Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

DNA ja julkinen IP

Netistä olen lukenut, että DNA:n mobiililiittymiin kuuluu myös julkinen IP samoin ostaessani liittymän minulle kerrottiin että liittymä saa julkisen, joskin muuttuvan ip-osoitteen. Tarkoitus olisi kameravalvonta 4G-yhteydellä ja etäyhteys vaatisi julkisen IP-osoitteen. Olen käyttänyt DynDNS.org nimipalvelinta johon olen tehnyt tunnuksen. Tunnus saa kyllä julkisen ip-osoitteen, mutta ping ei vastaa vaan tulee timeout. DNA kaupassa sitten kerrottiin, että julkinen ip kuuluu ainoastaan yritysliittymiin. Onko näin?

Kommentit

 • Kiinteä julkinen IP-osoite kuuluu yritysliittymiin.
  Ilman julkista IP:tä ei mikään laite nettiin pääse. Kuluttajaliittymissä on dynaaminen IP-osoite, joka vaihtuu aina silloin tällöin.

 • Mikä modeemi on käytössäsi? Aika monessa on oletuksena estetty icmp echo internetin suuntaan, jolloin ping ei luonnollisestikaan toimi. Sehän ei sinänsä vaikuta toimintaan millään muotoa.

 • Julkinen vaihtuva IP -osoite kuuluu kaikkiin DNA:n liikkuva laajakaista liittymiin, myyjä on luultavasti sekoittanut tämän kiinteään IP -osoitteeseen joka on saatavilla vain yritysliittymiin.

  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Kiitoksia tiedosta DNA Iiro

 • Modeemi on Telewell TW-EAV510 jossa on TW-LTE/4G/3G+ mokkula
  Sain julkisella ip:llä yhteyden kamerapalvelimen kirjautimissivulle kun valitsin porteiksi joko 500 tai 2222. Muita portteja en kokeillut. Kirjautuminen ei kuitenkaan onnistunut. Tuli viesti: "Kirjautuminen epäonnistui". Kamerapalvelin on Calhua. P2P yhteys
  kamerapalvelimeen onnistuu kyllä, mutta en ole löytänyt Windows puhelimiin sopivaa sovellusta. Windows PC:llä ja Android puhelimilla onnistuu.

 • Onko taloyhtiölaajakaistoissanne (kaapeli) kiinteä IP, koska Helsingissä sijaitsevan käyttöpaikan IP-osoite on pysynyt samana puolisen vuotta modeemin sammutteluista huolimatta?

 • Hei Make!

  Kuluttajaliittymissä ei ole kiinteää IP -osoitetta vaan tuo vaihtuu tietyn väliajoin ilman modeemin resetointiakin.

  Katsoitko tuon IP -osoitteen mitä kautta tarkalleen?

  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Kiitos vastauksesta,
  katsoin IP:n internetistä eli ihmettelen, miksi nykyisin julkinen IP pysyy samana puolikin vuotta. Onko tämä normaalia ja mahtuuko se tuohon viittaamaasi aika väliin?

 • Osoitteen pitäisi kyllä vaihtua nopeammalla aikataululla, mutta mitäpä sitä kiistämään jos esim. "What is my ip" sivustojen kautta tuo ilmoittaa samaa edelleen

  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Kiitos taas,
  voisiko tässä taloyhtiöllä olla (Lex Nokian myötä?) näppinsä pelissä?

 • Modeemin resetointia kannattaa toki kokeilla jos haluat tuon IP -osoitteen yrittää vaihtaa. Modeemin takana on syvennyksessä nappi jota ei pysty sormella painamaan vaan tarvitset esim. kynän. Pidä nappia pohjassa 15 sek kunnes modeemin valot sammuvat ja laite käynnistyy uudelleen.

  Taloyhtiön sopimuksen ei pitäisi vaikuttaa tilaamaasi taloyhtiölaajakaistan tilaukseen, kiinteä IP -osoite kun saadaan kytkettyä vain yritysliittymiin. Jos haluat että tuota tutkitaan tarkemmin omalta liittymältäsi niin voit olla asiasta yhteydessä suoraan asiakaspalveluun

  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Prepaid -liittymissä näyttää olevan jostain ihmeen syystä privaatti IP:t. Onko tähän mitään tehtävissä muuta kuin käyttää toista operaattoria, jos haluan julkisen IP:n prepaidiin? Tarve on semmoinen että pitää päästä etäältä palvelimeen käsiksi, mutta aika harvoin varsinaista dataa liikkuu sitä pitkin. En haluaisi tähän mitään kuukausimaksullista liittymää.

