DNA ja julkinen iIP

Netistä olen lukenut, että DNA:n mobiililiittymiin kuuluu myös julkinen IP samoin ostaessani liittymän minulle kerrottiin että liittymä saa julkisen, joskin muuttuvan ip-osoitteen. Tarkoitus olisi kameravalvonta 4G-yhteydellä ja etäyhteys vaatisi julkisen IP-osoitteen. Olen käyttänyt DynDNS.org nimipalvelinta johon olen tehnyt tunnuksen. Tunnus saa kyllä julkisen ip-osoitteen, mutta ping ei vastaa vaan tulee timeout. DNA kaupassa sitten kerrottiin, että julkinen ip kuuluu ainoastaan yritysliittymiin. Onko näin?

Aulis Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Kiinteä julkinen IP-osoite kuuluu yritysliittymiin.
    Ilman julkista IP:tä ei mikään laite nettiin pääse. Kuluttajaliittymissä on dynaaminen IP-osoite, joka vaihtuu aina silloin tällöin.

PW
  • Mikä modeemi on käytössäsi? Aika monessa on oletuksena estetty icmp echo internetin suuntaan, jolloin ping ei luonnollisestikaan toimi. Sehän ei sinänsä vaikuta toimintaan millään muotoa.

kimppikoo
  • Julkinen vaihtuva IP -osoite kuuluu kaikkiin DNA:n liikkuva laajakaista liittymiin, myyjä on luultavasti sekoittanut tämän kiinteään IP -osoitteeseen joka on saatavilla vain yritysliittymiin.

DNA Iiro palveluneuvoja
  • Kiitoksia tiedosta DNA Iiro

Aulis
  • Modeemi on Telewell TW-EAV510 jossa on TW-LTE/4G/3G+ mokkula
    Sain julkisella ip:llä yhteyden kamerapalvelimen kirjautimissivulle kun valitsin porteiksi joko 500 tai 2222. Muita portteja en kokeillut. Kirjautuminen ei kuitenkaan onnistunut. Tuli viesti: "Kirjautuminen epäonnistui". Kamerapalvelin on Calhua. P2P yhteys
    kamerapalvelimeen onnistuu kyllä, mutta en ole löytänyt Windows puhelimiin sopivaa sovellusta. Windows PC:llä ja Android puhelimilla onnistuu.

Aulis
  • Onko taloyhtiölaajakaistoissanne (kaapeli) kiinteä IP, koska Helsingissä sijaitsevan käyttöpaikan IP-osoite on pysynyt samana puolisen vuotta modeemin sammutteluista huolimatta?

Make
  • Hei Make!

Kuluttajaliittymissä ei ole kiinteää IP -osoitetta vaan tuo vaihtuu tietyn väliajoin ilman modeemin resetointiakin.

Katsoitko tuon IP -osoitteen mitä kautta tarkalleen?

DNA Iiro palveluneuvoja
  • Kiitos vastauksesta,
    katsoin IP:n internetistä eli ihmettelen, miksi nykyisin julkinen IP pysyy samana puolikin vuotta. Onko tämä normaalia ja mahtuuko se tuohon viittaamaasi aika väliin?

Make
  • Osoitteen pitäisi kyllä vaihtua nopeammalla aikataululla, mutta mitäpä sitä kiistämään jos esim. "What is my ip" sivustojen kautta tuo ilmoittaa samaa edelleen

DNA Iiro palveluneuvoja
  • Kiitos taas,
    voisiko tässä taloyhtiöllä olla (Lex Nokian myötä?) näppinsä pelissä?

Make
  • Modeemin resetointia kannattaa toki kokeilla jos haluat tuon IP -osoitteen yrittää vaihtaa. Modeemin takana on syvennyksessä nappi jota ei pysty sormella painamaan vaan tarvitset esim. kynän. Pidä nappia pohjassa 15 sek kunnes modeemin valot sammuvat ja laite käynnistyy uudelleen.

Taloyhtiön sopimuksen ei pitäisi vaikuttaa tilaamaasi taloyhtiölaajakaistan tilaukseen, kiinteä IP -osoite kun saadaan kytkettyä vain yritysliittymiin. Jos haluat että tuota tutkitaan tarkemmin omalta liittymältäsi niin voit olla asiasta yhteydessä suoraan asiakaspalveluun

DNA Iiro palveluneuvoja
  • Prepaid -liittymissä näyttää olevan jostain ihmeen syystä privaatti IP:t. Onko tähän mitään tehtävissä muuta kuin käyttää toista operaattoria, jos haluan julkisen IP:n prepaidiin? Tarve on semmoinen että pitää päästä etäältä palvelimeen käsiksi, mutta aika harvoin varsinaista dataa liikkuu sitä pitkin. En haluaisi tähän mitään kuukausimaksullista liittymää.

Tatu
  • Hei Tatu!

DNA Liikkuva Laajakaista-, Veppi- ja Dataprepaid -liittymät sisältävät yhden julkisen, vaihtuvan IP-osoitteen (dynaaminen IP-osoite). Liittymillä voidaan käyttää sovelluksia, jotka avaavat itse yhteyden palvelimeen päin, kuten VPN-, IRC- ja Telnet -sovellukset. Internetistä liittymiin tulevaa liikennettä on rajoitettu protokolla- ja porttikohtaisesti, sallitut tietoliikenneportit ovat TCP-protokollassa 500, 2222–2231 ja 1024-65535 sekä UDP-protokollassa 123, 259, 500 ja 1024-65535.

