm done. :-)

Minulla on ollut Elisan ja DNA:n IPTV-palveluita käytössä jo kymmenkunta vuotta eli en kuulu niihin , joilla ei asiasta ole kokemusta. DNA:n palvelut tosin sanoin irti jo pari vuotta sitten.

Nähtäväksi jää tuleeko DNA:lle joskus jokin TV-appi , jolloin sitä hubia ei tarvita.
  • Sanoin että netin kautta saa ilmaiskanavat DNA TV sovelluksella ja selaimella. Maksukanavat tietysti maksaa.
  • Toivottavasti suuntaus ei ole IPTV:n, koska niitä ei saa tarvittaessa tallennettua.
  • @PW

"Toivottavasti suuntaus ei ole IPTV:n, koska niitä ei saa tarvittaessa tallennettua. "

Ei siihen tallentamiseen mitään teknistä estettä ole. Jos vastaanotat vapaata IPTV-signaalia digiboksilla , niin kyllä se tallentuu tarvittaessa , jos boksissa on kovalevy. Maksukanavat on sitten eri juttu ja niiden tallennuksenesto on sopimusasia.
  • Mitäänhän sinällään tarvitse tallentaa enimmäkseen lokaalisti, kun on ratkaisut katseluun myöhemmin.
  • Joo ei ole ihan pakko käyttää paikallista tallennusta olipa sitten signaalin lähde antenni- , kaapeli- , IPTV tai jopa satelliitti. Eiköhän kaikkiin löydy jonkinlaisia palveluntarjoajan verkkotallennuspalveluja.

Tosin silloin , kun on kyse maksullisista kanavista , niissä tuppaa olemaan erilaisia oikeuksienomistajien määräämiä rajoituksia. Tallenteet esim. säilyvät vain sen enintään pari vuotta ja sitten ne häviävät bittitaivaaseen.
  • Onks kukaan kokeillut sideloadata dnatv äppiä androidpohjaiseen telkkariin? Toihan vois toimia, tällöin dnatv palvelu voisi toimia suoraan telkkarissa ilman hubia.

https://www.howtogeek.com/280763/how-to-sideload-apps-on-android-tv/
  • Olen ymmärtänyt, että hubissa ei voi IP-kanavia tallentaa kiintolevylle.
    Pelkkä äppi ei varmaankaan riitä, vaan pitäisi saada siirrettyä DNA TV myös telkkariin.
  • Jos hankki Hubin, TV-kortin ominaisuudet eivät kortilla enää toimi, vaan ne siirtyvät hubiin. Toki ne voi erillistä maksua vastaan saada säilymäänkin.
    Toiveita on monenlaisia, mutta DNA tuskin siirtyy nykyiseltä linjaltaan.
  • @Joel
    Jonkin aikaisemman version olen saanut toimimaan jotenkin myös Android TV:ssä. Tuohan on tehty kosketusnäytölle, joten muistaakseni tallennuksia ei saanut käynnistymään kapulalla vaan siihen täytyi käyttää erillistä hiirtä ja muutenkin tuo käyttökokemus ei ollut sieltä parhaimmasta päästä.