 • Hei Tatu!

  DNA Liikkuva Laajakaista-, Veppi- ja Dataprepaid -liittymät sisältävät yhden julkisen, vaihtuvan IP-osoitteen (dynaaminen IP-osoite). Liittymillä voidaan käyttää sovelluksia, jotka avaavat itse yhteyden palvelimeen päin, kuten VPN-, IRC- ja Telnet -sovellukset. Internetistä liittymiin tulevaa liikennettä on rajoitettu protokolla- ja porttikohtaisesti, sallitut tietoliikenneportit ovat TCP-protokollassa 500, 2222–2231 ja 1024-65535 sekä UDP-protokollassa 123, 259, 500 ja 1024-65535.

  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • Onko tuohon prepaidiin tullut viime aikoina jokin muutos? Ainakin n. puoli vuotta sitten kun jouduin käyttämään DNA prepaidia, niin liittymä oli 100% varmuudella osoitemuunnoksen takana.

 • Miten voin vaihtaa IP osoitteen.
 • IP-osoite on vaihtuva, ei sitä mitenkään tarvitse vaihtaa.
 • Pidän serveriä yllä ja vaihdoimme juuri teliasta dna welhonettiin.liittymä on yrityksen kautta.tarvitsisin kiinteän ip:een mutta näyttää että se vaihtuu välillä.apn on julkinen.dna.fi.joten vaatiiki kiinteä ip jonkun lisäkytkennän?
 • Dna:n mobiilidatan ip-osoite on vaihtuva, joten tässä tapauksessa tarvitset VPN-palvelun, joka tarjoaa sinulle kiinteän ip-osoitteen. Tai sitten palaat takaisin Telialle.
 • Juu telialle mennään takas .harmi vaan kun dna toimi muuten aavistuksen paremmin:) ip kun näkyy olevan muuttuva yrityspuolellakin ja pysyvä ip taitaa maksaa enemmän dna:lla kuin telialla
 • Yrityksille on tietenkin saatavilla yritysliittymiä, joissa on mahdollisuus myös kiinteään osoitteeseen. Hinta toki on toista, kuin kuluttajien liittymissä.
 • @kimppikoo
  @Järvensivu Jyri elä hyvä mies Teliaan takaisin vaihda, Kyllä IP saadaan pysymään samana: nyt jo yli puolitoista vuotta ja ihan ilmaiseksi kuluttajan taloyhtiölaajakaistassa! 😀 Liekö sitten käyttöpaikassa silloin tällöin käytettävällä TOR-selauksella jotain yhteyttä kiinteänä pidettävään IP:hen? Kokeile siis TOR-seilailua, josko DNA jäädyttäisi sinulle IP:n.
 • Miten saan teiltä julkisen IP OSOITTEEN Applen Tablettiin.
 • Julkisen IP osoitteen saa nettiliittymiin käyttämällä oikeita asetuksia. Jos liittymäsi on hankittu ennen joulukuuta 2016 tai se on yritysliittymä, vaihda tabletin asetuksista APN data.dna.fi

  Muussa tapauksessa vaihda tabletin asetuksista APN julkinen.dna.fi
 • Mutta Applen tabletissani on APN asetukset.Mutta siinä voi vain nollata tilastot.Ja minun Applen tabletissa ei toimi APN asetukset.Koska Applen tabletissani ei voi vaihtaa ollenkaan APN asetuksia.
 • @ Mikko Haajamo

  Hmmm...

  Onnistuuko näillä ohjeilla?

  https://support.apple.com/en-us/HT201699​​​


 • Applen ohjeet ovat tarjolla myös suomeksi:

  https://support.apple.com/fi-fi/HT201699
 • Minulla vaan ei ole Applen tabletissa muita asetuksia kuin käyttäjätunnus ja salasana.ja se että voin nolla tilastot APN palvelimesta.Jonka vuoksi en voi muodostaa yhteyttä APN palvelimeen.
 • @ Mikko Haajamo

  iPadissa sinun pitää ensin poistaa kokonaan se yhteysprofiili ja luoda sitten uusi. Silloin pääset määrittämään myös APN:n , ymmärtääkseni.
 • Miten IP osoitetta vaihtaa.kun en pysty kirjautumaan sisään Dna:n webmailiin,kun minulle ei ole myönetty käyttöoikeutta Dna Webmailiin.
 • Mistä saa käyttöoikeudet Dna:n webmailiin.Pitääkö se tilata erikseen Dna:n Verkkokaupasta.
 • Mikäli sinulla ei ole käyttäjätunnusta ja salasanaa Dna:n webmailiin, et voi käyttää sitä. IP-osoitteet eivät liity tähän millään tavoin.