DNA Hanna palveluneuvoja
  • Onko tuohon prepaidiin tullut viime aikoina jokin muutos? Ainakin n. puoli vuotta sitten kun jouduin käyttämään DNA prepaidia, niin liittymä oli 100% varmuudella osoitemuunnoksen takana.

kimppikoo
  • Miten voin vaihtaa IP osoitteen.
    Mikko Haajamo
  • IP-osoite on vaihtuva, ei sitä mitenkään tarvitse vaihtaa.
    kimppikoo
  • Pidän serveriä yllä ja vaihdoimme juuri teliasta dna welhonettiin.liittymä on yrityksen kautta.tarvitsisin kiinteän ip:een mutta näyttää että se vaihtuu välillä.apn on julkinen.dna.fi.joten vaatiiki kiinteä ip jonkun lisäkytkennän?
    Järvensivu Jyri
  • Dna:n mobiilidatan ip-osoite on vaihtuva, joten tässä tapauksessa tarvitset VPN-palvelun, joka tarjoaa sinulle kiinteän ip-osoitteen. Tai sitten palaat takaisin Telialle.
    irritus
  • Juu telialle mennään takas .harmi vaan kun dna toimi muuten aavistuksen paremmin:) ip kun näkyy olevan muuttuva yrityspuolellakin ja pysyvä ip taitaa maksaa enemmän dna:lla kuin telialla
    Järvensivu Jyri
  • Yrityksille on tietenkin saatavilla yritysliittymiä, joissa on mahdollisuus myös kiinteään osoitteeseen. Hinta toki on toista, kuin kuluttajien liittymissä.
    Kimppikoo
  • @kimppikoo
    @Järvensivu Jyri elä hyvä mies Teliaan takaisin vaihda, Kyllä IP saadaan pysymään samana: nyt jo yli puolitoista vuotta ja ihan ilmaiseksi kuluttajan taloyhtiölaajakaistassa! smile Liekö sitten käyttöpaikassa silloin tällöin käytettävällä TOR-selauksella jotain yhteyttä kiinteänä pidettävään IP:hen? Kokeile siis TOR-seilailua, josko DNA jäädyttäisi sinulle IP:n.
    Make
  • Miten saan teiltä julkisen IP OSOITTEEN Applen Tablettiin.
    Mikko Haajamo
  • Julkisen IP osoitteen saa nettiliittymiin käyttämällä oikeita asetuksia. Jos liittymäsi on hankittu ennen joulukuuta 2016 tai se on yritysliittymä, vaihda tabletin asetuksista APN data.dna.fi

Muussa tapauksessa vaihda tabletin asetuksista APN julkinen.dna.fi
    irritus
  • Mutta Applen tabletissani on APN asetukset.Mutta siinä voi vain nollata tilastot.Ja minun Applen tabletissa ei toimi APN asetukset.Koska Applen tabletissani ei voi vaihtaa ollenkaan APN asetuksia.
    Mikko Haajamo
  • @ Mikko Haajamo

Hmmm...

Onnistuuko näillä ohjeilla?

https://support.apple.com/en-us/HT201699​​​

Veikko
  • Applen ohjeet ovat tarjolla myös suomeksi:

https://support.apple.com/fi-fi/HT201699
    irritus
  • Minulla vaan ei ole Applen tabletissa muita asetuksia kuin käyttäjätunnus ja salasana.ja se että voin nolla tilastot APN palvelimesta.Jonka vuoksi en voi muodostaa yhteyttä APN palvelimeen.
    Mikko Haajamo
  • @ Mikko Haajamo

iPadissa sinun pitää ensin poistaa kokonaan se yhteysprofiili ja luoda sitten uusi. Silloin pääset määrittämään myös APN:n , ymmärtääkseni.
    Veikko
  • Miten IP osoitetta vaihtaa.kun en pysty kirjautumaan sisään Dna:n webmailiin,kun minulle ei ole myönetty käyttöoikeutta Dna Webmailiin.
    Mikko Haajamo
  • Mistä saa käyttöoikeudet Dna:n webmailiin.Pitääkö se tilata erikseen Dna:n Verkkokaupasta.
    Mikko Haajamo
  • Mikäli sinulla ei ole käyttäjätunnusta ja salasanaa Dna:n webmailiin, et voi käyttää sitä. IP-osoitteet eivät liity tähän millään tavoin.

Uusille asiakkaille ei luoda DNA Internet -sähköpostiosoitteita, joten et myöskään voi tilata sähköpostilaatikkoa Dna:lta.
    irritus
  • Mistä saan tilattua käyttäjätunnuksen ja salasan Dna:n Webmailiin.Ja mistä voit tilata vaihtuvan IP OSOITTEEN Dna:n Mobiililaajaista yhteyteen.
    Mikko Haajamo

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Viestisi ja nimesi näkyy julkisesti.
Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti. Lue ehtomme