  Uusille asiakkaille ei luoda DNA Internet -sähköpostiosoitteita, joten et myöskään voi tilata sähköpostilaatikkoa Dna:lta.
 • Mistä saan tilattua käyttäjätunnuksen ja salasan Dna:n Webmailiin.Ja mistä voit tilata vaihtuvan IP OSOITTEEN Dna:n Mobiililaajaista yhteyteen.
 • Mulla yllättäen mökillä alkoi porttien forwardoinnit epäonnistumaan (jo aikaa sitten) eikä edes pingi toiminut tuohon (aiemmin) julkiseen & vaihtuvaan ip-osoitteeseen. Ihmettelin että mistä se voi johtua. Nyt vihdoin sain selvitettyä tuon ongelman ja se johtui siitä että puhelinmyyjä oli soittanut ja uusinut mun sopimuksen kyseisen puhelun seurauksena. DNA:n sivulta löytyi tällainen maininta:

  ------------------------------------
  Saadaksesi käyttöön julkisen IP-osoitteen sinun on vaihdettava päätelaitteeseen (mokkula, mobiilireititin, SIM-kortillinen kamera, jne.) seuraava APN-osoite:
  julkinen.dna.fi

   Jos liittymäsi on hankittu ennen joulukuuta 2016, sillä voi olla käytössä alla oleva APN-osoite, mikä tuottaa edelleen julkisen IP-osoitteen:
  data.dna.fi
  ------------------------------------

  Aiempi sopimus oli tehty ennen joulukuuta 2016, joten tuo data.dna.fi APN toimi siihen asti kun uusi sopimus tehtiin. Sen jälkeen ei enää toiminut ennenkuin vaihtoi modeemista APN:ksi tuon julkinen.dna.fi. Nyt toimii taas.

 • Minulla on welhon laajakaista kotikäytössä ja modeemina DNA Valokuitu Plus- modeemi F-3686AC. Paikalliseen langattomaan verkkoon on liitetty myös kameroita, mutta niihin ei saa yhteyttä ulkopuolelta netistä. Saako jollain keinoilla esim. julkisen IP-osoitteen vai miten tämä onnistuisi ?
 • Onnistuisiko järjestelmän vaatima sähköpostin vahvistaminen näin vain vastasähköpostilla?
  Risto Harjanne


 • Onko julkisen langattoman verkon käyttäminen sallittua esim.Kalkkunafarmín Langattoman verkon käyttämínen.
 • Hei. Mokkula on 4G Huawei B315. Poika pelaa PS 4:lla Minecraftia, Owerwatchia jne. ja haluaisi myös liittyä kavereiden luomiin "ryhmiin". Ongelmana on peliiin pääseminen (edellyttää monta liity/kutsu operaatiota ennen kuin peliin pääsee) ja aina/usein ryhmiin pääsemisessä tulee ilmoitus "äänichattia ei voida käyttää pelaajan xx kanssa. Tämä voi johtua NAT-tyypin rajoituksista". Mokkulan asetusten mukaan meillä on nat 3. Kavereilla on nat 2. Mitä pitäisi tehdä että nat-tyypin saa ilman riskejä vaihdettua tyypiksi 2?
 • Selaa tämän ketjun keskustelut läpi. Löydät sieltä ohjeet, eli asetat oikean apn:n modeemissa ja sen lisäksi useimmiten kannattaa laittaa upnp päälle.
 • Aloin pelaamaan moninpelejä PS4:llä, ja käytän tällä hetkellä kännykästä jakamaani DNA:n nettiä.
  En pääse osallistumaan juttelemaan moninpeliryhmiin NAT3 -rajoituksesta johtuen. Onko minun mahdollista tehdä / muuttaa jotakin, jotta saisin kännykkäni netin esim. NAT2 tyypiksi?
 • Onko sinulla kännykässä ns. puheliittymä? Tällöin et pääse moninpeliryhmiin juttelemaan, sillä Dna:n puheliittymissä ei ole julkista ip-osoitetta.

  Ainoa kiertotapa olisi laittaa puhelimen ja PS4 väliin VPN-reititin ja hankkia jostakin VPN-palvelu julkisella IP-osoitteella.

  Mikäli olet laittanut kännykkääsi ns. dataliittymän (Veppi tai ?????netti), ongelmana ovat puhelimet, joiden reititysominaisuudet ovat puutteelliset. Tällöin siirrä sim-kortti LTE-reitittimeen kuten vaikka Huawei B525s tai Teltonika RUT950.
 • Kiitos irritus vastustuksestasi!

  Tavallinen puheliittymä kyseessä. Nyt olen kyllä kenties täysurpo, mutta mitä tarkoitat VPN-reitittimellä? VPN on tuttu käsite ja sitä olen joskus tietokoneella käyttänyt.
  Riittääkö, että hommaa VPN sovelluksen puhelimeen vai pitääkö olla jokin ulkoinen juttu?
 • VPN:n käyttöönotto puhelimessa ei auta, sillä puhelinten reititysominaisuudet eivät ole riittävät.

  Helpointa tietysti olisi, jos PS4 itsessään olisi VPN-toiminto. En kuitenkaan tunne pelikonsoleita riittävän hyvin, että osaisin sanoa onnituuko tämä konsolilta itseltään vai ei.

  Jos PS4 ei tue suoraan VPN-yhteyksiä, tarvitaan erillinen purkki puhelimen ja PS4 väliin. Oman ongelmansa tähän tuo puhelimen netti. Puhelimissahan ei ole Ethernet-liittimiä, joten VPN-reitittimen täytyy olla sikäli erikoinen, että siitä löytyy myös langattoman lähiverkon asiakastila, wlan client mode.

  Mikäli tietoliikenneverkot ja -laitteet eivät ole entuudestaan tuttuja, menee tällaisen systeemin säätäminen ja sopivien laitteiden valitseminen liian vaikeaksi.

  Suosittelen hankkimaan tavallisen LTE-modeemin ja siihen oman liittymänsä, esimerkiksi Dna:n (jotakin)netti 4G tai Dna Dataprepaid. Muista vaihtaa LTE-modeemin asetus APN julkinen.dna.fi

  Lisäksi tarvitaan toki myös portinohjaukset PS4:lle, joko portti kerrallaan tai kaikki vapaat portit DMZ-ominaisuudella.

  Mikäli LTE-modeemi tukee siltaavaa tilaa, voit käyttää toki myös sitä. Siltaavassa tilassa LTE-modeemiin voi kytkeä vain yhden laitteen kerrallaan.
 • DNA:n puheliittymissä IP osoite on NAT eli osoitteenmuunnoksen takana, eli valitettavasti kaikki peer-to-peer tekniikalla toteutetut peliominaisuudet eivät välttämättä toimi jos yhteyden jakaa puhelimelta. Tämä siis riippuu myös pelistä ja miten sen yhteydet on rakennettu.

  Pelaamiseen suosittelemmekin DNA Kotimokkulaa sen paremman NAT vuoksi, puhelimissa jaettu yhteys voi pahimmillaan olla tupla-NAT takana. Kotimokkulaan konsolin saa myös yhdistettyä ethernet piuhalla ja laitteen NAT sekä palomuurin voi kytkeä kokonaan pois asettamalla laitteen siltaavaan tilaan. Tällöin mokkulaan saa tosin kytkettyä vain yhden laitteen kuten irritus tuossa olikin jo maininnut. Yhteyttä kannattaakin ensin testata laitteen NAT päällä, eli reitittimenä.

  Liittymäksi DNA Kotimokkulaan käy mikä vain meidän Liikkuva laajakaista -liittymistä, mutta 2016 joulukuun jälkeen ostetuissa liittymissä laitteen APN tarvitsee käydä vaihtamassa asetuksista muotoon julkinen.dna.fi jos julkisen IP osoitteen tarvitsee pelaamista varten. Tarkempaa tietoa täältä: https://www.dna.fi/tuki-netti
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Kiitokset vastauksista irritus sekä DNA Iiro!!!
 • Hei mulla on tällänen Huawein cpe b593 enkä löydä sen asetuksista että saisin ip osoitteen julkiseksi.
 • Malli:MF285
  2.4GHz Wlan
  Verkon nimi: DNA-Mokkula-2G-GJcFh4
  Miten saisin nettiini avoimen ip osoitteen että saisin nat type 2 pleikkariini?
 • mulla csgo peli temppuilee ja sanoo että ei yhteyttä virallisiin palvelimiin kuulemma julkinen ip pitäis olla ja en ole varma onko minulla sellaista
  Miika

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.